Ακουστές διαφορές σε καλώδια ρεύματος

P

PMC

Guest
Καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιούμε άσχημες εκφράσεις....
Πολλοί λίγοι έχουν το δικαίωμα να είναι απόλυτοι....
Στον φιλο @Ν.Κ. θα ήθελα να του προτείνω να ρίξει λίγο τους τόνους και να διατηρήσει λίγο πιο ήπιο ύφος αν θέλει.
Δεν είναι όμορφο να βρίζουμε και αν έχουν δημιουργηθεί κάποιες παρεξηγήσεις θα τις λύσουμε στο τέλος με ηρεμία....

Δεν είναι τόσο κακοί άνθρωποι οι χαιενταδες....ασε που δεν απέχει κανένας εδώ μέσα από τον χαρακτηρισμό αυτό....όλοι το Μαξίμουμ επιδιώκουμε . Κάποιοι με διαφορετικούς τρόπους από τους άλλους αλλά ο στόχος είναι ο ίδιος. Ακόμα και συ που έκανες 300 μετρήσεις όπως είπες φαίνεται ότι το χαιεντικο μικρόβιο το χεις μέσα σου.....

Χαιεντας δεν είναι αυτός που ψωνίζει ακριβά. Είναι αυτός που ψάχνεται περισσότερο από το νορμαλ....το φυσιολογικό ....που ξεπερνάει το σημείο που φτάνει ο μέσος όρος. Λογικά όλοι χαιενταδες είμαστε και δεν καταλαβαίνω γιατί έχει τόσο αρνητική έννοια.
αλλά πες μου τι κοινό μπορώ να έχω με κάποιον που καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπαρνι μπροστά από το ηχοσυστημα του?

Όταν ποστάρεις ΤΗΝ ΚΑΜΠΗΛΑΡΑ ΣΟΥ σε τι διαφέρεις από αυτό που δεν γουστάρεις ακριβως?

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.682
Ποιων η χρηση τελειωνει., των κοριτσιων ή των καλωδιων;
Προσεξε τι θα απαντησεις...;)

Καλη επιστροφη να εχω...
που είσαι μαρή εσύ τόσο καιρό?
τελικά τι αποφάσισες?
αλλαγή φύλου ή έβαλες βυζά? :lol: :cry::lol:

Reaction score
12.232
Όταν ποστάρεις ΤΗΝ ΚΑΜΠΗΛΑΡΑ ΣΟΥ σε τι διαφέρεις από αυτό που δεν γουστάρεις ακριβως?
Καμαρώνει για την απόδοση του συστήματός του και όχι για τα συστατικά του. Έχει διαφορά νομίζω...

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Τελικά, δεν σε βρίσκει κανείς πουθενά. Τι σχέση έχει αυτός που περιγράφεις? Μιλάγαμε για ακροατή με θεωρητικές γνώσεις και μεγάλη εμπειρία σε ζωντανή μουσική. Έχει δίκιο ο γιατρός ότι 99% τρολάρεις...
εντέλει το αχταρμας ήταν απόλυτα on the spot!
που μίλησε ο γιατρός για θεωρητικές γνώσεις??
παρακάτω παραθέτω όλα τα γραπτά του με τις απαντήσεις μου!

To να κριτικάρει κάποιος ένα σετάπ που ποτέ ίσως δεν έχει ακούσει, με περιφερειακά που επίσης δεν έχει δοκιμάσει, και ό ίδιος να ακούει με ακουστικά, ή με ντακάκι του 100στάρικου και ενεργά παιχνιδάκια των 500€, αλλά να χλευάζει πχ τα harbeth...εμ το θέλει το κραξιματάκι του!! :wink: :wink:
το ζητάει ο οργανισμός του τι να λέμε τώρα!
ο άλλος κορόιδευε τα λαμπάτα μηχανάκια των 10-80k€ κι άκουγε μέ pc σε turbox ηχεία μεσω youtube!!
Αν κάποιος δεν εχει καν μηχανήματα, γιατί ας πούμε δεν θέλει να ακούει μουσική σπίτι του και παει μόνο σε Live, δικαιούται να κριτικάρει εάν χρησιμοποιεί τεκμηριωμένα επιχειρήματα;
και απάντησα:
βεβαίως και ναι!
μπορεί να έχει ένα τεκμηριωμενο μέτρο σύγκρισης σε σχέση με το live,
δε μπορεί όμως να εκφέρει άποψη για σύγκριση μηχανημάτων που ποτέ δεν άκουσε, ποτέ δεν είδε και ποτέ δε πρόκειται να πάρει!
Εφόσον τα είχε ακούσει όμως θα μπορούσε κατα τη γνώμη σου να εκφέρει άποψη;
θα έλεγα ναι, αν τα έχει ακούσει πραγματικά, κι όχι αν λέει ότι τα έχει ακούσει απλά για να πετάξει τη λ@λ@κι@ του.
Εξήγησέ το αυτό. Γιατί; Χάνει την γνώση που πιθανόν να έχει ή την ικανότητα να ακούει επειδή δεν θέλει να έχει HiFi σπίτι του;
πιο απλά δε γίνεται να στο πω!
ρωτάς να πάρεις τι γνώμη κάποιου ο οποίος δεν εμπιστεύεται ούτε τον εαυτό του για τις επιλογές του και δεν αγοράζει τίποτα για να ακούσει και θα πάρεις τη γνώμη του?
Θα πήγαινες ως γιατρός να σε χειρουργήσει ποτέ χειρούργος που δε πιάνει νυστέρι?
Θα πέταγε ποτέ ο @JOHN MARKOU με κυβερνήτη που δεν θα είχε ούτε μια ώρα πραγματικής πτήσης και θα κοιμόταν ήσυχος?

Είναι ακριβώς το ίδιο Δημήτρη, μη κοροιδευόμαστε!
Ποτέ δεν είχε γνώση λοιπόν για να τη χάσει!!..στη καλύτερη περίπτωση να είχε άποψη, ποτέ γνώση!!
Κανόνας, εκτός ελαχίστων εξαιρέσων που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω,
αχταρμάς και λιγα είπα!!!..
και να πω ότι γράφω περίπλοκανα το καταλάβω...αλά δεν ρε μάναμ..πιο απλά πεθαίνεις!

Υ.Σ. Έχω αναρτήσει όλες τις ερωτήσεις του @Dimifoot και αντίστοιχα όλες τις απαντήσεις μου!!
τώρα, πως απ αυτό προκύπτει "ότι δε με βρίσκεις πουθένα κι όλα τα γυρίζω" και ότι τρολάρω κατά 99%..μόνο εσύ πρέπει να το ξέρεις Σταυρο μου!

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Φυσικά. Αφού θεωρείς την ισοστάθμιση κατώτερη των καλωδίων, να ένας ωραίος τρόπος να το αποδείξεις. Εκτώς αν φοβάσαι μη τη πατήσεις και προτιμήσεις κανένα μαύρο στοκ καλώδιο... ;)
επαναλαμβάνω!
σύνελθε!!
Σύγκριση σε blind test γίνεται μόνο μεταξύ Α & Β & C & D & ....ιδίων πραγμάτων κι όχι ότι π@π@ρι@ μας κατέβει στο κεφάλι!
μήπως θες να μαντεύω παράλληλα και το ποιά έκδοση είναι το πρέσινγκ που ακούμε και τι χρώμα σώβρακο φορούσε ο μαστεράς κατά την ηχογράφηση της λούπας του τρίτου τραγουδιού???
η πρόταση ισχύει με minimum 18/20 να θεωρείται επιτυχής , κλέβεται εκκλησιά ρε!!!!:sneaky::sneaky::sneaky:
κανείς???
πουθενά???
τίποτα???
τόσο τρόμο προκαλώ ε???

Last edited:

Reaction score
12.232
επαναλαμβάνω!
σύνελθε!!
Σύγκριση σε blind test γίνεται μόνο μεταξύ Α & Β & C & D & ....ιδίων πραγμάτων κι όχι ότι π@π@ρι@ μας κατέβει στο κεφάλι!
μήπως θες να μαντεύω παράλληλα και το ποιά έκδοση είναι το πρέσινγκ που ακούμε και τι χρώμα σώβρακο φορούσε ο μαστεράς κατά την ηχογράφηση της λούπας του τρίτου τραγουδιού???
η πρόταση ισχύει με minimum 18/20 να θεωρείται επιτυχής , κλέβεται εκκλησιά ρε!!!!:sneaky::sneaky::sneaky:
κανείς???
πουθενά???
τίποτα???
τόσο τρόμο προκαλώ ε???
Μα, αυτό προτείνω κι εγώ! Blind test ανάμεσα στο καλώδιο Α, στο καλώδιο Β, ισοσταθμισμένο σύστημα με το Α, ισοσταθμισμένο σύστημα με το Β. Το'χεις, πιστεύεις;;;
Και δεν μιλάω για αναγνώριση του εκάστοτε καλωδίου, αλλά να εκφέρεις άποψη για το πότε το σύστημα παίζει καλύτερα. Εκεί σε θέλω κάβουρα, εεεεμ, Λέανδρε!

Reaction score
15.543
Μα, αυτό προτείνω κι εγώ! Blind test ανάμεσα στο καλώδιο Α, στο καλώδιο Β, ισοσταθμισμένο σύστημα με το Α, ισοσταθμισμένο σύστημα με το Β. Το'χεις, πιστεύεις;;;
ταχεις μπερδεμενα, μην προχωρας σε τιποτα μεχρι να σταματησεις να αλλαζεις πανες

C

chrispo

Guest
γιατί ρε Αστροναύτη...πού το δύσκολο?
πιστεύεις ότι επειδή θα βάλεις ισοστάθμιση , ένα καλώδιο θα χάσει τον ¨ήχο¨ του και δε θα μπορείς να το ξεχωρίσεις , από ένα άλλο?:geek:

Reaction score
12.232
γιατί ρε Αστροναύτη...πού το δύσκολο?
πιστεύεις ότι επειδή θα βάλεις ισοστάθμιση , ένα καλώδιο θα χάσει τον ¨ήχο¨ του και δε θα μπορείς να το ξεχωρίσεις , από ένα άλλο?:geek:
Για σκέψου όμως τι θα γίνει αν το after market παίξει χωρίς ισοστάθμιση, ενώ το π.χ. μογκαμάκι παίξει σε optimal κατάσταση... Ο ακροατής δεν θα είναι σε θέση να γνωρίζει ούτε ποιο καλώδιο χρησιμοποιείται, ούτε αν και πότε εφαρμόζεται ισοστάθμιση ή / και διαφορετική καμπύλη στόχος. Της κακομοίρας θα γίνει.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
πραγματικά καταλαβαίνεις τι λές???
έχεις ιδέα τι προτείνεις??
τι θες να συγκρίνεις ρε Νίκο??
ειλικρινά το έχεις τερματίσει !!
κατανοώ να παίξει ένα σύστημα με ή χωρίς ισοστάθμιση, κατανοώ να πάιξει με απλά ή μη καλώδια, η προταση σου όμως είναι πλήρως ακατανόητη!
Μου θυμίζει την εμμονή με το μονό τεστ!!
Νικόλα αν θες να δεις αν το χ ισοσταθμισμένο πρόγραμμα θα παίξει με μαυράκια καλύτερα από ένα ψ με σετ όμως καλωδίων επιλογής μου(όλα αλλαγμένα ε? ρεύματα-ηχείων και ic) ναι το πάω το blind test, αλλά εκεί πάμε με απότέλεσμα να θεωρείται επιτυχές αν πετύχω πάνω από 11/20, οκ?

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.481
Ο @christos77 ας πούμε, αν δεν είχε σύστημα στο σπίτι του, δεν θα ήταν ικανός κριτής?
Νικο, θιγεις ενα κρισιμο θεμα σε οτι αφορα τα μηχανηματα αναπαραγωγης ηχου
Με τι μουσικη τα κρινουμε ειναι τεραστιο θεμα
Θα το ξαναπω αν ακουγεται καλα η 9η συμφωνια, ο μομπυ δεν υπαρχει περιπτωση να μην ακουγεται
καλα, :) και η μουσικη που ακουει ο κυριος γουιζη;)
Στην προσφατη εκθεση καθησα να ακουσω το σουπερ ντουπερ σεταπιον των 500.000
εκατσα μια ωρα λεω σε εναν τυπο που εκανε παιχνιδι με το σεταπιον θα βαλεται κλασικη μουσικη ;
μου απανταει κατι στα αγγλικα ασ τα διαλα δεν πηγα ξανα στον πρωτο οροφο
Τι να ακουσω της μα.....ιες που εβαζε το αγγλακι με το μυτερο παπουτσι

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Για σκέψου όμως τι θα γίνει αν το after market παίξει χωρίς ισοστάθμιση, ενώ το π.χ. μογκαμάκι παίξει σε optimal κατάσταση... Ο ακροατής δεν θα είναι σε θέση να γνωρίζει ούτε ποιο καλώδιο χρησιμοποιείται, ούτε αν και πότε εφαρμόζεται ισοστάθμιση ή / και διαφορετική καμπύλη στόχος. Της κακομοίρας θα γίνει.
ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα Νίκο!

C

chrispo

Guest
Αστροναύτη, ό,τι θες κάνε....ένα πράγμα μόνο μη μου κάνεις ....μη μου αλλάξεις στα μουλωχτά πηγή, χωρίς να το ξέρω. Εκεί μπορεί να χαθούμε ...γιατί χάνω το reference point...:eek:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
δεν θα τα παμε καλα, πεφτει η αποδοση βλεπω ... :lolsign:
εμ κάτσε, ποιός άλλος θα δεχόταν το παραλογισμό της παράλληλης αλλαγής πλέον των 2 πραγμάτων και να του έδινε και 18/20??
αφού η ισοστάθμιση τα σπάει..αφού.. δεν έχει λόγο να κολλώσει, σωστά??
τίμια πράματα.. ίσες ευκαιρίες!

Reaction score
831
Νικο, θιγεις ενα κρισιμο θεμα σε οτι αφορα τα μηχανηματα αναπαραγωγης ηχου
Με τι μουσικη τα κρινουμε ειναι τεραστιο θεμα
Θα το ξαναπω αν ακουγεται καλα η 9η συμφωνια, ο μομπυ δεν υπαρχει περιπτωση να μην ακουγεται
καλα, :) και η μουσικη που ακουει ο κυριος γουιζη;)
Στην προσφατη εκθεση καθησα να ακουσω το σουπερ ντουπερ σεταπιον των 500.000
εκατσα μια ωρα λεω σε εναν τυπο που εκανε παιχνιδι με το σεταπιον θα βαλεται κλασικη μουσικη ;
μου απανταει κατι στα αγγλικα ασ τα διαλα δεν πηγα ξανα στον πρωτο οροφο
Τι να ακουσω της μα.....ιες που εβαζε το αγγλακι με το μυτερο παπουτσι
Συμφωνω απολυτα!!! Μονο η κλασικη μουσικη μπορει να σου δειξει ποιο μηχανημα-συστημα αξιζει τα λεφτα του και ποιο ειναι σκετη,(ακριβη ισως), απατη!

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.629
Members
38.211
Νεότερο μέλος
Atomkinder