Καλώδια και θύματα

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Καλά στα ατομικά αθλήματα..... δεν παίζεστε :roflmao:
Ειμαστε χαμένοι.... από χέρι :roflmao::roflmao:
View attachment 166013

Θα βάλω τα καλωδια αυτά τα πλουμιστα
Ξέρουμε τι κάνουμε δεν πάμε στα τυφλα
Παράτα τις καμπυλες, εδώ είναι χαιεντ
Το σύστημά μας θέλει φροντίδα και προδερμ
Πέτα έναν δίσκο πάνω στην πικαπαρα
Γιατί με βλέπουν οι γιατροί..... σαν περιπτωσαρα? :roflmao:

View attachment 166016
Κούκλος είσαι ρε @Ν.Κ. και δε στο είχα...

Reaction score
660
Ακόμα και γνωστός καταστηματάρχης, δεν μου έδωσε απάντηση στο ερώτημά μου. Το ρούτερ δεν εμπλέκεται στη διαδικασία της αναπαραγωγής, μεσολαβεί μόνο για να μεταφερθούν τα δεδομένα στο Nuc και συγκεκριμένα στη ραμ του, απο όπου παίζουν τα τραγούδια, ακόμα και αν σβήσω το ρούτερ, βγάλω το ethernet, αν βγάλω εντελώς εκτός το δίκτυο δηλαδή. Άρα...? Και σημειωτέον ότι αυτή τη λειτουργία τη παρέχει και το jriver ( αν και προτιμώ το daphile καθώς μου φαίνεται ότι παίζει καλύτερα, δικαιούμαι να διατηρήσω λίγη απο τη χαϊεντάδικη νοοτροπία μου :p ).
Μάλιστα, ο εν λόγω καταστηματάρχης, στο fb πρότεινε τη χρήση ασημένιων αν θυμάμαι καλά utp καλωδίων. Απάντηση όμως για τη περίπτωσή μου δεν έδωσε. Αν διαβάζει το παρόν σχόλιό μου, περιμένω έστω και εδώ την απάντησή του, με όχι και τόση πολλή αγωνία, κουβέντα να γίνεται!
την έκανες τη δοκιμή να ακούσεις ένα κομμάτι με το καλώδιο Ethernet πάνω το server σου και χωρίς?Αν δε καταλάβεις διαφορά δε χρειάζεται να ασχοληθείς με αλλαγές στη δικτυακή υποδομή σου είναι πολύ απλά τα πράγματα.....

και επίσης δε καταλαβαίνω γιατι ρωτάς εμπόρους μηχανημάτων ήχου για θέματα που προκυπτουν όσον αφορά το δίκτυο. Σου πρότεινε κανείς να αγοράσεις κάποιο audiophile switch? Εκτός αν η ubiquiti έγινε ξαφνικά εταιρία high end και δε το πήρα είδηση...

Reaction score
12.264
την έκανες τη δοκιμή να ακούσεις ένα κομμάτι με το καλώδιο Ethernet πάνω το server σου και χωρίς?Αν δε καταλάβεις διαφορά δε χρειάζεται να ασχοληθείς με αλλαγές στη δικτυακή υποδομή σου είναι πολύ απλά τα πράγματα.....

και επίσης δε καταλαβαίνω γιατι ρωτάς εμπόρους μηχανημάτων ήχου για θέματα που προκυπτουν όσον αφορά το δίκτυο. Σου πρότεινε κανείς να αγοράσεις κάποιο audiophile switch? Εκτός αν η ubiquiti έγινε ξαφνικά εταιρία high end και δε το πήρα είδηση...
Ρωτάω γιατί οτιδήποτε έχει να κάνει με δίκτυο, είναι άσχετο της διαδικασίας αναπαραγωγής στο σύστημά μου. Για τη τάξη των πραγμάτων πάντως, ο έμπορος πρότεινε να ακούσει κάποιος ένα καλώδιο ethetnet, τότε τον ρώτησα για τη περίπτωση μου και απάντηση δεν πήρα, όσο κι αν επέμεινα.

Reaction score
4.587
Ρωτάω γιατί οτιδήποτε έχει να κάνει με δίκτυο, είναι άσχετο της διαδικασίας αναπαραγωγής στο σύστημά μου. Για τη τάξη των πραγμάτων πάντως, ο έμπορος πρότεινε να ακούσει κάποιος ένα καλώδιο ethetnet, τότε τον ρώτησα για τη περίπτωση μου και απάντηση δεν πήρα, όσο κι αν επέμεινα.
Αυτό που σου λέει ο gpol είναι πως ο θόρυβος του καλωδίου δεν έχει να κάνει με το streaming αλλά με την ίδια του την ύπαρξη. Από τη στιγμή που ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένος στο τοπικό σου δίκτυο έχεις θόρυβο λόγω καλωδίου και κακού switch.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.999
μη γελάς ρε αστροναύτη.....τα πράματα δεν μαζεύονται.....
ίδρυμα για το 5G έχουμε καταντήσει :laugh:
Αυτό που σου λέει ο gpol είναι πως ο θόρυβος του καλωδίου δεν έχει να κάνει με το streaming αλλά με την ίδια του την ύπαρξη. Από τη στιγμή που ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένος στο τοπικό σου δίκτυο έχεις θόρυβο λόγω καλωδίου και κακού switch.
από τον υπολογιστή δεν έχουμε δηλαδή?

Reaction score
4.587
από τον υπολογιστή δεν έχουμε δηλαδή?
Αυτό δεν το ξέρω, θα πρέπει να απευθυνθείς αλλού, αλλά ακόμα κι αν έχουμε γιατί να προσθέσουμε κι άλλον (που επίσης δεν ξέρω αλλά το δέχομαι για την οικονομία της κουβέντας).

daharis666

Moderator
Reaction score
79.999
Αυτό δεν το ξέρω, θα πρέπει να απευθυνθείς αλλού, αλλά ακόμα κι αν έχουμε γιατί να προσθέσουμε κι άλλον (που επίσης δεν ξέρω αλλά το δέχομαι για την οικονομία της κουβέντας).
δηλαδή πάει αθροιστικά ο θόρυβος στο δίκτυο?

πχ ερώτηση.....
αν έχουμε 5 pc στο δίκτυο του σπιτιού μας και 3 κινητά(αλήθεια..τόσα και τόσα έχουν πει κάποιοι για θόρυβο στα wifi...ένας γιατί δεν είπε ότι μαζί με την μπαταρία στο ρούτερ να κλείσουμε απλά και το wifi?:whistling:)

θα ακούγεται χειρότερα από το να έχουμε ένα pc και ένα κινητό?

Reaction score
4.587
δηλαδή πάει αθροιστικά ο θόρυβος στο δίκτυο?

πχ ερώτηση.....
αν έχουμε 5 pc στο δίκτυο του σπιτιού μας και 3 κινητά(αλήθεια..τόσα και τόσα έχουν πει κάποιοι για θόρυβο στα wifi...ένας γιατί δεν είπε ότι μαζί με την μπαταρία στο ρούτερ να κλείσουμε απλά και το wifi?:whistling:)

θα ακούγεται χειρότερα από το να έχουμε ένα pc και ένα κινητό?
Κοίτα αν η ερώτηση είναι γενική τότε μπορώ να απαντήσω λέγοντας πως ναι ο θόρυβος αθροίζεται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε μπορώ να απαντήσω καθώς δε θεωρώ πως το ethernet lan θα προσθέσει θόρυβο, όσοι όμως το πιστεύουν (το ακούν) αυτό τότε θα απαντήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους καταφατικά.

Στο υποθετικό σου σενάριο η λογική λέει πως κάποιος που αντιλαμβάνεται θόρυβο στο σύστημά του προερχόμενο από το δίκτυο, θα απομονώσει τον υπολογιστή (ή το streamer) που χρησιμοποιεί για μουσική από το υπόλοιπο δίκτυο.

daharis666

Moderator
Reaction score
79.999
Πάρτε Mac

αλήθεια εσύ που ζεις?
σε αυτό το φόρουμ διαβάζεις?
δεν έμαθες ότι τα μεταλλικά σασί σε συνδυασμό με το μαγνητικό βύσμα τροφοδοσίας των mac αυξάνει το pH στην τραγάνα των αυτιών μας και δημιουργείται χημική αντίδραση με τον ηλεκτροβιολογικό κόμβο του προστάτη μας...?
Κοίτα αν η ερώτηση είναι γενική τότε μπορώ να απαντήσω λέγοντας πως ναι ο θόρυβος αθροίζεται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε μπορώ να απαντήσω καθώς δε θεωρώ πως το ethernet lan θα προσθέσει θόρυβο, όσοι όμως το πιστεύουν (το ακούν) αυτό τότε θα απαντήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους καταφατικά.

Στο υποθετικό σου σενάριο η λογική λέει πως κάποιος που αντιλαμβάνεται θόρυβο στο σύστημά του προερχόμενο από το δίκτυο, θα απομονώσει τον υπολογιστή (ή το streamer) που χρησιμοποιεί για μουσική από το υπόλοιπο δίκτυο.
μάλιστα....
αθροιστικά δηλαδή πως πάνω κάτω? υπάρχει κάποια εξίσωση όπως τα db στους ενισχυτές και τα ηχεία?

+ ερώτηση ξανά....

αν απομονώσω όλο μου το δίκτυο και τις συσκευές μου σε ένα φορτηγό με μπαταρίες και συνδεθεί κάποιος με teamviewer από ρούτερ χωρίς μπαταρία στον υπολογιστή μου...αποκτώ ξανά θόρυβο?

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.445
κάποιος που αντιλαμβάνεται θόρυβο στο σύστημά του
Αν υποψιαστώ πως έχουν τέτοιες αναζητήσεις άνθρωποι που ακούν σε σαλοκουζίνες με το ψυγείο να κανει μπζζζζζζ παραδίπλα ...
δεν έμαθες ότι τα μεταλλικά σασί σε συνδυασμό με το μαγνητικό βύσμα τροφοδοσίας των mac αυξάνει το pH στην τραγάνα των αυτιών μας και δημιουργείται χημική αντίδραση με τον ηλεκτροβιολογικό κόμβο του προστάτη μας...?
Ανεβάζει και το PSA?

daharis666

Moderator
Reaction score
79.999
Ανεβάζει και το PSA?
πρέπει να βάλεις δάκτυλο την ώρα της ακρόασης για να το βρεις :cry:

Αν υποψιαστώ πως έχουν τέτοιες αναζητήσεις άνθρωποι που ακούν σε σαλοκουζίνες με το ψυγείο να κανει μπζζζζζζ παραδίπλα ...
εγώ πάλι θα ήθελα πάρα πολύ να ακουστούν όλα αυτά το σε μια αίθουσα, το λιγότερο ,πληροφορικής ΑΕΙ.....
θα είχαμε τουλάχιστον 7-8 αιώνιους φοιτητές ακόμα:roflmao:

Reaction score
12.264
Τι να πω, θα δοκιμάσω κάποια στιγμή να ακούσω με και χωρίς το καλώδιο δικτύου και να παρατηρήσω τυχόν παρουσία θορύβου, αν και πιστεύω ότι θα το είχα παρατηρήσει μέχρι τώρα. Αλλά μου φαίνεται παράξενο, χωρίς να ακούω μέσω δικτύου, να μου φέρνει θόρυβο.

Reaction score
3.628
Τι να πω, θα δοκιμάσω κάποια στιγμή να ακούσω με και χωρίς το καλώδιο δικτύου και να παρατηρήσω τυχόν παρουσία θορύβου, αν και πιστεύω ότι θα το είχα παρατηρήσει μέχρι τώρα. Αλλά μου φαίνεται παράξενο, χωρίς να ακούω μέσω δικτύου, να μου φέρνει θόρυβο.
Νικο,πιστευα ο @Dimifoot να το ηξερε αλλα χανω πασα ιδεα για τον διαβασμενο φιλο μας διοτι τον νομιζα πιο μορφωμενο στα ηλεκτρονικα...

Οταν μιλαμε για τετοιου ειδους θορυβο,μιλαμε για υψισυχνες παρεμβολες - εννοειται μη ακουστες - οι οποιες διαμορφωνουν με την συχνοτητα αυτη την εξοδο στο αναλογικο σταδιο ενος dac με αποτελεσμα ο ηχος να χανει σε λεπτομερεια και να ακουγεται πιο λαμπρος.

Reaction score
12.264
Νικο,πιστευα ο @Dimifoot να το ηξερε αλλα χανω πασα ιδεα για τον διαβασμενο φιλο μας διοτι τον νομιζα πιο μορφωμενο στα ηλεκτρονικα...

Οταν μιλαμε για τετοιου ειδους θορυβο,μιλαμε για υψισυχνες παρεμβολες εννοειται μη ακουστες - οι οποιες διαμορφωνουν με την συχνοτητα αυτη την εξοδο στο αναλογικο σταδιο ενος dac με αποτελεσμα ο ηχος να χανει σε λεπτομερεια και να ακουγεται πιο λαμπρος.
Ναι, αλλά μιλάμε για θόρυβο δικτύου πολύ πριν το dac και χωρίς καν να διαβάζει τη πληροφορία του δικτύου ( αν μπορούσε να περάσει ) το pc. Τονίζω ότι η μόνη εμπλοκή του δικτύου είναι στη μεταφορά των δεδομένων απο το ένα pc στο άλλο και όταν ολοκληρωθεί το φόρτωμα στη ραμ, το δίκτυο δεν χρησιμοποιείται. Πως θα διακρίνω αυτό το θόρυβο ( αν υπάρχει )? Τί πρέπει να περιμένω να ακούσω;

daharis666

Moderator
Reaction score
79.999

Οταν μιλαμε για τετοιου ειδους θορυβο,μιλαμε για υψισυχνες παρεμβολες - εννοειται μη ακουστες - οι οποιες διαμορφωνουν με την συχνοτητα αυτη την εξοδο στο αναλογικο σταδιο ενος dac με αποτελεσμα ο ηχος να χανει σε λεπτομερεια και να ακουγεται πιο λαμπρος.
ναι ε?
αν αλλάξεις δηλαδή καλώδιο ηχείων με κάτι λιγότερο λαμπρό....δεν θα ισοφαρίσει την λαμπρότητα αυτή?
Τί πρέπει να περιμένω να ακούσω;
ούτσες μπλε?? :p :lol: :lol:

Reaction score
3.628
Ναι, αλλά μιλάμε για θόρυβο δικτύου πολύ πριν το dac και χωρίς καν να διαβάζει τη πληροφορία του δικτύου ( αν μπορούσε να περάσει ) το pc. Τονίζω ότι η μόνη εμπλοκή του δικτύου είναι στη μεταφορά των δεδομένων απο το ένα pc στο άλλο και όταν ολοκληρωθεί το φόρτωμα στη ραμ, το δίκτυο δεν χρησιμοποιείται. Πως θα διακρίνω αυτό το θόρυβο ( αν υπάρχει )? Τί πρέπει να περιμένω να ακούσω;
Ετσι οπως το λες και αν το καλωδιο ethernet δεν ειναι συνδεδεμενο στην αλυσιδα της ηχητικης αναπαραγωγης την ωρα που ακους λογικα δεν θα εχεις θεμα σε αυτον τον τομεα.

Για να καταφερεις να ακουσεις το φαινομενο που λεω,χρειαζεσαι καταρχην αναλυτικο συστημα και εμεπειρο αυτι οπως και να ξερεις το τι πας να ακουσεις.Ειναι παντως ευκολα αναγνωρισιμο - μην περιμενεις βεβαια διαφορα μερας νε νυχτας.

Η μουσικη σου παιζει μεσω laptop?Αν ναι,μπορω να σου πω ενα πειραμα να δοκιμασεις.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.043
Members
38.284
Νεότερο μέλος
Antonis74