Ενεργά εναντίον παθητικών ηχείων

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Τα επαγγελματικά monitors είναι μόνο για κοντινή ακρόαση ενώ τα ίδιου μεγέθους hifi όχι;

Τα επαγγελματικά monitors έχουν μικρή διασπορά ενώ τα hifi όχι;

Τα επαγγελματικά monitors δεν δημιορυγούν μεγάλη σκηνή ενώ τα hifi δημιουργούν;

Τα επαγγελματικά monitors έχουν φθηνά υλικά και χαλάνε ενώ τα hifi όχι;

Υπαρξιακά ερωτήματα που διαιωνίζονται αναπαραγόμενα ξανά και ξανά στο φόρουμ. 8-)

Reaction score
15.543
ολα τα ιδια ειναι......η διαφορα τους ειναι στην ευκολια χρησης....
.....τα ενεργα εχουν ευκολια μετακινησης ...

αυτο που ακους ομως με μεγαλα ηχεια και σε αποσταση δεν μπορουν να το δωσουν τα μικρα.....ειναι σαν να εχεις μια οθονη 40 ιντσες και να εισαι στο 1μ και μια οθονη 150 ιντσες στα 4μ ;)

αλλη αισθηση

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.511
ολα τα ιδια ειναι......η διαφορα τους ειναι στην ευκολια χρησης....
.....τα ενεργα εχουν ευκολια μετακινησης ...

αυτο που ακους ομως με μεγαλα ηχεια και σε αποσταση δεν μπορουν να το δωσουν τα μικρα.....ειναι σαν να εχεις μια οθονη 40 ιντσες και να εισαι στο 1μ και μια οθονη 150 ιντσες στα 4μ ;)

αλλη αισθηση
Υπό την προϋπόθεση ότι θα έχεις διαμορφώσει ενιαία οντότητα που να την υποστηρίζει...

Reaction score
15.543
Τα επαγγελματικά monitors είναι μόνο για κοντινή ακρόαση ενώ τα ίδιου μεγέθους hifi όχι;

Υπαρξιακά ερωτήματα που διαιωνίζονται αναπαραγόμενα ξανά και ξανά στο φόρουμ. 8-)
δωσε τα δικα σου και παρε τα 310 να καταλαβεις.....τα ρεστα πουτ@......:biggrin:

P

PMC

Guest
Το κάθε ηχείο έχει δημιουργηθεί για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό θα πρέπει να λαμβάνεται αυτό υπόψη όταν το επιλέγουμε και να μην το αλλάζουμε την ταυτότητα Όπως πολύ συχνά συνηθίζεται να κάνουμε σε αυτό το Φόρουμ......

Είτε επαγγελματικό μόνιτορ είτε hifi τα χαρακτηριστικά της διασποράς είναι σημαντικά και καλό είναι να λαμβάνονται υπόψη ανάλογα με το σκοπό τον οποίο προορίζεται να εξυπηρετήσει.... Αλλά ηχεία θα επιλέξω να τα συνδέσω πάνω στο γραφείο δίπλα στον υπολογιστή μου κι άλλα ηχεία θα πρέπει να επιλέξω για να ακούσω μουσική στο σαλόνι.....

Υπάρχουν επαγγελματικά μόνιτορ που δημιουργούν τεράστια σκηνή και Ηχεια hifi επίσης....
Αν αυτό είναι το ζητούμενο σε σχέση πάντα με την απόσταση ακρόασης θα πρέπει να το γνωρίζουμε πριν επιλέξουμε ποιο ηχείο θα αγοράσουμε....

Φθηνά υλικά μπορεί να έχουν και τα επαγγελματικά μόνιτορ και κάποια ηχεία hifi. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι συνήθως ότι πληρώνεις παίρνεις και στην μία κατηγορία και στην άλλη. Ειδικά ομωσ στα επαγγελματικά ηχεία το κόστος είναι πολύ πιο πραγματικό γιατί ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος.....
Γενικά θα χαλάσει κάτι λόγω κακής χρήσης .....
Στα επαγγελματικά , επειδή η αξιοπιστία και η αντοχή στο χρόνο είναι ένα ζήτημα πολύ σημαντικό βλέπουμε πως υπαρχουν εταιρείες που δίνουν 20 χρόνια εγγύηση......( pmc )

Γενικά.
Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να καθορίζεται το κόστος στη συνέχεια θα πρέπει να βλέπουμε σε αυτά τα χρήματα ποιες είναι οι ανάγκες που μπορούμε να καλύψουμε. Οι ανάγκες είναι διαφορετικές για παράδειγμα η απόσταση ακροάσησ είναι σημαντικοσ παράγοντας.
Δεν πρέπει να επιλέγονται ηχεία τα οποία ίσα ίσα καλύπτουν τις ανάγκες που έχουμε θέσει Αλλά να τις υπερκαλύπτουν .....

Όταν οι προδιαγραφές ενός Νήαρ Φιλντ ηχείου μας λένε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέχρι τα 2 m απόσταση αυτό σημαίνει ότι για να εισπράξουμε το μέγιστο του ηχείου θα πρέπει να ακούμε μεχρι περίπου Λίγο πιο πάνω από την μισή απόσταση....

Γενικά δεν κάνουν όλα τα ηχεία για όλες τις χρήσεις......

Πάντα η άποψη ενός επαγγελματία είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να βρούμε.

Οι πρώτες δυόμιση οκτάβες είναι σημαντικές και πρέπει να καλύπτονται. Ομωσ Συμβουλές του τύπου πάρτε τέσσερα Sub woofer και έναν προ με Δυνατότητα ενσωμάτωσης ,πιο πολύ διώχνουν τον κόσμο παρά τον φέρνουν στο hifi. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε γεμίσει Bluetooth Ηχεια σε όλα τα σπίτια.
Σίγουρα δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι να ακούει ο κόσμος σωστά μουσική.

Επίσης κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει το παράδειγμα του hi Έντα που ακούει από 5,5 ίντσες γουφερ στα 4 m. Εγώ προσωπικά δε γνωρίζω κανέναν που να ανήκει σε αυτή την κατηγορία .....καλή καραμέλα αλλά δεν Υπάρχει πουθενά.....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.771
Και τα Neumann δεν είναι για όλους. ;)

Ευτυχώς, πουλιούνται και χρεπια από μπιενταμπλεγιου, και δη με κίτρινους κώνους, που μάλλον τα προτιμούν κάποιοι, άξιοι των επιλογών τους. :gotcha:

Φαντάζομαι πως θα πιστεύουν ότι αυτά τα μπιενταμπλεγιου παίζουν και καλύτερα από τα Neumann, μα με την πίστη δε στήνονται τα δεδομένα. 8-)

Βεβαίως η Neumann, όπως και η me Geithain και όλες οι άλλες μεγάλες φίρμες, δίνει ακριβή δεδομένα για την recommend listening distance, και τα 2 μεγαλύτερα μοντέλα της διαφέρουν κατά μισό μέτρο στις προδιαγραφές.

Συγκεκριμένα, το 310 προδιαγράφεται για βέλτιστη απόσταση ακρόασης από 1 έως 2,5μ και το 420 από 1,5 έως 3μ.

Σε αμφότερα παρέχει αναλυτικές μετρήσεις στα 2,3μ, και όσον αφορά την μέγιστη στιγμιαία στάθμη σε μουσικό περιεχόμενο σε αυτή την απόσταση (με σαμπ), διαφέρουν κατά μόλις 2 ντεσιμπέλ, πάντα με χαμηλές ολικές αρμονικές παραμορφώσεις (1%).

Λογική διαφορά για μεγάφωνα 8,25" και 10", δηλαδή μιλάμε για 1,75" διαφορά μεταξύ τους.

Για μεγαλύτερες αποστάσεις ακρόασης, η εν λόγω φίρμα δεν παρέχει προτάσεις ηχείων, δεν διαθέτει φαρφιλντ μοντέλα, υπάρχουν όμως άλλες φίρμες να καλύψουν τις όποιες ανάγκες.

Προσωπικά δεν θεωρώ εαυτόν ικανό να διαψεύσει τις προδιαγραφές της οποιασδήποτε Neumann, και δε βλέπω το λόγο να χρειαστεί, αφού τα κουκιά μου βγαίνουν και μένα σύμφωνα με τις επίσημες προδιαγραφές τους.

Αλλά πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως ξέρουν περισσότερα, όχι από μένα (αυτό είναι άστοχο) αλλά από την κάθε Neumann.
E, δε τα βάζεις με την πίστη, δεν έχει καμία λογική να κάνεις κάτι τόσο ανόητο.
Ωστόσο, τα δεδομένα είναι κει, επίσημα στοιχεία, μετρημένα. Να πεδίον δόξης λαμπρό, να τα διορθώσει όποιος πιστεύει ότι ξέρει περισσότερα από αυτούς.
Ας διορθώσει και τα δεδομένα στη me Geithain, και μετά στην Genelec.
Τι να ξέρουν άλλωστε όλοι αυτοί οι μπαγλαμάδες μπροστά του.:lol:

Προσωπικά, εκμεταλλεύτηκα την ύπαρξη αναλυτικών μετρήσεων για αυτό το ηχείο στα 2,3μ από την κορυφαία αυτή κατασκευάστρια φίρμα, είδα πως "μου κάνουν", κι έστησα τα ηχεία αυτά στο χώρο μου σε αυτήν ακριβώς την απόσταση ακρόασης, στα 2,3μ, σ'αυτην που παρέχει όλα τα δεδομένα των μετρήσεων η ίδια η Neumann.

Η απόσταση αυτή είναι εντός του βέλτιστου προτεινόμενου εύρους απόστασης ακρόασης από την φίρμα (πέραν του recommend, δίνει minimum 0.75m & maximum 6m), και θεωρώ με τα δεδομένα αυτά πως το στήσιμο είναι απ'ακρη σ'ακρη optimal by the book. Τα δεδομένα μου αρκούν, η πίστη κάποιων, να μου περισσεύει.

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.162
Χωρίς ίχνος κακίας giovani κοίτα γύρω , και πές μου.
Από ΤΙ ακούει ο κόσμος μουσική.
Εγώ βλέπω μόνο ακουστικά , παντού , άντε και κανά bt σύστημα.
Το hi fi έχει πεθάνει . Είμαστε οι τελευταίοι των μοικανών , παιδιά.
Δεν έχει νεο αίμα ο χώρος.
Κανείς πιτσιρικάς δεν ασχολείται. Ούτε καν κάποιος 30άρης δεν δίνει δεκάρα πλέον στο στερεοφωνικό - πολυκάναλο .
ΔΕΝ υπάρχουν χρήματα - όρεξη.
Πεθαμένο το χόμπυ.
Δυστυχώς.
Και τα Neumann δεν είναι για όλους. ;)
Ναι τα Neumann είναι για τους σαλονικιούς καράφλες. :lolsign:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.811
Ο λόγος που έχουν γεμίσει Bluetooth ηχεία ολα τα σπίτια του πλανήτη είναι πως δυο φαλακροί στη Σαλονίκη της Ελλάδας λένε πως πρέπει να πάρεις πολλαπλά σαμπ και προ με δυνατότητα ενσωμάτωσης.

P

PMC

Guest
Χωρίς ίχνος κακίας giovani κοίτα γύρω , και πές μου.
Από ΤΙ ακούει ο κόσμος μουσική.
Εγώ βλέπω μόνο ακουστικά , παντού , άντε και κανά bt σύστημα.
Το hi fi έχει πεθάνει . Είμαστε οι τελευταίοι των μοικανών , παιδιά.
Δεν έχει νεο αίμα ο χώρος.
Κανείς πιτσιρικάς δεν ασχολείται. Ούτε καν κάποιος 30άρης δεν δίνει δεκάρα πλέον στο στερεοφωνικό - πολυκάναλο .
ΔΕΝ υπάρχουν χρήματα - όρεξη.
Πεθαμένο το χόμπυ.
Δυστυχώς.

Ναι τα Neumann είναι για τους σαλονικιούς καράφλες. :lolsign:

Γεια σου Γιάννη .....
Εγώ πιστεύω ότι όλοι κοιτάνε πως θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Σε αυτή τη βάση αυτοι που ασχολούνται με το hifi θα κοιτάξουν να Βελτιωθούν επίσης.
Ο καθένας βέβαια κι αυτό δεν είναι καθόλου κατακριτέο φτάνει μέχρι εκεί που μπορεί. Μέχρι την επόμενη αναβάθμιση γιατί αυτό (Τησ αναβαθμίσης ) είναι ένα μικρόβιο που πλέον το έχουμε όλοι....

Είναι φυσικό τα νέα παιδιά που έχουνε μάθει Να ακούν μουσική με κινητά και με υπολογιστές να δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην ευελιξία που σου προσφέρει το streaming.... Πλέον το έχουν καταλάβει όλες οι εταιρείες και βλέπεις πολύ αξιόλογες προσπάθειες. Την βελτίωση στην ποιότητα ακρόασης ομωσ Θα την αναζητούν πάντα.....

P

PMC

Guest
Ο λόγος που έχουν γεμίσει Bluetooth ηχεία ολα τα σπίτια του πλανήτη είναι πως δυο φαλακροί στη Σαλονίκη της Ελλάδας λένε πως πρέπει να πάρεις πολλαπλά σαμπ και προ με δυνατότητα ενσωμάτωσης.
Δυνατά μπήκες απόψε.....

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.162
Γεια σου Γιάννη .....
Εγώ πιστεύω ότι όλοι κοιτάνε πως θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Σε αυτή τη βάση αυτοι που ασχολούνται με το hifi θα κοιτάξουν να Βελτιωθούν επίσης.
Ο καθένας βέβαια κι αυτό δεν είναι καθόλου κατακριτέο φτάνει μέχρι εκεί που μπορεί. Μέχρι την επόμενη αναβάθμιση γιατί αυτό (Τησ αναβαθμίσης ) είναι ένα μικρόβιο που πλέον το έχουμε όλοι....

Είναι φυσικό τα νέα παιδιά που έχουνε μάθει Να ακούν μουσική με κινητά και με υπολογιστές να δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην ευελιξία που σου προσφέρει το streaming.... Πλέον το έχουν καταλάβει όλες οι εταιρείες και βλέπεις πολύ αξιόλογες προσπάθειες. Την βελτίωση στην ποιότητα ακρόασης ομωσ Θα την αναζητούν πάντα.....
Nαι ε?
Εγώ δεν έχω δεί νέα παιδιά στις εκθέσεις . !
Μόνο όσα πάνε παρέα με τον μπαμπά.
Παλιά αν θυμάσαι , υπήρχε νέος κόσμος , από 25- και πάνω. '
Τώρα πάπαλα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.811
@Dimifoot Καλά κοιμήσου εσύ με την θεωρία σου.
Γιάννη εγώ δεν εχω καμία θεωρία δική μου στον χώρο του audio.
Στην χειρουργική του ποδιού έχω αν θες, αλλά θα βαρεθείς.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.162
Πάρτε το χαμπάρι , ήμαστε οι τελευταίοι δεινόσαυροι που ασχολούμαστε με το άθλημα .
Δεν θα έχει συνέχεια , τουλάχιστον στην Ελλάδα.
Εχω δύο ανήψια , ο ένας δεν θέλει ούτε να το ακούσει το έργο.
Ο άλλος θέλει αλλά δεν ξέρει που του παν τα 4 .
Οταν του είπα τι και πως γούρλωσε τα μάτια.
Ακόμα δεν ξέρει πως να κάνει καλά καλά power up .

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.162
Γιάννη εγώ δεν εχω καμία θεωρία δική μου στον χώρο του audio.
Στην χειρουργική του ποδιού έχω αν θες, αλλά θα βαρεθείς.
Ναι βρε Μήτσο μου , τρόπος του λέγειν.
Για πες στις κόρες σου να μάθουν να δουλεύουν το σύστημα.
Να δω τι θα σου απαντήσουν.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.147
Members
38.289
Νεότερο μέλος
Wintersun