- Reaction score
- 79.928
όχι στον έξω κόσμο...μόνο εδώ μέσα με πιάνειΩχ ωχ , προβλέπω γωγουλίνι σε υπερωρίες.
όχι στον έξω κόσμο...μόνο εδώ μέσα με πιάνειΩχ ωχ , προβλέπω γωγουλίνι σε υπερωρίες.
Να σου πω τι θα φανταζόμουν εγώ σε αυτό το σενάριο;Χάρη ειλικρινά τώρα?
πάμε λοιπόν ξανά την ίδια ερώτηση, αλλά αυτή τη φορά απάντησε σε παρακαλώ!
α)μπράιστον χωρίς σαμπ και έλλειμα 6-7db μέχρι τα 400hz
β)τρινόβ με σαμπς με έλλειμα μέχρι τα 400hz αλλά και φούσκωμα 10-15db ως τα 80hz..
Πιό απ τα δύο θα ακουστεί πιο φυσικό απ το άλλο??
Υ.Σ. Αποκλείεται και τα δύο εκ προϊμίου να ακούστουν το ίδιο!
Χάρη είσαι σίγουρος ότι διαβάζεις τα ίδια ποστς με όλους τους άλλους γιατί μόνο εσύ έχεις οδηγηθεί σ αυτά τα συμπεράσματα!δεν έχει σωστά...
πας να κατευθύνεις την άποψη του συνομιλητή σου σε ένα δικό σου μη αποδεδειγμένο συμπέρασμα
λίγα ποστς πιο πάνω δεν μπορούσες να ανιχνεύσεις τις συχνοτικές διαφορές τόσων db ανάμεσα σε a και b και έλεγες ότι το μόνο που με ένοιαζε ήταν να πεις ποιο από τα 2 έπαιζε καλύτερα ''τόσο απλά'' (ήταν τα λόγια σου) και όχι το γιατί...
και τώρα ξαφνικά έγινες συγκεκριμένος,έβγαλες και υποστηρίζεις ένα συμπέρασμα που εξαρχής δεν ήσουν σε θέση να εντοπίσεις σε ποιες συχνότητες οφειλόταν..γιατί πολύ απλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός σου ?
και επιμένεις και σε απάντηση?
Να σου πω τι θα φανταζόμουν εγώ σε αυτό το σενάριο;
Στην περίπτωση του Bryston χωρίς σαμπς θα είχες βουτιά σε μεγαλύτερη συχνοτικη περιοχή (40 έως 400), ενώ στην περίπτωση του Trinnov θα έπαιζε τούμπανο μέχρι τα 100 λόγω κροσαρισμενων σαμπς και μετά θα ήταν πολύ πιο αποτομη η βουτιά στο 100-400.
Τα σαμπς δηλαδή, με αυτό που θα κέρδιζαν στο 40-100,θα καπελωναν το ηχείο στην κρίσιμη περιοχή 100-400 αφού αυτό θα έπαιζε 6-7 db πιο κάτω εκεί λόγω του προβλήματος στο gain.
Άρα φαντάζομαι πως πιο φυσικός θα ακουγόταν ο Bryston, θα έβγαινε δηλαδή ωφελημένος στο συγκριτικό από την δυσλειτουργια στο gain σε συνδυασμό με την ύπαρξη σαμπς στο άλλο σετ απ.
που επιβάλω άποψη και που μειώνω την δυνατότητα ακρόασης κάποιου άλλου?Χάρη είσαι σίγουρος ότι διαβάζεις τα ίδια ποστς με όλους τους άλλους γιατί μόνο εσύ έχεις οδηγηθεί σ αυτά τα συμπεράσματα!
Το να προσπαθείς να επιβάλεις την άποψη σου μειώνοντας τη δυνατότητα ακρόασης του άλλου δεν είναι και η καλύτερη μέθοδος..
Άντε και εγώ είμαι κουφός ρε μοντ, .. άντε κι ο @jiovani75 , .. άντε κι ο άλλος φίλος που ήταν παρέα.. άντε κι ο Λάιος,..άντε κι ο καστρουνης, .. άντε κι ο Τομ..
Εντέλει μόνο εσύ φαίνεται ακούς καλά εδώ μέσα!!
@leandros θα πεις τώρα τα ίδια που είπες μόλις πριν και στον Τζιοβάνι ή θα μου ζητήσεις να σου σβήσω κάποιο μήνυμα?δεν είχε πρόβλημα ο bryston όταν ακούγαμε με τον Λέανδρο ! ξεχάστε το !
Ο τελικός Bryston εννοείς δεν είχε πρόβλημα ή το πρόβλημα στον τελικό δεν εμφανιζόταν με τον Bryston σαν προ;δεν είχε πρόβλημα ο bryston όταν ακούγαμε με τον Λέανδρο ! ξεχάστε το !
εβαλε ο Κώστας μια μέτρηση που είναι αυτή που ακούσαμε τότε.
εχουμε γίνει κωλος......Ο τελικός Bryston εννοείς δεν είχε πρόβλημα ή το πρόβλημα στον τελικό δεν εμφανιζόταν με τον Bryston σαν προ;
Τι από τα δύο λες;
Στάνταρ, αλλά πες μου!!εχουμε γίνει κωλος......
Όχι ρε μοντ..δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και ότι ο τρινοβ έπαιζε όπως φαίνεται στη μέτρηση!που επιβάλω άποψη και που μειώνω την δυνατότητα ακρόασης κάποιου άλλου?
τα λόγια σου επαναλαμβάνω...δεν τα δέχεσαι ή τα ξέχασες?
υπάρχει κάπου απόδειξη ότι ο bryston έχανε τόσα db?
που?
λινκ?
Ορίστε?@leandros θα πεις τώρα τα ίδια που είπες μόλις πριν και στον Τζιοβάνι ή θα μου ζητήσεις να σου σβήσω κάποιο μήνυμα?
Υπάρχει μέτρηση με τον Trinnov την ίδια μέρα που ελήφθη αυτή;δεν είχε πρόβλημα ο bryston όταν ακούγαμε με τον Λέανδρο ! ξεχάστε το !
εβαλε ο Κώστας μια μέτρηση που είναι αυτή που ακούσαμε τότε.
Νομίζω πως στα 60 είναι ένα πολύ ωραίο σημείο για κρος, ώστε να απέχουν λίγο τα main από τον ιδιορρυθμό στους 45 κύκλους.στα σαμπς που προφανώς αναδεικνύονται με σωστή ρύθμιση, αλλά έπαιζαν κάτω από τα 50Hz. Τα συγκεκριμένα δεν θα τα έβαζα ποτε στα 80Hz. Δεν κάνουν.
σε μένα πλέον μην τα λες....με τον Τζιοβάνι βρείτε τα τώραΌχι ρε μοντ..δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και ότι ο τρινοβ έπαιζε όπως φαίνεται στη μέτρηση!
Θες και το γιατί??
Σαν άνθρωπος των μετρήσεων που είσαι περιμένω μια λογική εξήγηση πως στο διάολο μπορεί να παίζει -7db στο τρινοβ αλλά 0db με τον μπραιστον την ίδια μέρα, την ίδια στιγμή και σε τουλάχιστον 50 εναλλαγές!!
Δε γίνεται ρε φίλε!!.. με τίποτα!
Ή θα είχαν θέμα και οι δύο προ στην αναπαραγωγή ή κανένας!
Άλλωστε 6 ζευγάρια αυτιά δε θα το άκουγε κανείς??
Όμως δε ταιριάζει αυτό που λέω μ αυτό που θα ήθελες να ακούσεις..τι να κάνω..
Ορι
Ορίστε?
Γιατί όχι στα 50; Με parametric eq (δεν ξέρω τι κάνει ο trinnov) και 48db Butterworth φίλτρο στα 50 θα πάει φλατ εύκολα. Όπως και να έχει πάντως τα svs θα προσπαθούσα να τα κόψω στα 40 ακόμα αν είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο σύστημα...Νομίζω πως στα 60 είναι ένα πολύ ωραίο σημείο για κρος, ώστε να απέχουν λίγο τα main από τον ιδιορρυθμό στους 45 κύκλους.
Βεβαίως με τέτοια main, θες να διατηρήσεις χαμηλά το σημείο κρος, αλλά όταν υπάρχει τόσο έντονος ιδιορρυθμός εκεί, πρέπει να το λαβεις σοβαρά υπόψιν.
Μπορεί το κρος να είναι 24 ντεσιμπέλ στην οκτάβα, αλλά στην μισή είναι μόλις 12, οπότε από τα 60 κρος στους 45 θα έχει μόλις 12 κάτω, ενώ αυτά είναι ήδη 10-12 ντεσιμπέλ πάνω, άρα θα παίζει ...φλατ, άρα δεν γίνεται, θέλει έξτρα φίλτρο -12 στα 40-50 για να δουλέψει σωστά το κρος, κι άσε τον τρινοβ να φτιάξει μόνο τον χρονισμό. Τα υπόλοιπα μανιουαλ.
Τζιο δώσε βάση. Νομίζω πως το κρος θα είναι καλό να γίνει στους 60 αλλά με φίλτρο.
Και τέλος , εγω έτσι
View attachment 176506
δεν βλέπω ούτε ποδόσφαιρο, δεν μπορώ να το ανεχτώ. Ειναι άθλιο.
Αναρωτιέμαι πως καθόσασταν και ακούγατε μουσική.