Ενεργά εναντίον παθητικών ηχείων

Reaction score
6.815
με eq ή σκέτο το είχες?
με τέτοια απόκριση και δεν τσίριζε στα δυναμικά ?
δύσκολο να το πιστέψω ειλικρινά....
όχι ρε. Τι eq!!
Ούτε χώρο δεν είχα φτιάξει τότε που πέρασε από εδώ.
Πολύ εντυπωσιακό ηχείο, όπως και το μικρότερο από αυτό που το άκουσα κάπου αλλού σε κάκιστο χώρο και γάζωνε (αναλογικά πάντα για το μέγεθος του).
Δεν ξέρω τι κάνουν αυτοί εκεί οι πιεμσάκιδες αλλά αν σου δοθεί η ευκαιρία πήγαινε να ακούσεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.743
Το ερώτημα που τίθεται δικαίως στο κοστολογιο που πήγε ο γκτρέσιος, είναι μήπως μια άλλη επιλογή θα έδινε καλύτερα μετρητικά δεδομένα, υψηλότερες δυνατότητες στάθμης και ταυτόχρονα αρεστό αποτέλεσμα στον χώρο του.

Με την ανάγκη για εμφανισημα ηχεία, θα τολμήσω να πω ότι οι οικιακές εκδόσεις της dynaudio, με συνδυασμό ενεργών δορυφόρων με 8" γουφερ και ομοσταυλα 9-10" μονά σαμπ, θα πληρούσε τα παραπάνω κριτήρια στο ίδιο κοστολογιο, έχοντας ταυτόχρονα κάποιες βασικές δυνατότητες ισοστάθμισης για κάλυψη του γούστου του ιδιοκτήτη.

Ομοίως νομίζω κάποια επιλογή από focal, με σαμπ σα του vastsar, 11".

Συμφωνείτε ή όχι;
Έτσι, εγκυκλοπαιδικά.
σε κάκιστο χώρο και γάζωνε
Α να γεια σου.

Αυτό ακριβώς είπα και γω:

Επίσης τα ηχεία που διάλεξες, δεν θέλουν τρομερές επεμβάσεις στο χώρο, είναι έτσι φτιαγμένα ώστε να σου αρέσουν σε τυπικό οικιακό χώρο, χωρίς ηχητική περιποίηση, γι'αυτό άλλωστε σου άρεσαν, αφού τα δοκίμασες κιόλας στο χώρο σου πριν τα πάρεις, γι'αυτόν τον λόγο τα πήρες.

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.114
όχι ρε. Τι eq!!
Ούτε χώρο δεν είχα φτιάξει τότε που πέρασε από εδώ.
Πολύ εντυπωσιακό ηχείο, όπως και το μικρότερο από αυτό που το άκουσα κάπου αλλού σε κάκιστο χώρο και γάζωνε (αναλογικά πάντα για το μέγεθος του).
Δεν ξέρω τι κάνουν αυτοί εκεί οι πιεμσάκιδες αλλά αν σου δοθεί η ευκαιρία πήγαινε να ακούσεις.

έχει τύχει να ακούσω παλαιότερα...αλλά οι συνθήκες δεν σωστές για σοβαρή ακρόαση για να σου πω εντυπώσεις..
αυτά τα καινούρια δεν τα έχω ακούσει...και εδώ που είμαι και όπως πάει το πράμα...δύσκολο να ακούσω

daharis666

Moderator
Reaction score
80.114
εισαι κολλημενος με το ρεφερενς γιαυτο οταν διαβαζεις δεν καταλαβαινεις...
........εξηγησα επανειλημμενα οτι ακουει σαν να εχει loudness
δεν είμαι καθόλου κολλημένος....σου είπα ξέχνα το ηχείο στον χώρο και σαν επιλογή του gdresios και δες το σαν ηχείο αναφοράς

το μέτρο της σωστής αναπαραγωγής αλλά και της απόδοσης ενός ηχείου είναι αυτή η στάθμη
τι να κάνουμε τώρα...?
οτιδήποτε πιο κάτω έχουμε καλούδια στον ενισχυτή για να μας καλοπιάνουν τα αυτιά μας είτε έχουμε pmc είτε καλι

daharis666

Moderator
Reaction score
80.114
Το ερώτημα που τίθεται δικαίως στο κοστολογιο που πήγε ο γκτρέσιος, είναι μήπως μια άλλη επιλογή θα έδινε καλύτερα μετρητικά δεδομένα, υψηλότερες δυνατότητες στάθμης και ταυτόχρονα αρεστό αποτέλεσμα στον χώρο του.

Με την ανάγκη για εμφανισημα ηχεία, θα τολμήσω να πω ότι οι οικιακές εκδόσεις της dynaudio, με συνδυασμό ενεργών δορυφόρων με 8" γουφερ και ομοσταυλα 9-10" μονά σαμπ, θα πληρούσε τα παραπάνω κριτήρια στο ίδιο κοστολογιο, έχοντας ταυτόχρονα κάποιες βασικές δυνατότητες ισοστάθμισης για κάλυψη του γούστου του ιδιοκτήτη.

Συμφωνείτε ή όχι;
Έτσι, εγκυκλοπαιδικά.

Α να γεια σου.

αυτά να τα πεις στον υιό...ο οποίος παραμονεύει δυναμικά :party:
ο gdresios έκανε την επιλογή του....
πείσε τον μικρό να σκάσει μύτη με 2-3 18ιντσα σπίτι να τον ξελασπώσει :lolsign:

Reaction score
6.815

Συμφωνείτε ή όχι;
Έτσι, εγκυκλοπαιδικά.

Α να γεια σου.

Προσωπικά ήμουν έτοιμος για τα dynaudio. Είχα στείλει και μήνυμα σε μέλος του φόρουμ που τα εχει αγγελία σαν πρώτη επαφή.
Έψαχνα πολύ καιρό για ηχεία. Είχα βαρεθεί περίπου ένα χρόνο να πηγαίνω να ακούω και να μη μου αρέσει τίποτα. Έχω καταλήξει σε κάποιο μοντέλο dynaudio χωρίς να έχω ακούσει όμως ( βάσει χαρακτηριστικών μόνο ) και εντελώς τυχαία περνάει από εδώ ένα ζευγάρι σαν και αυτά που πήρε ο Γιώργος, ε μετά ήταν εύκολη η επιλογή :p

Reaction score
15.543
δεν είμαι καθόλου κολλημένος
το μέτρο της σωστής αναπαραγωγής αλλά και της απόδοσης ενός ηχείου είναι αυτή η στάθμη
τι να κάνουμε τώρα...?
οτιδήποτε πιο κάτω έχουμε καλούδια στον ενισχυτή για να μας καλοπιάνουν τα αυτιά μας είτε έχουμε pmc είτε καλι
μ@λ@κιες λες.......εσυ επειδη εχεις γκαζια ακους σωστα; :roflmao:
.....για να ακουσεις ρεφερενς θελει χωρο-ηχεια με προδιαγραφες...
οσοι ακουνε χωρις προδιαγραφες ρεφερενς ακουνε παραμορφωση ....
.....θελει και τα 2 μουστακια.......

σωστη επιλογη pmc και σταθμες εχει το παληκαρι..
.....ουτε eq να φτιαχνει καθε μερα και αλλη καμπυλη οπως κανουν καποιοι.
καλωδιακια ωραια να το φερει εκει που θελει και τελος...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.743
τι να κάνουμε τώρα...?
Ε, μη το δένεις κόμπο. :lol:

Τι θέλω να πω: οι ριφερενς στάθμες, είναι πραγματικά υψηλές στάθμες για τα σετάπ στις πρώτες 3 οκτάβες, και δεν είναι παίξε γέλασε τα 105 ντεσιμπέλ εκεί κάτω στα σαμπ και τα 102-103 στους δορυφόρους στην τρίτη οκταβα.

Βεβαίως είναι χαμηλές ως συνολικά αντιληπτές στάθμες ακρόασης, καθώς δε ξεπερνούν πρακτικά τα 80-85 Φον, και είναι κατάλληλες για πολύωρες ξεκούραστες ακροάσεις, να φχαριστιέσαι τη μουσική σου.

Όμως για τα σετάπ, είναι ένας άθλος.
Πάντα μιλάω για τις 3 πρώτες οκτάβες, διότι πολλά σεταπ μπορούν να δώσουν στάθμη μεσαίων στα 90 και 95 Φον, που είναι αντιληπτή ως υπερβολικά υψηλή στάθμη (δεν αντέχουμε 100 Φον στα μεσαία), μα χωρίς το απαιτούμενο συνοδό ενεργειακό περιεχόμενο χαμηλά.

Αν ακούσεις μουσική πραγματικά σε ριφερενς λεβελ, σε όλο το φάσμα, το πρώτο πράγμα που διαπιστώνεις, είναι πως αυτές οι στάθμες αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός για την συντριπτική πλειοψηφία των σεταπ του κόσμου.

Πολύ ενέργεια, όχι αστεία. Αλλά χαμηλά, στις πρώτες οκτάβες.

Γι'αυτό λοιπόν, κράτα μικρό καλάθι.
Πολύ λίγα είναι τα σετάπ που μπορούν να αποδώσουν τέτοια ριφερενς λεβελς σε όλο το φάσμα, και προφανώς μόνο με σοβαρά σαμπ είναι αυτά εφικτά, ή με τερατώδη ηχεία (σα τα μεγάλα pmc του Τζιοβάνι) και κάποιες παραχωρήσεις στην μισή πρώτη οκταβα.

Ο μπουτχιας, ανέβασε γερά το κοστολογιο με τα διπλά dynaudio 18s σαμπ για να καλύψει πλήρως την πρώτη (και 3η) οκταβα σε στάθμη αναφοράς, μάλιστα το κοστολογιο των σαμπ υπερέβη το κόστος των δορυφόρων κατά πολύ. Δεν είναι λοιπόν ούτε απλό ούτε φτηνό να πιάσεις φουλ φάσμα σε ριφερενς λεβελ, και ακόμα κι οι επιλογές του μπουτχια, είναι ξεδιάντροπα φτηνές για αυτό το πραγματικό κατόρθωμα. 8-)

Last edited:

daharis666

Moderator
Reaction score
80.114

άσε με εμένα ρε Κώστα...
το σωστά το ξέρουμε...αλλά είμαστε σε σαλόνια

για τώρα....συμβιβάστηκα και θυσίασα το χαιφαι μουσικό κομμάτι για το μπρουτάλ σινεματζίδικο-πολυκαναλικό χωρίς μέρσι....
με ένα ηχείο που μπορούσα να το επιλέξω όμοιο για όλα τα κανάλια και να χωρά παντού και να παίζει σωστά εκεί που θα το βάλω......με την λιγότερη εμφανισιακή ενόχληση

οι στάθμες όταν το θελήσω είναι αυτές που πρέπει χωρίς παράπονο...σε διαβεβαιώ
και τώρα που σχεδόν πήρα έγκριση και για το ταβάνι...θα πάμε ακόμα καλύτερα

αλλά και πάλι δεν ήταν αυτός ο στόχος μου εξ αρχής
ήταν η ομοιομορφία
αργότερα βλέπουμε τι θα μας έρθει να κάνουμε...υγεία να χουμε :drinks:

Reaction score
19.591
🤖

αν ειχα περιεργεια θα πηγαινα στον αντιπροσωπο να τα ακουσω με μερικα αλμπουμ στο χερι.. 🐒
Χα χα αυτη η μασκα μου εδωσε και μια ιδεα. Λοιπον κλεινουμε ερμητικα το δωματιο μας. Γεμιζουμε με μια αντλια αποδοτικη γρηγορα γρηγορα το 50 % του ογκου του δωματιου μας με ηλιο, που εχει 10 φορες πιο μικρη πυκνοτητα απο τον αερα. Φοραμε τη μασκα. Αποτελεσμα ακουμε +15 με + 25 Db. μεγαλυτερη σταθμη χα χα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.743
συμβιβάστηκα και θυσίασα το χαιφαι μουσικό κομμάτι για το μπρουτάλ σινεματζίδικο-πολυκαναλικό χωρίς μέρσι..
Αντιλαμβάνομαι πλήρως πως το θέτεις, μα έχω ένα ερώτημα για σένα:

Δεν σε ικανοποιεί στο μουσικό κομμάτι;

Προσωπικά υποθέτω πως μια χαρά σε ικανοποιεί. Βγάζεις και γούστα μπρουταλ άμα λάχει. Τα γκαζια, το δυναμικό εύρος δηλαδή, αποτελούν τη βάση της ευχαρίστησης.

Αν τυχόν όχι, γιατί;

daharis666

Moderator
Reaction score
80.114
σου έκανα λάικ μέχρι εδώ

μετά το μαμσες :lolsign:

καλωδιακια ωραια να το φερει εκει που θελει και τελος...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.760
5 χιλιάρικα είπατε;

Να πρόταση στα 5600 λιανική
24DBA31B-5823-436D-B263-B5DC768115CD.jpeg

Με δυο οκταιντσα, τριδρομο.

Και μετράει όμορφα
A488B3C4-3111-4D14-AB1E-1038EB8F988C.jpeg
6F2A6A65-7952-4545-BB41-E58A795C44E8.jpeg

Και εχει και wide dispersion, αν αυτο επιθυμεί η ομάδα
4C33A044-9997-4D51-939F-D808C1C1E7F4.jpeg

Και εχει και χρήσιμα ρυθμιστικά στην πλατη
F1DCFE1C-3F8B-4714-BD8D-74FB846CE314.jpeg

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.511
Χα χα αυτη η μασκα μου εδωσε και μια ιδεα. Λοιπον κλεινουμε ερμητικα το δωματιο μας. Γεμιζουμε με μια αντλια αποδοτικη γρηγορα γρηγορα το 50 % του ογκου του δωματιου μας με ηλιο, που εχει 10 φορες πιο μικρη πυκνοτητα απο τον αερα. Φοραμε τη μασκα. Αποτελεσμα ακουμε +15 με + 25 Db. μεγαλυτερη σταθμη χα χα
... δισκαρα, αλλα ηχο θα μπορουσαν να κανουν πολυ καλητερο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.133
Members
38.287
Νεότερο μέλος
Audiopain79