Η σημασία της Κλασικής Μουσικής στην εποχή μας.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.427
Όσο είναι πλάκα, ναι. Κάποιοι το βλέπουν σοβαρά όμως.
I see no evil... (δε βλεπω κακο - Mizaru)
στο παρασυνθημα, σε μια πιο "μεγαλη εικονα" βρισκεται μια ισοροπια.. παρα τις αντιξοτητες.. τα κρεσεντα τα ταπεραμεντα..(και τα ταπερ με τη μαρμελαδα..?! αυτο ειναι δικο μου απο λογοτεχνικο σχημα)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.301
Εγώ με το "οψέποτε" λύγισα. Ξεκινάω ταχύρρυθμα ιδιαίτερα κλασικής μουσικής. Κι αν δεν μου αρέσει, θα μου μείνει το λεξιλόγιο. :roflmao:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.795
Ο δυτικος πολιτισμος εχει δυο πυλωνες τους αρχαιους υμων προγονους-δημοκρατια φιλοσοφια επιστημη- ο δευτερος ειναι το ρωμαικο δικαιο συν το χριστιανισμο
στο δυτικο πολιτισμο εντασεται και η δυτικη ρωσια με χαμηλο βαθμο σε οτι αφορα τη δημοκρατια και το δικαιο οι τσαροι και οι μπολσεβικοι το γραφανε στα αρ.......τους
πολιτιστικα ομως ισως και παραδοξως ανηκει στο δυτικο πολιτισμο
συνεχεια σε λιγο να διαβασω πρωτα :lol:

Reaction score
292
Εγώ πάλι θα πω την αμαρτία μου περί ελιτισμού όταν πονέσω όταν κλάψω, ερωτευθώ κλπ όταν κάνω παρέα με φίλους ακούω Άκη Πάνου, Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, συρτά Ροδανού, Σκορδαλού κλπ κλπ τραγουδάω.......βλέπεις είναι ορμέμφυτο το Διονυσιακό - Απολλώνιο που λέει και ο φίλος μας ο Φρειδερίκος......εκεί δεν κλάνει ο Ιωάννης-Σεβαστιανός.......φαντάσου να έχει καψούρα και να ακούς Βραδεμβούργια....

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.341
Επιστρεφω δριμυτερος στο αβσαιτ λογο αποτυχιας με umik1
Μρε χουφαδερ ακους εσυ κλασικη μουσικη; :lol: ερωτηξη ειναι αυτη.
Τα μουσικά γούστα των ηλικιωμένων με απωθούν.

listened-to-classical-music-before-it-was-classic-funnybeing-com-70-sweet-51607589.jpg

Reaction score
6.481
Αυτό ξέρεις πολύ καλά ότι δεν ισχύει. Και δεν μιλάω για ορχήστρες αλλά για Συμφωνικές/Φιλαρμονικές.

Κατά τα άλλα, είπαμε, ό,τι πεις.
Είπα έχει τη δυνατότητα, όχι ότι έχει εξασφαλισμένη θέση και όταν λέω Ορχήστρα συμπεριλαμβάνονται και οι Συμφωνικές/Φιλαρμονικές, αν και οι Ορχήστρες Δωματίου, ειδικά για τα έγχορδα, είναι αρκετά πιο απαιτητικές.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.795
Το λοιπον ο Πυθαγορας που λες μεγαλο αυτι ηταν μεγας μαθηματικος πηρε μια χορδη την
τεντωσε και καθορισε τα διαστηματατσι μουσικης ποια ειναι τα διαστηματα διαβασε να μη
κουραζομαι εφιεστατος εισαι να μελετησεις και λιγο θεωρια δεν ειναι κακο
Για 500 χρονια και βαλε στη νοτιοανατολικη μεσογειο κυριαρχει η ελληνικη μουσικη
Τη μουσικη ειχαν οι αιγυπτιοι οι εβραιοι οι φοινικες δε ξερουμε δεν ηρθε τιπτα γραπτως σ εμας
Επισης τι μουσικη ειχαν οι κελτες οι ρωμαιοι οι τευτονες δεν ξερουμε να βαλω και τους σκυθες μεσα
Τον 3ο μχ αιωνα με 4ο εχει κυριαρχησει ο χριστιανισμος η λειτουργια ειναι μιμηση του αρχαιουμας
θεατρου Το βυζαντινο μελος που κυριαρχει εκλησιαστικος ειναι συνεχεια της αρχαιας μουσικης μας
με ανακατεμα ανατολικων κλιμακων λυδιος φρυγιος κλπ ορωμανος ειναι συρος
σε ολοι αυτη τη χρονικη περιοδο πως παιζοταν η κοσμικη μουσικη δεν ξερουμε
μεχρι το 700 μχ παιζοτανε οργανα στην εκκλησια απο την εικονομαχια και μετα ΟΧΙ δυστυχως
και σαν γαλαντομοι οι αυτοκατορες δωσανε το εκκλησιαστικο οργανο στους γερμανους προικα
οι δυτικοι το εντασουν στην εκκλησια με τεραστια πορεια
παμε μετα στο γρηγοριανο μελος στην πολυφωνια στο μπαροκ λιγο ροκοκο μετα η κλασικη περιοδος η ρομαντικη και ο 20ος αιωνας μεχρι σημερα
το μεγα θεμα ειναι με μας τι εγινε τραγωδια δυστυχως το 1453 ειναι καθοριστικο για τα παντα
οι ελληνες εχουν απολιτιστο μογγολο με το χαντζιαρη που αποκεφαλιζει
τι μας εμεινε μεχρι το 1821 ο ερωτοκριτος και ο διγενης στην κρητη
στην ηπειρο η πεντατονικη κλιμακα ο ποντος με την αρχαια γλωσσα του και μουσικη του
επισης γλωσσα και μουσικη στην κυπρο στα ακρα του ελληνισμου
η ελληνικη μουσικη ειναι μονοφωνικη πλην ηπειρου λογο απομονωσης διατηρισε τον Δωρικο τροπο τραγουδωντας πολυφωνικα
ο Δαμον ελεγε μονο ο δωρικος τροπος τιπτα αλλο ελεγε πως αν αλοιωσεις τι μουσικη ενος λαου
ευκολα τον κανεις καλα
παμε τωρα απο το 1821 μεχρι σημερα
το δευτερο μισο του 19ου αιωνα αρχη απο τα επτανησα αρχισε να διδασκεται
η ευρωπαικη μουσικη δηλαδη το συνγκερασμενο συστημα σημαινη ματζορε μινορε
ελληνικα μειζων ελασον αγαπητο μου αυτι :smile:
απο δω και περα αρχιζει αλλη ιστορια θα την πουμε στο μελλον χαιρε χερ ντοκτορ
ημουν σιγουρος για αυτο ισως ο αβγουδους θα εδινε αλλη απαντηση εγω δεν μπορω να τη γραψω

Last edited:

Reaction score
6.481
Εγώ με το "οψέποτε" λύγισα. Ξεκινάω ταχύρρυθμα ιδιαίτερα κλασικής μουσικής. Κι αν δεν μου αρέσει, θα μου μείνει το λεξιλόγιο. :roflmao:
Το "οψέποτε" δεν είναι τίποτε μπροστά στο "συνελόντι ειπείν", που κάποιος άλλος έγραψε σε αυτό το νήμα. Αλλά για να σε "λυγίσω" έτι περισσότερο...Έρρωσο!

View attachment 165067
Πρόσεχε να μην γεράσεις τότε!

Last edited:

Reaction score
6.481
Όσο είναι πλάκα, ναι. Κάποιοι το βλέπουν σοβαρά όμως.

View attachment 165056
Αυτοί που το βλέπουν ως "πλακα", μου φαίνεται ότι τους καίει περισσότερο και γίνεται όλο και πιο "σοβαρή" η πλάκα στην οποία καταφεύγουν. That's why they'll be back...(και όταν γεράσουν, they might be Bach).
Η κλασικη ειναι απλα ενα ειδος ποπ που εδιασωθει απο εκισας τσι μερες , οι υπολοιποι δεν ε κατεχανε να γραψουνε τη μουσικη ντως (και σιγα δηλαδη (που λεει μια πσυχη)) ,κανεις δεν ηδινε σημασια στσι ταβερνες.
Και ο μπαχ και οι υπολοιποι βαρυγδουποι τυποι παραγγελιες επαιρνανε απο τ' αφεντικα τωνε - αλλιως μαμ γιοκ ! (που θα λεγε μια αλλη πσυχη) (εχτος κι αν ητανε κανας συνθετης κονομημενος και μου διαφευγει).
:drinks:
ΠΟλλά σου διαφεύγουνε (βλ. Mendelssohn π.χ.), αλλά μείνε στη μέθη σου.
Όταν "ξυπνήσεις", εξήγησέ μας πως αυτό το είδος της ποπ, που ήτανε η Κλασική, κατάφερε να διασωθεί τόσους αιώνες, σε βαθμό που τελικά να γίνει...Κλασική.

Last edited:

Reaction score
6.481
Εγώ ακόμα χαμηλότερα. Δηλαδή, όλοι αυτοί οι φαντασμένοι έχουν εξυψώσει το πνεύμα τους και είναι καλλιεργημένοι; Ας καγχάσω!

Έτσι είναι όμως αυτές οι συζητήσεις. Ξεκινούν με ερωτήματα για να καταλήξουν σε κατήχηση και παρόλες ανωτερότητας.

Ναι, δεν βλέπεις... :lol:
Ας χασκογελάσω!
Το ερώτημα ισχύει πάντα και έχει μέινει σχεδόν αναπάντητο. Όσο για την "καθοδήγηση" και τις "παρόλες κατωτερότητας"...just look at the mirror!

Reaction score
6.481
Κάποιος είχε τη μύγα και μυγιάστηκε..... :biggrin:
Μην μπερδεύεις τη διασκέδαση με την προ(σ)βολή.
Η προσπάθεια να μειώσεις κάποιο μέλος σε ένα φόρουμ ανωνυμίας, όταν δεν μπορείς ύστερα από 400 σχεδόν posts να απαντήσεις με ισχυρή επιχειρηματολογία, αποτελεί μια εντελώς ξεχωριστή διασκέδαση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.558
χαιρε χερ ντοκτορ
Νι παβουγαδί και ζώνη, αγαπητέ μου, τα'μαθα από το '75 σου λέω.
Νίζω και δη γαβουπανί.
Ωδεία και αλητεία.
Άντε νυχτιατικα με την ιστορία, θέλει πολλά μαλτ αυτή.
Πάμε στο ντιρακ καλύτερα, εδώ οψέποτε το πράμα (γαμήθκε).
Είναι γνωστό και ως "χάσμα των γενεών".

Παλιόγεροι στριμενάντερα γεροπαράξενοι απολιθώματα με παρωπίδες.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.056
Members
38.288
Νεότερο μέλος
Sergios15