- Reaction score
- 1.051
Φίλε Decembered θέλεις να πεις δλδ ότι πχ για ένα Demo sex pistols God save the queen με υπογραφές από όλους επάνω δεν θα έδινες €2000???Ποιο DSD θα μπορούσε να πληρωθεί τόσο??
... ουτε 10 ευρο δεν θα επαιρνα για σεκς πιστολς.Φίλε Decembered θέλεις να πεις δλδ ότι πχ για ένα Demo sex pistols God save the queen με υπογραφές από όλους επάνω δεν θα έδινες €2000???Ποιο DSD θα μπορούσε να πληρωθεί τόσο??
Ίσως επειδή είναι παράνομες κυκλοφορίες.Γνωρίζει κάποιος για ποιο λόγο κάποιες εκδόσεις υποτιθέμενων σπάνιων δίσκων είναι μπλοκαρισμένες από το discogs το οποίο αναφέρει το εξής: This release has been blocked from sale in the marketplace. It is not permitted to sell this item on Discogs.
...(αυτα που θελω πραγματικα) τα εχω ηδη, οποτε μιλαω εκ του ασφαλους..Μην το παιρνεις της μετρητής,σου είπα παράδειγμα είναι οι pistols.Μπορειβεσενα να σου αρέσει ο Mercury η' ο Jackson η' ο Dylan.Μην κόλλας στο αν το demo είναι αυτών...Τι αξία μπορεί να έχει ένα Demo,του εκάστοτε καλλιτέχνη που σου αρέσει που επάνω έχει την υπογραφή του.Που αυτό το πραγματακι δλδ που βάζεις στο πικαπ που,ο ίδιος ο καλλιτέχνης το έχει πιασει με τα χέρια του....Την ίδια κ την αυτή κόπια...Με τι αψυχο ψηφιακό μπορεί αυτό να συγκριθεί??
bootlegsΓνωρίζει κάποιος για ποιο λόγο κάποιες εκδόσεις υποτιθέμενων σπάνιων δίσκων είναι μπλοκαρισμένες από το discogs το οποίο αναφέρει το εξής: This release has been blocked from sale in the marketplace. It is not permitted to sell this item on Discogs.
Έχω 2-3 πολύ ωραίους, έλα να σε ευχαριστήσω.Eγώ ευχαρίστως θα έδινα 1.000 για ένα δίσκο,
Όσο υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν τέτοια ποσά, νομίζω πως καλή ιδέα είναι να τα πουλήσεις σιγά σιγά.Προσωπικά δεν είμαι συλλέκτης δίσκων και δεν αντιλαμβάνομαι καν το νόημα της συλλογής τους για την απλή κατοχή τους κι όχι για να την ακρόαση τους, τυχαία πρίν αρκετά χρόνια έπεσε στα χέρια μου ο δίσκος του Roger Taylor των Queen "Happiness?" ο οποίος όπως έμαθα αργότερα είναι συλλεκτικός -αν δεν με απατά η μνήμη μου- είχε βγει σε 2000 αριθμημένες κόπιες και σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του καλλιτέχνη τυπώθηκαν και κάποια λίγα κομμάτια ως testpressing χωρίς αρίθμηση τα οποία αναφέρονται ως mega rare, πιθανότατα ένα από αυτά είναι κι αυτό που έχω στην κατοχή μου και είναι ένας δίσκος που έχω βάλει στο πικάπ να ακούσω μία και μοναδική φορά και τον θεωρώ μουσικά εντελώς αδιάφορο.
Επίσης αν δεν ερχόταν στα χέρια μου κατά τύχη δεν θα έμπαινα ποτέ στην διαδικασία να τον αγοράσω ακόμα και σε μια πολύ χαμηλή τιμή, μετά από τόσα χρόνια που τον έχω στην δισκοθήκη μου δεν έχω ψάξει ποτέ να μάθω πόσο κοστίζει στην αγορά των συλλεκτών και μόνο κατά τύχη ανακάλυψα την σπανιότητα του.
Κώστα πραγματικά δεν ξέρω γιατί τον κρατάω, ευχαρίστως θα τον αντάλλασσα με άλλα βινύλια της αρεσκείας μου αλλά δεν έχω πουλήσει ποτέ μα ποτέ ούτε έναν δίσκο μέχρι τώρα.Όσο υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν τέτοια ποσά, νομίζω πως καλή ιδέα είναι να τα πουλήσεις σιγά σιγά.
Αφού τα πληρώνουν αδρά, και τους ευχαριστεί αυτό, ας τα πάρουν. Γιατί να τα κρατάς;
Όπως έγραψα και στις επόμενες προτάσεις του ποστ που αφαιρέθηκαν τεχνηέντως: Εάν τα 45ρια σου έχουν αξία μεγαλύτερη των 1.000, ένα τηλεφωνάκι σε pm παρακαλώ κι έρχομαι αυθημερόν να με ευχαριστήσεις με 1.000 το ένα. Αναμένω όμως, όχι μόνο λόγια!Έχω 2-3 πολύ ωραίους, έλα να σε ευχαριστήσω.
Θέλω πολύ να ευχαριστηθείς.
Όχι μόνο λόγια, κανόνισε. Μιλάμε για ευχαρίστηση εδώ.
Έχω και 45-αρια σε άριστη κατάσταση.
Σπάνια.
Barcode? Μόνο έτσι μπορείς να καταλάβεις τι έχεις στα χέρια σου κι αν δε βοηθήσει ούτε αυτό, τότε με matrix runout.Προσωπικά δεν είμαι συλλέκτης δίσκων και δεν αντιλαμβάνομαι καν το νόημα της συλλογής τους για την απλή κατοχή τους κι όχι για να την ακρόαση τους, τυχαία πρίν αρκετά χρόνια έπεσε στα χέρια μου ο δίσκος του Roger Taylor των Queen "Happiness?" ο οποίος όπως έμαθα αργότερα είναι συλλεκτικός -αν δεν με απατά η μνήμη μου- είχε βγει σε 2000 αριθμημένες κόπιες και σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του καλλιτέχνη τυπώθηκαν και κάποια λίγα κομμάτια ως testpressing χωρίς αρίθμηση τα οποία αναφέρονται ως mega rare, πιθανότατα ένα από αυτά είναι κι αυτό που έχω στην κατοχή μου και είναι ένας δίσκος που έχω βάλει στο πικάπ να ακούσω μία και μοναδική φορά και τον θεωρώ μουσικά εντελώς αδιάφορο.
Επίσης αν δεν ερχόταν στα χέρια μου τυχαία δεν θα έμπαινα ποτέ στην διαδικασία να τον αγοράσω ακόμα και σε μια πολύ χαμηλή τιμή, μετά από τόσα χρόνια που τον έχω στην δισκοθήκη μου δεν έχω ψάξει ποτέ να μάθω πόσο κοστίζει στην αγορά των συλλεκτών και μόνο κατά τύχη ανακάλυψα την σπανιότητα του.
Αν δεν κάνω λάθος (θα το επιβεβαιώσω αργότερα από το σπίτι) είναι Parlophone – PCSD 157 και δεν έχει αρίθμηση.Barcode? Μόνο έτσι μπορείς να καταλάβεις τι έχεις στα χέρια σου κι αν δε βοηθήσει ούτε αυτό, τότε με matrix runout.
Στα γρήγορα πάντως, φαίνεται οτί η έκδοση που έχεις είναι αυτή: https://www.discogs.com/Roger-Taylor-Happiness-/release/1603231
Και για την οποία αναφέρεται το εξής:
This entry is for the unnumbered copies, first run was numbered.
Recorded at Cosford Mill. Mastered at Abbey Road.
Made in U.K.
Οπότε μάλλον είναι 2nd pressing. Το 1st pressing με τα numbered copies πάει γύρω στα 80 ευρώ στο discogs. Το 2nd σίγουρα φθηνότερα, αλλά για κάποιο λόγο θεωρείται unofficial release στο discogs κι έτσι δεν υπάρχουν διαθέσιμες τιμές.
Δεν ξέρω ποιος λέει την "αξία" τους, να ένα μικρό δείγμα της συλλογής μου:Εάν τα 45ρια σου έχουν αξία μεγαλύτερη των 1.000, ένα τηλεφωνάκι σε pm παρακαλώ κι έρχομαι αυθημερόν να με ευχαριστήσεις με 1.000 το ένα.
Δεν ξέρω αξίες απέξω, discogs είναι ο ρουφιάνος για αυτά.Δεν ξέρω ποιος λέει την "αξία" τους, να ένα μικρό δείγμα της συλλογής μου:
View attachment 170605
Πες μου εσύ την αξία τους, αφού σου είναι οικείο το θέμα.
PCSD157A είναι όλα τα pressings.Αν δεν κάνω λάθος (θα το επιβεβαιώσω αργότερα από το σπίτι) είναι Parlophone – PCSD 157 και δεν έχει αρίθμηση.
Καλά το αν είναι official ή unofficial μικρή σημασία έχει, όλα τα testpressing είναι unofficial, την αξία του ψάχνουμε στην συγκεκριμένη περίπτωση μια και το έφερε η κουβέντα, δες εδώ στο επίσημο site του Roger Taylor τι αναφέρει για τα testpressing.PCSD157A είναι όλα τα pressings.
Λογικά εδώ είναι το δικό σου unumbered που το περιγράφουν σαν unofficial ( ? ) : https://www.discogs.com/Roger-Taylor-Happiness-/release/1603231
Κι εδώ το numbered 1st press: https://www.discogs.com/Roger-Taylor-Happiness-/release/5443763