Η σημασία της Κλασικής Μουσικής στην εποχή μας.

Reaction score
16.372
„Ich liebe klassische Musik. Und zwar aus tiefstem Herzen, heiß und innig. Ich liebe sie nicht, weil sie so schön klingt, sondern weil sie zu den erhabensten Leistungen der menschlichen Kultur zählt.“

Die Klassik ist nur noch ein faulender Zombie

Bild von Moritz  Eggert
Moritz EggertKomponist

Was wir heute als klassische Musik verstehen,ist komplett sinnlos. Als vergammelter Untoter dient sie nur noch dem Kommerz. Wenn sie sich nicht erneuern will, sollte sie in Würde sterben.

Ich schreibe hier als Akademiker, und viele, viele Akademien bilden zusammen jedes Jahr hunderte von hervorragenden jungen Musikstudenten aus, und viele davon werden den widerlich faulenden Untoten der Klassik immer wieder mit neuem Leben und neuer Energie erfüllen.

......

Spielt Musik von heute, Leute.

50% Altes, 50% Neues, das wäre eine gute Balance. Solange es aber – wie heute in Philharmonien - 99 zu 1 für die Toten steht, ist etwas faul. Vielmehr, es stinkt.

56 Prozent der Menschen unter 30 Jahren keinen Kontakt mehr zu klassischer Musik, sie besuchen keine Konzerte, spielen kein Musikinstrument und singen nicht im Chor.

Vielen ist die klassische Musik einfach zu elitär.....

Reaction score
16.372
Στατιστικα στοιχεία του 2020 στη Γερμανία καταδεικνύουν πως η κλασική μουσική χάνέι σταδιακά το νοημα της,τη σημασία της... (ποσοστό 68% των ερωτηθέντων )

53633A1D-044A-48CA-ACF2-89B01F680FE2.jpeg

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.867
Μήπως ήσουν εδώ και είχες μαλλούρα τότε;;;
Όχι δα. Εγώ ήμουν σε κείνα τα ακροατήρια τότε. Κι από νωρίτερα. Από το 1982 στο Σκάυλαμπ.
Με την ευκαιρία: Τι τόβαλες αυτό το χρυσαφί πράμα στη μούρη σου? Το παίζεις γύφτος, μπας και αρπάξεις κάνα επίδομα? Βάλε τουλάχιστον Revox ή έστω κείνο το καινούργιο το Balfinger και δεν μπορώ να σε βλέπω έτσι...

Εδώ είναι η μοναδική μου διαφωνία. Στο άρθρο. Είναι: ΤΟ ροκ, γιατί δεν είναι/ήταν μόνο μουσική ;)

Μπορείς να μου εξηγήσεις για ποιο λόγο ο σολίστ έχει παρτιτούρα μπροστά του στα κονσέρτα κλασσικής?
Ο σολίστ ΔΕΝ έχει παρτιτούρα μπροστά του. Ούτε έχει πάντα στα κονσέρτα.

gid

Reaction score
9.524
Μην μπερδεύεις τη διασκέδαση με την προ(σ)βολή.
Η προσπάθεια να μειώσεις κάποιο μέλος σε ένα φόρουμ ανωνυμίας, όταν δεν μπορείς ύστερα από 400 σχεδόν posts να απαντήσεις με ισχυρή επιχειρηματολογία, αποτελεί μια εντελώς ξεχωριστή διασκέδαση.
Μα σε κάνω χάζι εδώ και 400 ποστ....

Εξάλλου δε βρίσκεσαι εδώ για να πάρεις απαντήσεις και επιχειρηματολογία, αλλά για να πείσεις, πρώτα τον εαυτό σου και μετά εμάς, για το πόσο σπουδαίος είσαι. Και πώς όλοι όσοι διαφωνούν μαζί σου, "σφάλλουν". :roflmao:

Κι αυτό ήταν απολύτως ξεκάθαρο από το 1ο ποστ.

Πριγκηπούλη μου! Γούτσου γούτσου!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.340
Ας χασκογελάσω!
Το ερώτημα ισχύει πάντα και έχει μέινει σχεδόν αναπάντητο. Όσο για την "καθοδήγηση" και τις "παρόλες κατωτερότητας"...just look at the mirror!
Ειρωνείες και υφάκι στους κλασικούς.
Που μπήκες και καλά με ένα ερώτημα για να μας κάνεις μάθημα.
Η απάντηση στο ερώτημα έχει δοθεί από τη συμπεριφορά σου. Κανείς δεν ενδιαφέρεται να είναι μέρος μίας κλίκας κατευθυνόμενης από υπεροπτικούς ηλικιωμένους. Αλλά εσείς το βιολί σας.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.340
Εγω ειμαι στην κλικα μρε χου φαδερ;
Κοντά είσαι.
Και σύντομα η κλίκα θα αναζητεί νέους χώρους για να θέσει τα "ερωτήματά" τής.

Reaction score
4.712
Κανείς δεν ενδιαφέρεται να είναι μέρος μίας κλίκας κατευθυνόμενης από υπεροπτικούς ηλικιωμένους
Και σύντομα η κλίκα θα αναζητεί νέους χώρους για να θέσει τα "ερωτήματά" τής.
Μήπως υπερβάλετε;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.340
Μήπως υπερβάλετε;
Και πολύ ευγενικός είμαι. Κακώς.

Kάποιος ξεκινάει ένα νήμα για τη σημασία της Κλασικής Μουσικής στην εποχή μας, παίρνει κάποιες υποκειμενικές απαντήσεις (μεταξύ αυτών και τη δική μου), αλλά τελικά το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να περάσει την άποψή του ως τη μοναδική "αλήθεια", με ύφος Πρύτανη των 60s.

Είναι θέμα συμπεριφοράς. Η κλασική μουσική είναι έξω από τη διαμάχη.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.954
Kάποιος ξεκινάει ένα νήμα για τη σημασία της Κλασικής Μουσικής στην εποχή μας, παίρνει κάποιες υποκειμενικές απαντήσεις (μεταξύ αυτών και τη δική μου), αλλά τελικά το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να περάσει την άποψή του ως τη μοναδική "αλήθεια", με ύφος Πρύτανη των 60s.
... και νιώθει πως πρέπει να "απαντήσει σε όλα", νομίζοντας πως είναι μονίμως στόχος και το κέντρο του κόσμου, (ενώ το μόνο που έκανε ο άλλος ήταν να γράψει τις -πολύ ενδιαφέρουσες- σκέψεις του).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.954
Στατιστικα στοιχεία του 2020 στη Γερμανία καταδεικνύουν πως η κλασική μουσική χάνέι σταδιακά το νοημα της,τη σημασία της... (ποσοστό 68% των ερωτηθέντων )
Αυτό είναι σύμπτωμα της σταδιακής απομάκρυνσης του γερμανικού πληθυσμού από τον ορθό λόγο και το καλλιτεχνικό κάλλος προς την αριστερά.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.801
Η σημασία της κλασικής μουσικής στην εποχή μας είναι στα Ωδεία κατά κύριο λόγο.
Εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο μαθαίνουν μουσική πατώντας στο ίδιο σύστημα της κλασικής παιδείας.
Είναι ότι είναι οι αριθμοί για μαθηματικά. Μία κοινή γλώσσα για να συνεννοούνται μουσικοί από όλον τον κόσμο.

Κατά δεύτερο λόγο είναι και ακρόαση.
Το κοινό είναι μικρό και το προιόν υπερβολικά ακριβό στην παραγωγή του.
Οι τιμές παίρνουν την ανηφόρα και μπορεί να συντηρηθεί μόνο με χορηγίες. Οι χορηγίες δημιουργούν με την σειρά τους ένα ελιτίστικο - αποστειρωμένο περιβάλλον.

Σε ερώτηση μου προς τον τότε Μαέστρο της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας, γιατί δεν βγαίνετε να παίξετε στα πάρκα η διπλωματική απάντηση ήταν για να μην γκρινιάζουν κάτι φαντασμένοι που νηματοθετούν ανάμεσά μας.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.867
Και πολύ ευγενικός είμαι. Κακώς.

Είναι θέμα συμπεριφοράς. Η κλασική μουσική είναι έξω από τη διαμάχη.
Έλα τώρα! Δεν έβρισε κανέναν ο άνθρωπος. Κι αν έγραψε κάπου κάπου με απαξιωτικό τρόπο, έχουν γράψει άλλοι, αλλού, με πολύ υψηλότερο βαθμό απαξίωσης και ούτε γάτα ούτε ζημιά...

Reaction score
6.480
Μα σε κάνω χάζι εδώ και 400 ποστ....

Εξάλλου δε βρίσκεσαι εδώ για να πάρεις απαντήσεις και επιχειρηματολογία, αλλά για να πείσεις, πρώτα τον εαυτό σου και μετά εμάς, για το πόσο σπουδαίος είσαι. Και πώς όλοι όσοι διαφωνούν μαζί σου, "σφάλλουν". :roflmao:

Κι αυτό ήταν απολύτως ξεκάθαρο από το 1ο ποστ.

Πριγκηπούλη μου! Γούτσου γούτσου!
Για να χρησιμοποιήσω ένα άλλο ρήμα, πλανάσαι φίλε gid. Το νήμα φτιάχτηκε για να δημιουργηθεί μια γνήσια συζήτηση για το εν λόγω θέμα. Σίγουρα δεν έχω να πείσω τον εαυτό μου για τίποτε εκτός από την όποια απάντηση μπορεί να προκύψει, εάν, βέβαια, καταστεί τούτο δυνατον. Μέχρι στιγμής αυτοί που ήθελαν και...μπορούσαν να αρθρώσουν το λόγο τους (και όχι να είναι σκωπτικοί σχεδόν σε κάθε πόστ τους) μας έχουν δώσει κάποιες πολύ θετικές και επί της ουσίας απαντήσεις.
"Για το πόσο σπουδαίος" είμαι και τα περί "διαφωνίας", σου επιστρέφω τα περί του ποιός μυγιάζεται.
Σε ένα φόρουμ ανωνυμίας το ποιός δύναται να θεωρηθεί "σπουδαίος" ή όχι δεν έχει καμία σημασία.
Όσο για την τελευταία προτάση σου, στην επιστρέφω...ως "αζήτητη".

Reaction score
1.789
Έλα τώρα! Δεν έβρισε κανέναν ο άνθρωπος. Κι αν έγραψε κάπου κάπου με απαξιωτικό τρόπο, έχουν γράψει άλλοι, αλλού, με πολύ υψηλότερο βαθμό απαξίωσης και ούτε γάτα ούτε ζημιά...
Συμφωνώ παρόλο που διαφώνησα με τον Prince στο thread. Απόψεις είναι για την μουσική. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Forum είναι! Γράφει ο καθένας προσπαθώντας να μην προσβάλει τον άλλο και διαβάζουμε, παίρνουμε πληροφορίες, συνθέτουμε και ζυμώνουμε. Οι διαδικτυακοί χαρακτήρες διαφαίνονται (ίσως) και μπορεί να μας αρέσουν ή όχι αλλά κανένας δεν καταδικάστηκε για τον χαρακτήρα του.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.055
Members
38.288
Νεότερο μέλος
Sergios15