- Reaction score
- 15.543
στο 2 και 3 παιζει με συνδιασμο(λιγο απο το ενα και λιγο απο το αλλο) στο 99.999%Να εξηγήσω λίγο καλύτερα πως τη βλέπω εγώ την υπόθεση οντιο εν έτη 2020:
1. Αν κάποιος ακούει κυρίως εμπορική, σύγχρονη μουσική, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάρει καλά ασύρματα ηχεία τύπου Sonos. Τα ηχεία αυτού του τύπου έχουν ειδικούς αλγορίθμους με τους οποίους ρυθμίζουν συμπίεση - αποσυμπίεση, τονικότητα, loudness, κάνουν room correction και ελέγχουν την παραμόρφωση με τέτοιο τρόπο που η εμπορική μουσική ακούγεται πάρα πολύ καλά! Εξαιρετικά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ψαχτεί με ακριβά hi-fi. Χειρότερα θα ακούει και θα έχει αδειάσει και η τσέπη του.
2. Αν κάποιος ακούει κλασσική, άλλα είδη ασυμπίεστης μουσικής, καλές, σύγχρονες ηχογραφήσεις γενικότερα και βλέπει και ταινίες, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να φτιάξει ένα by the book / pdf σύστημα-χώρο. Ας πάρει όποια μάρκα από τις "καλές" θέλει. Μετά την ισοστάθμιση, λίγο πολύ όλα ίδια ακούγονται. Μικρούς ενεργούς δορυφόρους, κατάλληλα σαμπς, RT, τα γνωστά.
3. Αν κάποιος ακούει κυρίως παλιότερες ηχογραφήσεις και ψάχνει "μαγικό" ήχο από αυτές, να ακούει τη φωνή της τραγουδίστριας να στάζει μέλι (Μέλι είναι κυρία Μαριάννα μου), το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να γράψει στα π@π@ρι@ του τα pdf και να πάρει πικαπι και λυχνίες και χαρμπεθ, να ακούει λάθος αλλά όμορφα. Εδώ θα μου πει κάποιος, γιατί να μην ακολουθήσω το 2., δε θα ακούω καλά ας πούμε Έλα και Λιούις; Μεγάλη συζήτηση, ίσως, αν ψάχνει συνέχεια τα καλά remasters. Γενικά όμως όχι θα έλεγα εγώ. Δεν είναι τυχαίο που και στην παραγωγή μουσικής, τα καλά λαμπάτα μηχανήματα είνα πανάκριβα και χρησιμοποιούνται ακόμη. Για μαγείρεμα, ναι, αλλά so what; Δηλαδή, μόνο στην παραγωγή επιτρέπεται το μαγείρεμα; Εμείς, νο? Χούντα έχουμε;
Αυτά είναι τα Κυριακάτικα 2 σεντς μου. Λυσάξτε ελεύθερα.
Υ.Γ. Εγώ κινούμαι ανάμεσα στο 1. και στο 2. σαν μουσικές και γι αυτό πολλές φορές πιστεύω ότι θα ήμουν καλύτερα και πολύυυυυυ οικονομικότερα αν είχα πάρει Sonos.
μια χαρα ειναι για ολους....