Καλώδια και θύματα

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.999
Βαρετο ρε σεις

Μας αραδιαζετε ενα σωρο μετρησεις για να αποδειξετε οτι ειναι π@π@ρας ο αλλος. Νομίζετε ότι αυτές οι μετρήσεις θορύβου που αραδιάζετε ειναι το θεσφατο όλων ή θα μας κουφάνουν? Θα αποδείξουν ποτε πχ οτι το qobuz παιζει καλυτερα απο το τινταλ ? ΟΧΙ. π@π@ρες λοιπον οσοι ανα τον κοσμο το γυρνανε σε qobuz γιατι ΟΝΤΩΣ παιζει καλυτερα? Τι? θες να στο αποδειξω? ασε μας ρε μεγαλε.. ακου spoty ..γ@μει
Που θες να κανω και ισοσταθμιση για οτιδηποτε αλλο εκτος απο spoty ...ανωμαλιες

Φίλος με heed ενεργα , sub και sonarworks , έβριζε μια ζωη την ποιότητα απο streaming και αγοραζε ή κατεβαζε φλακς. Οταν του πηγα το tp-link με εξωτερικη 12βολτη μπαταρια κοντεψε να παθει εγκεφαλικο. Ειμαστε δλδ σωνει και καλα μλκες επειδη ή αλλαγη ρουτερ streamαρε ποιοτικά σαν τα φλακ του? ναι υπαρχουν περιεργες διαφορες σε usb και lan καλωδια ,αλλα θελει εμπειρια να απορρίψεις τα "ανούσια" αυτα δλδ που χρωματιζουν και πανε να στα φανε$$..εγω πχ παιζω με του mytek το usb και belden ftp.. τι μλκς ειμαι και ακουω ε?
a...ναι ! μήπως είσαι δικτυάς με 500 πτυχια και δεν αποδεχεσαι τις διαφορες? στα π@π@κια μας . Στην θεωρια ολοι σωστοι ειναι..

Έρχεσαι πχ σπιτι μου και ακους βελτίωση απο αλλαγή ρουτερ. Και θα ακούσεις γιατί χτεσινός δεν είσαι.Αντι να ψάξουμε πως γίνεται αυτό και τι σκ@τα να μετρήσουμε ρε μεγαλε για να το αποδείξουμε , θα έρθεις εδω να μοστράρεις amir να με θάψεις? αυτός είναι πάντοτε ο σκοπός δλδ?

Διαλαλάτε παντού ότι ακόμα και ενα dacmagic με έξοδο για subs και dirac θα παίξει καλύτερα απο ενα myteκ..
Στα 100db με το αυτί οδοστρωτήρα , ίσως και να παίξει.

Φοβερες γνωσεις και εμπειριες εχετε αλλα ενίοτε τις χρησιμοποιειτε εκδικητικά και φανατισμενα.
Κάνετε απόλυτο focus στο πρωτογενές πλεόνασμα που σας προσφέρουν τα πολυκαναλα και τα subs με τον ασυμπίεστο ήχο και κλεινετε αυτια και μυαλα σε οτιδηποτε αλλο. Το ιδιο κανουν με αλλου είδους πλεόνασμα , και κάτι λαμπάδες με κόρνες. Καμια διαφορά.
Απλα εσείς είστε έγκριτοι.
giphy (13).gif

head-stef

Headphones
Reaction score
2.283
Δες και ένα άλλο άρθρο του ίδιου συγγραφέα ( Jim Austin ) και αν μπορείς πες μας την περίληψη

https://www.stereophile.com/content/do-power-cords-make-difference-compelling-demo-shunyata
Μπράβο του! Πολύ ωραία έκανε την (απαραίτητη) διαφήμιση αποφεύγοντας να γράψει ανοησίες!

Δείχνοντας:

α)τις φωτογραφίες ενός . . .ηλεκτροκαρδιογράφου (EKG) όπου ο κατασκευαστής του καλωδίου απορρόφησης θορύβου (φίλτρου δηλ.) επιδεικνύει ότι απέκοψε στο καρδιογράφημα το θόρυβο των . . .60Hz της τροφοδοσίας - όπως προκύπτει από το υποδεικνειόμενο ripple των 17ms στην πρώτη φωτό,
β) περιγράφοντας πως καθάρισε το ρεύμα μιας πρίζας ξενοδοχείου (το βίντεο έχει αφαιρεθεί) στην . . .ελεύθερη άκρη του καλωδίου-φίλτρου,

καταλήγει διπλωματικά:

" Αυτό δεν είναι μια άμεση επίδειξη του ότι τα καλώδια τροφοδοσίας Shunyata βελτιώνουν τον ήχο του hi-fi σας. Γι αυτό θα πρέπει να επισκεφθείτε οι ίδιοι την έκθεση ή να δοκιμάσετε αυτά τα καλώδια στο σπίτι σας. Ωστόσο είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι τα καλώδια τροφοδοσίας Sunyata είναι αποτελεσματικά στη μείωση του θορύβου στα ηλεκτρικά κυκλώματα. "

Ευχαριστούμε! :drinks:

Reaction score
2.826
Μπράβο του! Πολύ ωραία έκανε την (απαραίτητη) διαφήμιση αποφεύγοντας να γράψει ανοησίες!

Δείχνοντας:

α)τις φωτογραφίες ενός . . .ηλεκτροκαρδιογράφου (EKG) όπου ο κατασκευαστής του καλωδίου απορρόφησης θορύβου (φίλτρου δηλ.) επιδεικνύει ότι απέκοψε στο καρδιογράφημα το θόρυβο των . . .60Hz της τροφοδοσίας - όπως προκύπτει από το υποδεικνειόμενο ripple των 17ms στην πρώτη φωτό,
β) περιγράφοντας πως καθάρισε το ρεύμα μιας πρίζας ξενοδοχείου (το βίντεο έχει αφαιρεθεί) στην . . .ελεύθερη άκρη του καλωδίου-φίλτρου,

καταλήγει διπλωματικά:

" Αυτό δεν είναι μια άμεση επίδειξη του ότι τα καλώδια τροφοδοσίας Shunyata βελτιώνουν τον ήχο του hi-fi σας. Γι αυτό θα πρέπει να επισκεφθείτε οι ίδιοι την έκθεση ή να δοκιμάσετε αυτά τα καλώδια στο σπίτι σας. Ωστόσο είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι τα καλώδια τροφοδοσίας Sunyata είναι αποτελεσματικά στη μείωση του θορύβου στα ηλεκτρικά κυκλώματα. "

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά μιλάμε για δημοσιογράφους όπου όλοι είναι γνωστοί Ο.Φ.Α. αυτοί πουλάνε και την μάνα τους.

Ο όπου
Φ φυσάει
Α άνεμος

Reaction score
12.264
Βαρετο ρε σεις

Μας αραδιαζετε ενα σωρο μετρησεις για να αποδειξετε οτι ειναι π@π@ρας ο αλλος. Νομίζετε ότι αυτές οι μετρήσεις θορύβου που αραδιάζετε ειναι το θεσφατο όλων ή θα μας κουφάνουν? Θα αποδείξουν ποτε πχ οτι το qobuz παιζει καλυτερα απο το τινταλ ? ΟΧΙ. π@π@ρες λοιπον οσοι ανα τον κοσμο το γυρνανε σε qobuz γιατι ΟΝΤΩΣ παιζει καλυτερα? Τι? θες να στο αποδειξω? ασε μας ρε μεγαλε.. ακου spoty ..γ@μει

Φίλος με heed ενεργα , sub και sonarworks , έβριζε μια ζωη την ποιότητα απο streaming και αγοραζε ή κατεβαζε φλακς. Οταν του πηγα το tp-link με εξωτερικη 12βολτη μπαταρια κοντεψε να παθει εγκεφαλικο. Ειμαστε δλδ σωνει και καλα μλκες επειδη ή αλλαγη ρουτερ streamαρε ποιοτικά σαν τα φλακ του? ναι υπαρχουν περιεργες διαφορες σε usb και lan καλωδια ,αλλα θελει εμπειρια να απορρίψεις τα "ανούσια" αυτα δλδ που χρωματιζουν και πανε να στα φανε$$..εγω πχ παιζω με του mytek το usb και belden ftp.. τι μλκς ειμαι και ακουω ε?
a...ναι ! μήπως είσαι δικτυάς με 500 πτυχια και δεν αποδεχεσαι τις διαφορες? στα π@π@κια μας . Στην θεωρια ολοι σωστοι ειναι..

Έρχεσαι πχ σπιτι μου και ακους βελτίωση απο αλλαγή ρουτερ. Και θα ακούσεις γιατί χτεσινός δεν είσαι.Αντι να ψάξουμε πως γίνεται αυτό και τι σκ@τα να μετρήσουμε ρε μεγαλε για να το αποδείξουμε , θα έρθεις εδω να μοστράρεις amir να με θάψεις? αυτός είναι πάντοτε ο σκοπός δλδ?

Διαλαλάτε παντού ότι ακόμα και ενα dacmagic με έξοδο για subs και dirac θα παίξει καλύτερα απο ενα myteκ..

Φοβερες γνωσεις και εμπειριες εχετε αλλα ενίοτε τις χρησιμοποιειτε εκδικητικά και φανατισμενα.
Κάνετε απόλυτο focus στο πρωτογενές πλεόνασμα που σας προσφέρουν τα πολυκαναλα και τα subs με τον ασυμπίεστο ήχο και κλεινετε αυτια και μυαλα σε οτιδηποτε αλλο. Το ιδιο κανουν με αλλου είδους πλεόνασμα , και κάτι λαμπάδες με κόρνες. Καμια διαφορά.
Αντε να ρωτήσω κι εσένα. Εγώ που φορτώνω όλο το album στη ραμ του Nuc πριν παίξει, θα έχω οφέλη απο την αλλαγή switch και καλωδίου ή μπα; Αν ναι, γιατί;

Άσε μας ρε αστροναύτη να διαβάζουμε τον κάθε μακακα που σήμερα λέει άλλα και αύριο άλλα ανάλογα με τα συμφέροντα του.

Σαν να κλέβουμε εκκλησία είναι στο μπασκετάκι
Σωστά τα λες, αλλά για λάθος άτομο. Για δες το βίντεο και μετά μίλα. Λέει και δείχνει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Για να σου κεντρίσω το ενδιαφέρον, παίζει την ίδια μουσική με δύο διαφορετικά καλώδια, αντιστρέφει το σήμα του ενός και το προσθέτει στο δεύτερο. Με αυτό το τρόπο, μένει μόνο η όποια διαφορά ανάμεσα στα καλώδια, αυτό το κάτι στο οποίο συντελεί το εκάστοτε καλώδιο. Με βάση τα λεγόμενά σας, πρέπει να ακούγεται διαφορά αφού το ίδιο σήμα εντός και εκτός φάσης, σημαίνει ακύρωση, άρα μηδέν. Για δες τώρα το βίντεο...

Reaction score
2.826
Αντε να ρωτήσω κι εσένα. Εγώ που φορτώνω όλο το album στη ραμ του Nuc πριν παίξει, θα έχω οφέλη απο την αλλαγή switch και καλωδίου ή μπα; Αν ναι, γιατί;

Σωστά τα λες, αλλά για λάθος άτομο. Για δες το βίντεο και μετά μίλα. Λέει και δείχνει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Για να σου κεντρίσω το ενδιαφέρον, παίζει την ίδια μουσική με δύο διαφορετικά καλώδια, αντιστρέφει το σήμα του ενός και το προσθέτει στο δεύτερο. Με αυτό το τρόπο, μένει μόνο η όποια διαφορά ανάμεσα στα καλώδια, αυτό το κάτι στο οποίο συντελεί το εκάστοτε καλώδιο. Με βάση τα λεγόμενά σας, πρέπει να ακούγεται διαφορά αφού το ίδιο σήμα εντός και εκτός φάσης, σημαίνει ακύρωση, άρα μηδέν. Για δες τώρα το βίντεο...
Δεν θέλω να βλέπω προτιμώ να ακούω

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.786
Το είχα αφήσει στην 59 και έφτασε 72.
Παιζει τίποτα καλό ενδιάμεσα ή να το συνεχίσω από εδώ;
Οταν λέω καλό εννοώ κανένα στιχάκι από μπουτχια, κανέναν καλό χαβαλέ η κανένα γερό μπινελικωμα - ξεκατίνιασμα..
που εισαι ρε συντροφε;

Reaction score
12.264
Ισως ενας διαχειριστής να μπορούσε να ενώσει αυτο το νήμα με το “εδώ γελάμε” και με την “ομοιοπαθητική”
Μπα, εδώ δεν γελάμε καθόλου. Για κλάματα είναι.

Reaction score
690
Astronaut Jr

Οτι αναφέρω αφορούν δοκιμές μέσω streaming services tidal/ qobuz.

Σε τοπικό επίπεδο δεν έχω πειραματιστεί ιδιαίτερα είναι η αλήθεια.

Στην ερώτηση σου τώρα , εφόσον δεν προβείς στην αγορά κάποιου εξωτερικου στρίμερ και παίζεις απο nuc , δεν νομίζω να αξίζει να ασχοληθέις. Αν σηκώνεις τα files απο εξωτερικο σκληρό /nas συνδεδεμένο στο ρούτερ , δοκίμασε αν θες να τροφοδοτήσεις το ρούτερ απο μια μπαταρία αυτοκινήτου έτσι για το χαβαλέ.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Μάλλον έχεις μπερδέψει τα φόρουμ, εδώ είναι φόρουμ για τους λάτρεις της μουσικής περισσότερο
:help:

Ευτυχώς που έχουμε και σένα και μας θυμίζεις τι είναι το avsite.gr...

Reaction score
12.264
Astronaut Jr

Οτι αναφέρω αφορούν δοκιμές μέσω streaming services tidal/ qobuz.

Σε τοπικό επίπεδο δεν έχω πειραματιστεί ιδιαίτερα είναι η αλήθεια.

Στην ερώτηση σου τώρα , εφόσον δεν προβείς στην αγορά κάποιου εξωτερικου στρίμερ και παίζεις απο nuc , δεν νομίζω να αξίζει να ασχοληθέις. Αν σηκώνεις τα files απο εξωτερικο σκληρό /nas συνδεδεμένο στο ρούτερ , δοκίμασε αν θες να τροφοδοτήσεις το ρούτερ απο μια μπαταρία αυτοκινήτου έτσι για το χαβαλέ.
Ακόμα και γνωστός καταστηματάρχης, δεν μου έδωσε απάντηση στο ερώτημά μου. Το ρούτερ δεν εμπλέκεται στη διαδικασία της αναπαραγωγής, μεσολαβεί μόνο για να μεταφερθούν τα δεδομένα στο Nuc και συγκεκριμένα στη ραμ του, απο όπου παίζουν τα τραγούδια, ακόμα και αν σβήσω το ρούτερ, βγάλω το ethernet, αν βγάλω εντελώς εκτός το δίκτυο δηλαδή. Άρα...? Και σημειωτέον ότι αυτή τη λειτουργία τη παρέχει και το jriver ( αν και προτιμώ το daphile καθώς μου φαίνεται ότι παίζει καλύτερα, δικαιούμαι να διατηρήσω λίγη απο τη χαϊεντάδικη νοοτροπία μου :p ).
Μάλιστα, ο εν λόγω καταστηματάρχης, στο fb πρότεινε τη χρήση ασημένιων αν θυμάμαι καλά utp καλωδίων. Απάντηση όμως για τη περίπτωσή μου δεν έδωσε. Αν διαβάζει το παρόν σχόλιό μου, περιμένω έστω και εδώ την απάντησή του, με όχι και τόση πολλή αγωνία, κουβέντα να γίνεται!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.390
Βαρετο ρε σεις

Το είχα αφήσει στην 59 και έφτασε 72.
Παιζει τίποτα καλό ενδιάμεσα ή να το συνεχίσω από εδώ;
Οταν λέω καλό εννοώ κανένα στιχάκι από μπουτχια, κανέναν καλό χαβαλέ η κανένα γερό μπινελικωμα - ξεκατίνιασμα..

Χάλι
Πλήκτρα σκανδάλη
CD βινύλια που μαζέψαμε
καλώδια που πήραμε αγκάλη
Χάλι
Τις Κυριακές λάμπες αλλάζαμε
Και τις εκθέσεις που χαζεύαμε
Χαϊδεύουμε τα πλήκτρα σαν σκανδάλη

Δε χαλάνε,όμως έτσι οι καρδιές
χομπιστών που έχουν παθιαστεί
με τόσο Kondo
Από το router σε switch
ως την άκρη της γραμμής
μένουμε θύματα εμείς.

Κάλοι
Και ας μην ξέραμε τι ακούγαμε
Και χαϊ-μαλιά που όλο πληρώναμε
μας γίνονται του ύπνου προσκεφάλι.
Κάλοι
καλσόν προσέχουμε μη σκίσουμε
σε πόσα δάχτυλα τους βγάζουμε
το λόγο θα τον βρούμε στη σκανδάλη

Τα αυγά όμως δεν βάφουν οι πορδές
μ'ένα streaming που μας φλόμωσε
με τόσο ψόφο
την κενότητα τηρείς
μιας μουσικόφιλης πυγμής
που ισοσταθμίζουμε εμείς.

Last edited:

Reaction score
30.454
που εισαι ρε συντροφε;
Πρώτη (διαβολο)βδομάδα μετά το lockdown μρε Χρήστο μου.. Δεν είχα και πολλά κουράγια για αβουσαιτ να σου πω την αλήθεια!

Χάλι
Πλήκτρα σκανδάλη
CD βινύλια που μαζέψαμε
καλώδια που πήραμε αγκάλη
Χάλι
Τις Κυριακές λάμπες αλλάζαμε
Και τις εκθέσεις που χαζεύαμε
Χαϊδεύουμε τα πλήκτρα σαν σκανδάλη

Δε χαλάνε,όμως έτσι οι καρδιές
χομπιστών που έχουν παθιαστεί
με τόσο Kondo
Από το router σε switch
ως την άκρη της γραμμής
μένουμε θύματα εμείς.

Κάλοι
Και ας μην ξέραμε τι ακούγαμε
Και χαϊ-μαλιά που όλο πληρώναμε
μας γίνονται του ύπνου προσκεφάλι.
Κάλοι
καλσόν προσέχουμε μη σκίσουμε
σε πόσα δάχτυλα τους βγάζουμε
το λόγο θα τον βρούμε στη σκανδάλη

Τα αυγά όμως δεν βάφουν οι πορδές
μ'ένα streaming που μας φλόμωσε
με τόσο ψόφο
την κενότητα τηρείς
μιας μουσικόφιλης πυγμής
που ισοσταθμίζουμε εμείς.
Τώρα το σκαρωσες για μένα μωρή μελανοφόρα σηπία; :tongue:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.999
Μάλιστα, ο εν λόγω καταστηματάρχης, στο fb πρότεινε τη χρήση ασημένιων αν θυμάμαι καλά utp καλωδίων. Απάντηση όμως για τη περίπτωσή μου δεν έδωσε. Αν διαβάζει το παρόν σχόλιό μου, περιμένω έστω και εδώ την απάντησή του, με όχι και τόση πολλή αγωνία, κουβέντα να γίνεται!
γιατί δεν μας λες ποιος είναι....το fb δεν το φοβάται...εδώ γιατί?

Δείχνοντας:

καταλήγει διπλωματικά:

άντε και το επόμενο ''πείραμα'' σε αξονικό τομογράφο..... :lolsign: :lol:

η τέφρα του Τέσλα έχει λασπώσει από την υγρασία....
κάθε μέρα και μια νέα μλκία......

είμαι στην αρχή...θα το βγάλω σε ζεϊμπέκικο:laugh:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.043
Members
38.284
Νεότερο μέλος
Antonis74