Ακουστές διαφορές σε καλώδια ρεύματος

P

PMC

Guest
Ο Λεανδρος ξέρει να ακούει και αυτό φάνηκε από το ότι είχε επιλέξει μια θέση για τα Ηχεια του που τελικά μετά από πολλές προσπάθειες ήταν η καλύτερη που θα μπορούσε να έχει βρει ....
Μετρήσαμε πολλές θέσεις σε όλο το χώρο και η καλύτερη μέτρηση που πήραμε ήταν η πρώτη!!!!
Αυτό μόνο με το αυτί !
Γιαυτο του βγάζω το καπέλο.:hi:

Αυτή τη στιγμή τον έχει αναλάβει άνθρωπος του σάιτ που ξέρει πολλά παραπάνω από μένα και μαζί θα βρουν την καλύτερη λύση . Είναι σίγουρο.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.504
Το σύστημα του Λεανδρου το έχω ακούσει και το έχω μετρήσει .

Τα πάει θαυμάσια και στα δυο. ( για χώρο χωρίς ισοσταθμιση και room treatments)

Είναι όμως δικαίωμα του να μην θέλει να το δημοσιεύσει .

Έχει δίπλα του ανθρώπους που ξέρουν πως να τον κατευθύνουν σωστά. Μην ανησυχείτε ....

Δεν θέλει να κάνει ισοσταθμιση για την οποία όμως θρέφει μεγάλη εκτυμηση .

Δεν θέλει να βάλει σαμπ , όχι γιατί δεν ξέρει πως θα ακούσει καλύτερα αλλά γιατί ακουστικά δεν το έχει ανάγκη. ( έχει αρκετές στάθμες και αξιοπρεπές χαμηλό.

Του αρέσει να ψάχνει την βελτιώση μέσα από καλωδια και αλλά αξεσουάρ και να παραμένει πιουριστας.
Ξέρει τι κερδίζει ,ξέρει τι χάνει.

Είναι ένας άνθρωπος που ψάχνεται στον ηχο όπως ψαχνωμασταν πριν από μερικά χρόνια . Δεν θέλει να ακολουθήσει την Καινουρια τεχνολογια η οποία δεν προσφέρει πάντα βελτίωση.

Η καμπηλη του είναι πολύ καλύτερη από την δίκη μου. ( τουλάχιστον όπως είμαι τώρα.)
Μεταξύ...συνηγόρων θάρρους και αλήθειας,χαίρομαι για λογαριασμό του Λέανδρου και όσα έχει ο ίδιος επιτύχει κατά την ενασχόλησή του.

Μολαταύτα,κάθε απαξιωτικός αφορισμός απέναντι σε τεχνολογικές εξελίξεις ή και λιγότερο...ευδαίμονα ως προς τα ακροαματικά δρώμενα μέλη δεν γίνεται να μένει χωρίς αντίλογο.Διότι εδώ δεν απευθυνόμαστε ο ένας στον άλλον σε πλαίσιο ιδιωτικής παρεούλας,αλλά σε δημόσιο χώρο διαλόγου.

Reaction score
30.453
Αυτή τη στιγμή τον έχει αναλάβει άνθρωπος του σάιτ που ξέρει πολλά παραπάνω από μένα και μαζί θα βρουν την καλύτερη λύση . Είναι σίγουρο.
Έχουμε εγγεγραμμενους ΩΡΛ στο σάιτ; :tongue:

P

PMC

Guest
Και μια 80χρονη μπορεί να κρατιέται καλά (για τα χρόνια της)
Θα την πηδ@γες;
Εγώ όχι...
Εξαρτάται...
Τι ηλικία έχω εγώ?
Αν είμαι 80 και έχω δίπλα μου μια
532DB62C-6EB6-4C4F-9FE3-88058CC1C098.jpeg

Δεν θα με χάλαγε καθολου....

Και μην ξεχνάς ....ολες κάποτε ήταν μ0υν@Res:)

P

PMC

Guest
Πέραν αυτού όμως σκέπτομαι περιστατικά όπου κάποιοι προκαλούσαν μανιωδώς άλλα μέλη να επιδείξουν οι δεύτεροι δικά τους setup,όπως και άλλα όταν κάποιο μέλος δημοσίευσε καμπύλη μέτρησης από setup που είχε παρουσιάσει και τότε κάποιοι καλοθελητές βάλθηκαν χωρίς επαρκή στοιχεία να τον βγάλουν...ψευταρά επειδή υποτίθεται η διαμόρφωση της καμπύλης φαινόταν στη δική τους αντίληψη υπερβολικά...ισορροπημένη...

Έχει δοθεί σε αυτό το σάιτ φωτογραφια που υποτίθεται ότι δείχνει μέτρηση ΔΥΟ ηχείων . Δυο ξεχωριστών ηχείων .
Ο χώρος της μέτρησης είναι ένα σαλόνι με ανοίγματα και τεράστια τζαμαρία κοντά στο ένα ηχείο. Στο άλλο ηχείο νομίζω έχει τζάκι στο ένα μέτρο .....
Η μέτρηση είναι αυτή.

E6FEE95E-175B-403E-9F76-0AC0D595F143.jpeg

Προσωπικά πιστεύω πως ο άνθρωπος που έδειξε αυτή τη μέτρηση έχει κάνει λάθος και ότι είναι μέτρηση από το ίδιο ηχείο. Ισως με μια ελάχιστη μετατόπιση του μικροφώνου, ισως και όχι . Έχω κάνει πολλές μετρήσεις στο ίδιο ηχείο και βγαίνει κάπως έτσι.....
Όσες μετρήσεις και να έχω δει , τέτοια ομοιότητα δεν έχω βρει πουθενά που να αφορά ζευγάρι ηχείων.
Το συγκεκριμένο σετ ηχείων κάνει κάπου στα 1900€

Σου φαίνεται αδικαιολόγητη η αμφισβήτηση του γραφήματος ?

Μετά από όλα αυτά μη σας φαίνεται περίεργο που κάποιοι δεν θέλουν να δημοσιοποιούν της μετρήσεις τους.
Ο καθένας βάζει ότι θέλει ( ότι είναι γενικά αποδεκτό) ώστε να βγουν οι υπόλοιποι να τον παραδεχθούν δημόσια και ας ακούει στον γάμο του καραγκιόζη !

Η ουσία είναι να σου αρέσει αυτό που ακούς και αν θες και μπορείς ,να το επιβεβαιώσεις και με μετρήσεις μόνο για πάρτι σου.....( εκτός και αν ζητάς βοήθεια για προβλήματα που έχεις και θες να τα διορθώσεις.)

Last edited by a moderator:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.184
μετρήσεις έχουν παρθεί και δεν χρειάζεται ισοστάθμιση παρά μόνο κάποια microtweeks με μικροαλλαγές στην εκριβή τοποθέτηση των επίπλων κτλ.
Τα πάει θαυμάσια και στα δυο. ( για χώρο χωρίς ισοσταθμιση και room treatments)
Να είμαστε ακριβείς, για να προχωράει η συζήτηση σε λογική κατεύθυνση. Μην παραπλανούμε τους αναγνώστες, σημερινούς και κυριως μελλοντικούς.

Όσο μπορεί φυσικά μια συζήτηση για καλωδια ρεύματος να έχει λογική. :p

Θα χρειαστεί λοιπόν να παρέμβω, χωρίς να δείξω λεπτομέρειες μιας και δεν εχω έγκριση, για να ακριβολογούμε ακόμα και οταν μιλάμε αορίστως. ;) . Δεν γίνεται αλλιώς. Πρέπει να παρέμβω.

Ο Λέανδρος λοιπον μετράει καλύτερα απο τον Γιάνννννννη, τον κ. Χρήστο, τον Αστροναύτη (πριν την ισοστάθμιση) και φυσικά απο τον M.Fremer :gotcha: (απο αυτόν μετράνε όλοι καλυτερα, απίστευτο γίδι).
Απο την πολύ πρόσφατη του Τζιο όχι, δεν μετράει καλυτερα, κάνει λάθος ο σκίπερ. Πιστέψτε με .8-)
Για γράψε ρε καπετάνιε (στο νήμα σου μάλλον, αλλά και εδώ αν θες) τι πετούσε εκτός την ισοστάθμιση σου, γιατί δεν είναι σωστό να μην ενημερώνουμε για ζημιές, βλάβες, ευτυχώς εντός εγγύησης (ειναι τεράστια αν δεν κάνω λαθος), που αλλοιώνουν τα υποκειμενικά και μετρητικά ευρήματα.

Έχει ευνοηθεί λοιπον ο Λέανδρος και απο την θεά Τύχη, προστάτιδα των τρολ χαιεντάδων, και εχει σχετικά ομαλή απόκριση στην δεύτερη και τρίτη οκτάβα....διότι όπου εχει room modes ο χώρος, εκεί ακριβως τα δυο ηχεία βγαίνουν εκτός φάσης λόγω ασυμμετρίας του δωματίου :roflmao::o. Και εξισορροπείται έτσι το mode . Δεν το εχω ξαναδεί ποτέ αυτό. Τζόκερ. Δεν εχει λοιπον twin peaks @Bhutia. Και ομως μπορει να συμβεί.

Εννοείται βέβαια πως δεν εχει μπάσο, πρώτη οκτάβα δηλαδή έως τα 50Hz, και η υπογραφή του ισχύει ;). Αλλά αυτό το ξέρατε ήδη. Δεν γινόταν με αυτά τα ηχεία χωρίς σαμπ.

Παρακάτω, στα μεσαία και στα πρίμα μετράει όπως το ηχείο του:

B84CB80B-48DC-4008-912C-6616EB6A7478.jpeg

Οπως βλέπετε το ηχείο στα 90dB εχει σημαντικές παραμορφώσεις στα μεσαιοπρίμα, κι ας επικρατούν της δεύτερης τάξης. (Διάγραμμα 4-Δεν ξέρω την πηγή των μετρήσεων). Εγω θα σκεφτόμουν κατι πιο σύγχρονο. Εχει και κάποιους περιορισμούς στην απόκριση, με λακουβίτσες και βουναλάκια. (Διαγραμμα 1+2)
Δεν μου αρέσει και ο χρονισμός του.

Επιπλέον ο Λεανδρος εχει καλή ισορροπία μεταξύ των καναλιών, με μερικές άσχημες ανακλάσεις, και RT που θελει συμμάζεμα. Οπως όλοι.

Οπως ειναι το σύστημα, με την προσθήκη δυο σαμπς θα μπορούσα λοιπον να ακούσω μουσική χωρίς ισοστάθμιση. Και δεν το λεω συχνά αυτό. Αλλά δεν συμφωνώ πως δεν είναι επιθυμητή. Ισως να μην είναι επιβεβλημένη οπως σε άλλα σπίτια που έχουμε δει. ΟΚ. Είμαι σίγουρος πως το σύστημα ακούγεται μια χαρά, και για πολύωρες ακροάσεις.
Θα το δεχθώ, η επιθυμία του μπορεί στην συγκεκριμένη περίπτωση να γίνει σεβαστή και να μείνει “αγνός”.

Άρα η αλήθεια ειναι κάπου στη μέση. Καλά παίζει, καλύτερα απο πολλούς εδώ μέσα, αλλά εχει σοβαρά περιθώρια βελτίωσης. Και το ξέρει, αλλά έχει υιοθετήσει μια διαδικτυακή περσόνα που δεν βοηθάει, μόνο αντιδράσεις προκαλεί. Στις προσωπικές συζητήσεις ειναι πολυ πιο σοβαρός.

Άρα:
Λέανδρε, μην παίρνουν τα μυαλά σου αέρα. Δεν παιζεις Ουάου. Παίζεις αξιοπρεπέστατα. Αλλά εχεις δουλεια μπροστα σου.
Λοιποί: μην νομίζετε πως ο Λεανδρος παίζει χάλια. Και οι παρεμβάσεις που εχει κάνει με το αυτί (πχ στο toe in) δικαιώνονται μετρητικά.
Ναι, κάνεις λάθος.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Να ρωτήσω κάτι, το πραγματικά χαμηλής ποιότητας διακοπτικό τροφοδοτικό που συνοδεύει κάποια φθηνά dac (τώρα είναι μόδα να μη βάζουν καν τροφοδοτικό μέσα στα dac των 5v αφού όλοι έχουν στο σπίτι τους καμιά 10αρια) είναι αποδεδειγμένο (ίσως όχι για όλους) πως δεν επηρεάζει την απόδοσή τους. Παρόλα αυτά πιστεύετε πως επηρεάζει τις άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο ίδιο πολύπριζο?
Αγαπητέ @ZaBBalos ,
Είναι αποδεδειγμένο ότι επηρεάζει και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό την απόδοση τους ένα καλό τροφοδοτικό!!
Προφανώς και δεν έχεις πειραματιστεί με κάτι τέτοιο, αλλά μη κάνουμε και το άσπρο μαύρο!!

Reaction score
12.232
Και το ξέρει, αλλά έχει υιοθετήσει μια διαδικτυακή περσόνα που δεν βοηθάει, μόνο αντιδράσεις προκαλεί. Στις προσωπικές συζητήσεις ειναι πολυ πιο σοβαρός.
Αυτό ακριβώς. Και όχι,δεν έχω εμπάθεια με τον Λεανδρο. Αλλά τσιγκλάω το άτομο που απαντά σοβαρά κατ' ιδίαν μπας και βγάλουμε καμία άκρη.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.184
και φαίνεται να είσαι πολύ σίγουρος
Είμαι
Και να είναι καλά να χαίρεται το σύστημα του . :hi:
και από εμένα...αλλά δεν είναι και σούπερ οι μετρησεις του αν τις δεις προσεκτικά. Είναι καλές, για τα χρήματα που έδωσε.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.504
Έχει δοθεί σε αυτό το σάιτ φωτογραφια που υποτίθεται ότι δείχνει μέτρηση ΔΥΟ ηχείων . Δυο ξεχωριστών ηχείων .
Ο χώρος της μέτρησης είναι ένα σαλόνι με ανοίγματα και τεράστια τζαμαρία κοντά στο ένα ηχείο. Στο άλλο ηχείο νομίζω έχει τζάκι στο ένα μέτρο .....
Η μέτρηση είναι αυτή.

View attachment 171167

Προσωπικά πιστεύω πως ο άνθρωπος που έδειξε αυτή τη μέτρηση έχει κάνει λάθος και ότι είναι μέτρηση από το ίδιο ηχείο. Ισως με μια ελάχιστη μετατόπιση του μικροφώνου, ισως και όχι . Έχω κάνει πολλές μετρήσεις στο ίδιο ηχείο και βγαίνει κάπως έτσι.....
Όσες μετρήσεις και να έχω δει , τέτοια ομοιότητα δεν έχω βρει πουθενά που να αφορά ζευγάρι ηχείων.
Το συγκεκριμένο σετ ηχείων κάνει κάπου στα 1900€

Μετά από όλα αυτά μη σας φαίνεται περίεργο που κάποιοι δεν θέλουν να δημοσιοποιούν της μετρήσεις τους.
Ο καθένας βάζει ότι θέλει ( ότι είναι γενικά αποδεκτό) ώστε να βγουν οι υπόλοιποι να τον παραδεχθούν δημόσια και ας ακούει στον γάμο του καραγκιόζη !

Η ουσία είναι να σου αρέσει αυτό που ακούς και αν θες και μπορείς ,να το επιβεβαιώσεις και με μετρήσεις μόνο για πάρτι σου.....( εκτός και αν ζητάς βοήθεια για προβλήματα που έχεις και θες να τα διορθώσεις.)
Δεν αποφάνθηκα τότε αλλά ούτε και τώρα,εφόσον δεν παρασχέθηκαν κάποια στοιχεία που είχαν ζητηθεί.

Θα απέφευγα σε κάθε περίπτωση απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ακόμα και αν κάτι μου φαινόταν παράδοξο.Διότι η επιθυμία συμμετοχής σ'ένα forum σημαίνει μετριοπάθεια στην αντιμετώπιση προσώπων και πραγμάτων που δεν γνωρίζουμε προσωπικώς.

Ως προς το τονισμένο σχόλιο,προκαλώ οποιονδήποτε αμφισβητεί την αξιοπιστία και την ανταπόκριση προς τις πραγματικές συνθήκες για τα δικά μου μετρητικά δεδομένα,να προβάλει τις ενστάσεις του ,υπό την προϋπόθεση βεβαίως να παρείχε συναρτημένη τεκμηρίωση και όχι ΄΄άλλα λόγια να (μην) αγαπιόμαστε΄΄.

...
Απο την πολύ πρόσφατη του Τζιο όχι, δεν μετράει καλυτερα, κάνει λάθος ο σκίπερ. Πιστέψτε με .8-)
Για γράψε ρε καπετάνιε (στο νήμα σου μάλλον, αλλά και εδώ αν θες) τι πετούσε εκτός την ισοστάθμιση σου, γιατί δεν είναι σωστό να μην ενημερώνουμε για ζημιές, βλάβες, ευτυχώς εντός εγγύησης (ειναι τεράστια αν δεν κάνω λαθος), που αλλοιώνουν τα υποκειμενικά και μετρητικά ευρήματα.

Έχει ευνοηθεί λοιπον ο Λέανδρος και απο την θεά Τύχη, προστάτιδα των τρολ χαιεντάδων, και εχει σχετικά ομαλή απόκριση στην δεύτερη και τρίτη οκτάβα....διότι όπου εχει room modes ο χώρος, εκεί ακριβως τα δυο ηχεία βγαίνουν εκτός φάσης λόγω ασυμμετρίας του δωματίου :roflmao::o. Και εξισορροπείται έτσι το mode . Δεν το εχω ξαναδεί ποτέ αυτό. Τζόκερ. Δεν εχει λοιπον twin peaks @Bhutia. Και ομως μπορει να συμβεί.
...
Η μεγάλη πλάκα είναι ότι ο υποφαινόμενος είχε θεμελιώσει πως μπορεί να ισχύσει προμελετημένα κάτι τέτοιο σε θεωρητικό επίπεδο,μόνο που κάποιοι σκεπτικιστές του έλεγαν τότε ότι δεν θα το αποδέχονταν μέχρι να το έβλεπαν να συμβαίνει οι ίδιοι...Ελπίζω τώρα αυτοί οι σκεπτικιστές να μην έχουν άλλη αντίρρηση...;)

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.077
...ομιλοντας για τουιν πικς, δεν εχεις παρα να κανεις ενα βημα πισω και να μετρησεις ξανα. 🐒

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.184
Αυτό ακριβώς. Και όχι,δεν έχω εμπάθεια με τον Λεανδρο. Αλλά τσιγκλάω το άτομο που απαντά σοβαρά κατ' ιδίαν μπας και βγάλουμε καμία άκρη.
Καλά θα κανει να σοβαρευτεί, γιατί μπορεί να προσφέρει στο φόρουμ, στους τομείς που έχει γνώσεις πχ ρυθμίσεις πικάπ, αλλά και ακουστικές υποκειμενικές παρατηρήσεις.

Με αυτήν την συμπεριφορά, μόνο αντιδράσεις οπαδικές (υπέρ και κατά) προκαλεί, και αυτό δεν βοηθάει την κοινότητα. Καλή η πλάκα και το πείραγμα, αλλά δεν βοηθάει αν μείνουμε μόνο σε αυτήν. Υπαρχουν και ορια, κάποτε πρέπει να μιλάμε (γράφουμε) και σοβαρά.

Ας κρατήσουμε τις διαφωνίες μας, κι ας ειναι τεράστιες (και είναι προφανώς τεράστιες μεταξύ μας), αλλά αν μπορουμε να βοηθήσουμε τον “αντίπαλο” να ακούσει καλύτερα την μουσική του ας το κάνουμε.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.367
Μπράβο του Λέανδρου που έχει ένα ισορροπημένο σύστημα χωρίς να μπλέξει με ισοσταθμίσεις... αλλά φαντάζομαι είναι κατανοητό πως είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Του "έκατσε" ο χώρος, είχε την ευχέρεια να βάλει τα ηχεία όπου ήθελε, ασχολήθηκε και κατάφερε ότι κατάφερε.... Όμως αυτό δεν μπορεί να συμβεί στους περισσότερους από τους υπόλοιπους με τα τετράγωνα (μην πω κυβικά) μικρά δωμάτια και την έλλειψη δυνατότητας να βάλουμε τα ηχεία όπου παίζουν καλύτερα... Αυτοί οι ...υπόλοιποι έχουν (έχουμε) σαν όπλο την ισοστάθμιση, έτσι μόνο μπορούμε να κάνουμε κάτι και όχι με τα καλώδια (για να πάω στο θέμα μας). Όσο καλό και να είναι ένα καλώδιο ρεύματος... το Mode στα 55 που με ταλαιπωρεί, δε μπορεί όχι μόνο να το νικήσει, ούτε καν να το ακουμπήσει... η ισοστάθμιση κάτι θα κάνει...

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Τι να σου κάνει η ισοστάθμιση, όταν ακούς από μηχανήματα των 300-1000€/κομμάτι?

Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της ισοστάθμισης, κάνει τον κόσμο να πιστεύει ότι ξαφνικά ένα σύστημα χαμηλού κόστους μπορεί να παίξει καλύτερα από ένα άλλο πολλαπλάσιας αξίας.

π.χ. το σύστημα του Fremer (>100 Κ) φαίνεται πως παίζει πολύ χειρότερα από ένα τυπικό HT με Audissey των 5Κ, σύμφωνα με τις μετρήσεις (SPL).

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ΕQ που να αναβαθμίζει την ποιότητα (το αντίθετο συμβαίνει), ένα χαμηλής ποιότητας σύστημα μπορεί να βελτιωθεί σε πολλά σημεία με το ΕQ, αλλά θα συνεχίσει να είναι και να ακούγεται χαμηλής ποιότητας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.631
Members
38.211
Νεότερο μέλος
Atomkinder