Θα τα βροντήξω όλα κάτω και θα πάρω τα βουνά ή... θα πάρω ενεργά

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Και το αποτέλεσμα των μετρήσεων ( ειδικά αν είναι χειρότερο απο αυτό που περιμέναμε ) δεν χαρακτηρίζει εμάς τους ίδους σαν άτομα. Φτάνει να μην επιδιώκουμε αυτή τη ταύτιση της απόδοσης του συστήματος με τη προσωπικότητά μας.

Για δες καλύτερα αυτά που μας περιγράφει ο @Bhutia στο νήμα του και συνδύασέ τα με μια φροντίδα χώρου. Η ισοστάθμιση δεν είναι ένα απλό μηχανάκι eq που ο καθένας παίζει με τα sliders του. Η ισοστάθμιση μεταξύ άλλων φέρνει σε ισορροπία τα δύο ( στη περίπτωσή μας ) κανάλια. Λες στο μαραφέτι τί καμπύλη στόχο θέλεις να ακολουθήσει και σε ποια db. Αυτό θα προσπαθήσει να φέρει τις καμπύλες σε αυτό που εσύ επιθυμείς. Άρα, ισορροπία.
ρε Νίκο,
ποιά φροντίδα?
τις τσουβαλομπασοπαγίδες?
μ αυτά έφραξε δηλαδή τη κουζίνα?
με τα δύο -τρία πανελάκια έχτισε μήπως τη τζαμαρία??
με δουλεύεις??
τι ισοστάθμιση και πράσινα άλογα μου λες???
Δεν υπάρχει καμιά απόκλιση στη καμπύλη μεταξύ των δύο ηχείων!!
Απολύτως καμιά!!..και το καταπίνεις αμάσητο???
Ακούει στη μικρή διάσταση του δωματίου και μας λέει ότι τιο ηχείο μετράει στα 2,3μ περίπου μέχρι το καναπέ με τα 5ίντζα 37κύκλους τέλεια και ισορροπημένα!
Ρε τέλος οι απάτσι!!

Reaction score
12.255
ρε Νίκο,
ποιά φροντίδα?
με δουλεύεις??
Δεν υπάρχει καμιά απόκλιση στη καμπύλη!
Ακούει στη μικρή διάσταση του δωματίου και μας λέει ότι τιο ηχείο μετράει στα 2,3μ περίπου μέχρι το καναπέ με τα 5ίντζα 37κύκλους τέλεια και ισορροπημένα!
Ρε τέλος οι απάτσι!!
Εσείς να τα βλέπετε αυτά που ψάχνετε τη τονική ισορροπία στα καλώδια..!! :p

Reaction score
11.210
Υ.Σ. Αυτά τα πράγματα που έβαλε (οι τσουβαλομπασοπαγίδες ντε!) απέχουν πού απ το να χαρακτηριστούν μπασοπαγίδες μιας και δεν έχουν ένα σκελετό/περίβλημα που να τις κάνει μπασοπαγίδες.
Με τη χρήση τσουβαλιού είναι μόνο λασποπαγίδες, μη κοροϊδεύεστε! Μόνο λάσπη και μουντάδα δίνουν στον ήχο και σε προκαλώ να τα δοκιμάσεις!!.
Έγινες κι εσύ reviewer εξ αποστάσεως, βλέπω! :roflmao: :rofl:

I

iason

Guest
Παραθέτω και ένα δικό σου ( @costas EAR ) πολύ ενδιαφέρον απόσπασμα και θα ήθελα να μάθω τι από αυτά καλύπτει το εν λόγο σύστημα.....

Υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής κύριοι.

Διέπεται από βασικές αρχές.

Δεν θα δεχτώ να ακούσω (ή να συζητήσω) τίποτα, αν κόβεται εξ'αρχής από τις βασικές έννοιες της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.

Χώρος να μετράει σωστά, τοποθέτηση δορυφόρων κατά τα προβλεπόμενα, αναπαραγωγή πλήρους φάσματος, σοβαρά σαμπ για τον όγκο του χώρου και με άψογη ενσωμάτωση, σοβαρό ταργκετ κερβ και άριστη ισοστάθμιση, υψηλό δυναμικό εύρος (πολύ υψηλά μαξ εσπιελ και χαμηλό θόρυβο), χαμηλές αρμονικές παραμορφώσεις, άριστη συμπεριφορά στο χρόνο και στο φάσμα, και φυσικά, ιμερσιβ ήχος, ο αφρός στην αναπαραγωγή.

Και ακριβός ήχος. Δεν ασχολούμαι με φτηνοστέρεα, ποτέ δεν είχα φτηνό σεταπ, δε ξέρω τι μπορείτε να κάνετε με λίγα ευρώ, θα έλεγα ..αλλάξτε χόμπι.
Είναι επιεικής με τον αγαπητό Ν.Κ, η το αντιλαμβάνομαι λάθος?? :sneaky:

Reaction score
12.255
@leandros Τον χώρο μου, έστω και απο φωτογραφίες τον ξέρεις. Το ότι γινόταν ο χαμός εκεί μέσα με πρίμα να ακούγονται όπου να'ναι, το έχω ξαναπεί, ιδιαίτερα στο νήμα μου. Ε, μόλις εφάρμοσα τη βασική ( για να δανειστώ τον όρο του Dimifoot ) ισοστάθμιση, όλα άρχισαν να μπαίνουν σε μια τάξη. Δεν σου φαίνεται παράξενο που τέτοια εποχή πέρισυ σκιζόμουν να βρω λύσεις για να ακούσω καλύτερα και τώρα που έχω μια καλή λύση, βαριέμαι να μετρήσω για να την υλοποιήσω ( καλά, τώρα με τη μπέμπα, χλωμό να στήσω μικρόφωνο, λάθος τα υπολόγιζα! )? Νομίζεις ότι τα παράτησα έτσι απλά και ξαφνικά δεν με ενοχλεί να ακούω στο γάμο του καραγκιόζη; Αμ δε! Το σύστημα έχει "εκπολιτιστεί" και έχει αρχίσει να παίζει αξιοπρεπώς, γι'αυτό έχω αράξει. Και στην ουσία, έγιναν δύο πράγματα: κόλλησαν τα ηχεία στον τοίχο με ακρίβεια και εφαρμόστηκε μια βασική ισοστάθμιση που όμως αυτή μου παρέχει τη πολυπόθητη ισορροπία ανάμεσα στα δυο κανάλια που διαθέτει το σύστημά μου.
Edit: Επίσης, το τί γινόταν στο χώρο, το έδειξαν και οι μετρήσεις που έκανα. Όταν με το καλό αξιωθώ να στήσω μικρόφωνο, αν και το βαριέμαι, σκέφτομαι να βάλω και το APO πως το λένε για να μετρήσω αυτό που ακούω κατόπιν της ισοστάθμισης.

I

iason

Guest
ότι πολύ απλά η τιμή λιανικής που έθεσε όριο ο gdressios δεν αποτελεί απόδειξη απόδοσης ενός ηχείου
γι αυτό γίνονται μετρήσεις...γι αυτό υπάρχουν τα specs
Η jbl εάν δεν είχε πάει στην China, θα είχε τιμές που ούτε θα χωρούσαν στο χαρτί να γραφτούν,
Πολύ περισσότερο από τις Hi End που κοροϊδεύετε.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.076
Είναι επιεικής με τον αγαπητό Ν.Κ, η το αντιλαμβάνομαι λάθος?? :sneaky:
Λάθος το αντιλαμβάνεσαι.

Το μόνο που δε μπορώ να προτείνω, είναι κοστολογιο, αυτό το αποφασίζει ο αγοραστής.

Σε κάθε κοστολογιο, οι βασικές προτροπές είναι ίδιες.

Στα γραφήματα του ΝΚ δίνω συνεχώς συμβουλές βελτίωσης.

Τώρα είναι δω:

285159_4817d817bb9f1966a2db750d7baee372.png

Μέχρι να φτάσει εδώ που έφτασε ο ντιμιφουτ:

284838_3dace97604daed69bd3f8d17f53c2a7e.jpg

Έχει πολύ δρόμο.

Όταν φτάσει, ή όσο πιο κοντά φτάσει, θα είναι ο,τι καλύτερο μπόρεσε.

Προφανώς, για ακόμα καλύτερο, θέλει περισσότερα λεφτά.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Έγινες κι εσύ reviewer εξ αποστάσεως, βλέπω! :roflmao: :rofl:
όχι Πέτρο μου..κορόϊδο δεν έχω γίνει!!! :sneaky: :sneaky:
τεράστια διαφορά!!..αρκεί να τη καταλαβαίνει κανείς!! :p :p
δεν εξέφρασα άποψη για το πως ακούγεται...αλλά για τη καμπύλη που ανέβασε ψάχνοντας ..κομάντσι!
αν με καλούσε για ακρόαση κάποιος από την Αττική θα έγραφα review (τυχερός ο @Ν.Κ. ε??) :smile: :smile:

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.850
Η jbl εάν δεν είχε πάει στην China, θα είχε τιμές που ούτε θα χωρούσαν στο χαρτί να γραφτούν,
Πολύ περισσότερο από τις Hi End που κοροϊδεύετε.
εννοείτε....
γι αυτό λέω ότι η τελική τιμή δεν αποτελεί αντικειμενικό κριτήριο σύγκρισης....

diskohead

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.599
Αν μπορεί να εξαχθεί ένα ασφαλές συμπέρασμα από τα παραπάνω είναι ότι τα τσουβάλια έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στις καμπύλες απόκρισης, σε αντίθεση με τις χαρτόκουτες με κουβέρτες. Τι, όχι;

Reaction score
1.789
Μετρήσεις δε κάνουμε για να πάρουμε τα εύσημα ή κάποια πιστοποίηση. Μετρήσεις κάνουμε για να δούμε ποια είναι τα προβλήματα, και να τα αντιμετωπίσουμε στο μέτρο του δυνατού. Είναι εργαλείο βελτίωσης.
Το ρίχνω εδώ χωρίς να αφορά τον νηματοθέτη αλλά το σκεφτόμουν και εγώ και αφού γίνεται η κουβέντα...

Γενικώς (και δυστυχώς) είναι αρκετά εύκολο να ωραιοποιήσεις τις μετρήσεις σου. Επίσης στα πλαίσια του forum κρίνουμε κατά βάση το FR, καμιά φορά δευτερευόντως το RT. Παραμορφώσεις, Impulse, Group Delay κτλ. δεν έχω δει να συζητιούνται πλην ίσως του post του @Bhutia. Η αλήθεια είναι ότι, αν δεν έχουν ωραιοποιηθεί οι μετρήσεις, με το FR και το RT παίρνεις μια μυρωδιά για το πως ακούει ο κάθε φίλος και είναι μια καλή αρχή για έναρξη συζήτησης για οικιακούς χώρους και στα πλαίσια ενός φόρουμ με χομπίστες. Υποψιάζομαι όμως, πως πολλοί βλέπουν το audio "εγωιστικα" και στην προσπάθεια να αποδείξουν πως έκαναν τις καλύτερες επιλογές (με τον φόβο της κριτικής ίσως; ) και πέφτουν στην λούμπα της ωραιοποίησης.

Να προσθέσω ότι πιστεύω πως πολλές φορές η ωραιοποίηση γίνεται εν αγνοία. Δηλαδή αν σε ένα σημείο πετύχει κάποιος ένα καλό FT χαμηλά σπεύδει να το μοιραστεί μαζί με την χαρά του ενώ κατά πάσα πιθανότητα ακόμα και στα πλαίσια της θέσης ακρόασης (δεν υπάρχει σημειακό sweet spot) η απόκριση θα είναι εντελώς διαφορετική.

Υπό αυτή τη σκοπιά, έχω καταλήξει πως δεν υπάρχει τέλειος χώρος και όταν βλέπω θαυμαστές μετρήσεις είμαι λίγο δύσπιστος. Νομίζω πως όποιος μετράει τον χώρο του λίγο σοβαρά και καταλαβαίνει 1-2 πράγματα, έστω στα πλαίσια της ημιμάθειας που οι περισσότεροι έχουμε, έχει εντοπίσει τα προβλήματα που έχει. Το αν θέλει να τα μοιραστεί είναι άλλο κόλπο που αφορά στην ψυχολογία περισσότερο και όχι στο audio.

Για να μη παρεξηγηθώ είμαι υπέρμαχος των μετρήσεων και προτιμώ να βλέπω ένα σύστημα που συνοδεύεται από αυτές μαζί με το ρίσκο της ωραιοποίησης παρά σκέτο σε φωτογραφίες.

Reaction score
12.255
δεν εξέφρασα άποψη για το πως ακούγεται...αλλά για τη καμπύλη που ανέβασε ψάχνοντας ..κομάντσι!
Λέανδρε, κάποιος που έχει αγοράσει εξοπλισμό για να μετρήσει τον χώρο του, δεν ασχολείται με εντυπωσιασμό της οποιασδήποτε ομάδας. Όλοι μας καθόμαστε και μετράμε προκειμένου να δούμε τί πραγματικά συμβαίνει και εφόσον διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν προβλήματα, να ψάξουμε τρόπους για να τα φτιάξουμε. Και προσωπικά μιλώντας, βρίσκω πολύ πιο ενδιαφέρον το να ποστάρω μια μέτρηση με χάλια αποτελέσματα και στη συνέχεια να φτιάξω τη κατάσταση και να ποστάρω μια καλύτερη μέτρηση, απο το να το παίξω ο κάτοχος του πιο σωστού συστήματος, ενώ ο ίδιος θα γνωρίζω ότι παίζει και μετράει χάλια. Δεν στέκει αυτό που λες.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Λέανδρε, κάποιος που έχει αγοράσει εξοπλισμό για να μετρήσει τον χώρο του, δεν ασχολείται με εντυπωσιασμό της οποιασδήποτε ομάδας. Όλοι μας καθόμαστε και μετράμε προκειμένου να δούμε τί πραγματικά συμβαίνει και εφόσον διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν προβλήματα, να ψάξουμε τρόπους για να τα φτιάξουμε. Και προσωπικά μιλώντας, βρίσκω πολύ πιο ενδιαφέρον το να ποστάρω μια μέτρηση με χάλια αποτελέσματα και στη συνέχεια να φτιάξω τη κατάσταση και να ποστάρω μια καλύτερη μέτρηση, απο το να το παίξω ο κάτοχος του πιο σωστού συστήματος, ενώ ο ίδιος θα γνωρίζω ότι παίζει και μετράει χάλια. Δεν στέκει αυτό που λες.
ότι πεις Νίκο μου!!
χαλάω εγώ χατήρι???
Πετάει ο γάϊδαρος??
Αν πετάει λέει????
3000 ώρες πτήσης με mirage 2000 έχει γράψει!! :roflmao: :roflmao:

Reaction score
4.587
Υπό αυτή τη σκοπιά, έχω καταλήξει πως δεν υπάρχει τέλειος χώρος και όταν βλέπω θαυμαστές μετρήσεις είμαι λίγο δύσπιστος. Νομίζω πως όποιος μετράει τον χώρο του λίγο σοβαρά και καταλαβαίνει 1-2 πράγματα, έστω στα πλαίσια της ημιμάθειας που οι περισσότεροι έχουμε, έχει εντοπίσει τα προβλήματα που έχει. Το αν θέλει να τα μοιραστεί είναι άλλο κόλπο που αφορά στην ψυχολογία περισσότερο και όχι στο audio.
Μπορούμε να κάνουμε ένα γκρουπ θέραπι, να μαζευόμαστε όσοι θέλουμε και να περιγράφουμε τα προβλήματα του χώρου μας, τι δε μας αρέσει, πόσο μας επηρεάζει αρνητικά κτλ. Να αλληλοϋποστηριχτούμε αλλιώς το rt60 θα μας οδηγήσει στην καταστροφή.

Reaction score
11.210
Όσον αφορά την "αναβάθμιση", σε οποιοδήποτε επίπεδο κόστους κι αν βρίσκεται ένα σεταπ, τα πράγματα είναι εξόχως απλά:
Δεν εξηγείται αλλιώς ρε μπαγάσα! Αγνοείς τα μυνήματα του Λέανδρου.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.210
ρε Νίκο,
ποιά φροντίδα?
με δουλεύεις??
Δεν υπάρχει καμιά απόκλιση στη καμπύλη μεταξύ των δύο ηχείων!!
Ρε τέλος οι απάτσι!!
Σε ό,τι αφορά το νήμα με τη διόρθωση δικαναλικού,επισημαίνεται ξανά ότι τα μετρητικά αποτελέσματα εξάγονται - εκτός του setup με τα εντοιχισμένα που ως μη συμβατικό δεν απετέλεσε αντικείμενο εκτενούς παρουσίασης - σε τυπικούς οικιακούς χώρους - με προδιαγραφές Λέανδρου δηλαδή - χωρίς ιδιαίτερες παθητικές φροντίδες,αλλά με σχολαστικούς όρους τοποθέτησης σε ηχεία και θέση ακρόασης.

Οι δε καμπύλες φανερώνουν όλες τις ανισορροπίες στην πρότερη κατάσταση καθώς και το βαθμό εξομάλυνσης αυτών στη διορθωμένη.Χωρίς την παραμικρή τσουβαλο-κουβερτο-ονειροπαγίδα.
Και όπως έχει επιδειχθεί,χρειάζεται να επιλέγει ο χρήστης και ποιες ακριβώς ιδιότητες σε δεδομένη απόκριση θα υποβληθούν σε διόρθωση.
αν με καλούσε για ακρόαση κάποιος από την Αττική θα έγραφα review (τυχερός ο @Ν.Κ. ε??) :smile: :smile:
Η καμπύλη που έχει δημοσιεύσει ο ΝΚ είναι averaged απόκριση και υπό smoothing 1/6 οκτάβας.Για όσους έχουν τριβή με τις μετρητικές συνεδρίες,δεν αποκλείεται η αυθεντικότητά της υπό αυτές τις συνθήκες.Είμαι δε βέβαιος ότι τέτοιας...μομφής καμπύλη θα μπορούσε υπό κατάλληλες προϋποθέσεις να εξαχθεί και από το...δικό σου χώρο ακρόασης.

Last edited:

Reaction score
11.210
Αλλά πιο πριν έγραψες (τα bold)

Απλά, επειδή "είναι του μαντριού"....εντάξει μωρέ...δεν έγινε και τίποτα..ας μας δουλεύει και λιγάααακι!!
Τώρα ναι, ίσως να μπορεί ν ακούει καλύτερα από κάποιον "γκουρού τιούνερ δια της ακοής"...όχι όμως απ το σύστημα των nubert του κι απ το σπίτι του!..σε κάμιά έκθεση ίσως...αν πάει επίσkεψη στον Αυτιά ίσως.. όχι μ αυτό το σετάπ!

Υ.Σ. Αυτά τα πράγματα που έβαλε (οι τσουβαλομπασοπαγίδες ντε!) απέχουν πού απ το να χαρακτηριστούν μπασοπαγίδες μιας και δεν έχουν ένα σκελετό/περίβλημα που να τις κάνει μπασοπαγίδες.
Με τη χρήση τσουβαλιού είναι μόνο λασποπαγίδες, μη κοροϊδεύεστε! Μόνο λάσπη και μουντάδα δίνουν στον ήχο και σε προκαλώ να τα δοκιμάσεις!!.
Και για αυτό δεν θα καταφέρουμε να συνεννοηθούμε ποτέ.

Reaction score
891
Μπορούμε να κάνουμε ένα γκρουπ θέραπι, να μαζευόμαστε όσοι θέλουμε και να περιγράφουμε τα προβλήματα του χώρου μας, τι δε μας αρέσει, πόσο μας επηρεάζει αρνητικά κτλ. Να αλληλοϋποστηριχτούμε αλλιώς το rt60 θα μας οδηγήσει στην καταστροφή.
-Καλησπέρα, ονομάζομαι Κωνσταντίνος και έχω υψηλούς χρόνους αντήχησης.

-Καλησπέρα Κωνσταντίνε...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.893
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan