Παρουσίαση συστήματος... PMC

P

PMC

Guest
Βλέποντας το σχεδιάγραμμα παρατηρώ κάτι άλλο... Γιατί χρησιμοποιείς έναν τελικό για τα woofer και τον άλλο για τα mid/tweeter, αντί να χρησιμοποιήσεις έναν τελικό ανά πλευρά? Το δεύτερο σενάριο συνήθως προτιμάται, τόσο για τη βέλτιστη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του τροφοδοτικού του κάθε ενισχυτή, όσο και για (sic) καλύτερο διαχωρισμό καναλιών.
Αυτη η επιλογή έγινε μετά από σκέψη......
ειναι σωστότερο από πολλές απόψεις ....
Μήπως έχει πατήσει κανένα κουμπί ή καμία ρύθμιση στον trinov που τα έκανε όλα σαλατα; Ή μήπως είναι προβληματικός και πρέπει να αντικατασταθεί αφού είναι στην εγγυηση; λέω τώρα...
ο τριννοβ είναι Αριστος .
ολα έχουν πάρει τον δρόμο τους .
θα ενημερώσω όταν έχω κάτι νέο να πω .

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Μήπως έχει πατήσει κανένα κουμπί ή καμία ρύθμιση στον trinov που τα έκανε όλα σαλατα; Ή μήπως είναι προβληματικός και πρέπει να αντικατασταθεί αφού είναι στην εγγυηση; λέω τώρα...
ο τρινόβ σεταρίστηκε και "κλειδώθηκε" απ τον αρχικαλιμπράτορα της τρινόβ, επομένως η πέρίπτωση πατημένου κουμπιού δε παίζει!
Το να είναι προβληματικός ο συγκεκριμένος μπορεί, ή απλά αυτές να είναι στο περίπου οι δυνατότητες αναπαραγωγής στο δικάναλο..

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.019
Βλέποντας το σχεδιάγραμμα παρατηρώ κάτι άλλο... Γιατί χρησιμοποιείς έναν τελικό για τα woofer και τον άλλο για τα mid/tweeter, αντί να χρησιμοποιήσεις έναν τελικό ανά πλευρά? Το δεύτερο σενάριο συνήθως προτιμάται, τόσο για τη βέλτιστη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του τροφοδοτικού του κάθε ενισχυτή, όσο και για (sic) καλύτερο διαχωρισμό καναλιών.
Με αυτόν τον τρόπο έχει μεγαλύτερη ομοιότητα καναλιών , αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν ψιλοδιαφορές , μεταξύ δύο ενισχυτών. Και έρχονται πιο έυκολα από την ισοστάθμιση.
Ασε που δεν έχει θέμα τροφοδοτικών, με δύο ανεξάρτητους τοροειδείς , έναν στο κανάλι , δεν τραβάει κανένα ζόρι.
Απλά ο άλλος ενισχυτής που παίζει mid-high χασμουριέται συνεχώς , γιατί δεν παίζει ποτέ με πάνω από 50-100 το πολύ watts.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.278
Μην ασχολείστε περαιτέρω.

Οταν λειτουργούν όλα, τα συμπεράσματα του ιδιοκτήτη καταγράφηκαν. https://www.avsite.gr/forum/threads/Παρουσίαση-συστήματος-jiovani75.170997/post-2627547

Τα επιβεβαιώνω και εγω, δεν υπήρχε σύγκριση, ήταν εξευτελιστικό.
Παρακάτω:
Δεν υπαρχει καμία αμφιβολία πως
  1. Εμφανίστηκε κάποιο πρόβλημα στον τελικό, μια δούλευε μια δεν δούλευε, δεν ξέρουμε πότε
  2. Έγινε ισοσταθμιση ενός μόνο σημείου, και remotely
Τα μόνα ασφαλή συμπεράσματα ειναι αυτα που αναφέρθηκαν οταν ολα λειτουργούσαν σωστά, και ηταν ρυθμισμένα σωστά.
Αυτό το ποστ τα λέει όλα, και έχει και λινκ για περαιτέρω πληροφορίες.

Χωρίς να μειώνεται κανείς..

Τα υπόλοιπα που λέγονται δεν έχουν κανένα νόημα, ιδίως όταν οι περισσότεροι συμμετέχοντες δεν μπορούν να αξιολογήσουν ένα ρημαδι σχεδιάγραμμα, και βγάζουν συνεχώς λάθος συμπεράσματα...

C

chrispo

Guest
θα ενημερώσω όταν έχω κάτι νέο να πω .
...δεν το ¨παγώνουμε ¨ καλύτερα, μέχρι τότε..?
νομίζω αυτή η αντιπαράθεση δεν έχει νόημα. Όταν όλα είναι σωστά, έτσι όπως πρέπει να είναι, τότε θα μας ενημερώσει ο Τζιό πάλι με καινούργια και αξιόπιστα δεδομένα.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.928
από την βεβαιότητα
2) ο trinnov ναι μεν κροσάρει στα 80 που λες, αλλά δε "σβήνει" εκεί η τόνωση των 10-15 db που έχουν τα σαμπς μέχρι το σημείο του κρος αλλά εξακολουθούν και τονώνουν ένα ακουστικό φάσμα χαμηλών τα σαμπς και πάνω απ αυτό,
φτάσαμε στο όπου και να σβήνει?

όπου και να σβήνει σου θυμίζω ότι ο μπράιστον έπαιζε χωρίς καμιά απολύτως βοήθεια στα χαμηλά!
γνωρίζεις πως λειτουργεί το κροσάρισμα?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.278
, ή απλά αυτές να είναι στο περίπου οι δυνατότητες αναπαραγωγής στο δικάναλο..
Γιατί γίνεσαι αγύριστο κεφάλι;

Δηλαδή αμφιβάλλεις για τις ακουστικές εντυπώσεις του ιδιοκτήτη και του ντιμιφουτ όταν στήθηκε νορμάλ το πράγμα από τον ντιμιφουτ;

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την συμπεριφορά σου.

Είναι δεκτό (και το δικαιολόγησα πολλες φορές) το συμπέρασμα ακρόασης που είχες, αλλά είναι παραλογισμός η γενίκευση που κάνεις, αφού πρόκειται για πράγματα που έχουν ήδη αποδειχθεί...

P

PMC

Guest

daharis666

Moderator
Reaction score
79.928
αυτό το θεωρείς μείωση? (αν και βασικά θα έπρεπε να δείξεις από τα προηγούμενα ποστ όπου και το ανέφερες αυτό περι μείωσης....αλλά τεσπα....ότι βρεις και σε βολέψει)
ψάχνεις από κάπου να πιαστείς....θα αρχίσω να πιάνομαι και εγώ

όταν σου λέει κάποιος ότι ένα sub κροσαρισμένο στα 80 με 24db/oct τονώνει και συχνότητες πέραν του κροσαρίσματος τι να υποθέσεις?
ότι γνωρίζει πως λειτουργεί το κροσάρισμα?

P

PMC

Guest
Γιατί γίνεσαι αγύριστο κεφάλι;

Δηλαδή αμφιβάλλεις για τις ακουστικές εντυπώσεις του ιδιοκτήτη και του ντιμιφουτ όταν στήθηκε νορμάλ το πράγμα από τον ντιμιφουτ;

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την συμπεριφορά σου.

Είναι δεκτό (και το δικαιολόγησα πολλες φορές) το συμπέρασμα ακρόασης που είχες, αλλά είναι παραλογισμός η γενίκευση που κάνεις, αφού πρόκειται για πράγματα που έχουν ήδη αποδειχθεί...

οι συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε γίνει τότε η σύγκριση αδικούσε τον Bryston. ( λάθος ένταση )
Σε καλώ σε ακρόαση ώστε να καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε όταν ο τριννοβ έρθει στο σημείο που πρέπει.
πες ναι ......

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.278
Σε καλώ σε ακρόαση ώστε να καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε όταν ο τριννοβ έρθει στο σημείο που πρέπει.
Χαρά μου, αν τα καταφέρω να κατέβω Αθήνα.
;)

Βεβαίως, όπως όλοι σας γνωρίζετε, με πιάνει κατάθλιψη όταν ακούω δικάναλο...

Μου είναι (ειλικρινά) τόσο αδιάφορο το δικάναλο άκουσμα, όσο η κλανιά της αμοιβάδας...
Πιο πολύ ενδιαφέρον θα έβρισκα να ακούσω κάποιο παλιό γραμμόφωνο με κάνα χρυσό τεράστιο χωνί, πίνοντας ένα σπέσιαλ μαλτ.
Άνευ πλάκας..

Last edited:

P

PMC

Guest
Χαρά μου, αν τα καταφέρω να κατέβω Αθήνα.
;)

Βεβαίως, όπως όλοι σας γνωρίζετε, με πιάνει κατάθλιψη όταν ακούω δικάναλο...

Μου είναι (ειλικρινά) τόσο αδιάφορο το δικάναλο άκουσμα, όσο η κλανιά της αμοιβάδας...
Ότι θες θα ακούσεις .....Ότι γουστάρεις .:drinks:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
αυτό το θεωρείς μείωση?
ψάχνεις από κάπου να πιαστείς....θα αρχίσω να πιάνομαι και εγώ

όταν σου λέει κάποιος ότι ένα sub κροσαρισμένο στα 80 με 24db/oct τονώνει και συχνότητες πέραν του κροσαρίσματος τι να υποθέσεις?
ότι γνωρίζει πως λειτουργεί το κροσάρισμα?
δεν είναι θεωρίες, η αλήθεια είναι!
στη περίπτωση του τρινόβ λοιπόν αν υπήρξε πρόβλημα, είναι δεδομένο ότι τουλάχιστον μέχρι τα 80hz μιας και δεν "ανακατέυεται" καθόλου ο τελικός της μπράιστον , ο τρινοβ έπαιζε τουλάχιστον αυτές τις συχνότητες με τόνωση 10-15db ένω ο μπράιστον ο προ με πτωση τουλάχιστον 6-7db, δηλαδή μια διαφορά 21-22db!!
κι εσύ προσπαθείς να μου μλήσεις για κρός???
πιο κρός ρε μοντ?
μόνο κουφός δε θ άκουγε μια διαφορά 22 db υπέρ του τρινοβ!
πιο κρος και πράσινα άλογα τώρα?
τι λέμε?

daharis666

Moderator
Reaction score
79.928
δεν είναι θεωρίες, η αλήθεια είναι!
στη περίπτωση του τρινόβ λοιπόν αν υπήρξε πρόβλημα, είναι δεδομένο ότι τουλάχιστον μέχρι τα 80hz μιας και δεν "ανακατέυεται" καθόλου ο τελικός της μπράιστον , ο τρινοβ έπαιζε τουλάχιστον αυτές τις συχνότητες με τόνωση 10-15db ένω ο μπράιστον ο προ με πτωση τουλάχιστον 6-7db, δηλαδή μια διαφορά 21-22db!!
κι εσύ προσπαθείς να μου μλήσεις για κρός???
πιο κρός ρε μοντ?
μόνο κουφός δε θ άκουγε μια διαφορά 22 db υπέρ του τρινοβ!
πιο κρος και πράσινα άλογα τώρα?
τι λέμε?
μόνο που αν σταθούμε στην καμπύλη που ισχυρίζεται ο dimi ότι άκουγες τον τριννοφ ...το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό μέχρι τα 80...αλλά από εκεί και πέρα
1597660625149.png

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.278
ο μπράιστον ο προ
Αγαπητό ξεροκέφαλο μέλος, αυτό που άκουσες με τον προ της μπριστον, χωρίς τρινοβ και χωρίς σαμπ, αποτυπώνεται εδώ:

295112_819473c9578362850e2e8e6a61661120.jpg

Αυτό άκουσες, και σου "άρεσε".
Χωρίς σαμπ, πολύ ωραία, αφού σου "άρεσε", δε τραβάμε ζόρι. Όλα καλά, όλα ανθηρά, και στα τρία μας κιόλας.
Ψάξτο όμως. Κανονικά, δε θα'πρεπε να σου "αρέσει" τόσο πολύ...

Stay tuned, μέχρι να καταφέρει ο τζιο να έχει κάτι τέτοιο ξανά, με μετρήσεις σε πολλαπλά σημεία:

295151_b15e1d9589c818033af1a0646fc0106f.jpeg

Ή και λίγο καλύτερο.

Τότε, θα είναι λογικό να πάθεις εγκεφαλικό.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
μόνο που αν σταθούμε στην καμπύλη που ισχυρίζεται ο dimi ότι άκουγες τον τριννοφ ...το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό μέχρι τα 80...αλλά από εκεί και πέρα
View attachment 176484
2)Στο φάσμα των άνω των 400hz, εκεί εστιάζονταν η μεγαλύτερη υπεροχή του bryston σε σχέση με τον trinnov μιας και ο bryston έπαιζε χωρίς σαμπ.
Παιδές..πάνω από το κροσάρισμα της μονάδας χαμηλών μιλάμε για άλλο μηχάνημα!!

Είπα και σε προηγούμενο ποστ μου, αλλά ξέρετε...."το είπε ο Λέανδρος..δε μετράει!!"...εκεί ο bryston τον πήγαινε ..ασάλιωτο!!
Ο ήχος του bryston είχε φυσικότητα, ροή, δυναμικά και καθαρότητα..αφαιρέστε αυτή τη περιγραφή από το άκουσμα του trinnov κι έχετε μπροστά στ' αυτιά σας το τι ακούσαμε!..
κάνοντας τη μόνη λογική παραδοχή, δηλαδή το αν υπήρξε θέμα στο τελικό, θα εξακολουθούσε να υφίσταται σε κάθε εναλλαγή μεταξύ bryston & trinnov, τότε λογικά και μη αμφισβητίσιμα συνέβησαν τα παρακάτω:

1) o bryston παίζει χωρίς καμιά υποβοήθηση χαμηλών σωστά?
επομένως τρώει τα -6 με 7 db που λέει ο @Dimifoot ατόφια στο κεφάλι ως έλλειψη στο συγκεκριμένο συχνοτικό εύρος

2) ο trinnov ναι μεν κροσάρει στα 80 που λες, αλλά δε "σβήνει" εκεί η τόνωση των 10-15 db που έχουν τα σαμπς μέχρι το σημείο του κρος αλλά εξακολουθούν και τονώνουν ένα ακουστικό φάσμα χαμηλών τα σαμπς και πάνω απ αυτό, που ο bryston δεν θα είχε, όλο αυτό μαζί αν ίσχυε θα μπορούσε να ξεγελάσει το αυτί κατά την ακρόαση με τον trinnov, ενώ στην ακρόαση με τον bryston το πρόβλημα θα έκανε μπαμ!.
για πες μου εσύ..
mod, όπου και να σβήνει σου θυμίζω ότι ο μπράιστον έπαιζε χωρίς καμιά απολύτως βοήθεια στα χαμηλά!
δηλαδή ποιο απ τα δύο ..επιστημονικά, τεχνικά και λογικά θα είχε τη ¨μικρότερη τρύπα¨ και θα έπρεπε να ακούγεται πιο φυσικά απ τα δύο????????????

daharis666

Moderator
Reaction score
79.928
και τώρα που λύσαμε τα μπάσα και τις τρύπες το πήγες στην υπεροχή των 400hz και άνω?

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Αγαπητό ξεροκέφαλο μέλος, αυτό που άκουσες με τον προ της μπριστον, χωρίς τρινοβ και χωρίς σαμπ, αποτυπώνεται εδώ:

View attachment 176486

Αυτό άκουσες, και σου "άρεσε".
Χωρίς σαμπ, πολύ ωραία, αφού σου "άρεσε", δε τραβάμε ζόρι. Όλα καλά, όλα ανθηρά, και στα τρία μας κιόλας.
Ψάξτο όμως. Κανονικά, δε θα'πρεπε να σου "αρέσει" τόσο πολύ...

Stay tuned, μέχρι να καταφέρει ο τζιο να έχει κάτι τέτοιο ξανά, με μετρήσεις σε πολλαπλά σημεία:

View attachment 176487

Ή και λίγο καλύτερο.

Τότε, θα είναι λογικό να πάθεις εγκεφαλικό.
σε μια σύγκριση α με β όπως πολάκις έχω πει συγκρίνεις μόνο το α με το β.. το ξανάπα, δε συγκρινουμε το πως ιδεατά θα θέλαμε ν' ακούμε, αλλά σε σχέση με τα δύο ακούσματα πιο είναι φυσικότερο.... τώρα γιατί τόσος κόπος να με πείσετε ότι άλλα άκουσα κι άλλα έγραψα..ειλικρινά είναι ακατανόητο!
Αν ακούσω βάσει της τελευταίας καμπύλης και είναι καλύτερο το άκουσμα από τη πρώτη θεωρείς ότι δε θα το πώ?
Στη παρούσα φάση και με τις μέχρι τώρα ακροάσεις ισχύουν απόλυτα τα γραφόμενα μου, αν κάτι αλλάξει(που το εύχομαι)πρός το καλύτερο εννοείται ότι θα γράψω τα νέα δεδομένα όπως είναι!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.970
Members
38.272
Νεότερο μέλος
xardavelas89