- Μηνύματα
- 56.516
- Reaction score
- 140.282
Πόσο καιρό κάνει;
Έχει ημερομηνία καβουρδισματος;
Στείλε λινκ.
Έχει ημερομηνία καβουρδισματος;
Στείλε λινκ.
Πόσο καιρό κάνει;
Έχει ημερομηνία καβουρδισματος;
Στείλε λινκ.
Πόσο καιρό κάνει;
Έχει ημερομηνία καβουρδισματος;
Στείλε λινκ.
να την πετάξω απο το παράθυρο
Όχι να μην την πετάξεις. Υποψιάζομαι συσσώρευση αλάτων στα σωληνάκια που μεταφέρουν το νερό. Εγώ στη δικιά μου (JURA), έβγαλα τα καπάκια και είχα πρόσβαση στα σωληνάκια. Τα καθάρισα με λευκό ξύδι.Πριν 2 χρόνια και κάτι ψιλά πέταξα 350 ευρώ που φυσικά μου περίσσευαν σε αυτόν τον κατιμά που οι Ιταλοί μέσω των reviews βάφτισαν φιλέτο...Εκτός απο τα μπινελίκια που ρίχνω κάθε 2 μήνες που ζητάει descaling, κάθε 3 μέρες που ζητάει καθάρισμα ο κάδος απόρριψης και κάθε 2 βδομαδες που θέλει καθάρισμα αυτη η παπάτζα που δοσομετράει τον καφέ, κατά τα άλλα κάνει καλούτσικο καφέ.
Πριν 1 βδομάδα η μηχανή αρχισε να "ζορίζεται" στην αντλία νερού απο όσο κατάλαβα απο τον θόρυβο που έκανε. Η ροή είναι τραγικά αργή και ο καφές πλέον είναι ενα ζουμί με πολύ έντονη γευση. Η ερώτηση είναι να την πάω για service ή να την πετάξω απο το παράθυρο ?
Η 2η ερώτηση (γιατί μάλλον έχω αποφασίσει το παράθυρο) με ένα budget γύρω στα 400 ευρώ και πλήρως αυτόματη μηχανή υπάρχουν πρότασεις για κάτι αξιόπιστο ?
Αν ήμουν Ελλάδα θα στην είχα φέρει ήδη !Χάρισε την
Ποτέ δεν ξέρεις .
Δηλώνω υποψήφιοτητα και κερναω γλυκά![]()
Δεν ξέρω αν έχω πρόσβαση στα σωληνάκια. Το νερό της περιοχής είναι όντως σκληρό ωστόσο περνάει απο τριπλό φιλτράρισμα πριν μπεί στη μηχανή.Όχι να μην την πετάξεις. Υποψιάζομαι συσσώρευση αλάτων στα σωληνάκια που μεταφέρουν το νερό. Εγώ στη δικιά μου (JURA), έβγαλα τα καπάκια και είχα πρόσβαση στα σωληνάκια. Τα καθάρισα με λευκό ξύδι.
Και όχι γρήγορα. Το ξύδι θέλει κάποια λεπτά να διαλύσει τα άλατα. Κάνε 2-3 κύκλους για αρχή, μετά άστη 5 λεπτά να κάτσει το ξύδι μέσα, κάνε έναν ακόμα, μετά ξανά 5 λεπτά και ξανά και ξανά και μετά βάλε νερό και κάνε καμιά δεκαριά κύκλους να καθαρίσει.Μπορεις να βαλεις ξυδι στο τεποζιτο και να τρεξεις μερικους κυκλους λειτουργιας μπας και κσεβουλωσει απο τα αλατα
Θα το δοκιμάσω. Εξάλλου δεν έχω να χάσω τιποτα. Το παράθυρο εκεί θα είναι...Κι εγώ νερό φίλτρου της βάζω, αλλά μαζεύτηκαν. Αν δεν έχεις πρόσβαση στα σωληνάκια, κάνε αυτό:
Και όχι γρήγορα. Το ξύδι θέλει κάποια λεπτά να διαλύσει τα άλατα. Κάνε 2-3 κύκλους για αρχή, μετά άστη 5 λεπτά να κάτσει το ξύδι μέσα, κάνε έναν ακόμα, μετά ξανά 5 λεπτά και ξανά και ξανά και μετά βάλε νερό και κάνε καμιά δεκαριά κύκλους να καθαρίσει.
Πριν 2 χρόνια και κάτι ψιλά πέταξα 350 ευρώ που φυσικά μου περίσσευαν σε αυτόν τον κατιμά που οι Ιταλοί μέσω των reviews βάφτισαν φιλέτο...Εκτός απο τα μπινελίκια που ρίχνω κάθε 2 μήνες που ζητάει descaling, κάθε 3 μέρες που ζητάει καθάρισμα ο κάδος απόρριψης και κάθε 2 βδομαδες που θέλει καθάρισμα αυτη η παπάτζα που δοσομετράει τον καφέ, κατά τα άλλα κάνει καλούτσικο καφέ.
Πριν 1 βδομάδα η μηχανή αρχισε να "ζορίζεται" στην αντλία νερού απο όσο κατάλαβα απο τον θόρυβο που έκανε. Η ροή είναι τραγικά αργή και ο καφές πλέον είναι ενα ζουμί με πολύ έντονη γευση. Η ερώτηση είναι να την πάω για service ή να την πετάξω απο το παράθυρο ?
Η 2η ερώτηση (γιατί μάλλον έχω αποφασίσει το παράθυρο) με ένα budget γύρω στα 400 ευρώ και πλήρως αυτόματη μηχανή υπάρχουν πρότασεις για κάτι αξιόπιστο ?
Άκρώς κατατοπιστικό και σε ευχαριστώ.Σε πλήρως αυτόματη "οικονομικής" κατηγορίας θα πήγαινα στη σειρά Cadorna της Gaggia.
Είναι όμως λίγο πιο ακριβή από το όριο που έθεσες.
Εδώ θα δεις τις διαφορές των μοντέλων και αφού είσαι Ιταλία, το μαγαζί των χαϊεντάδων τα έχει όλα:
Gaggia | Macchine espresso | Caffè Italia
Scopri la nostra selezione di macchine per caffè manuali e macchine automatiche Gaggia, un brand attivo dal 1948 e caratterizzato dalla qualità Made in Italy per un caffè espresso di qualità.www.coffeeitalia.it
Αξιόπιστη είναι σίγουρα η κλασικ, την έχω δεξερωγωπόσα χρόνια, μόνο ένα πλαστικό δαχτυλίδι άλλαξα πριν 2 χρόνια, με 10€..Πριν 2 χρόνια και κάτι ψιλά πέταξα 350 ευρώ που φυσικά μου περίσσευαν σε αυτόν τον κατιμά που οι Ιταλοί μέσω των reviews βάφτισαν φιλέτο...Εκτός απο τα μπινελίκια που ρίχνω κάθε 2 μήνες που ζητάει descaling, κάθε 3 μέρες που ζητάει καθάρισμα ο κάδος απόρριψης και κάθε 2 βδομαδες που θέλει καθάρισμα αυτη η παπάτζα που δοσομετράει τον καφέ, κατά τα άλλα κάνει καλούτσικο καφέ.
Πριν 1 βδομάδα η μηχανή αρχισε να "ζορίζεται" στην αντλία νερού απο όσο κατάλαβα απο τον θόρυβο που έκανε. Η ροή είναι τραγικά αργή και ο καφές πλέον είναι ενα ζουμί με πολύ έντονη γευση. Η ερώτηση είναι να την πάω για service ή να την πετάξω απο το παράθυρο ?
Η 2η ερώτηση (γιατί μάλλον έχω αποφασίσει το παράθυρο) με ένα budget γύρω στα 400 ευρώ και πλήρως αυτόματη μηχανή υπάρχουν πρότασεις για κάτι αξιόπιστο ?
Πήγαινε σε Ελβετική αν μπορείς.Γενικά με την Ιταλική "ποιότητα" επειδή την έχω ζήσει απο 1ο χέρι τα τελευταία 5 χρόνια και έχει πλήρως απομυθοποιηθεί έχω πει οτι δεν θέλω να πάω πάλι σε Ιταλικό προιόν ή τουλάχιστον Ιταλική φίρμα.
Απο εκει και πέρα σε μερικώς αυτόματη στην κατηγορία τιμής 400-500 υπάρχουν ΜΗ Ιταλικές προτάσεις ?
Και για λέγε για λέγεΠήγαινε σε Ελβετική αν μπορείς.