Ακουστές διαφορές σε καλώδια ρεύματος

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Πράγματι,είμαι βέβαιος ότι το AVSITE στην πλειοψηφία των μελών του μπορεί να ξεχωρίσει το χιούμορ από την απαξίωση.

Καθότι χιούμορ δεν γίνεται κανονικά με χαρακτήρες που θ'απαξιώναμε,μ'εκείνους να μας ήταν
κατά τ'άλλα αδιάφοροι.
ακριβώς το ίδιο λέω bhutia m!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Γνωρίζεις κάποιον εσύ εδω στο φόρουμ που όντως να παραδέχεται τα λάθη του η τις τυχόν λανθασμένες εκτιμήσεις του? :sneaky:
Ναι.
Αν θες όνόματα και links δεν θα μπορέσω.
Ίσως στην επόμενη καραντίνα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.068
289951_ea77e97d3e1d1db874f43f94ddcd1769.jpeg

Πρώτη οκταβα είναι όλη νεκρή.

Μηδέν.

Ακόμα και η μισή δεύτερη οκταβα, 40-60, είναι ανεπαρκούς στάθμης, ως προβλέπεται.

Τα υπόλοιπα φαίνονται αρκετά καλά, αλλά θέλουν ισοστάθμιση για να πάρουν το σωστό ταργκετ κερβ, ειδάλλως έτσι είναι απλώς κατεβασμένα όλα τα πρίμα από 1,5κ και πάνω, σε μια ευθεία που δεν είναι σωστή.

Θέλει σάμπ αυτό το σετάπ, αναμφίβολα.

Θέλει ισοστάθμιση για να γίνει της προκοπής, αναμφισβήτητα.

Ωστόσο είναι καλή "μαγιά" για τα ανωτέρω. Εύγε από μένα.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.228
Επειδή βλέπω εμμονή ότι σώνει και καλά η πχιότητα πάει με το γρόσι
θα ξαναβάλω το βίντεο που κανείς ως φαίνεται δεν πρόσεξε...
και θα (ξανα)βάλω ένα ρηβγιού από κάργα εξτρίμ χαΙεντικό σάιτ, για να προσέξετε τις συγκρίσεις που κάνει ο χαγιεντάς ρηβγιούερ (ναι! με το αυτί! ... ο προδότης...)

P

PMC

Guest
View attachment 171189

Μηδέν.

Ακόμα και η μισή δεύτερη οκταβα, 40-60, είναι ανεπαρκούς στάθμης, ως προβλέπεται.

Τα υπόλοιπα φαίνονται αρκετά καλά, αλλά θέλουν ισοστάθμιση για να πάρουν το σωστό ταργκετ κερβ, ειδάλλως έτσι είναι απλώς κατεβασμένα όλα τα πρίμα από 1,5κ και πάνω, σε μια ευθεία που δεν είναι σωστή.

Δεν λέμε αυτά ρε Κώστα !
Εγώ νόμιζα πως ισχυριζόταν ότι είναι τα δυο Ηχεια του.( δυο γραμμές . Μια το κάθε ηχείο . )
Που να φανταστώ πως τα μετρούσε μαζί .( δυο φορές . Διαφορετική γειτονική θέση ?)
Πάντα ξεχωριστά τα βάζουμε τα Ηχεια.
Είπαμε σορρυ.

Reaction score
2.287
255982_21423a63c874f504949ed669a9f2649c.jpg Δεν ξέρω αν η μέτρηση που ανέβασε ο ΝΚ ειναι αληθινή αλλά η φωτό είναι.Αντιπαρέρχομαι τους γραφικούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που κάνει στο ξεκίνημα της παρουσίασης του και αναρωτιέμαι,αν κάποιος φουκαράς είχε ανεβάσει την ίδια φωτο αλλά με παθητικά ηχεία τι θα είχε ακούσει απ τους αυτοπιστοποιημένους κουρού.Αν ήταν και λίγο ακριβά θα γινόταν το έλα να δείς.

Reaction score
8.819
View attachment 171189

Μηδέν.

Ότι θέλει ισοστάθμιση είναι κατανοητό, με χαλάει λίγο η λύση του minidsp γιατί στο μπάτζετ που κινούμαι δεν έχουν ψηφιακές εξόδους. Δεν βλέπω όμως και κάτι καλύτερο να κυκλοφορεί στην πιάτσα.
View attachment 171186 Δεν ξέρω αν η μέτρηση που ανέβασε ο ΝΚ ειναι αληθινή αλλά η φωτό είναι.Αντιπαρέρχομαι τους γραφικούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που κάνει στο ξεκίνημα της παρουσίασης του και αναρωτιέμαι,αν κάποιος φουκαράς είχε ανεβάσει την ίδια φωτο αλλά με παθητικά ηχεία τι θα είχε ακούσει απ τους αυτοπιστοποιημένους κουρού.Αν ήταν και λίγο ακριβά θα γινόταν το έλα να δείς.
Έτσουξε πολύ η παρουσίαση ε?

Έλα μην κλαις

Last edited:

Reaction score
13.502
View attachment 171186 Δεν ξέρω αν η μέτρηση που ανέβασε ο ΝΚ ειναι αληθινή αλλά η φωτό είναι.Αντιπαρέρχομαι τους γραφικούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που κάνει στο ξεκίνημα της παρουσίασης του και αναρωτιέμαι,αν κάποιος φουκαράς είχε ανεβάσει την ίδια φωτο αλλά με παθητικά ηχεία τι θα είχε ακούσει απ τους αυτοπιστοποιημένους κουρού.Αν ήταν και λίγο ακριβά θα γινόταν το έλα να δείς.
Γιατί ρε εσυ? Μια χαρα ειναι..αν βάλει και δύο καθρέφτες πισω από τα ηχεία θα έρθει και θα δέσει το γλυκο...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.755
Παρακάτω, στα μεσαία και στα πρίμα μετράει όπως το ηχείο του:

B84CB80B-48DC-4008-912C-6616EB6A7478.jpeg

Οπως βλέπετε το ηχείο στα 90dB εχει σημαντικές παραμορφώσεις στα μεσαιοπρίμα, κι ας επικρατούν της δεύτερης τάξης. (Διάγραμμα 4-Δεν ξέρω την πηγή των μετρήσεων). Εγω θα σκεφτόμουν κατι πιο σύγχρονο. Εχει και κάποιους περιορισμούς στην απόκριση, με λακουβίτσες και βουναλάκια. (Διαγραμμα 1+2)
Δεν μου αρέσει και ο χρονισμός του.
Εγώ πάλι λέω πως αυτές οι μετρήσεις είναι πάρα πολύ καλές (για να μην πω άριστες), δεδομένης της αρχιτεκτονικής του ηχείου. Βέβαια, οι παραμορφώσεις του δεν θα έπρεπε να είναι τόσο χαμηλές.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.367
Ότι θέλει ισοστάθμιση είναι κατανοητό, με χαλάει λίγο η λύση του minidsp γιατί στο μπάτζετ που κινούμαι δεν έχουν ψηφιακές εξόδους. Δεν βλέπω όμως και κάτι καλύτερο να κυκλοφορεί στην πιάτσα.
Mε π.χ. αυτά δε μπορείς να παίξεις παιχνίδι;

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.081
.... δεδομενου οτι το συνολο παιζει βινυλιο (κατα κυριο λογο και αν εχω αντιληφθει σωστα), η μετρηση SPL ειναι εντελως ενδεικτικη ασε που λειπουν οι υπολοιπες waterfall , rt κτλ για να εξαχθουν πιο ουσιαστικα συμπερασματα, σκετο.
Βεβαια, καθολα λογικο μια τετχοιου ειδους συγκαλυψη απο μερος καποιων χρηστων.
Να φτιαχτει ο χωρος και να παρουσιαστει το συνολο μετρησεων.
Ισοσταθμιση και υπογουφερ ειναι για πιο ζωρικες καταστασεις.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
.... δεδομενου οτι το συνολο παιζει βινυλιο (κατα κυριο λογο και αν εχω αντιληφθει σωστα), η μετρηση SPL ειναι εντελως ενδεικτικη ασε που λειπουν οι υπολοιπες waterfall , rt κτλ για να εξαχθουν πιο ουσιαστικα συμπερασματα, σκετο.
Βεβαια, καθολα λογικο μια τετχοιου ειδους συγκαλυψη απο μερος καποιων χρηστων.
Να φτιαχτει ο χωρος και να παρουσιαστει το συνολο μετρησεων.
Ισοσταθμιση και υπογουφερ ειναι για πιο ζωρικες καταστασεις.
ρε μαιμού,
αν αναφέρεσαι στο δικό μου σετάπ, θα ήθελα ννα σου επιστήσω τη προσοχή στο ότι δεν έχω ανεβάσει τις μετρήσεις μου!!
Οι καμπύλες που έχει σηκώσει ο @Dimifoot είναι από ίδια ηχεία που έχουν μετρηθεί με άλλο σεταπ και σε άλλο χώρο(ιταλικό τέστ)!!
Δε ξέρω που σου προέκυψε πάλι αυτό με τα spl!!
Μετρήσεις υπάρχουν και με waterfall και τουλάχιστον 70/80 με σαμπ, χωρίς, σε διαφορετικές θέσεις, πολύ πράμα ο @Dimifootτις έχει δει και τις έχει αξιολογήσει και τον ευχαριστώ γι' αυτό, έχει δει το σύνολο αυτών και είναι καλύτερες απο το ιταλικό τεστ, τόσο στα κάτω των 50hz, όσο και στην ομοιγένεια της καμπύλης μέχρι τα 20khz!.
Από την άλλη δεν είμαι υποχρεωμένος να τις αναρτήσω όπως είπα για να αποδείξω τίποτα!
Ξέρω πως ακούω, ξέρω ότι μπορώ να πάρω ακόμα πράματα με παθητικές τεχνικές, αλλά δεν έχω τη λογική της "μακρύτερης τσουτσούς", ίσως στο μέλλον να σηκώσω τις μετρήσεις μου..ίσως..προς το παρόν, απολαμβάνω τις κριτικές από τους..reviewers εξ αποστάσεως! :p :p

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.631
Members
38.211
Νεότερο μέλος
Atomkinder