Poll περί δικάναλου - πολυκάναλου ήχου

Δικάναλος ή πολυκαναλος;

• Total voters
    199

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.051
Η πρώτη και πιο σημαντική αναβάθμιση σε ένα 5.x σεταπ, είναι να βάλεις ηχεία στο ταβάνι ώστε να ακούσεις τρίτη διάσταση, να γίνει άτμος.

Προτείνω ως πρώτη κίνηση από 5.x το 5.x.2 και μετά το 5.x.4 και τελευταίο το 7.x.4 να κλείσεις με το βασικό άτμος πακέτο.

Αυτή είναι η καλύτερη σειρά αναβάθμισης.

Προτιμότερο να μείνεις με 5.x.4 παρά με 7.x.2

Reaction score
968
Η πρώτη και πιο σημαντική αναβάθμιση σε ένα 5.x σεταπ, είναι να βάλεις ηχεία στο ταβάνι ώστε να ακούσεις τρίτη διάσταση, να γίνει άτμος.

Προτείνω ως πρώτη κίνηση από 5.x το 5.x.2 και μετά το 5.x.4 και τελευταίο το 7.x.4 να κλείσεις με το βασικό άτμος πακέτο.

Aυτά για όσους θελουν ν' αποφύγουν τα ταβάνια?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.051

Reaction score
2.803

Κατάλαβα!
Όμως ο Denon avr x4000 δεν έχει Atmos, αισθάνομαι σαν τον Μάρκου ότι κατέχω αρχαιολογίες. :gotcha:

Reaction score
968
Νομίζω πως είναι πολύ υποδεέστερες επιλογές, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τέτοιες λύσεις.
Οπότε δε ξέρω δεν απαντώ...
είναι για σχετικά μικρούς οικιακούς χώρους.... απλως τα ακουμπάς πάνω στα κύρια ηχεία

ένα άλλο θέμα είναι η ασυμβατότητα του atmos με τα κλασσικά δίπολα surround

Reaction score
2.803
Νομίζω πως είναι πολύ υποδεέστερες επιλογές, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τέτοιες λύσεις.
Οπότε δε ξέρω δεν απαντώ...

Επίσης υπάρχουν αρκετές εταιρείες όπως η Focal αν δεν θέλεις ή δεν μπορείς να βάλεις στο ταβάνι σου δίνουν ένα πρόσθετο ηχείο να κουμπώσεις πάνω στα front l/r, ακόμη και να μην έχω ακούσει κάτι τέτοιο μου φαίνεται αρκετά υποδεέστερο, ένας ακόμη consumer συμβιβασμός.

Reaction score
968
Επίσης υπάρχουν αρκετές εταιρείες όπως η Focal αν δεν θέλεις ή δεν μπορείς να βάλεις στο ταβάνι σου δίνουν ένα πρόσθετο ηχείο να κουμπώσεις πάνω στα front l/r, ακόμη και να μην έχω ακούσει κάτι τέτοιο μου φαίνεται αρκετά υποδεέστερο, ένας ακόμη consumer συμβιβασμός.
σε ποια ακριβως focal αναφέρεσαι?

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.807
Aυτά για όσους θελουν ν' αποφύγουν τα ταβάνια?

θεωρητικά

έχω χρησιμοποιήσει....μλκία σκέτη
απορώ πως τόλμησαν να βγάλουν κάτι τέτοιο...κοροιδία

ίσως αν υπήρχε διάχυση στο ταβάνι να λειτουργούσε καλύτερα...ίσως...

αλλά ας αναλογιστούμε όταν επιλέγουμε 8ιντα για αποστάσεις 2.5 μέτρων να μας χτυπάει direct
και την απόσταση που διανύει με την αντανάκλαση ένα ηχείο 5ιντσών που κοιτά through γάμου του Καραγκιόζη στη θέση ακρόασης

Reaction score
2.803
σε ποια ακριβως focal αναφέρεσαι?
Σε αυτά:

Λάθος μου βέβαια, δεν είναι κουμπωτά αλλά χωνευτά.

Reaction score
968
Σε αυτά:

Λάθος μου βέβαια, δεν είναι κουμπωτά αλλά χωνευτά.
οk, για σχετικά μικρούς οικιακούς χώρους

daharis666

Moderator
Reaction score
79.807
οk, για σχετικά μικρούς οικιακούς χώρους
παιδιά ειδικά αυτά τα ενσωματωμένα ξεχάστε τα.....

η αντανάκλαση ορίζεται από την απόσταση ακρόασης και το σχήμα του δωματίου...αν έχεις κολλητό καναπέ στον πίσω τοίχο,ύψος ταβανιού κλπ

εγώ για να καταφέρω να ακούσω αντανάκλαση κάπως...έφαγα ώρες στο να αλλάζω τις κλίσεις των ηχείων.(σε όλους του άξονες)..μέχρι να το φέρω κάπως σωστά...που και πάλι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑΒΑΝΩΜΕΝΑ!

οπότε φανταστείτε ένα ηχείο με ενσωματωμένα άτμος στην κορυφή του πόσο ηλίθια ιδέα είναι

Reaction score
968
No f*cking way
Για μικρούς χώρους, όπου δεν χωράνε 24 ηχεία στο δάπεδο και 10 στους τοίχους και στην οροφή.
Για να λειτουργήσουν χρειάζονται εγγύτητα του ακροατή και επίπεδο ταβάνι να μην κάνει διάχυση.

Reaction score
11.206
Για μικρούς χώρους, όπου δεν χωράνε 24 ηχεία στο δάπεδο και 10 στους τοίχους και στην οροφή.
Για να λειτουργήσουν χρειάζονται εγγύτητα του ακροατή και επίπεδο ταβάνι να μην κάνει διάχυση.
Ποιό φορμά είναι αυτό με τα 24 ηχεία στο δάπεδο; Καινούριο είναι; Ενημέρωσέ μας σε παρακαλώ!!!

Reaction score
2.803
Δεν έχει νόημα η συζήτηση για ηχεία καραμπόλα. Είναι ντροπή η κατασκευή τους.

Ok Δημήτρη, όμως γιατί τα φτιάχνει η Focal μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηχείων παγκοσμίως;
Δεν "χαλάει" η φήμη της αν υιοθετεί τέτοιες λύσεις;
παιδιά ειδικά αυτά τα ενσωματωμένα ξεχάστε τα.....

η αντανάκλαση ορίζεται από την απόσταση ακρόασης και το σχήμα του δωματίου...αν έχεις κολλητό καναπέ στον πίσω τοίχο,ύψος ταβανιού κλπ

εγώ για να καταφέρω να ακούσω αντανάκλαση κάπως...έφαγα ώρες στο να αλλάζω τις κλίσεις των ηχείων.(σε όλους του άξονες)..μέχρι να το φέρω κάπως σωστά...που και πάλι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑΒΑΝΩΜΕΝΑ!

οπότε φανταστείτε ένα ηχείο με ενσωματωμένα άτμος στην κορυφή του πόσο ηλίθια ιδέα είναι
Περιμένω για το τελευταίο Alien του Ridley Scott.. 👽

daharis666

Moderator
Reaction score
79.807
Ok Δημήτρη, όμως γιατί τα φτιάχνει η Focal μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηχείων παγκοσμίως;
Δεν "χαλάει" η φήμη της αν υιοθετεί τέτοιες λύσεις;
από την στιγμή που όλη η ιδέα είναι μια αποτυχία
δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω εξήγηση...είναι θέμα μάρκετινγκ και μόνο
Περιμένω για το τελευταίο Alien του Ridley Scott.. 👽
Άβαταρ νέο δεν είδα ακόμα...
αυτό είναι το φουλ σεταπ υποστήριξης....
είναι το άκρο...
υπάρχει και μίνιμουμ τοποθέτηση με 2 στο ταβάνι

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.870
Members
38.252
Νεότερο μέλος
Der Pharao