Ακουστές διαφορές σε καλώδια ρεύματος

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.682
Δεν υπάρχει λόγος να κάνει τεχνική ανάλυση, άλλωστε ελάχιστοι εδώ έχουν το υπόβαθρο για κάτι τέτοιο. Ας μας δώσει όμως κάποιο λινκ με έρευνα ή δοκιμές με μετρήσεις που έχει βρει, στο οποίο αποδεικνύεται πως το μικρό ταπεινό "τουβλάκι" υποβαθμίζει τον ήχο του dac έστω στο ελάχιστο.
τι λες καλέ....
εδώ άφησε ολόκληρη ΜΕΝΣΑ για να αφοσιωθεί στο audio και θα αρκεστείς σε ένα απλό λινκ του κάθε τυχάρπαστου?
λίγη τσίπα!

Reaction score
11.130
Καλά παίζει, καλύτερα απο πολλούς εδώ μέσα, αλλά εχει σοβαρά περιθώρια βελτίωσης. Και το ξέρει, αλλά έχει υιοθετήσει μια διαδικτυακή περσόνα που δεν βοηθάει, μόνο αντιδράσεις προκαλεί. Στις προσωπικές συζητήσεις ειναι πολυ πιο σοβαρός.
Αυτό ακριβώς. Και όχι,δεν έχω εμπάθεια με τον Λεανδρο. Αλλά τσιγκλάω το άτομο που απαντά σοβαρά κατ' ιδίαν μπας και βγάλουμε καμία άκρη.
Κι εγώ με αυτή την "Περσόνα" τα βάζω. Είμαι σίγουρος ότι αν γνωριζόμασταν από κοντά, όλα θα ήταν καλά!

Reaction score
8.819
Έχει δοθεί σε αυτό το σάιτ φωτογραφια που υποτίθεται ότι δείχνει μέτρηση ΔΥΟ ηχείων . Δυο ξεχωριστών ηχείων .
Ο χώρος της μέτρησης είναι ένα σαλόνι με ανοίγματα και τεράστια τζαμαρία κοντά στο ένα ηχείο. Στο άλλο ηχείο νομίζω έχει τζάκι στο ένα μέτρο .....
Η μέτρηση είναι αυτή.

View attachment 171167

Προσωπικά πιστεύω πως ο άνθρωπος που έδειξε αυτή τη μέτρηση έχει κάνει λάθος και ότι είναι μέτρηση από το ίδιο ηχείο. Ισως με μια ελάχιστη μετατόπιση του μικροφώνου, ισως και όχι . Έχω κάνει πολλές μετρήσεις στο ίδιο ηχείο και βγαίνει κάπως έτσι.....
Όσες μετρήσεις και να έχω δει , τέτοια ομοιότητα δεν έχω βρει πουθενά που να αφορά ζευγάρι ηχείων.
Το συγκεκριμένο σετ ηχείων κάνει κάπου στα 1900€

Σου φαίνεται αδικαιολόγητη η αμφισβήτηση του γραφήματος ?

Μετά από όλα αυτά μη σας φαίνεται περίεργο που κάποιοι δεν θέλουν να δημοσιοποιούν της μετρήσεις τους.
Ο καθένας βάζει ότι θέλει ( ότι είναι γενικά αποδεκτό) ώστε να βγουν οι υπόλοιποι να τον παραδεχθούν δημόσια και ας ακούει στον γάμο του καραγκιόζη !

Η ουσία είναι να σου αρέσει αυτό που ακούς και αν θες και μπορείς ,να το επιβεβαιώσεις και με μετρήσεις μόνο για πάρτι σου.....( εκτός και αν ζητάς βοήθεια για προβλήματα που έχεις και θες να τα διορθώσεις.)
Για να ξεσκαλωσεις επιτέλους όλες οι μετρήσεις έχουν γίνει στην εκάστοτε θέση ακρόασης, Συνολικά μπορεί να έκανα και πάνω από 300 με σκοπό να βρω την καλύτερη θέση για τα ηχεία και τον καναπέ.
Τζάκι δεν έχω μαναμ, αλλά εσείς ξέρετε καλυτερα :biggrin:
Στην αρχή μετρούσα και τα 2 μαζί ωσπου βρήκα μια θέση κοντά στον τοίχο και έπειτα ξεκίνησα να μετρώ ξεχωριστά και τα δύο, γιατί στην συγκεκριμένη θέση είχαν διακυμάνσεις.
Πάντως έγραφα όταν επρόκειτο για μετρήσεις ξεχωριστές των ηχείων.

Εσύ μπορείς να συνεχίσεις να πιστεύεις ότι έχω τζάκι και φτιάχνω τις καμπύλες με το πινέλο, στα α......

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.682
Για να ξεσκαλωσεις επιτέλους όλες οι μετρήσεις έχουν γίνει στην εκάστοτε θέση ακρόασης, Συνολικά μπορεί να έκανα και πάνω από 300 με σκοπό να βρω την καλύτερη θέση για τα ηχεία και τον καναπέ.
Τζάκι δεν έχω μαναμ, αλλά εσείς ξέρετε καλυτερα :biggrin:
Στην αρχή μετρούσα και τα 2 μαζί ωσπου βρήκα μια θέση κοντά στον τοίχο και έπειτα ξεκίνησα να μετρώ ξεχωριστά και τα δύο, γιατί στην συγκεκριμένη θέση είχαν διακυμάνσεις.
Πάντως έγραφα όταν επρόκειτο για μετρήσεις ξεχωριστές των ηχείων.

Εσύ μπορείς να συνεχίσεις να πιστεύεις ότι έχω τζάκι και φτιάχνω τις καμπύλες με το πινέλο, στα α......
να μας πεις και τι ξύλα καις μόλις χειμωνιάσει :laugh:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.184
π.χ. το σύστημα του Fremer (>100 Κ) φαίνεται πως παίζει πολύ χειρότερα από ένα τυπικό HT με Audissey των 5Κ, σύμφωνα με τις μετρήσεις (SPL).
Άθλια παίζει.
Θα έπρεπε ο συγκεκριμένος, αφού βγαζει το ψωμί του (και ....το σύστημά του ;)) απο το σύστημα του, να εχει φροντίσει να εχει ομαλότερη απόκριση, ακόμα και με παθητικά μέσα-χωρίς ισοσταθμιση δηλαδή, εφόσον αυτήν την γραμμή ακολουθεί.

Το οτι δεν το εχει πετύχει δείχνει ανικανότητα, και προκαλεί αναξιοπιστία στα γραφόμενα του.

Και κατι ακόμα...σταματήστε να αναφέρετε τιμές ως χαρακτηριστικό-αποδεικτικό ποιότητος. Έχουμε δει πολλάκις πως δεν ισχύει πάντα στον συγκεκριμένο χώρο. Κάποιες φορές ισχύει, κάποιες όχι.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.504
Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της ισοστάθμισης, κάνει τον κόσμο να πιστεύει ότι ξαφνικά ένα σύστημα χαμηλού κόστους μπορεί να παίξει καλύτερα από ένα άλλο πολλαπλάσιας αξίας.

π.χ. το σύστημα του Fremer (>100 Κ) φαίνεται πως παίζει πολύ χειρότερα από ένα τυπικό HT με Audissey των 5Κ, σύμφωνα με τις μετρήσεις (SPL).

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ΕQ που να αναβαθμίζει την ποιότητα (το αντίθετο συμβαίνει), ένα χαμηλής ποιότητας σύστημα μπορεί να βελτιωθεί σε πολλά σημεία με το ΕQ, αλλά θα συνεχίσει να είναι και να ακούγεται χαμηλής ποιότητας.
Ισχύει για την απλώς εννοούμενη ισοστάθμιση.
Έχω μάλιστα ο ίδιος διαπιστώσει ότι για ν'ακούγεται ευχάριστα δεδομένη διορθωτική επέμβαση
,χρειάζεται αρκετές φορές να επιτραπεί σε συγκεκριμένες παραμέτρους κάποιος βαθμός...΄΄ατέλειας΄΄ κατά τη διεξαγωγή της .

Ισχύει για ποιοτικά συστήματα,υπό την προϋπόθεση να ήταν κοινώς αποδεκτοί οι όροι της ποιότητας.
Η έννοια της Συνέλιξης ισχύει όμως και ανάδρομα,αφού ποιοτικά συστήματα υπό μη ποιοτικούς όρους διαρρύθμισης χαντακώνονται σε σχέση με την απόδοση που θα μπορούσαν να έχουν.Κάτι ανάλογο με την προαναφερθείσα απώλεια ανάμεσα σε ό,τι είμαστε και ό,τι θα μπορούσαμε να γίνουμε.

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Δεν αποφάνθηκα τότε αλλά ούτε και τώρα,εφόσον δεν παρασχέθηκαν κάποια στοιχεία που είχαν ζητηθεί.

Θα απέφευγα σε κάθε περίπτωση απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ακόμα και αν κάτι μου φαινόταν παράδοξο.Διότι η επιθυμία συμμετοχής σ'ένα forum σημαίνει μετριοπάθεια στην αντιμετώπιση προσώπων και πραγμάτων που δεν γνωρίζουμε προσωπικώς.
Μεταξύ...συνηγόρων θάρρους και αλήθειας,χαίρομαι για λογαριασμό του Λέανδρου και όσα έχει ο ίδιος επιτύχει κατά την ενασχόλησή του.

Μολαταύτα,κάθε απαξιωτικός αφορισμός απέναντι σε τεχνολογικές εξελίξεις ή και λιγότερο...ευδαίμονα ως προς τα ακροαματικά δρώμενα μέλη δεν γίνεται να μένει χωρίς αντίλογο.Διότι εδώ δεν απευθυνόμαστε ο ένας στον άλλον σε πλαίσιο ιδιωτικής παρεούλας,αλλά σε δημόσιο χώρο διαλόγου.

bhutia m..
όντως δεν αποφάνθηκες τότε στη καμπύλη-pinocchio που ανήρτησε το εν λόγω μέλος, δε χρειάζεται άλλωστε!
Είναι αυταπόδεικτα ψεύτικη, τόσο πολύ δε, που δεν αξίζει κάποιος να σχολιάσει.
Παρόλα αυτά, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και αμφησβητίση έχεις εκφράσει πχ για μένα επανηλλημένα χώρις την ίδια..ευαισθησία! :wink: :wink:

E6FEE95E-175B-403E-9F76-0AC0D595F143.jpeg

Προσωπικά πιστεύω πως ο άνθρωπος που έδειξε αυτή τη μέτρηση έχει κάνει λάθος και ότι είναι μέτρηση από το ίδιο ηχείο. Ισως με μια ελάχιστη μετατόπιση του μικροφώνου, ισως και όχι . Έχω κάνει πολλές μετρήσεις στο ίδιο ηχείο και βγαίνει κάπως έτσι.....
Όσες μετρήσεις και να έχω δει , τέτοια ομοιότητα δεν έχω βρει πουθενά που να αφορά ζευγάρι ηχείων.
Το συγκεκριμένο σετ ηχείων κάνει κάπου στα 1900€

Σου φαίνεται αδικαιολόγητη η αμφισβήτηση του γραφήματος ?
εννοείται @jiovani75 ότι δε κάνεις λάθος!!
Ούτε στα abbey road studios δε μπορεί το αρ με το δε ηχείο να είναι τόσο όμοια στην απόδοση όταν:
1)η χωροταξική τοποθέτηση των δύο έχει πολλές διαφορές(άνοιγμα κοντα στο δε ηχείο και τεράστια τζαμαρία ενώ το αρ είναι σχετικά ισορροπημένο
2)τα συγκεκριμένα ηχεία κάνουν 1360 γιούρια κομπλέ!περίπου 40 ζευγάρια τέτοια δηλαδή κάνουν όσο τα δικά σου main!!!..αλλά μάντεξε!!...πάιζουν καλύτερα!!:p:p

Μπράβο του Λέανδρου που έχει ένα ισορροπημένο σύστημα χωρίς να μπλέξει με ισοσταθμίσεις... αλλά φαντάζομαι είναι κατανοητό πως είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Του "έκατσε" ο χώρος, είχε την ευχέρεια να βάλει τα ηχεία όπου ήθελε, ασχολήθηκε και κατάφερε ότι κατάφερε....
φίλε μου @wnet ,
μια μικρή διόρθωση, τα ηχεία δεν είναι τοποθετημένα στο ιδανικότερο σημείο μιας και υπάρχει ασσυμετρία στο χώρο και μάλιστα τεράστια!, θεωρητικά το καλύτερο σημείο θα ήταν δε και αρ από το τζάκι, ή 180 μοίρες σε σχέση με τη τωρινή τοποθέτηση.
Για καθαρά αισθητικούς/λειτουργικούς λόγους επιλέχτηκε η τωρινή τοποθέτηση, απλά...άκουσα το χώρο μαζί με ένα εκλεκτό φίλο, και πειραματίστηκα για την ακριβή θέση τους!.
όλο το ταβάνι έχει ενσωματομένο "βοήθημα¨μιας και υπάρχει περιμετρικά γύψινο με R300mm γεμισμένο με ηχοαπορροφητικό υλικό κατά τη κατασκευή του διαμερίσματος με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμιά γωνία στο ταβάνι!!
Επίσης το ταβάνι είναι φτιαγμένο με τρία διαφορετικά επίπεδα εξ αρχής!.
Φωτογραφίες έχουν αναρτηθεί στο πρόσφατο παρελθόν.
Τσουβαλομπασοπαγίδες δεν έχω χρησιμοποιήσει :whistling: :whistling: .
Με τα παραπάνω θέλω να πω ότι εντέλει, τίποτα δεν έχει αφεθεί στη τύχη του όπως πολύ εδώ μέσα νομίζουν!
Είναι αποτέλεσμα πολύ μεγάλου" ψαξίματος "..
Εσύ μπορείς να συνεχίσεις να πιστεύεις ότι έχω τζάκι και φτιάχνω τις καμπύλες με το πινέλο, στα α.
τζάκι όντως δεν έχεις,, αλλά στο πινέλο είσαι μέγας καλλιτέχνης!

Attachments

Reaction score
2.994
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ΕQ που να αναβαθμίζει την ποιότητα (το αντίθετο συμβαίνει), ένα χαμηλής ποιότητας σύστημα μπορεί να βελτιωθεί σε πολλά σημεία με το ΕQ, αλλά θα συνεχίσει να είναι και να ακούγεται χαμηλής ποιότητας.

Τα είπες όλα σε 2 σειρές !
Ολα τα άλλα είναι για να ΄χουμε να λέμε.

:hi:
.

Reaction score
2.826
Εγώ θα πω το εξής επειδή έχει γραφτεί ξανά και ξανά, ένα σύστημα επειδή μετράει καλά σε ένα χώρο δεν σημαίνει ότι μπορεί επειδή θα γίνει ισοστάθμιση να παίζει καλύτερα από ένα πολλαπλάσιας ποιότητας και τιμής, σαν δεδομένο ας πάρουμε έναν ίδιο χώρο μετρημένο σωστά ένα οικονομικό με ένα ακριβό η διαφορά τους θα είναι χαοτική, το ότι μπορείς κατα κάποιο τρόπο να κάνεις το συστημά σου να παίξει καλύτερα να το δεχτώ αλλά να ισχυρίζεται κάποιος ότι με ένα μπορεί να παίξει δέκα δεν γίνεται, οι συγκρίσεις μηχανημάτων πρέπει να γίνονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Ξεκόλλα @leandros η μέτρηση ειναι δυο ηχεία μαζί (L+R), σε λίγο διαφορετικές θέσεις ηχείων/μικροφώνου.
Δεν ειναι L/R
Ευχαριστώ για τη διόρθωση @Dimifoot , και τα δύο μαζί ε? είπαμε..καλλιτέχνης ο φίλος!!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.184
Ευχαριστώ για τη διόρθωση @Dimifoot , και τα δύο μαζί ε? είπαμε..καλλιτέχνης ο φίλος!!
Μην επιμένεις, κάνεις λάθος. Είμαι 100% σίγουρος πως οι μετρησεις του ΝΚ είναι πραγματικές, και ξαναλέω, δεν είναι τόσο καλές όσο νομίζεις. Δες τις προσεκτικά.

Δεν ειναι κακό να το παραδεχτείς πως έκανες λάθος εκτίμηση.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.504
bhutia m..
...
Παρόλα αυτά, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και αμφησβητίση έχεις εκφράσει πχ για μένα επανηλλημένα χώρις την ίδια..ευαισθησία! :wink: :wink:
Συνδέσμους παρακαλώ (ως προς την απαξιωτική αντιμετώπιση)...

Και όχι,μια ισορροπημένη καμπύλη δεν είναι μέτρο του πόσο ΄΄καλύτερα΄΄ θα έπαιζε δεδομένο ηχοσύστημα σε σύγκριση με άλλο,αλλά πόσο θ'αξιοποιούσε το πρώτο τις πραγματικές του δυνατότητες.

Τα δικά μου setup έχουν μεν κοινά στοιχεία στις διορθωμένες καμπύλες απόκριαης,αλλά ακούγεται καθένα με το δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα.Αυτός ο χαρακτήρας αναδεικνύεται κιόλας ακόμα περισσότερο χάρη στη διόρθωση.

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Νοτ ιν δις λαιφ...
Mόλι πριν από 15 λεπτά ανάρτησε την τοποθέτηση του ο @Dimifoot, 2 λεπτά μετά του έκανα like με το thumbs up, όμως είσαι τόσο αρνητικός σε οτιδήποτε πω που και αυτό το σχολιάσες λάθος και μάλιστα 13 λεπτά μετά!!!
ευχαριστώ για άλλη μια φορά!!!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.504
όλο το AVSITE :wink:
Πράγματι,είμαι βέβαιος ότι το AVSITE στην πλειοψηφία των μελών του μπορεί να ξεχωρίσει το χιούμορ από την απαξίωση.

Καθότι χιούμορ δεν γίνεται κανονικά με χαρακτήρες που θ'απαξιώναμε,μ'εκείνους να μας ήταν
κατά τ'άλλα αδιάφοροι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.631
Members
38.211
Νεότερο μέλος
Atomkinder