Παρουσίαση συστήματος... PMC

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.400
κατι σκεφτομουν χαζευοντας το νημα.. 🐒

Reaction score
12.264
Αυτο με τις παντοφλες παντως...... εγω μπορω να κανω το χωρο στουντιο, (με την καλη εννοια :)), γουσταρει και η γυναικα τον καλο ηχο και τη μουσικη, αλλα το προβλημα μου ειναι το οικονομικο.
Εχω κανει κατι μισακες δουλειες, αλλα για το παραπανω τρωω παντοφλα απο τα φραγκα.:p
Άσε βρε συ, κλαιν οι χήρες κλαιν κι οι παντρεμένες!!! :p

χαλάρωσε τα ίου ίου αστροναύτη....δεν είναι για χόρταση....
η διαδικασία μετρήσεων καταπονεί τα ηχεία
κανόνισε να βγάλεις τα χαλιά και να ακούς μόνο ουυυυυυυυ :laugh:
Δεν έχω κάνει πολλά βρε, μόνο δύο sessions! Τώρα θα κάνω τη τρίτη!
Είναι ενδιαφέρον να αρχίσετε να καταλαβαίνετε τα σχεδιαγράμματα max spl, οπότε να καταλαβαίνετε και τις ανάγκες σας.

Στο ηχείο που διάλεξα προσωπικά, το οποίο όπως έχω ξαναπεί είναι το απολύτως φτηνότερο ηχείο που θα μπορούσε να μου αρκέσει για τις ανάγκες μου, βλέπετε μια εξαιρετική απόκριση για γουφερ 8.25"

View attachment 168962

Βλέπετε βεβαίως πόσο ανίκανο είναι ένα 8,25" μεγάφωνο για δεύτερη και ιδίως πρώτη οκταβα.

Είναι απολύτως ανεπαρκές αυτό το ηχείο για χρήση χωρίς σαμπ, διότι θα είχε πάνω κάτω αυτή τη δυνατότητα στάθμης, όπως φαίνεται από την μπλε γραμμή:

View attachment 168964

Αστείο, ε; :lol:

Θα έχει απόκριση από τους 30 κύκλους, και μέγιστη στάθμη στα 85 Φον.

Είναι όντως άχρηστο χωρίς σαμπ, όπως και όλα τα ηχεία χωρίς σαμπ.
Οι δυνατότητες στις πρώτες οκτάβες απλώς είναι ανεπαρκείς, ασχέτως αν η ονομαστική απόκριση είναι μέχρι τους 30 κύκλους.

Μετά την εφαρμογή του ταργκετ κερβ, ακυρώνεις ουσιαστικά όλες τις δυνατότητες στάθμης του ηχείου, το φιμώνεις κυριολεκτικά, κοίτα τι πράμα πετάς στον κάδο των αχρήστων:

View attachment 168966

Δεν γίνεται, είναι λάθος.

Όμως, πακέτο με το δικό του σαμπ, πάει εκεί:

View attachment 168969

Και πλέον είσαι σχεδόν στα 105 Φον, μετά το ταργκετ κερβ και με μόλις 3% μέγιστο THD στην τρίτη οκταβα.

Κι όσο γκεϊν αρπάξεις από το χώρο.

Και με πολλαπλά ηχεία, αθροίζεται σε πολύ υψηλότερες τιμές η δυνατότητα στάθμης.

Τώρα γίνεται ικανό για στάθμη αναφοράς σε χαμηλές ολικές αρμονικές παραμορφώσεις.

Έτσι κοιτάς τις ανάγκες σου και διαλέγεις δορυφορίδι, από την τρίτη οκταβα.

Δεύτερη και πρώτη, ούτε για πλάκα, ούτε από τα ηχεία του Τζιοβάνι η πρώτη. Δε γίνεται.
Εντάξει, αυτό είχα καταλάβει κι εγώ.

Κι όσο μεγαλύτερες στάθμες υπάρχουν διαθέσιμες, τόσο μεγαλύτερη μπορεί να είναι η απόσταση ακρόασης, καθώς η στάθμη του Μαξ εσπιελ πέφτει κατά 6 ντεσιμπέλ σε κάθε διπλασιασμό της απόστασης. Δηλαδή, αν στο 1 μετρο βγάζει 120 ντεσιμπελ, στα 2 είναι 114 και στα 4μ έχεις Μαξ εσπιελ 108.
Ααααυτό ήθελα να σε ρωτήσω, μου έλυσες την απορία πριν την εκφράσω! Thanks! Μια σύντομη απορία, σημασία δεν έχει το δωμάτιο, αλλά η απόσταση ακρόασης, σωστά; Δηλαδή, και σε 100 τμ να βρίσκεται το σύστημα ( λέμε τώρα ), σήμασία έχει πόσο μακριά καθόμαστε απο τα ηχεία. Ε?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.489
Άγχος δε χρειάζεται πάντως.

Η στάθμη που βλέπετε ως τώρα, αφορά ένα μόνο ηχείο.

Στα δύο, υπάρχει αύξηση στάθμης κατά 6 ντεσιμπέλ.

Το κρος στους 80 κύκλους, σημαίνει ότι ο δορυφόρος θα βρίσκεται στα -3 ντεσιμπελ στάθμης στους 80, και στρώνει επιδερμίδα μέχρι τους 160.

Το σαμπ θα έχει πτώση στάθμης -3 ντεσιμπέλ στους 80, και θα σμπρώχνει μέχρι και τους 160, όπου θα φτάσει τα -24 ντεσιμπέλ για κρος 24dB/oct.

Ο χώρος πάντα προσφέρει γκεϊν, από 3 έως και 9 ντεσιμπέλ.

Κλπ κλπ κλπ.

Απλώς θέλει να ξέρεις τι στοιχεία θα κοιτάξεις για να διαλέξεις απόσταση ακρόασης και δορυφόρους και ενισχυτές και όλα τα τζιμπραγκαλα.

Και πάντα κοιτάς τις προβλεπόμενες για τον εκάστοτε δορυφόρο αποστάσεις ακρόασης. Απόσταση ακρόασης αγοράζουμε.

Θέλει μεθοδολογία. Στα τυφλά, δε γίνεται τίποτα σωστά.

Reaction score
239
Ο Τζιοβάνι, επειδή έχει δώσει πολλά λεφτά και πήρε μεγάλο δυνατό δορυφόρο, μπορεί ανετως να παίζει με τέτοια στάθμη:

View attachment 168971

Την οποία αδυνατούν να βγάλουν τα δικά μου ηχεία (φυσικά).

Βεβαίως, όσο πιο μεγάλη στάθμη μπορεί να βγάλει ο δορυφόρος, τόσο πιο μεγάλη αναγκαστικά πρέπει να βγάλουν τα σαμπ ώστε να μπορέσουν να ακολουθήσουν τις δυνατότητες του δορυφόρου εκεί πάνω.

Κι όσο μεγαλύτερες στάθμες υπάρχουν διαθέσιμες, τόσο μεγαλύτερη μπορεί να είναι η απόσταση ακρόασης, καθώς η στάθμη του Μαξ εσπιελ πέφτει κατά 6 ντεσιμπέλ σε κάθε διπλασιασμό της απόστασης. Δηλαδή, αν στο 1 μετρο βγάζει 120 ντεσιμπελ, στα 2 είναι 114 και στα 4μ έχεις Μαξ εσπιελ 108.

Υπάρχει πλέον άνεση να έχεις το ηχείο στα 3 και στα 4 μέτρα.

Είναι ακριβό πράγμα η απόσταση ακρόασης, γιατί όλα αυτά που παίζουν Μαξ εσπιελ εκεί ψηλά, έχουν πολλά λεφτά.

Και αυτό, είναι δυναμικό εύρος.

Αυτό είναι το σιναντ που θα φτάσει στη θέση ακρόασης.
Αυτα που γραφει ο Κωστας τα συνανταμε τα τελευταια 30 χρονια στα κλαπς. Παντα ηταν η φιλοσοφια των επαγγελματικων εγκαταστασεων. Τα μονιτορ jbl με κορνες και 15-18 woofer να παιζουν μονο μιντ και σε καθε γωνια σαμπς με 2-4 Χ 18''. Δεν μπορουσαν να καλυφτουν αλλιως τα τετραγωνικα

Και με το πιο κατω θηριο γινοταν η ισοσταθμιση

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.060
Άσε βρε συ, κλαιν οι χήρες κλαιν κι οι παντρεμένες!!! :p

Δεν έχω κάνει πολλά βρε, μόνο δύο sessions! Τώρα θα κάνω τη τρίτη!

Εντάξει, αυτό είχα καταλάβει κι εγώ.

Ααααυτό ήθελα να σε ρωτήσω, μου έλυσες την απορία πριν την εκφράσω! Thanks! Μια σύντομη απορία, σημασία δεν έχει το δωμάτιο, αλλά η απόσταση ακρόασης, σωστά; Δηλαδή, και σε 100 τμ να βρίσκεται το σύστημα ( λέμε τώρα ), σήμασία έχει πόσο μακριά καθόμαστε απο τα ηχεία. Ε?
Οχι βέβαια.
Σαφώς και παίζει ρόλο και ο όγκος του χώρου.
Εγώ έχω 90 τμ σαλόνι τραπεζαρία να γεμίσω. Απόσταση ηχείων από θέση περίπου 3 μέτρα. Απόσταση μπάφλας ηχείου από τον πίσω τοίχο 2 μέτρα και κάτι.
Απόσταση του πίσω τοίχου από μένα , άλλα 6-7 μέτρα. Και είναι ακανόνιστος ο χώρος με ένα Γ δεξιά που είναι η τραπεζαρία.
Ξέρεις τι είναι να έχεις να γεμίσεις τόσα κυβικά με ήχο?
Ρουφήχτρα. Καλά που έχω ευαίσθητα μεγάφωνα. Αλλιώς τρίχες θα άκουγα.
Άγχος δε χρειάζεται πάντως.

Η στάθμη που βλέπετε ως τώρα, αφορά ένα μόνο ηχείο.

Στα δύο, υπάρχει αύξηση στάθμης κατά 6 ντεσιμπέλ.

Το κρος στους 80 κύκλους, σημαίνει ότι ο δορυφόρος θα βρίσκεται στα -3 ντεσιμπελ στάθμης στους 80, και στρώνει επιδερμίδα μέχρι τους 160.

Το σαμπ θα έχει πτώση στάθμης -3 ντεσιμπέλ στους 80, και θα σμπρώχνει μέχρι και τους 160, όπου θα φτάσει τα -24 ντεσιμπέλ για κρος 24dB/oct.

Ο χώρος πάντα προσφέρει γκεϊν, από 3 έως και 9 ντεσιμπέλ.

Κλπ κλπ κλπ.

Απλώς θέλει να ξέρεις τι στοιχεία θα κοιτάξεις για να διαλέξεις απόσταση ακρόασης και δορυφόρους και ενισχυτές και όλα τα τζιμπραγκαλα.

Και πάντα κοιτάς τις προβλεπόμενες για τον εκάστοτε δορυφόρο αποστάσεις ακρόασης. Απόσταση ακρόασης αγοράζουμε.

Θέλει μεθοδολογία. Στα τυφλά, δε γίνεται τίποτα σωστά.
Κάτσε ρε μάστορα , +3db δεν παίρνουμε από το δεύτερο ηχείο?

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.702
Ιου ίου το ονομάτισε η γυναίκα μου, μεσα στην αγανάκτησή της.
Απο τοτε κατοχυρώθηκε. Παρακαλω να το σεβαστείτε κι ας ειναι ανακριβές

:lolsign:
Έχουν ταλέντο οι σύζυγοι των εκ Θεσσαλονίκης ορμόμενων συμforumιτών μας. Η σύζυγος του @Μάκης Ευμορφόπουλος είναι η "νονά" των "βλαμμένων" της Ε.Β.Β.Ε. κι η σύζυγος του @Dimifoot βάφτισε τις μετρήσεις! :biggrin:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.060
Α οκ γιατί είδα το 8000 που έγραψες και κουφάθηκα.
240 κυβικά λοιπόν είναι ο χώρος μου.
Αυτό που έλεγα πριν , ένας μεγάλος χώρος δεν γεμίζει εύκολα , με ήχο , ανεξάρτητα από το πόσο κοντά κάθεται ο ακροατής.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.389
Είναι ενδιαφέρον να αρχίσετε να καταλαβαίνετε τα σχεδιαγράμματα max spl, οπότε να καταλαβαίνετε και τις ανάγκες σας.

Στο ηχείο που διάλεξα προσωπικά, το οποίο όπως έχω ξαναπεί είναι το απολύτως φτηνότερο ηχείο που θα μπορούσε να μου αρκέσει για τις ανάγκες μου, βλέπετε μια εξαιρετική απόκριση για γουφερ 8.25"

View attachment 168962

Βλέπετε βεβαίως πόσο ανίκανο είναι ένα 8,25" μεγάφωνο για δεύτερη και ιδίως πρώτη οκταβα.

Είναι απολύτως ανεπαρκές αυτό το ηχείο για χρήση χωρίς σαμπ, διότι θα είχε πάνω κάτω αυτή τη δυνατότητα στάθμης, όπως φαίνεται από την μπλε γραμμή:

View attachment 168964

Αστείο, ε; :lol:

Θα έχει απόκριση από τους 30 κύκλους, και μέγιστη στάθμη στα 85 Φον.

Είναι όντως άχρηστο χωρίς σαμπ, όπως και όλα τα ηχεία χωρίς σαμπ.
Οι δυνατότητες στις πρώτες οκτάβες απλώς είναι ανεπαρκείς, ασχέτως αν η ονομαστική απόκριση είναι μέχρι τους 30 κύκλους.

Μετά την εφαρμογή του ταργκετ κερβ, ακυρώνεις ουσιαστικά όλες τις δυνατότητες στάθμης του ηχείου, το φιμώνεις κυριολεκτικά, κοίτα τι πράμα πετάς στον κάδο των αχρήστων:

View attachment 168966

Δεν γίνεται, είναι λάθος.

Όμως, πακέτο με το δικό του σαμπ, πάει εκεί:

View attachment 168969

Και πλέον είσαι σχεδόν στα 105 Φον, μετά το ταργκετ κερβ και με μόλις 3% μέγιστο THD στην τρίτη οκταβα.

Κι όσο γκεϊν αρπάξεις από το χώρο.

Και με πολλαπλά ηχεία, αθροίζεται σε πολύ υψηλότερες τιμές η δυνατότητα στάθμης.

Τώρα γίνεται ικανό για στάθμη αναφοράς σε χαμηλές ολικές αρμονικές παραμορφώσεις.

Έτσι κοιτάς τις ανάγκες σου και διαλέγεις δορυφορίδι, από την τρίτη οκταβα.

Δεύτερη και πρώτη, ούτε για πλάκα, ούτε από τα ηχεία του Τζιοβάνι η πρώτη. Δε γίνεται.
Και το εναλλακτικό σενάριο ...Κηρύττεις διαρκώς πως δεν είσαι...μπασοκέφαλος κι επιλέγεις σκέτο τον 8ιντσο δορυφόρο με υποχώρηση που θα ξεκινούσε από 50-60 Hz και μέγιστη ωφέλιμη στάθμη στην καμπύλη που θα αντιστοιχούσε σε τιμή 90+ phon....Εφόσον η μέση συνεχόμενη στάθμη ακρόασης δεν θα υπερέβαινε τιμή 75-80 dB πάνω στη θέση ακρόασης,θα ήταν ο χρήστης οριακώς εντάξει για πρόγραμμα με τυπικό εύρος από τη μέση μέχρι τη στάθμη κορυφής τάξης 10-13 dB (ο γνωστός συντελεστής DR που συνοδεύει διάφορα αρχεία ).Ο χρήστης βεβαίως μπορεί κάλλιιστα να θεωρεί ότι έχει ικανή απόκριση στις πρώτες οκτάβες ελέω του ακουστικού μας συστήματος που αναπληρώνει - υπό προϋποθέσεις πάντα - τις απούσες θεμελιώδεις.

Κατά προτίμηση χωρίς να βασιζόμαστε σε κέρδος χώρου,αφού δεν έρχεται εκείνο δωρεάν,αλλά με αντίτιμα στην απόκριση - εφόσον δεν εμπλέκεται εντοιχισμός των ηχείων,αλλά ούτε και σε bass reflex λόγω της ανώφελης ενέργειας που τείνει να προκύπτει σε συνδυασμό με ιδιορρυθμούς δεδομένου χώρου.Υπό πεπερασμένων διαστάσεων στερεοφωνικό τρίγωνο σε συνάρτηση με το μέγεθος mid-woofer,ώστε να προκύπτει αίσθηση χαμηλού πάνω στη θέση ακρόασης σε οποιονδήποτε χώρο.

Όλα αυτά βεβαίως εφόσον θα υπήρχε επάρκεια οδήγησης ώστε να έβγαιναν οι στάθμες εντός ενδεδειγμένων ορίων παραμόρφωσης όσο βεβαρυμένο και να ήταν το ενεργειακό περιεχόμενο.Αυτό είναι το μόνο που θα εξασφάλιζαν οι κάτοχοι ενισχυτών που θα είχαν στιβαρά τροφοδοτικά αλλά μικρές συγκριτικά τιμές στην προδιαγεγραμμένη τους ισχύ.

Αυτό κιόλας θα εξασφαλιζόταν με πιο προβλεπόμενο τρόπο από ενεργούς δορυφόρους που θα είχαν φροντίσει για να μην αναρωτιέται ο χρήστης.

Η επάρκεια οδήγησης δεν σημαίνει ότι το setup θα απέδιδε ρεαλιστικά σε οποιαδήποτε στάθμη.Για τέτοιους λόγους η πλειοψηφία των ολιγόβατων λυχνιακών ενισχυτών είναι χαμένη από χέρι,ενώ είναι κιόλας τέτοιου τύπου ενισχυτές ακατάλληλοι για εφαρμογή καμπύλης-στόχου,αφού εκείνη θα τους κούρευε...γουλί ακόμα και την υποψία δυναμικού εύρους που θα μπορούσαν να εμφανίζουν λ.χ. με ευαίσθητα κι εύκολα στην εμπέδηση ηχεία.

Last edited:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.775
Ο Τζιοβάνι, επειδή έχει δώσει πολλά λεφτά και πήρε μεγάλο δυνατό δορυφόρο, μπορεί ανετως να παίζει με τέτοια στάθμη:
κι εγω κι εγω μεγαλο αυτι 122 MAX ESPIEL εχουν τα δορυφορια μου αμ πως :drinks: ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.489
Έτσι είναι, μπούτχιας ρουλζζζζ.

Άμα πιάσεις τα αντικειμενικά δεδομένα, εύκολα βγάζεις ακατάλληλες για κάθε χρήση μηχανές ακόμα και λατρεμένες στο χώρο του Χάι Ενδ, έως και εξωφρενικού κοστολογίου.

Reaction score
8.899
είχε να κάνει με όποιον έχει - δεν έχει χαλάσει 1 - 3 χιλιάρικα στο δικάναλο ή 5-10 χιλιάρικα σε ένα πολυκάναλο,
για κάποιον που λέει ότι μ' ένα ντακ των 200€
με τα ενεργά ηχειάκια των 350€
που πήρε δύο ενεργά του 1000άρικου
που έχει δώσει για καλώδια δε ξεπερνούν το 10άρικο,
ένα πικάπ των 300€
από ένα setup πικάπ/βραχίονα/κεφαλής των πχ 5000€
επί των καλωδίων του 10€
ο άλλος που έσκασε 1000€
ο ζευγάρι ενεργών που αναφέρω κάνει από 350€ ως 1500€
κόμα κι αυτό το σεταπ των 1000€,
1591715527372.png

Staff online