ΗΧΕΙΑ: Τα όρια του hi fidelity, γούστα φρουφρού κι αρώματα

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.005
Η ουσία είναι όταν στήνεις ένα σύστημα να γουστάρεις εσύ και όχι οι υπόλοιποι όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ.
+1
το νόημα χάνεται όταν ξεκινάς να πείσεις ότι την έχεις πιο μεγάλη...
εκεί θα κάτσεις να τα ακούσεις ;)

D

deleted user 10898

Guest
δεν θες να γραφουμε οτι δεν ακουγονται ιδια....γιατι ;
δεν ειναι θεμα κολληματος.... οπως γραφονται αλλα τα ιδια και τα ιδια ετσι και αυτο....
ειδικα αυτο πρεπει να το λεμε ωστε να μην νομιζει ο κοσμος οτι με καποιο setup θα ακουει τα ιδια.
οι διαφορες δεν ειναι μικρες και σε φροντισμενο χωρο...
δεν ακούγονται ιδια, τέλος.
στο ίδιο σεταπ όλοι ακούμε διαφορετικά, άλλα ακουογράμματα, άλλες εμπειρίες άλλη ψυχολογία.
για αυτό λεμε και ξαναλέμε πως το τι άκουσε ο καθένας δεν έχει σημασία για τους άλλους.
εντάξει?
το άκουσα με τα αυτάκια μου δεν μας κάνει... κάνει μονο σε αυτόν που το άκουσε. και όχι πάντα...

Reaction score
372
Πραγματικά απορώ, με ποια λογική σκέψη προκύπτει αυτό...
Με την δικη σας. Οταν λετε οτι ακουμε τον χωρο κ αυτος εχει προβλημα, οτι ηχειο κ να βαλουμε εκει το προβλημα θα συνεχισει να υπαρχει, οποτε θα παιζουν ιδια!

Reaction score
15.543
όσα λεφτά και να σκάσεις για σεταπ σαλονιού....
σεταπ σαλονιού θα μείνει
είσαι καταδικασμένος στην μετριότητα
τίποτα δεν σε σώζει...

οπότε δεν υπάρχει και λόγος αξιολόγησης ηχείων σε επίπεδο high end...
τσάμπα τρώγεσαι περιμένοντας μια από τον ένα και μια από τον άλλο να σου χαϊδέψουν τα αυτιά...ή μάλλον τα ευρώ που έσκασες

προσπαθείς για την καλύτερη target curve με έμφαση στη ζώνη Σρεντερ
εφόσον το ηχείο σου πάνω από αυτή μπορεί και αποδίδει καλά εκεί που είσαι αναγκασμένος να το έχεις

και μένεις εκεί

καταδίκη...ισόβια...ξέρω
σκληρή η δικαιοσύνη
βρε συ .....γιατι μπερδευεται χωρους κοινοχηστους με ειδικα διαμορφωμενους.....!!!!

και δεν ειναι καταδικη οπως το γραφεις....

για σενα και για μενα, οχι ομως για τον κοσμο που διαβαζει, οποτε πρεπει να το γραφουμε που και που...
.......αγοραζει ο κοσμος ηχεια η μηχανηματα γιατι εχει ο αλλος και νομιζει οτι θα ακουει ιδια ...

D

deleted user 10898

Guest
Με την δικη σας. Οταν λετε οτι ακουμε τον χωρο κ αυτος εχει προβλημα, οτι ηχειο κ να βαλουμε εκει το προβλημα θα συνεχισει να υπαρχει, οποτε θα παιζουν ιδια!
πραγματικά αν θες να το συζητήσουμε μπορούμε, αλλα κάνε μια προσπάθεια να καταλάβεις.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.790
να τα πουμε αερινα δεν εχω αντιρηση, ειχα την εντυπωση οτι πρεπει να συνεχιζεται η κατηφορα
με την ισοσταθμιση ειναι ετσι η οχι

Reaction score
400
@costas EAR δεν υπήρχε περίπτωση να μη σε πιστέψω.

Όταν είχα γραφτεί στο site είχα καθίσει στο θρεντ "ενα απόγευμα στου κώστα αφτχια" και διάβαζα κάθε βράδυ όλα τα πόστ ένα-ένα από την πρώτη σελίδα. Κάπου στην σελίδα 147 είπα i dont want to live on this planet anymore.

Αυτό που απορώ είναι, δεν ανησυχείς για την ακοή σου; Επειδή όλοι που έχουν επισκεφτεί τον χώρο σου λένε πως ο ήχος είναι πολύ δυνατός.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.790
τι ειναι τουτο μρε τζονυ, τυμπανο:boast:στοχος:idk: μικροφωνο:prankster: το αλλο τι στα διαλα ειναι😛

Reaction score
15.543
αέρινα πρίμα το λένε...
αναλυτικά ίσως αν είναι άσχετος ο ριβιουερ
αερινα πριμα ; :p

δεν παμε καλα........
αυτο εχει να κανει με λαθη στο room treatment σε ειδικους χωρους και σε κοινοχρηστους χωρους που τα πριμα φθηνουν κατακορυφα συνηθως.....εξου και καποια ηχεια τονιζουν τις υψηλες...εσκεμενα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.522
Είναι όμοια η κουβέντα αυτή, με το αν ακούγονται διαφορετικά τα καλώδια.

Οκ, ναι, το έχουμε πει χιλιάδες φορές.

Όλα τα καλώδια ακούγονται διαφορετικά, ιδίως άμα ψάχνεις με το ζόρι να βρεις διαφορές.

Εντάξει;

Ωραία. Άκουσες τη διαφορά μεταξύ των καλωδίων.

Και; Τι ακριβώς συζητάμε τώρα;

Ασχέτως αν προσωπικά θεωρώ πως κάθε καλώδιο ακούγεται διαφορετικά, κι αν πιστεύω στην εξαιρετικά υψηλή διακριτική ικανότητα του αυτιού μου, θεωρώ αυτή την πληροφορία άχρηστη, και την όποια διαφορά μπορώ να αντιληφθώ την εκτιμώ ως ανάξια λόγου, διότι υπάρχουν πολύ σημαντικότερες παράμετροι στο ποίημα, και δεν αξίζει το μυαλό μας να ασχολείται με σκατά.

Πάω καμιά φορά σε κάνα στέρεο να ακούσω τη χαρά του ιδιοκτήτη, και ακούω να του λείπουν οκτάβες ολόκληρες, ακούω μπερδεμένες απολήξεις, ακούω οφθαλμοφανεστατες τονικές αλλοιώσεις, ακούω ασταθές κεντρικό είδωλο, ακούω το χώρο να τα πηδάει όλα, ακούω φλατερ εκο, ακούω στάσιμα και ακυρώσεις, ακούω βιολιά να μου τρυπάνε τα αφτιά, ακούω της παναγιας τα φρύδια, κι αυτός ακούει τη βελτίωση του καλωδίου, ή το πόσο σούπερ παίζει το νέο Ντακ, η το δείνα ηχείο, αυτό με τις θεϊκές χροιές ντε.

Σεταπ που αδυνατούν να βγάλουν το δυναμικό εύρος σε στάθμη αναφοράς, που συμπιέζουν με το καλημέρα.

Ασταδιαλα-ρε...

Reaction score
388
Γιώργο μου, τα κλιψχορν τα γούσταρα όταν ήταν ο καιρός τους, θυμάμαι πόσο εντυπωσιακά μου ακούστηκαν το '88 για πρώτη φορά σε σπίτι γνωστού οδοντιάτρου εδώ στη Θεσσαλονίκη.

Τες πα, πλέον δεν αποτελούν τίποτε άλλο για μένα, παρά μια ωραία ανάμνηση των εφηβικών μου χρόνων, ενώ τα τελευταίας γενιάς κλιψχορν είναι γτπκ ηχεία, μετράνε τόσο άθλια που είναι να βάζεις τα κλάματα...

Αν τυχόν δε γνωρίζεις τι σεταπ έχω, ρίξε ένα βλέφαρο σ'αυτή τη φωτογραφία:

View attachment 180869

11 όμοια ηχεία γύρω γύρω αραδιασμένα σε Dolby Atmos setup 7.4.4, τα Neumann 310, όλα σε απόσταση ακριβώς 2.3μ από τη θέση ακρόασης.

Το καθένα Neumann 310 διαθέτει ένα γουφερ 8,25" και είναι 3 δρόμων, ενεργό.

4 σαμπ σύνολο, τα 2 της Genelec με 2 τεμάχια 12" έκαστο, και 2 της Neumann με 2 τεμάχια 10" έκαστο.

Όλα πάνω σε Trinnov altitude 16, με πηγές oppo 203, Nvidia shield και roon.

View attachment 180870

Τέλος ο χώρος, είναι ηχητικά περιποιημένος, με γυψοσανίδες, διαχυτικες διατάξεις σε τοίχους και ταβάνια, και συνηχητές, και μετράει RT 60 σταθερό στο φάσμα, στα 0.26-0.27 sec, λίγο κάτω από 0.3 δευτερόλεπτα.

Το ταργκετ κερβ είναι αυτό:

(Τα 4 σαμπ, εν τω μεταξύ έριξα λίγο τους 20 κύκλους γιατί έφευγαν οι κάσες από τις πόρτες)

View attachment 180871

Και συνολικό, σε κλίμακα 5 ντεσιμπελ, γιατί άμα το δείξω σε άλλη κλίμακα, φαίνεται μια ευθεία..:

View attachment 180872
Αυτά που βλέπω εδώ νόμιζα ήτανε κανένα στούντιο από το ξωτερικο universal
Να ‘σαι καλά και να γουστάρεις το χόμπι σου καλή Κυριακή να χούμε.
Φοβερός
????????????????????????????????????????????????????????????????

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.522
αέρινα πρίμα το λένε...
αναλυτικά ίσως αν είναι άσχετος ο ριβιουερ
Όντως, σε αυτό το σημείο του φάσματος, ένας ήπιος τονισμός 2,5-3 ντεσιμπέλ, δίνει την αντιληπτή αίσθηση του "αέρα" στα πρίμα, και είναι ιδιαίτερα ευχάριστη στην ακρόαση.

Ταυτόχρονα, αυτή ακριβώς ήταν η "μαμά" απόκριση των Neumann 310, και την διατήρησα ως έχει από τον καταξιωμένο αυτό κατασκευαστή.

Τέλος, την ίδια ακριβώς καμπύλη εκεί πάνω, μπορείτε να δείτε στις γνωστές γραμμές ακουστοτητας. Φλέτσερ και Μάνσον. Τα γνωστά...

265267_d976dfaf977dcbb234c541824849ebba~4.jpeg

Με πράσινο βλέπετε και τη στάθμη αναφοράς, τα 80 φον, που φτάνουν 120 ντεσιμπέλ στους 20 κύκλους.

Δηλαδή, τα 120 ντεσιμπέλ ηχητικής στάθμης στους 20 κύκλους, έχουν αντιληπτή στάθμη από τον άνθρωπο 80 Φον, ίδια με τα 80 ντεσιμπέλ ηχητικής στάθμης στον 1 χιλιοκυκλο.

Last edited:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.136
@costas EAR δεν υπήρχε περίπτωση να μη σε πιστέψω.

Όταν είχα γραφτεί στο site είχα καθίσει στο θρεντ "ενα απόγευμα στου κώστα αφτχια" και διάβαζα κάθε βράδυ όλα τα πόστ ένα-ένα από την πρώτη σελίδα. Κάπου στην σελίδα 147 είπα i dont want to live on this planet anymore.

Αυτό που απορώ είναι, δεν ανησυχείς για την ακοή σου; Επειδή όλοι που έχουν επισκεφτεί τον χώρο σου λένε πως ο ήχος είναι πολύ δυνατός.

ειναι οντως πολυ δυνατος αλλα τοσο καλος και σσωστος και δεν ενοχλει καθολου, σε κανει με το παραμικρο να θες να δυναμωσεις κι αλλο, οσο παει, ακουγεται τοσο ομορφα με ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ παραμορφωσεις η αλλιωσεις που παντα θες κι αλλο, βοηθαει κι ο χωρος που ειναι φτιαγμενος γι αυτο.

Οποτε λογω της ελλειψης παραμορωσεων, οχι μονο δεν ενοχλει κατι αλλα θες κι αλλο, ασταματητα.
Λες εχει κι αλλο? ΔΩΣΕ τοτε!

απ τις πρωτες κι ελαχιστες φορες που εγω και πολλοι ακομα πιστευω θα το ζησουν..

Η παραμορφωση ειναι αυτο που ενοχλει, οχι οι υψηλες σταθμες.

Τα λεγαμε ανετα σε διπλανη πολυθρονα στα 100-120 db.
Aπιστευτο? κι ομως.

Reaction score
19.554
Γιώργο μου, τα κλιψχορν τα γούσταρα όταν ήταν ο καιρός τους, θυμάμαι πόσο εντυπωσιακά μου ακούστηκαν το '88 για πρώτη φορά σε σπίτι γνωστού οδοντιάτρου εδώ στη Θεσσαλονίκη.

Τες πα, πλέον δεν αποτελούν τίποτε άλλο για μένα, παρά μια ωραία ανάμνηση των εφηβικών μου χρόνων, ενώ τα τελευταίας γενιάς κλιψχορν είναι γτπκ ηχεία, μετράνε τόσο άθλια που είναι να βάζεις τα κλάματα...

Αν τυχόν δε γνωρίζεις τι σεταπ έχω, ρίξε ένα βλέφαρο σ'αυτή τη φωτογραφία:

View attachment 180869

11 όμοια ηχεία γύρω γύρω αραδιασμένα σε Dolby Atmos setup 7.4.4, τα Neumann 310, όλα σε απόσταση ακριβώς 2.3μ από τη θέση ακρόασης.

Το καθένα Neumann 310 διαθέτει ένα γουφερ 8,25" και είναι 3 δρόμων, ενεργό.

4 σαμπ σύνολο, τα 2 της Genelec με 2 τεμάχια 12" έκαστο, και 2 της Neumann με 2 τεμάχια 10" έκαστο.

Όλα πάνω σε Trinnov altitude 16, με πηγές oppo 203, Nvidia shield και roon.

View attachment 180870

Τέλος ο χώρος, είναι ηχητικά περιποιημένος, με γυψοσανίδες, διαχυτικες διατάξεις σε τοίχους και ταβάνια, και συνηχητές, και μετράει RT 60 σταθερό στο φάσμα, στα 0.26-0.27 sec, λίγο κάτω από 0.3 δευτερόλεπτα.

Το ταργκετ κερβ είναι αυτό:

(Τα 4 σαμπ, εν τω μεταξύ έριξα λίγο τους 20 κύκλους γιατί έφευγαν οι κάσες από τις πόρτες)

View attachment 180871

Και συνολικό, σε κλίμακα 5 ντεσιμπελ, γιατί άμα το δείξω σε άλλη κλίμακα, φαίνεται μια ευθεία..:

View attachment 180872
Ωραιο και αισθητικα το αποτελεσμα δεδομενων των συνθηκων και της φθηνης τιμης των treatments (το χρωμα βαφης τοιχων ιδια με τους διαχυτες συμβαλει αρκετα κατα τη γνωμη μου.)

1) Τι ειναι αυτα τα δυο (δεξια και αριστερα της θεσης ακροασης στην 1η φωτο) κατω απο τα μικρα ραφια ? Εχουν κατι ιδιαιτερο που συμβαλει στη ηχητικη του χωρου ?

2) Το να βλεπει καποιος μια ταινια με πολυκαναλο ηχο και ενα ηχος ενω τα ματια του κοιτανε στην οθονη αλλα ο ηχος ερχεται απο πισω του δεν ειναι περιεργο στην αισθηση καθως σου τραβαει την προσοχη και εαν και αληθοφανες σιγουρα θα σου τραβαει τη προσοχη περισσοτερο (ή ισως και σε τρομαζει) και ασυναισθητα θες να γυρισεις το κεφαλι σου πισω ? Αυτη η αναντιστοιχια μεταξυ του τι βλεπει το ματι, στο θεμα το απο που ερχεται ενας ηχος και με το τι ακουει το αυτι δεν ειναι προβλημα ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.047
Members
38.285
Νεότερο μέλος
blackdragon