Καλώδια και .. προαπαιτούμενα. Poll.

Ακούω σαφή βελτίωση με καλώδια και..

• Α. Έχω κάνει ισοστάθμιση χώρου (DSP+μετρήσεις)

Votes: 12 13,6%
  • Β. Έχω το προβλεπόμενο ταργκετ κερβ

Votes: 9 10,2%
  • Γ. Έχω κάνει fine tuning στο ταργκετ κερβ, κατά τα γούστα μου

Votes: 6 6,8%
  • Δ. Έχω ένα σαμπ, στην προβλεπόμενη θέση

Votes: 4 4,5%
  • Ε. Έχω 2 (ή περισσότερα) σαμπ, με σωστή ενσωμάτωση

• Ζ. Έχω χώρο με εξαιρετικούς χρόνους αντήχησης, με διαχυτές και μπασοπαγιδες

Votes: 11 12,5%
  • Η. Έχω λίγες μόνο ηχητικές παρεμβάσεις στο χώρο ακρόασης, διότι είναι κοινόχρηστος

Votes: 7 8,0%
  • Θ. Έχω σωστό ισόπλευρο (όχι ισοσκελές) τρίγωνο ακρόασης και την προβλεπόμενη κλίση ηχείων

Votes: 24 27,3%
  • Ι. Έχω πλήρη αναπαραγωγή όλου του φάσματος 20Hz-20kHz

Votes: 13 14,8%
  • Κ. Έχω άριστη αναπαραγωγή της πρώτης οκταβας σε στάθμες αναφοράς (κορυφές 115 dB)

• Λ. Έχω χαμηλές ολικές αρμονικές παραμορφώσεις

Votes: 14 15,9%
  • Μ. Δεν έχει σημασία τίποτα από τα ανωτέρω, μόνο η μουσική μετράει

Votes: 11 12,5%
  • Ν. Σα το πικάπ δεν έχει. Βινύλιο φορέβε.

Votes: 13 14,8%
  • Άκυρο - δεν πιστεύω ότι τα καλώδια βελτιώνουν τον ήχο.

Votes: 57 64,8%
  • Κάνω ψυχοθεραπεία φτηνά, με αγορά ωραίων καλωδίων,αφήστε με ήσυχο.

Votes: 5 5,7%

• Total voters
    88
Status
Not open for further replies.

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.991
Και να κάνω μια περίληψη.
Υπάρχουν διαφορές μεταξύ καλωδίων, όχι πάντα προς την σωστή κατεύθυνση και ασχολούμαστε μ αυτά , αν θέλουμε, όταν λύσουμε τα θέματα χώρου, ενίσχυσης, ισοστάθμισης κ.λ.π.
Είναι ίσως η ποιο σωστή κουβέντα που είδα σε όλο το θέμα. Απλά τα πράγματα. Αφού φτιάχνεις τα υπόλοιπα. Πας και σε ένα αξιοπρεπές καλώδιο rca στην δίκη μου περίπτωση και τέρμα. Η διαφορά όπως ανέφερα ακουστή και δεν κοιτάω κάτι παραπάνω.

Όλα κατα τη ταπεινή μου γνώμη είναι θέμα ισορροπίας. Δεν γίνεται ένα σύστημα 10000€ να έχει rca των 5€, όπως ούτε και rcα των 5000€. Όλα με μια λογική. Ούτε παντρέματα περίεργα, ούτε ρουτερ που κάνουν διαφορά, ούτε εξωτικά μηχανήματα αξίας βίλας, σε χώρο χειρότερο από ΚΨΜ.

Απλά τα πράγματα.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.286
Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε αλλά ο Rubin είχε υπογράψει και τις τελευταίες ηχογραφησεις του Johnny Cash οι οποίες διαθετουν αξιοσημείωτο presence... View attachment 163610
..να ναι καλα ο Cash γι αυτο..
α! και η καντρι καραμεινστριμ εχει γινει.. :smoke:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.103
Αυτα το 2010.....μετα δεν ξανα αγορασα καλωδιο.
Ναι, και πούλησες το σετάπ που είχες.

Μιλάμε όμως για μια δεκαετία πίσω.

Σε μια δεκαετία λοιπόν, έχουν αλλάξει πάρα πολλά.
Τα κινητά; Καμία σχέση.
Προβολείς; 2 έχω αλλάξει από τότε.
Υπολογιστές; Σημαντικές διαφορές.

Ισοστάθμιση; Καμία σχέση.
Πολυκαναλος ήχος; Καμία σχέση.

Πρόκειται για διαφορετικούς κόσμους.

Κάποιοι βέβαια, είναι σταθεροί σε σετάπ και αρχές του '70.
Τα λεγόμενα "βινταζ". :lol:

Τουλάχιστον εσύ, ακόμα και πριν από 10 χρόνια, ήσουν πολυκαναλος με πολλαπλά σαμπ και ισοστάθμιση και φτιαγμένο ηχητικά χώρο.

Οι χειροκροτητές της αποκομμένης από όλα τα υπόλοιπα καλωδιομανιας, δεν ακολουθούν τα χνάρια σου. ;)

Και δικαιολογίες για λεφτά, δεν ακούω.
Για κει που θέλουν, τα βρίσκουν μια χαρά.:biggrin:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
σινιατα.....απορω καποιοι που εμαθαν αγγλικα,,,,βαλτε το τερμα....και το λεει πολλες φορες...
και σπουδαζανε στην αμερικη.......σαν το γιωργακη θα σπουδαζαν.......
Τερμα την σταθμη ΣΑΝΙΑΤΑ

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Τα κινητά; Καμία σχέση.

Τουλάχιστον εσύ, ακόμα και πριν από 10 χρόνια, ήσουν πολυκαναλος με πολλαπλά σαμπ και ισοστάθμιση και φτιαγμένο ηχητικά χώρο.

Οι χειροκροτητές της αποκομμένης από όλα τα υπόλοιπα καλωδιομανιας, δεν ακολουθούν τα χνάρια σου. ;)

μαζι σου σε ολα
Κανεις δεν υπαχρεωνει καποιον να ακολουθησει τα χναρια μου,
και πολυκαναλα (μουσικη ) ακουγα απο το 03 (με 2 σαμπακια στον πανω χωρο) (δεν χωραγε αλλο).
Δικαιολογιες δεν ειναι για αυτους που μπορουν να παρουν κατι (πλην καλωδιων)
αλλα για αυτους που δεν μπορουν οικονομικα
Κωστα ειμαστε ανω των 50 με καμποσες 10τιες δουλειας
Ενας ταπεινος 25ρης εχεις αναλογιστει αν εχει λεφτα για ενα τυπικο 2καναλακι των 1000 ευρω ?
Είναι ίσως η ποιο σωστή κουβέντα που είδα σε όλο το θέμα. Απλά τα πράγματα. Αφού φτιάχνεις τα υπόλοιπα. Πας και σε ένα αξιοπρεπές καλώδιο rca στην δίκη μου περίπτωση και τέρμα. Η διαφορά όπως ανέφερα ακουστή και δεν κοιτάω κάτι παραπάνω.

Όλα κατα τη ταπεινή μου γνώμη είναι θέμα ισορροπίας. Δεν γίνεται ένα σύστημα 10000€ να έχει rca των 5€, όπως ούτε και rcα των 5000€. Όλα με μια λογική. Ούτε παντρέματα περίεργα, ούτε ρουτερ που κάνουν διαφορά, ούτε εξωτικά μηχανήματα αξίας βίλας, σε χώρο χειρότερο από ΚΨΜ.

Απλά τα πράγματα.
σκεφτεσαι τι λες ?
Μαλλον οχι
αν σου κατσει ενα rca των 5000 στα 40 ευρω δεν θα το βαλεις στο συστημα σου γιατι χαλας ισοροπιες ?
ή αν σου κατσει ενα καλωδιο λιγο καλυτερο ακριβοτερο απο οτι εχεις παλι δεν θα χαλασεις την ισοροπια σου ?
Σιγά μη δουμε και το βίντεο :tongue: .

Λες και μας νοιάζει ή προσέξαμε πως προφέρεται (ή πως γράφεται) :lolsign:
δεν εισαι ο μονος που εχεις το προνομιο του ου....εχει ουρα πισω........αγγλομαθης του ου
ου ακουσεις
ου δοκιμασεις
οτι δεν κρινεται ικανο απο τον οποιο αρχιγκουρου πιστευεις..
.(οχι εσυ ολη η αντικαλωδιακη λιγκα)

Τα κινητά; Καμία σχέση.

και κατι ακομα σε ολες τις εκθεσεις που πηγες (προσφατα ωξω) ποσο της % ηταν 2καναλακι ταπεινο του κιαρατα,και ποσοι με πολυκαναλο..........Ο καιρος που λες ειναι σωστος (εν μερη) αλλα δεν ειναι ουτε του 5% εκει εξω

Last edited:

Reaction score
690
Εξαρτάται.

2008 έστησα desktop xeon 6core σε x58a πλατφόρμα. Πέρα απο κάρτα γραφικών και σκληρούς δεν έχω αλλάξει τίποτα , ειναι 12 ετων και πάει φέτες! Σπανίως ανάβει πλέον όμως. :offtopic:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.630
Αν ειπε καποιος καλωδιας εδω μεσα να δωσεις 10πλασια
Κάποιος έδειξε καλώδια των 65Κ. Κι εσύ δεν πας (και πολύ) πίσω. Βάλε τιμές από αυτά τα σουνιάτα να δει ο κόσμος που δεν ξέρει. Α, ναι και τα διάφορα ρητζενερέητορς και λοιπά μπιχλιμπίδια που πουλάνε...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Κάποιος έδειξε καλώδια των 65Κ. Κι εσύ δεν πας (και πολύ) πίσω. Βάλε τιμές από αυτά τα σουνιάτα να δει ο κόσμος που δεν ξέρει. Α, ναι και τα διάφορα ρητζενερέητορς και λοιπά μπιχλιμπίδια που πουλάνε...
oποιος τρωγεται για καλωδια διαχυτες σαλονατους και οτι τραβαει η πσυχη του ειναι λιγα κλικ μακρια
Εγω δεν πουλαω τιποτα απο ολα αυτα....ουτε και με νοιαζει τι κανει ο καθενας τα λεφτα του,
και σουρια ναμασκαρ 1 να τα πειτε το ιδιο μου κανει

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.991
σκεφτεσαι τι λες ?
Μαλλον οχι
αν σου κατσει ενα rca των 5000 στα 40 ευρω δεν θα το βαλεις στο συστημα σου γιατι χαλας ισοροπιες ?
ή αν σου κατσει ενα καλωδιο λιγο καλυτερο ακριβοτερο απο οτι εχεις παλι δεν θα χαλασεις την ισοροπια σου ?
Εσυ σκέφτεσαι τι λες πριν μιλήσεις? Μου χαρίζεις ένα καλώδιο των 5000€? Ναι θα το παρω. Θα είμαι πολύ κορόιδο να μην το παρω. Αν θα το αγόραζα για ένα σύστημα 10.000€ συνολικά? Ειιιισαιιι τρελός??????? :O_o::gotcha:

Το θέμα ισορροπίας είναι η εξίσωση ”απόδοση - κόστος - λοιπά μηχανήματα - συνολικό κόστος συστήματος”, όχι αν θα πηγαίνω κάθε μήνα σε λίγο καλύτερο, και τον επόμενο πάλι σε λίγο καλύτερο καλώδιο και πάει λέγοντας. Αυτό είναι never ending story Και αν όντως το πρεσβεύεις. Σε παρακαλω, θέλω πολύ να μάθω το σκεπτικό από πίσω, το πραγματικό σκεπτικό.

Και για να εξηγούμαι, δεν στην πέφτω, ξεκαθαρίζω τη σκέψη μου

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
για να το αγορασεις πρεπει να ανηκεις στην καταλληλη οικονομικη λιγκα
και να θες να σκορπίσεις λεφτα (οχι εσυ καθε ενας )
Ισορροπία μεσα στο μυαλο του καθενος ειναι ενα αλλοκοτο πραμα,,,,,
Αλλος θελει ηχεια ενεργα, αλλος ανεργα με καρτα οαεδ....

Καθενας οτι θελει....εγω δεν ψηνω κανενα.....δεν ειμαι ουτε μαγαζατορας, ουτε κρυβεται πισω μου καποιος μαγαζατορας.
Και εννοηται δεν μου την πεφτεις και καλα κανεις και λες οτι πιστευεις.
Οσο για το never ending story
καθε πορτοφολι μετριεται με cm ή ιντσες.....και μαζι με αυτο υπαρχει η ψυχικη διαθεση της στιγμης
Oλα εχουν ενα τελος...εκτος και αν λεγεσαι εσκομπαρ,
Πιστεψε με παπουτσι πραντα δεν θα ξανα αγορασω.........οταν το αγορασα ηταν της στιγμης
Μια χαρα παπουτσια ειναι, απλα οπως ειπα ηταν της στιγμης (ουτε παπουτσια πουλαω) (στην καταραμενη προνοια δουλευω_).....Οι προτεραιοτητες που βαζει ο καθενας ειναι αποκλειστικα δικο του θεμα
ειτε του φυτευουν αναγκες ειτε εχει μια φαγουρα ......
tashi delek

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.103
Το θέμα ισορροπίας είναι η...
Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.

Σε ένα σεταπ επιλεγμένο με ορθολογικά κριτήρια, όσα λεφτά διαθέτεις τα δίνεις στα ηχεία.
Όλα. Μέχρι τελευταίου ευρώ.

Και καλώδια του κιλού.

Εννοείται ότι έχεις κάνει τα βασικά, τα προαπαιτούμενα.

Κι άμα περάσει καιρός και μαζέψεις κι άλλα λεφτά, πάρε κι άλλα ηχεία, ή ακόμα καλύτερα ηχεία.

Τι λογική έχει να ξοδέψεις λεφτά σε καλώδια "για να κρατάς την ισορροπία";

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, μη πας να το κρατήσεις το ανυπόστατο

Άμα σε κ@βλώσει να δώσεις το 15% (ή 35% ή 355%) της αξίας του σετάπ σε καλώδια, δώστο να κάνεις το κέφι σου και να περνάς καλά, αλλά μη ψάχνεις δικαιολογίες για δήθεν ισορροπία, ούτε με το 15% ούτε με το 5% ή ότι άλλο ποσοστό σε βολεύει στις πράξεις. ;)

Δερ ιζ νόου σπούν.

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.991
Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.

Σε ένα σεταπ επιλεγμένο με ορθολογικά κριτήρια, όσα λεφτά διαθέτεις τα δίνεις στα ηχεία.
Όλα. Μέχρι τελευταίου ευρώ.

Και καλώδια του κιλού.

Εννοείται ότι έχεις κάνει τα βασικά, τα προαπαιτούμενα.

Κι άμα περάσει καιρός και μαζέψεις κι άλλα λεφτά, πάρε κι άλλα ηχεία, ή ακόμα καλύτερα ηχεία.

Τι λογική έχει να ξοδέψεις λεφτά σε καλώδια "για να κρατάς την ισορροπία";

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, μη πας να το κρατήσεις το ανυπόστατο

Άμα σε κ@βλώσει να δώσεις το 15% (ή 35% ή 355%) της αξίας του σετάπ σε καλώδια, δώστο να κάνεις το κέφι σου και να περνάς καλά, αλλά μη ψάχνεις δικαιολογίες για δήθεν ισορροπία, ούτε με το 15% ούτε με το 5% ή ότι άλλο ποσοστό σε βολεύει στις πράξεις. ;)

Δερ ιζ νόου σπούν.
Ε δεν πάτε καλά. Η καλώδια του κωλου των 5€ η αλλιώς ψάχνω δικαιολογίες για να δώσω 100€ για ένα ζευγάρι rca? Δικαιολογίες? Συνέλθετε....... Εγώ είμαι 100% σίγουρος ότι εαν μπορούσα να βάλω τα δικά μου rca στο δικό σου σύστημα θα είχε διαφορά προς το καλύτερο, 100% προς το καλύτερο και θα σου άρεσε. Αλλά δεν ξέρω σε τι
Φάση θα σε έπιανε αν θα το παραδεχόσουν. Όπως το Tidal με το Spotify, ιδανικό παράδειγμα.

Το να είμαι σε άρνηση γιατί με βολεύει σε όλα δεν είναι λύση, ούτε λύση είναι να τα δέχομαι όλα. Όλα έχουν τη λογική τους. Αυτό που λες ποιο πάνω, ΔΕΝ έχει λογική.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.079
Εγώ είμαι 100% σίγουρος ότι εαν μπορούσα να βάλω τα δικά μου rca στο δικό σου σύστημα θα είχε διαφορά προς το καλύτερο
Δεν μπορείς, δεν έχει RCA το σύστημα :lolsign:
Να συνεχίσω τις ψιλές; Ή να σταματήσω;
Κανείς ενδιαφερόμενος;
:tongue:

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.908
Members
38.259