Καλώδια και θύματα

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.038
Όχι αδερφέ, δε θα διαβάσω για να υποκαταστησω έναν γιατρό.
Γιατί και εγώ μπορώ να ισχυριστώ πως γίνεσαι σαν τους αντιεμβολιαστες που λένε, μην ακούτε τι προτείνουν οι γιατροί, διαβάστε μόνοι σας..
Προφανώς δεν έχω ούτε τη φιλοδοξία να αποκτήσω γνώσεις παιδιατρικης στα 50 μου, ούτε εκφράζω άποψη επί του θέματος. Απλά μεταφέρω αυτούσια την συμβουλή που πήρα από τον καθ'υλην αρμόδιο παιδίατρο της μικρής πριν 12 χρόνια.
Αν θες όμως να σου μεταφέρω την προσωπική μου εμπειρία, ναι υπήρχαν κάποιες λίγες φορές που το μωρό δε χόρταινε με τίποτα, όση ώρα και να την κρατούσε η μαμά της στο στήθος. Και γινόταν μωβ από το κλάμα. Και μόλις της έδινε λίγο συμπλήρωμα, ηρεμουσε και κοιμόταν. Δεν ξέρω τι πήγαινε λάθος σε αυτές τις περιπτώσεις, απλά το καταθέτω σαν εμπειρία.

Reaction score
2.803
Ο καθείς γράφει τις εμπειρίες του δεν είναι κακό, εγώ π.χ. δάγκωνα ρόγα στο θηλασμό και το έμαθα αργότερα όταν η μάνα μου μιλούσε με φίλες της, δεν γνωρίζω ποια ήταν η αντίδρασή της σε αυτό ούτε θυμάμαι, μπορεί να μου έριχνε σφαλιάρες και γι' αυτό να έχω χαζέψει λιγάκι. :prankster:

Reaction score
30.454
Συνεχίζεις να μην αντιλαμβάνεσαι πού ακριβώς διαφωνούμε..
Αν ο αστροναύτης δίνει στο μωρό συμπλήρωμα, το κάνει, ΕΛΠΊΖΩ, κατόπιν συζήτησης με τον/την παιδίατρο.
Εσύ τι του προτείνεις;
Να κάνει το ανάποδο από ότι του είπε ο γιατρός, ή να αλλάξει γιατρό;
Και με ποια ιδιότητα το προτείνεις αυτό;

Reaction score
6.814
Μια τελευταία ερώτηση. Εγώ βαριέμαι να ψάχνω ποιες ναι και ποιες όχι, αλλά να μη βάζω κι εσένα να ψάχνεις. Μόνο τούτο. Η εταιρεία που φτιάχνει τα καλώδια που πήρες τι κάνει με το σύρμα?

Γιατί άκυρο? Αν ο σούπερ ντούπερ καλωδιοποιός παίρνει το σύρμα έτοιμο από άλλον, ο οποίος επίσης φτιάχνει καλώδια, σε τι υπερέχει? Στην κάλτσα??

Έχω αποκλειστική πληροφόρηση ότι έχουν τον ίδιο τον Θωρ. Αυτοπροσώπως. Τώρα που οι θεοί έχουν βγει στη σύνταξη, κάνουν μαύρα για να συμπληρώσουν το εισόδημα.
Αυτό που θέλω να πω πολύ απλά είναι ότι ο οποιοσδήποτε κατασκευαστής φτιάχνει οτιδήποτε χωρίς να είναι απαραίτητο όλα τα parts που το αποτελούν να τα κατασκευάζει αυτός. Είναι κάτι που δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση και το κατανοούμε όλοι πιστεύω.

Akis_G

Reaction score
8.038
Συνεχίζεις να μην αντιλαμβάνεσαι πού ακριβώς διαφωνούμε..
Αν ο αστροναύτης δίνει στο μωρό συμπλήρωμα, το κάνει, ΕΛΠΊΖΩ, κατόπιν συζήτησης με τον/την παιδίατρο.
Εσύ τι του προτείνεις;
Να κάνει το ανάποδο από ότι του είπε ο γιατρός, ή να αλλάξει γιατρό;
Και με ποια ιδιότητα το προτείνεις αυτό;
Δεν μπορουμε να διαφωνησουμε, ουτε να συζητησουμε για το θεμα, γιατι το μονο που γνωριζεις και μπορεις να πεις, ειναι οτι "εμενα αυτο μου ειπε ο ειδικος και αυτο εκανα".
Και μπραβο σου.
Το πιθανοτερο ειναι οτι ενας αλλος γιατρος ή ακομα και ο ιδιος, σημερα θα σου ελεγα κατι αλλο.
Εγω προφανως δεν προτεινω κατι συγκεκριμενο σε καποιον συγκεκριμενο ανθρωπο (πως θα μπορουσα?), περαν της γενικης προτροπης για ενημερωση απο παγκοσμιους και εθνικους οργανισμους, για να μπορεσουν να κατανοησουν τις οδηγιες που τους δινονται και κατα ποσο αυτες συνιστανται σε ιατρικη γνωματευση ή απλη συμβουλη.
Ενα μικρο παραδειγμα, πριν απο μερικες δεκαετιες τα νεογνα μετα τον τοκετο τα απομακρυναν σε αλλη αιθουσα μαζι με αλλα νεογνα, και τα εβλεπαν οι γονεις απο τη τζαμαρια. Γιατροι το εκαναν αυτο. Ετσι ηξεραν τοτε. Σημερα, αυτο θεωρειται κατι σαν μεσαιωνικο βασανιστηριο. Γιατροι παλι το λενε. Ετσι ξερουμε τωρα.

Αν καποιος εχει νεογεννητο ή προκειται να αποκτησει παιδι, καλα θα κανει να ενημερωθει απο επισημες πηγες για τις τελευταιες εξελιξεις στον τροπο ανατροφης των βρεφων και αργοτερα των παιδιων, ωστε να μπορεσει να κανει τις ορθες επιλογες. Γιατι αυτα που πιστευε η γιαγια μας ή εμεις ή ακομα ακομα και ο παιδιατρος μας (κι αυτος επιλογη μας ειναι), ισως εχουν αλλαξει.
Τα λινκ που εβαλα ειναι πολυ χρησιμα για οποιον ενδιαφερεται.

Last edited:

Reaction score
30.454
γιατι το μονο που γνωριζεις και μπορεις να πεις, ειναι οτι "εμενα αυτο μου ειπε ο ειδικος και αυτο εκανα".
Και μπραβο σου.
Ακριβώς αυτό γράφω. Μπορεί να είχε δίκιο ή άδικο, δεν αντιλέγω.
Το πιθανοτερο ειναι οτι ενας αλλος γιατρος ή ακομα και ο ιδιος, σημερα θα σου ελεγα κατι αλλο.
Συμφωνούμε απολύτως. Αλλά αν σήμερα, δε μου έλεγε κάτι διαφορετικό, τι θα έπρεπε να κάνω; να τον αγνοήσω;
Σίγουρα όχι. Αντε να έπαιρνα μια δεύτερη γνώμη ή και τρίτη. Όχι όμως να κάτσω να διαβάσω εγώ για να αποφασίσω ποιος γιατρός έχει δίκιο και ποιος άδικο!
Τα λινκ που εβαλα ειναι πολυ χρησιμα για οποιον ενδιαφερεται.
Ναι είναι. Κοίτα.. έχω κλείσει σαν πατέρας, δε φιλοδοξω να ξαναγινω.
Να κάτσω λοιπόν να τα μελετήσω ενδελεχώς για να συμβούλεψω φίλους, γνωστούς και συγγενείς; Όχι, σε αυτό το κομμάτι είμαι κάθετος.. Ό,τι πει ο γιατρός! Και αν εχω αμφιβολίες, απλά ρωτάω δεύτερο ή και τρίτο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.936
Εσύ τι του προτείνεις;
Σόρρυ για τη σφήνα, θα συντηρήσω ολίγον ακόμη την παρέκβαση (ελληνιστί, off-topic), καθώς το θέμα είναι θεμελιώδους σημασίας. Ένα παιδί, κάθε παιδί, χρειάζεται τρία απλά και πολύ δύσκολα πράγματα, δηλαδή τέσσερα:

1. Άξιους γονείς, δηλαδή γονείς που να το κρατούν μακριά από τις τοξικές και εθιστικές ουσίες, στις οποίες εκτός των άλλων (κοκαΐνη, ηρωίνη, νικοτίνη, αλκοόλη) συμπεριλαμβάνονται η ζάχαρη και τα τρανς λιπαρά (μαργαρίνη, φυτίνη, soft βούτυρο).
2. Άξιους γιατρούς. Άξιος γιατρός είναι αυτός που, ενώ του τρίβουν στη μούρη πριμ για συνταγογράφηση αντιβιοτικών, αυτός φροντίζει ώστε να μην αρρωσταίνει το παιδί.
3. Άξιους δασκάλους. Άξιος δάσκαλος είναι αυτός που μαθαίνει στο παιδί πώς να σκέπτεται, και όχι τί να σκέπτεται.
4. Λίγη τύχη στα γονίδια και τη ροή του χρόνου.

Αυτά.

Reaction score
12.264
Πάνε τα hero;
No more heroes?

Τώωωωρα το hero??? Το έχω δώσει απο το καλοκαίρι!! Να'ταν κι άλλο!!!!!

Πώς γίνεται; 🤔
Αφού δεν είναι αποσπώμενη...
Ψάχνω το κουμπί για το ρισέτ, αλλά μάταια.

Η παιδίατρος έχει πει να δίνουμε μητρικό γάλα και όποτε χρειάζεται, συμπλήρωμα γάλακτος σε σκόνη. Μέχρι στιγμής δίνουμε τρεις φορές την ημέρα, πρωι μεσημέρι και βράδυ, για να ηρεμεί λίγο. Έχω πάρει και θήλαστρο προκειμένου να βοηθήσω λίγο τη κατάσταση, αλλά απο εκεί διαπιστώσαμε ότι η ποσότητα μητρικού δεν είναι επαρκής και γι'αυτό κλαίει η καημενούλα.
Βάλε το καλό σου IC μέσα σε ένα κατουρημένο babylino για ένα βράδυ και την επόμενη μέρα σύνδεσέ το και γράψε ακουστικές εντυπώσεις, δεν είμαι σίγουρος αλλά πιθανολογώ πως οι μεσαίες θα έχουν γίνει πιο υγρές. :pickingnose:
Να είναι υγρές είναι καλά... Μη βγουν...χρωματισμένες φοβάμαι. :p

Last edited:

Akis_G

Reaction score
8.038
Η παιδίατρος έχει πει να δίνουμε μητρικό γάλα και όποτε χρειάζεται, συμπλήρωμα γάλακτος σε σκόνη. Μέχρι στιγμής δίνουμε τρεις φορές την ημέρα, πρωι μεσημέρι και βράδυ, για να ηρεμεί λίγο. Έχω πάρει και θήλαστρο προκειμένου να βοηθήσω λίγο τη κατάσταση, αλλά απο εκεί διαπιστώσαμε ότι η ποσότητα μητρικού δεν είναι επαρκής και γι'αυτό κλαίει η καημενούλα.
Ε σε λιγες μερες δε θα εχει καθολου γαλα και θα πινει μονο σκονη.
Αν σας ενδιαφερει το θεμα (κυριως η συζυγος, αυτη θα φαει το λουκι), διαβαστε το πρωτο λινκ (γιατρος απο Θεσσαλονικη ειναι, δικιο θα `χει:gotcha:)
Αν παλι δεν σας ενδιαφερει και τοσο, δεν τρεχει τιποτα. Μια χαρα θα τα παει το παιδι και θα γλυτωσετε και ξενυχτια. Καλο κουραγιο.

Reaction score
12.264
Μιας που μπήκαμε στα οφτόπικ με τη κοράκλα μου, εσείς που το έχετε ψάξει, ροκ κάνει να ακούνε τα μωρά ( π.χ. Jethro Tull που έβαλα τώρα σε χαμηλές για τις συνήθειές μας εντάσεις )? Και κάποιος που το γνωρίζει, ας μου δώσει λινκ για το thread που αφορά στη μουσική και τα μωρά. Ευχαριστώ!!

Reaction score
15.469
Μιας που μπήκαμε στα οφτόπικ με τη κοράκλα μου, εσείς που το έχετε ψάξει, ροκ κάνει να ακούνε τα μωρά ( π.χ. Jethro Tull που έβαλα τώρα σε χαμηλές για τις συνήθειές μας εντάσεις )? Και κάποιος που το γνωρίζει, ας μου δώσει λινκ για το thread που αφορά στη μουσική και τα μωρά. Ευχαριστώ!!
Οχιι !!
mamas & papas τωρα που ειναι μικρο και stones μετα το πρωτο εξαμηνο !

(τη μαμα να προσεχεις , ζοριζεται τωρα !)

:drinks:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.836
Αυτό που θέλω να πω πολύ απλά είναι ότι ο οποιοσδήποτε κατασκευαστής φτιάχνει οτιδήποτε χωρίς να είναι απαραίτητο όλα τα parts που το αποτελούν να τα κατασκευάζει αυτός. Είναι κάτι που δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση και το κατανοούμε όλοι πιστεύω.
Αυτό που λες είναι αυτονόητο.
Άσχετο όμως με εκείνο το συγκεκριμένο που λέγαμε. Γιατί κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις? Ο φίλος έδειξε ένα κείμενο από το οποίο προκύπτει το (επίσης αυτονόητο και προφανές) ότι αυτό που έχει σημασία είναι η καθαρότητα του μετάλλου. Και η απορία μου ήταν: αν 2, 5, 10, 20 κατασκευαστές καλωδίων προμηθεύονται το ίδιο σύρμα, τότε ποια ουσιαστική διαφορά έχουν τα καλώδια που φτιάχνουν?
Πιο ψιλά δεν μπορώ να το κάνω...

ροκ κάνει να ακούνε τα μωρά
Μότσαρτ και Μπαχ, αν θες να γίνει έξυπνη. Και, δευτερευόντως, άλλους κλασικούς (αποκλειστικά), η ίδια θα σού δείξει τις επιλογές της. Μιλάω σοβαρά. Έχουν γίνει μελέτες, έρευνες και στατιστικές επ' αυτού. Υπάρχουν και πιντιέφια, μα δεν τα έχω πρόχειρα.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.989
μην αγχώνεσαι μωρέ...
η κοράκλα είναι ημερών....
δεν λέω να την ταράξεις...αλλά νορμάλ πράματα...όμορφα ακούσματα.....
σε χαλαρούς ρυθμούς....να μην ανεβάζει παλμούς

και πάνω απ όλα να της φτιάξετε μια ρουτίνα για το βράδυ....είτε με μουσική...είτε με ένα συγκεκριμένο αρκουδάκι που θα το βλέπει μόνο όταν είναι να κοιμηθεί κλπ κλπ

εμείς φτάσαμε τα 2 και ξέρει με το που θα ακούσει αυτό

πάει κρεβάτι κ αρπάζει μπιμπερό ....

έτσι κ αλλιώς ότι και να βάλεις τώρα....δεν θα λάβεις ανταπόκριση για το αν της αρέσει ή όχι
γκριμάτσα καλή θα δεις μετά από μήνες :D

Υ.Γ.
Επειδή είχαμε τρομερό θέμα με τον ύπνο και πήγαμε σε μια ειδικό...
να ξέρεις ότι μεγάλη σημασία έχει να καταλάβει το παιδί τη διαφορά της μέρας με τη νύχτα....
δηλαδή....να έχει επαφή το παιδί με τον ήλιο μέχρι να δύσει...
ανοιχτά παντζούρια όταν δεν κοιμάται
κατεβασμένα όταν την πέφτει

Reaction score
12.264
μην αγχώνεσαι μωρέ...
η κοράκλα είναι ημερών....
δεν λέω να την ταράξεις...αλλά νορμάλ πράματα...όμορφα ακούσματα.....
σε χαλαρούς ρυθμούς....να μην ανεβάζει παλμούς

και πάνω απ όλα να της φτιάξετε μια ρουτίνα για το βράδυ....είτε με μουσική...είτε με ένα συγκεκριμένο αρκουδάκι που θα το βλέπει μόνο όταν είναι να κοιμηθεί κλπ κλπ

εμείς φτάσαμε τα 2 και ξέρει με το που θα ακούσει αυτό

πάει κρεβάτι κ αρπάζει μπιμπερό ....

έτσι κ αλλιώς ότι και να βάλεις τώρα....δεν θα λάβεις ανταπόκριση για το αν της αρέσει ή όχι
γκριμάτσα καλή θα δεις μετά από μήνες :D

Υ.Γ.
Επειδή είχαμε τρομερό θέμα με τον ύπνο και πήγαμε σε μια ειδικό...
να ξέρεις ότι μεγάλη σημασία έχει να καταλάβει το παιδί τη διαφορά της μέρας με τη νύχτα....
δηλαδή....να έχει επαφή το παιδί με τον ήλιο μέχρι να δύσει...
ανοιχτά παντζούρια όταν δεν κοιμάται
κατεβασμένα όταν την πέφτει
Περισσότερο με απασχολεί μη τη τσιτώνω με τις ροκιές, u know. Αυτό με το διαχωρισμό μέρας και νύχτας το διαβάζω παντού. Αλλά η άτιμη είναι λες και έχει ξυπνητήρι ενσωματωμένο, 10 η ώρα νταν, ανοιχτά μάτια και πανηγύρι μέχρι τις 2-3.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.029
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic