Παρουσίαση συστήματος... PMC

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.018
Απορία: Μπορεί μια dsp συσκευή να διορθώσει μια ανωμαλία που "αντιλαμβάνεται" κατά τις μετρήσεις του χώρου; Δηλαδή, έστω ότι απο το τάδε σημείο, προκύπτει μια ανάκλαση που επηρεάζει μια συχνοτική περιοχή. Το dsp θα συμμαζέψει αυτή την ανωμαλία;
Ναι και όχι

N

nickmitro

Guest
Και ξαναρωτώ: ο Bryston είναι καλύτερος. Αυτό όμως σημαίνει ότι εξ'ορισμού το τελικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο...?
Με τελικο-ους ταιρι του,εχει βαλει γκολ απο τ' αποδυτηρια.

Reaction score
12.255
Να το πω διαφορετικά και ξεκάθαρα. Ο Τζιο δεν έχει στούντιο, έχει περιποιημένο σαλόνι με κουζίνα στη μια πλευρά του χώρου. Τυχαίο παράδειγμα, έστω ότι ο ήχος γκελάρει στα ντουλάπια της κουζίνας του Τζιο που είναι σε μεγάλη απόσταση μεν, αλλά υποθέτω ότι έχουν επίδραση σε αυτό που ακούει κάποιος στη θέση ακρόασης. Το αποτέλεσμα αυτού του "γκελαρίσματος", ο τρίνοβ μπορεί να το καταλάβει και να προσπαθήσει να το συμμαζέψει;

Reaction score
239
Αν κάτσεις και σκεφτείς αντικειμενικά τί προσφέρει το καλώδιο, τότε θα καταλάβεις ότι το ζήτημα δεν είναι οικονομικό.
Αυτο που θελω να πω ειναι και αυτοι που ειναι υπερ των καλωδιων δεν θα μπορουν οικονομικα να αντεπεξελθουν

Reaction score
12.255
Αυτο που θελω να πω ειναι και αυτοι που ειναι υπερ των καλωδιων δεν θα μπορουν οικονομικα να αντεπεξελθουν
Σαφώς. Αλλά δεν μου το βγάζεις απο το μυαλό ότι δεν χρειάζεται καν να ασχοληθούν.
Να το πω διαφορετικά και ξεκάθαρα. Ο Τζιο δεν έχει στούντιο, έχει περιποιημένο σαλόνι με κουζίνα στη μια πλευρά του χώρου. Τυχαίο παράδειγμα, έστω ότι ο ήχος γκελάρει στα ντουλάπια της κουζίνας του Τζιο που είναι σε μεγάλη απόσταση μεν, αλλά υποθέτω ότι έχουν επίδραση σε αυτό που ακούει κάποιος στη θέση ακρόασης. Το αποτέλεσμα αυτού του "γκελαρίσματος", ο τρίνοβ μπορεί να το καταλάβει και να προσπαθήσει να το συμμαζέψει;
δηλαδή, με άλλα λόγια, ο τρίνοβ και το οποιοδήποτε (ικανό) dsp λογισμικό, θα προσπαθήσει στον χώρο δράσης του να εναρμονίσει το τελικό αποτέλεσμα με τη καμπύλη στόχο...? Και αν ναι και με δεδομένο ότι η χωρική πληροφορία που πολλοί λατρεύουμε οφείλεται στην οφέλιμη διάχυση που κάνουν τα τοιχωματικά όρια του εκάστοτε χώρου ακρόασης, μπορεί αυτό που λείπει ( η ζωντάνια, το εύρος της εικόνας ) να οφείλεται στο ότι ο τρίνοβ κάνει πολύ απλά τη δουλειά του σωστά;

Reaction score
12.255
Με τελικο-ους ταιρι του,εχει βαλει γκολ απο τ' αποδυτηρια.
Δεν αμφιβάλω και το έχω ξαναπεί ότι είμαι λάτρης της Bryston, ακόμα και αν δεν είμαι σε θέση να ακολουθήσω την εξέλιξη των μηχανημάτων της. Όμως, αρκεί μόνο αυτό; Φτάνει ο ουδέτερος χαρακτήρας ενός τέτοιου σετ για να βγάλουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα για το ποιο τελικό αποτέλεσμα στα αυτιά του ακροατή ( και στον εξοπλισμό μέτρησης κατ'επέκταση ) είναι το καλύτερο...?

Edit: Και αν ακόμα ήμουν σε θέση να ακολουθούσα τα νέα μοντέλα της Bryston, δεν ξέρω κατά πόσο θα επέλεγα να το κα΄νω, παρά μόνο αν είχα τη δυνατότητα να στήσω κάτι σαν του Τζιο.

Last edited:

Reaction score
410
Νομίζω ότι στις προηγούμενες τοποθετήσεις μου ήμουν απόλυτα σαφής!

Σύστημα σα του Τζιοβάνι για τους περισσότερους εδώ μέσα αν όχι όλους συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου είναι και θα παραμείνει άπιαστο όνειρο!!!
(...)
Μόνο αν κάποιος δει το μενού των δυνατοτήτων του trinnov όπως μου έδειξε ένα μικρό μέρος τους ο Τζιοβάννι, μπορεί να καταλάβει πόσο δύσκολο είναι να ρυθμίσεις απόλυτα ένα τέτοιο μηχάνημα, ευτυχώς, έχει δίπλα του τους κατάλληλους ανθρώπους για τη τεχνική υποστήριξη και θα το "φέρουν" όπως πρέπει!!
(...)
Ο λόγος που ανέφερα τις μικροδιαφορές που άκουσα υπέρ του δικάναλου ήταν γιατί είχα υποσχεθεί στο Τζιοβάνι ότι θα γράψω πράγματι ότι ακούσω, τίποτα λιγότερο, τίποτα παραπάνω.
(...)
υ.σ. άλλων τα συστήματα είναι για τα μπάζα και το παίζουν και ειδήμονες.... :sneaky: :sneaky:
Μόλις ολοκληρωθούν από την επιστημονική ομάδα οι απόλυτες ( :tongue:) ρυθμίσεις ενός τέτοιου μηχανήματος (ευτυχώς, που έχει δίπλα του τους κατάλληλους ανθρώπους για τη τεχνική υποστήριξη:smoke:) και ολοκληρωθεί η θέση σε τροχιά εντός του χώρου ακρόασης του ηχητικού αποτελέσματος, καταρρίπτοντας τις όποιες μικροδιαφορές υπέρ του άμοιρου δικάναλου, το οποίο ως γνωστόν αποτελεί την επιλογή συστημάτων που είναι για τα μπάζα από άτομα που το παίζουν και ειδήμονες, μπορείτε ικανοποιημενοι πλέον να γυρίσετε πλευρό και να συνεχίσετε τον υπνάκο σας:lazy:.

Reaction score
2.826
Τελικά η κουβέντα κατέληξε πάλι πολυκάναλο vs δικάναλο, το ότι έκανε μια παρατήρηση ο Λέανδρος αμέσως πολλοί του τη πέσατε, ενώ ήταν καλοπροαίρετη και με πίστη ότι με σωστές ρυθμίσεις θα παίξει ίδια ή και πολύ καλύτερα.
Πρέπει να κατανοήσουν οι περισσότεροι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό από εμάς παίζει σε οικιακούς χώρους με ιδιαιτερότητες και με ότι σημαίνει αυτό ως προς το τελικό αποτέλεσμα, ας με διορθώσουν οι Γιατροί σε χώρο που δεν είναι ιδανικός ακόμα και ο trinnov δεν μπορεί να φτάσει στο απόλυτο αλλά στο βέλτιστο.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Μόλις ολοκληρωθούν από την επιστημονική ομάδα οι απόλυτες ( :tongue:) ρυθμίσεις ενός τέτοιου μηχανήματος (ευτυχώς, που έχει δίπλα του τους κατάλληλους ανθρώπους για τη τεχνική υποστήριξη:smoke:) και ολοκληρωθεί η θέση σε τροχιά εντός του χώρου ακρόασης του ηχητικού αποτελέσματος, καταρρίπτοντας τις όποιες μικροδιαφορές υπέρ του άμοιρου δικάναλου, το οποίο ως γνωστόν αποτελεί την επιλογή συστημάτων που είναι για τα μπάζα από άτομα που το παίζουν και ειδήμονες, μπορείτε ικανοποιημενοι πλέον να γυρίσετε πλευρό και να συνεχίσετε τον υπνάκο σας:lazy:.
φίλε @Kospe ,
μάλλον παρεξήγησες τα γραφόμενα μου!!
Όταν αναφέρθηκα για "συστήματα ειδημόνων" που είναι για τα μπάζα, δεν αναφέρθηκα στα δικάναλα...
η αναφορά μου είχε να κάνει με όποιον έχει - δεν έχει χαλάσει 1 - 3 χιλιάρικα στο δικάναλο ή 5-10 χιλιάρικα σε ένα πολυκάναλο, ή ακόμα χειρότερα..ακούει με ακουστικά ή δεν έχει τίποτα στημένο και θεωρεί ότι μπορεί να κριτικάρει κάτι που δεν έχει ακούσει ποτέ του και να κάνει και υποδείξεις σε συστήματα επιπέδου Τζιοβάννι!!!

Το ίδιο θα έλεγα επίσης για κάποιον που λέει ότι μ' ένα ντακ των 200€ και λέει ότι "ακούει καλύτερα" από όλα τα πικάπ...
το ίδιο θα έλεγα για αυτόν που ακούει ισοσταθμένα με τα ενεργά ηχειάκια των 350€ στα 80cm απ τα αυτιά του....αλλά μπορεί και χλευάζει τα harbeth!!!...
το ίδιο θα έλεγα γι αυτόν που κοροϊδεύει κάποιον που αγόρασε ένα ακριβό ic ή ένα καλώδιο ηχείων ή ρεύματος αλλά ο ίδιος τα περισσότερα χρήματα που έχει δώσει για καλώδια δε ξεπερνούν το 10άρικο, όμως "ξέρει" ότι το ακριβό καλώδιο το αγοράζουν μόνο οι μ@λ@κες καθότι αυτός είναι ο έξυπνος..
...το ίδιο θα έλεγα για το τυπάκι που πήρε δύο ενεργά του 1000άρικου και νομίζει ότι "παίζει τις κάλτσες του" και κατακρίνει ένα jadis και άλλες τέτοιες ομορφιές που έχουμε ακούσει κατά καιρούς εδώ!!!

Η παραπάνω τοποθέτηση μου σε καμιά περίπτωση δε μειώνει την αξία και των συστημάτων αυτής της κατηγορίας τιμής που για τον ιδιοκτήτη τους μπορεί να αποτελεί και θυσία ετών, με την υπεροψία και την αλαζονεία και το ξερολισμό που διακατέχει κάποιους ιδιοκτήτες τα χω!!..

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.210
Απορία: Μπορεί μια dsp συσκευή να διορθώσει μια ανωμαλία που "αντιλαμβάνεται" κατά τις μετρήσεις του χώρου; Δηλαδή, έστω ότι απο το τάδε σημείο, προκύπτει μια ανάκλαση που επηρεάζει μια συχνοτική περιοχή. Το dsp θα συμμαζέψει αυτή την ανωμαλία;
Άμα δεδομένη ανακλαστική συνιστώσα συμβάλλει καταστρεπτικά με τον άμεσο ήχο προξενώντας υποχώρηση απόκρισης σε κάποια συχνότητα ,τότε θα ήταν προτιμότερο να μην αποπειραθεί το λογισμικό να τη διορθώσει.Ομοίως και για συχνοτικές ζώνες όπου δεν θα ίσχυε κατάσταση ελάχιστης φάσης.
Ναι και όχι
Εδώ όμως έγκειται η υπεροχή του Trinnov που μπορεί με το τρισδιάστατης σύλληψης μικρόφωνο να εκτιμήσει διεύθυνση τόσο σε άμεση ακτινοβολία από περιφερικά κανάλια όσο και σε έκτοπες ανακλαστικές συνιστώσες,ώστε να επιλέξει πού θα έκανε διορθώσεις και πού θα άφηνε τις αυθεντικές διακυμάνσεις στην καμπύλη απείρακτες.

Last edited:

Reaction score
3.628
Αν ημασταν στην ιδια πολη,ειμαι σιγουρος οτι ο Jiovanni θα γουσταρε μερικα ραντεβου στο σπιτι του,να παιζαμε οσο παιρνει με την τοποθετηση των 2 ηχειων και την διαρρυθμιση της ακουστικης φροντιδας ωστε να φταναμε σε ενα καλυτερο αποτελεσμα-ακουστκα και μετρητικα.Τοτε θα ηταν πιο δικαιο να γινει ΑΒ αντιπαραβολη με τον Ρωσσο...

Βελτιστος χωρος και στησιμο vs ισοσταθμιση.

Για την στερεοφωνια που αναφερθηκε ως καλυτερη,φαινεται αφυσικο σε καποιους οτι το δικαναλο ακουστηκε καλυτερο...Μαλλον δεν λαμβανετε υπ'οψιν την ηχητικη υπεροχη καποιων μηχανηματων εναντι αλλων...Την επεξεργασια πολλων σταδιων εναντιων του αναλλοιωτου σηματος...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.076
Άμα δεδομένη ανακλαστική συνιστώσα συμβάλλει καταστρεπτικά με τον άμεσο ήχο προξενώντας υποχώρηση απόκρισης σε κάποια συχνότητα ,τότε θα ήταν προτιμότερο να μην αποπειραθεί το λογισμικό να τη διορθώσει.Ομοίως και για συχνοτικές ζώνες όπου δεν θα ίσχυε κατάσταση ελάχιστης φάσης.
Δεν ξέρω αν είναι ασφαλές τόσο γενικευμένο.

Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το συχνοτικό εύρος και την πληθώρα των θέσεων μέτρησης που φαίνεται η ακύρωση (ή τόνωση).

Σε στενό εύρος, προφανώς παραβλέπεται, αλλά αν έχει κάποιο σημαντικό εύρος και εμφανίζεται σε πολλαπλές θέσεις μέτρησης χρήζει αντιμετώπισης.

Γενικώς μιλώντας, σε τονώσεις και ακυρώσεις από ανακλαστικές επιφάνειες, η όποια διόρθωση δεν πρέπει να υπερβαίνει το μισό πλάτος της μέγιστης μετρήσιμης απόκλισης, και ως μέγιστη τιμή θα πρότεινα όχι πάνω από 3 ντεσιμπέλ.
Αυτή θα τη θεωρούσα αρκετά ασφαλή αρχή αντιμετώπισης.

ΥΓ. Ακόμα ασφαλέστερη επιλογή, είναι η αλλαγή χωροθέτησης όταν βλέπεις τέτοια προβλήματα. ;)

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.597
Σταματήστε να τρολάρετε τον @leandros !!
Το ότι βρήκαν ευκαιρία ορισμένοι να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, διαστρεβλώνοντας όσα έγραψε δεν είναι ευθύνη δική του. Μια χαρά τα έγραψε. Αυτά που άκουσε και αυτά που "εισέπραξε", σύμφωνα με τα δικά του ακούσματα, δεδομένα, ιδιοσυγκρασία κ.λ.π.
Τίποτα δεν "ξεμπρόστιασε", κανένα μηχάνημα δεν "ξεμπρόστιασε" ούτε κατά διάνοια έδειξε τέτοια πρόθεση στα όσα έγραψε.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.210
Δεν ξέρω αν είναι ασφαλές τόσο γενικευμένο.

Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το συχνοτικό εύρος και την πληθώρα των θέσεων μέτρησης που φαίνεται η ακύρωση (ή τόνωση).

Σε στενό εύρος, προφανώς παραβλέπεται, αλλά αν έχει κάποιο σημαντικό εύρος και εμφανίζεται σε πολλαπλές θέσεις μέτρησης χρήζει αντιμετώπισης.

Γενικώς μιλώντας, σε τονώσεις και ακυρώσεις από ανακλαστικές επιφάνειες, η όποια διόρθωση δεν πρέπει να υπερβαίνει το μισό πλάτος της μέγιστης μετρήσιμης απόκλισης, και ως μέγιστη τιμή θα πρότεινα όχι πάνω από 3 ντεσιμπέλ.
Αυτή θα τη θεωρούσα αρκετά ασφαλή αρχή αντιμετώπισης.
Το εκτιμάς εσύ υπό το πρίσμα πολλαπλών θέσεων ακρόασης σε ευρύτερη ζώνη,ενώ ο ίδιος υπό το πρίσμα δεδομένου sweet spot σε στενότερη ζώνη.Θα ωφελούσε κατά τη γνώμη μου η μελέτη του ETC και ο υπολογισμός ανακλαστικών διαδρομών με δεδομένα την ταχύτητα του ήχου και τις χρονικές στιγμές όπου θα εμφανίζονταν κορυφές με στάθμη ανώτερη από την τιμή -20dB πάνω στη γραφική παράσταση.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.018
Άμα δεδομένη ανακλαστική συνιστώσα συμβάλλει καταστρεπτικά με τον άμεσο ήχο προξενώντας υποχώρηση απόκρισης σε κάποια συχνότητα ,τότε θα ήταν προτιμότερο να μην αποπειραθεί το λογισμικό να τη διορθώσει.
Το αποτέλεσμα αυτού του "γκελαρίσματος", ο τρίνοβ μπορεί να το καταλάβει και να προσπαθήσει να το συμμαζέψει;
Εδώ όμως έγκειται η υπεροχή του Trinnov που μπορεί με το τρισδιάστατης σύλληψης μικρόφωνο να εκτιμήσει διεύθυνση τόσο σε άμεση ακτινοβολία από περιφερικά κανάλια όσο και σε έκτοπες ανακλαστικές συνιστώσες,ώστε να επιλέξει πού θα έκανε διορθώσεις και πού θα άφηνε τις αυθεντικές διακυμάνσεις στην καμπύλη απείρακτες.
Τα σωστά roomeq δεν διορθώνουν ανακλασεις. Μόνο ζημιά μπορεί να κάνει αυτή η απόπειρα.
Καλα τα λέει ο γκουρου

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.893
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan