Καλώδια και θύματα

Reaction score
12.260
Αναλογίζεται κανείς πόσο αλλοπρόσαλλος θα ήταν ένας κόσμος στον οποίο θα είχαν άδικο όλοι οι εμπλεκόμενοι στην ηχητική αναπαραγωγή ανεξαιρέτως,ερευνητές,μουσικοί,ηχητικοί μηχανικοί,προγραμματιστές κλ και ο μόνος που θα είχε δίκιο θα ήταν ο...Λέανδρος.
Πιστεύω ότι όλα θα ήταν μια χαρά σε μια τέτοια περίπτωση. Θα φτιάχναμε μια CLTC ( Counter Leandros Target Curve ) και όλα θα ήταν μια χαρά.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Πιστεύω ότι όλα θα ήταν μια χαρά σε μια τέτοια περίπτωση. Θα φτιάχναμε μια CLTC ( Counter Leandros Target Curve ) και όλα θα ήταν μια χαρά.
Απαπα...
Εγώ είμαι fully analogue στις επιλογές μου..
Αφήνω τις καμπύλες και τις τροχιές για τους ειδικούς!
13437981-spacesuited-astronaut-with-satellite-in-low-orbit.jpg

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
ααααα, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά δεν είμαι ακόμα ειδικός!!!!
Πως καλέ!
Ειδικός είσαι!!
Αφού ξέρεις τα πάντα για τα καλώδια, τη τοποθέτηση των ηχείων, τη φροντίδα χώρου, την εφαρμοσμένη ισοστάθμιση, τα σαμπ...
Ενώ εγώ...:idk::idk:

Reaction score
8.897
Καλημερα σε ολους.Για να λυθουν οι παρεξηγησεις και να μην ερμηνευει ο καθενας οπως τον βολευει,να εξηγηθω.

Στο συστημα του φιλου Κοτσιδη,στου οποιου πηγα για να θαυμασω και να κερδισω εμπειρια ακροασεων,δεν ακουσα διαφορα σε σχεση με το συστημα μου,στο οποιο δεν χρησιμοποιω σαμπς.

Αν ακουγαμε αλλο ειδος μουσικης και οχι την παλια ως επι τω πλειστον Jazz που ακουω,με κατωτερο συχνοτικο περιεχομενο,σιγουρα θα υπηρχε διαφορα.Η μποτα και οι κατωτερες νοτες του κοντρα μπασσου ακουγονταν το ιδιο-με εξαιρεση καποιες φορες την τελευταια βαθυτερη νοτα του-και η χροια και αλληθοφανεια στα πνευστα ηταν η ιδια.Ειλικρινα να σας πω δεν το περιμενα...

Να αλλαξω ομως κομματια αναφορας για να δοκιμαζω συστηματα απο την στιγμη που δεν ακουω αλλο ειδος μουσικης μου φαινεται αστειο.

Και εννοειται Γιαννη μου οτι θα ακουσεις ΕΣΥ διαφορα αν κλεισεις τα σαμπ,διοτι τα ηχεια σου ειναι κροσσαρισμενα.

Οποιοι απο την αλλη νομιζουν οτι δεν ξερω να ακουω,ρωτηστε να σας πει ο ιδιος τα σχολια που εκανα για την στερεοφωνικη εικονα του,τον χρονο αντηχησης και τον ρυθμο του δωματιου που του ανεφερα και σε ποια συχνοτητα βρικεται-χωρις να δω μετρησεις εννοειται! 8-)
CG06.gif

Reaction score
12.260
Πως καλέ!
Ειδικός είσαι!!
Αφού ξέρεις τα πάντα για τα καλώδια, τη τοποθέτηση των ηχείων, τη φροντίδα χώρου, την εφαρμοσμένη ισοστάθμιση, τα σαμπ...
Ενώ εγώ...:idk::idk:
Έλα να τα πάρουμε με τη σειρά γιατί σε βλέπω μπερδεμένο:
Δεν ξέρω τα πάντα για τα καλώδια. Δεν μπορείς να αμφισβητήσεις όμως το γεγονός ότι έχω ασχοληθεί κι εγώ - ευτυχώς - λίγο. Και λέω "ευτυχώς" γιατί πρόλαβα να ασχοληθώ με κάτι πιο ουσιώδες πριν σκάσω ακόμα περισσότερα χρήματα σε καλώδια.
Δεν είμαι ειδικός στη τοποθέτηση των ηχείων μεν, αλλά μέσα σε ένα χρόνο έμαθα αρκετά πράγματα. Βοήθησες κι εσύ με τον τρόπο σου, να στο αναγνωρίσω αυτό. Έχω ακούσει όμως τί μπορούν να κάνουν τα καλώδια ( και κατ'επέκταση τι ΔΕΝ μπορούν να κάνουν ) σε σχέση με την ορθότερη τοποθέτηση των ηχείων. Και μπορώ με σιγουριά να πω ότι υπερτερεί η καλύτερη τοποθέτηση των ηχείων, η καλύτερη λειτουργία τους με βάση τη στερεοφωνία για να το θέσω πιο σωστά. Να αλλάξω γνώμη για το πόσο αστείο είναι να ασχολείται κάποιος με καλώδια όταν δεν έχει στήσει υποτυπωδώς σωστά τα ηχεία του ( να περνάει αυτό το μονο τεστ ), είναι αδύνατο.
Σχετικά με τη φροντίδα χώρου, υποθέτω ότι δεν διαφωνείς, αλλά μάλλον προσπαθείς να μειώσεις τη βαρύτητα του λόγου μου δεδομένου ότι δεν έχω εφαρμόσει φροντίδα στον δικό μου χώρο. Να το πω λοιπόν άλλη μια φορά, μαζί ήμασταν όταν βγήκε ο διαχύτης... Αυτό που έκανε λοιπόν ο διαχύτης ( ο ένας μεταξύ των αρκετών καλουδιών στο χώρο ) όταν ξαναμπήκε, δεν το κάνει κανένα καλώδιο, ούτε στα καλύτερά σας όνειρα. Το άκουσα, μπορώ να έχω άποψη λοιπόν.
Την ισοστάθμιση σε entry level κατάσταση ( αλλά με βάση τις μετρήσεις του συστήματος μέσα στον χώρο μου ), την έχω ακούσει. Κι εσύ την άκουσες σε ανώτερο επίπεδο, έστω και κακώς εφαρμοζόμενη ( στου Jio ). Ξέρεις λοιπόν τί μπορεί να κάνει, απλά δεν την έχεις ακούσει σωστά ακόμα. Όταν στρώσουν τα πράγματα στου Jio και αρχίσει να παίζει με target curves, τότε θα καταλάβεις πόσο ανούσιο είναι να ασχολείσαι με καλώδια. Αν και κρατώ μια επιφύλαξη για το αν θα μπορέσεις να δεις τόσο αντικειμενικά τα πράγματα και να αλλάξεις κι εσύ γραμμή πλεύσης.
Σχετικά με τα subs, λογικό είναι να τα βλέπω με καλό μάτι ( αναγνωρίζοντας πάντα ότι είναι δύσκολη υπόθεση η σωστή ενσωμάτωσή τους ) απο τη στιγμή που κατάφερα να ακούω περισσότερο και καλύτερο μπάσο σε σχέση με πριν ένα χρόνο. Θέλω κι άλλο, πως να το κάνουμε;
Και σε τελική ανάλυση, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ακούω όσο το δυνατόν πιο σωστά, όχι με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό. Χ3σμένα τα έχω και τα μηχανήματά μου και τα καλώδια που είχα. Αυτό που έχει σημασία είναι η βελτίωση και όχι το ποσό που επένδυσα. Δεν ξέρω αν με πιάνεις.
Υ.Γ. Ενώ το σύστημα που κατοικοεδρεύει στον χώρο με τους διαχύτες είναι "ουάου" και αποτελούμενο απο καλές μάρκες, η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν ασχολήθηκα ούτε μια στιγμή με τα μηχανήματα. Ασχολήθηκα με το πως παίζουν, με αυτό που άκουγα ( και ομολογώ ότι έπαθα τη πλάκα μου ). Όσο καλά και αν είναι τα μηχανήματα όμως, ο διαχύτης έλαμψε διά της απουσίας του. Υποθέτω ότι αν ο οικοδεσπότης είχε τη δυνατότητα να ξηλώσει όλα τα καλούδια που με μεράκι έχει βάλει στον χώρο του και ακούγαμε το σύστημα, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο. Χωρίς λοιπόν να απαξιώνω το σύστημα, αν δεν συνέβαλε και η φροντίδα του χώρου, δεν θα ήταν τόσο εντυπωσιακό και ευχάριστο το αποτέλεσμα.

Υ.Γ.2 το ίδιο ισχύει και για τον έταιρο φίλο μας που έχει φροντίσει τον χώρο του. Πάλι, ενώ έχει αξιόλογα μηχανήματα, εστίασα στο πως παίζουν και στη συμβολή του χώρου και της φροντίδας αυτού. Μπορώ λοιπόν να έχω άποψη σχετικά με τη φροντίδα του χώρου, δεν νομίζεις;

Last edited:

Reaction score
1.556
Μ@λ@κι@ του μαστερα!:p:p
Άλλωστε το pdf το λέει καθαρά!!
Βιολί min 200hz, άρα ή ο μαστερας τον έπαιζε, ή έχεις ελλατωματικα subs, ή το dsp τον παίζει ασυστολα, ή έχεις κάνει λάθος ρυθμίσεις στις συχνότητες αποκοπής(πράγμα που το αποκλείω), διαλέγεις και παίρνεις!!
Προφανώς δεν γνωρίζουμε τι ακτιβώς κάνει ένας "μαστεράς"

Τέλος πάντων, επειδή η αγορά ενός HiFi είναι συχνά διαχείριση συμβιβασμών
Τεράστια αλήθεια και οφείλει ο κάθεις από εμάς να επιλέγει συνειδητά τι ακριβώς συμβάσεις κάνει και γιατί

Στο μαστερινγκ δεν μπορείς να κόψεις συχνότητες από κανένα όργανο ξεχωριστά.Γκε Γκε? Για να τελειώσει το αστείο με τον μαστερα.
2ον.Όταν ηχογραφούμε όργανο δεν έχουμε μικρόφωνο μόνο μέσα στο όργανο,πάνω στη χορδή,έξω από το σκάφος.
Υπάρχουν μικρόφωνα που παίρνουν πληροφορίες χώρου.
Οι πληροφορίες χώρου περιέχουν συχνότητες που παράγει το όργανο στο χώρο και φυσικά υπάρχουν μέσα στην ηχογράφηση.
Χρειάζονται για την δημιουργία όγκου του οργάνου ,φυσικοτητας,τοποθέτησης στο χώρο.
Υπάρχει πληροφορία σε όλο το φάσμα .
Να δοκιμάσεις να ακούσεις μπότα χωρίς Τουίτερ να δεις διαφορά (σε κάνα σοβαρό ηχείο).
Και παιδιά ο μαστερας κάνει άλλη δουλειά από τον μηχανικό ήχου ,ηχολήπτη κλπ....
Επιτέλους! :hi:
αλλά φοβάμαι ότι όσο και να εξηγούμαι πως υλοποιείται μια παραγωγή κανείς δεν αντιλαμβάνεται
τα παραπάνω και όχι μόνο αυτά.

Την καλημέρα μου σε όλους, ακούστε μουσικούλα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.380
συμβουλεύω οποιον ακούει μόνο και αποκλειστικά solo βιολί, πίκολο ή μαντολίνο να μην πάρει σαμπ, ας δώσει τα λεφτά στα κυρίως ηχεία.
Έλα, σηκώστε χέρια οι ακροατές σόλο μαντολίνου και τίποτε άλλο. :lol:

Συμβουλές για ... κανέναν. :gotcha:

Το σωστό, ως συμβουλή, είναι "δώστε τα περισσότερα λεφτά που μπορείτε να δώσετε συνολικά, σε ενεργά ηχεία. Μετά δώστε περισσότερα λεφτά, για σαμπ." 8-)

Δυστυχώς για εσάς, τα σαμπ οφείλουν και δικαιούνται να είναι ακριβότερα των κυρίως ηχείων σας, για πολλούς, σημαντικούς και αντικειμενικούς λόγους. :cool:

Διόλου τυχαίο δεν είναι από την Νιούμαν το κόστος του 310:

Και το απαραίτητο κόστος του σαμπ του 310, του 870, ένα σαμπ για κάθε ηχείο:

Αυτή είναι μια σωστή αναλογία κόστους ηχείου (δορυφόρου) και σαμπ. 8-)

Υπ'οψιν, πως όλα τα ηχεία, είναι "δορυφόροι".
Όλα.

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.361
... και αν δεν εχεις λεφτα, μην γινεσαι τουλαχιστων θυμα. 🐒

και ενα τραγουδακι (when the victim takes tyrant's place) απο τον πολυ πολυ αγαπημενο μου Frank Tovey

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.380
Τα σαμπ έχουν (συγκριτικά με τους δορυφόρους)

1. Μεγαλύτερα μεγάφωνα
2. Μεγαλύτερη καμπίνα
3. Μεγαλύτερα ενισχυτικά στάδια
4. Μεγαλύτερα max spl
5. Μεγαλύτερες δυνατότητες ρυθμιστικών
6. Μεγαλύτερα κατασκευαστικά θέματα

Και προφανώς..
7. Μεγαλύτερο κόστος απόκτησης, ώστε να είναι "ίδιου επιπέδου" με τους δορυφόρους.

Φακτς.

Last edited:

I

iason

Guest
Έλα, σηκώστε χέρια οι ακροατές σόλο μαντολίνου και τίποτε άλλο. :lol:

Συμβουλές για ... κανέναν. :gotcha:

Το σωστό, ως συμβουλή, είναι "δώστε τα περισσότερα λεφτά που μπορείτε να δώσετε συνολικά, σε ενεργά ηχεία. Μετά δώστε περισσότερα λεφτά, για σαμπ." 8-)

Δυστυχώς για εσάς, τα σαμπ οφείλουν και δικαιούνται να είναι ακριβότερα των κυρίως ηχείων σας, για πολλούς, σημαντικούς και αντικειμενικούς λόγους. :cool:

Διόλου τυχαίο δεν είναι από την Νιούμαν το κόστος του 310:

Και το απαραίτητο κόστος του σαμπ του 310, του 870, ένα σαμπ για κάθε ηχείο:

Αυτή είναι μια σωστή αναλογία κόστους ηχείου (δορυφόρου) και σαμπ. 8-)

Υπ'οψιν, πως όλα τα ηχεία, είναι "δορυφόροι".
Όλα.
Λέγε ,λέγε ρε μπαγάσα το χεις πιστέψει και ο ίδιος..... :rolleyes:

Reaction score
3.091
Σωστά μιλάς γέροντα.
Μια τετράδα σαμπ κάνει θαύματα σε όλα τα φυσικά όργανα.

Δυστυχώς όμως, δεν έχουν όλοι λεφτά για να πάρουν μια τετράδα ποιοτικά σαμπ, ας πούμε τα τζενελεκ τα 12", επίσης δεν έχουν λεφτά για να πάρουν σοβαρό σοφτγουερ για άριστη ενσωμάτωση αυτών με τους δορυφόρους, και τέλος δεν αντέχουν την παντόφλα για να βάλουν 4 σαμπ στο δικό της σαλόνι.

Να τα λέμε κι αυτά.
Αυτά είναι προβλήματα.
Όχι το τι κάνουν τα σαμπ...
και δεν είναι καλύτερα ν'αγοράσουν ένα φλάουτο μια γκάιντα και ν'ακουν live;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.380
και δεν είναι καλύτερα ν'αγοράσουν ένα φλάουτο μια γκάιντα και ν'ακουν live;
Καλύτερα είναι να σταματήσουν να "πιστεύουν" σε καλωδιολαγνείες και να αποδεχτούν πως το θέμα του ήχου είναι ένα τεχνικά ερμηνεύσιμο αντικείμενο, χωρίς να χρειάζεται πίστη και λατρεία σε ανύπαρκτους θεούς.

Το τι θα αγοράσουν, το ξέρει η τσέπη τους.

Reaction score
3.091
Καλύτερα είναι να σταματήσουν να "πιστεύουν" σε καλωδιολαγνείες και να αποδεχτούν πως το θέμα του ήχου είναι ένα τεχνικά ερμηνεύσιμο αντικείμενο, χωρίς να χρειάζεται πίστη και λατρεία σε ανύπαρκτους θεούς.

Το τι θα αγοράσουν, το ξέρει η τσέπη τους.
Μην τους χαλάς τ'όνειρο,χρειάζονται και οι ανύπαρκτοι θεοί

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.380
Μην τους χαλάς τ'όνειρο,χρειάζονται και οι ανύπαρκτοι θεοί
Και οι θεές τους, τέτχιες είναι:

FB_IMG_1509543410011.jpg

Ο ένας πιστεύει στις αυτάρες του, κι ο άλλος στις κουφαμάρες του, κι ο τρίτος ο μακρύτερος στο θεό της μπάλας της στρογγυλής κεφάλας των μπιενταμπλεγιου, άσε με παιδάκι μου ήσυχο, εγώ δεν είμαι της θρησκείας..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.007
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell