Ενεργά εναντίον παθητικών ηχείων

P

PMC

Guest
Πάρε τα ίδια ηχεία ενεργά. :lol:
η διαφορα θα είναι μόνο στο ενεργό κρος και πουθενά άλλου.....παραπανω ενίσχυση τους δίνω....
κοιτα πως τα κυκλοφορούσε η pmc ....στην ενεργή τους μορφή.....

CAC6B53E-55B7-4269-8FAF-6AE3675FC5ED.jpeg

εγω τους δίνω 900 watt στα δυο γουφερ του κάθε καναλιού
και 900 watt στα μιντ - τουιτερ του κάθε καναλιού....

....νομίζω δεν είναι θέμα ενίσχυσης αλλά τελικού ορίου .....το ότι ο Προ ενισχυτής μπορεί να ανεβάσει την στάθμη δε σημαίνει ότι και οι τελικοι μπορούν να ξεπεράσουν κάποια φυσικά όρια τα οποία ομολογουμένος είναι πολύ πάνω από τα όρια του ακουστικού μας οργάνου......

δεν μου λείπει κάτι .....μη φανεί σαν πρόβλημα απλά Αναρωτιέμαι εάν ο προενισχυτής του Κώστα βγάζει την ίδια τελική στάθμη στα ίδια νούμερα που αναγράφει στο καντράν του......με τον δικό μου......

Τα λέω αυτά γιατί μπορεί τα νούμερα που λέει ο Κώστας να Ισχύουν απλά εμένα μου φαίνονται εξωφρενικά .....μου φαίνεται ότι ξεπερνούν κατα πολύ τις αντοχές των ηχείων του αλλά και τις τελικές τιμές σε ντεσιμπέλ....

Last edited by a moderator:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.732
ναι οκ . Με όργανο τι μετράς?
-10 που λες είναι ποσά db είναι ?
Μέτρησα στάθμη με το μικρόφωνο του τρινοβ, στο καλιμπραρισμα, αφού βγάζει ροζ θόρυβο για αυτή τη δουλειά.

Στο καλιμπραρισμα του τρινοβ, που βγάζει ροζ θόρυβο, ανά ηχείο ξεχωριστά πιάνει 82-83 ντεσιμπελ στα -23, εκεί γίνεται καλιμπραρισμα κιόλας. Άσε που το τελευταίο καλιμπραρισμα το έκανα πιο πάνω, στα -17...

Δεν έχω διόρθωση στη τρίτη οκταβα για να χάνω δυναμικό εύρος δορυφόρων, και έχω 4 σαμπ σε 32 τμ δωμάτιο... Είναι ένα μικρό δωμάτιο με 11 γουφερ 8,25" και 4 σαμπ τα κορυφαία των Νιούμαν και τζενελεκ, χέσε. Υπερβολή είναι, εκ των πραγμάτων.

Μη βλέπεις εσύ που έχεις 5 ηχεια, 5 πηγές ήχου. Κάντες 11, και τότε θα καταλάβεις το ποίημα. ;)

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.146
Παιδιά εγώ το άκουσα στα -15 και παρά λίγο να μου πέσουν οι σοβάδες στο κεφάλι.
Στο -10 , κλιπάρει το κεντρικό , στο -5 κλιπάρουν τα σαμπς. Οχι ο ενισχυτής , τα woofers φτάνουν τα όριά τους και χτυπάνε.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.732
Στο -10 , κλιπάρει το κεντρικό , στο -5 κλιπάρουν τα σαμπς. Οχι ο ενισχυτής , τα woofers φτάνουν τα όριά τους και χτυπάνε.
Ναι ρε, παράνοια λέμε. Δεν είναι φυσιολογικά επίπεδα ακρόασης αυτά, μη το συζητάς.
Σε μένα πάνε να φύγουν οι πορτες από τη θέση τους, δεν είναι παιχνίδια τέτοια επίπεδα στάθμης για τη δομική ακεραιότητα του σπιτιού.

P

PMC

Guest
στου Κώστα?
οκ . Συμφωνώ για το -15. Αυτό το -15 που θεωρητικά είναι 8 db διαφορα (από την reference στάθμη , την στάθμη δηλαδή που έκανε το καλιμπραρισμα ) στο βολιουμ του τριννοβ στην πραγματικότητα είναι πολλά db σε μέτρηση οργάνου και πολύ κοντά στα όρια του συστήματος.....
αυτο έγραψα και πιο πάνω .
ομως το -5 που λέει δεν το βλέπω εφικτό......

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.752
Αναρωτιέμαι εάν ο προενισχυτής του Κώστα βγάζει την ίδια τελική στάθμη στα ίδια νούμερα που αναγράφει στο καντράν του
Φυσικά, ίδιο μοντέλο είναι.

P

PMC

Guest
Στο καλιμπραρισμα του τρινοβ, που βγάζει ροζ θόρυβο, ανά ηχείο ξεχωριστά πιάνει 82-83 ντεσιμπελ στα -23,
ο Μανώλης σε μένα έκανε την ίδια δουλειά στο -25 με μετρημένο 86 db.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.732
η διαφορα θα είναι μόνο στο ενεργό κρος και πουθενά άλλου.....
Και μόνο αυτή, είναι τερατώδης.
Απλώς αυτή η διαχείριση με ενεργά κρος των ηχείων, συνοδεύεται από peak limiters και πολλαπλά βελτιστοποιημένα στάδια προστασίας, ώστε να μην αντιλαμβάνεσαι ποτέ πρόβλημα.

Ας πούμε από τα σαμπ, παρατήρησες ποτέ να υπάρχει πρόβλημα; Όχι, εγώ στο λέω. Γιατί; Έχουν άπειρη ισχύ; Όχι, είναι βελτιστοποιημένη για τα μεγάφωνα, με στάδια προστασίας.

• Haha
Reactions: PMC

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.146
στου Κώστα?
οκ . Συμφωνώ για το -15. Αυτό το -15 που θεωρητικά είναι 8 db διαφορα (από την reference στάθμη , την στάθμη δηλαδή που έκανε το καλιμπραρισμα ) στο βολιουμ του τριννοβ στην πραγματικότητα είναι πολλά db σε μέτρηση οργάνου και πολύ κοντά στα όρια του συστήματος.....
αυτο έγραψα και πιο πάνω .
ομως το -5 που λέει δεν το βλέπω εφικτό......
Οχι , στο δικό μου .

P

PMC

Guest
Οι κάγκουροι εχουν βάλει και τον δικό μου στα +6
Παίζει ρόλο το πρόγραμμα .....σε κλασική μουσική με πολύ χαμηλά περάσματα μπορείς και να το τερματίσεις ( +25 το έχω κάνει ) το θέμα ομωσ είναι τι μετράει το ντεσιμπέλόμετρο σε κορυφεσ Προγράμματος και όχι το καντράν του Τρίννοβ .....
Ας πούμε από τα σαμπ, παρατήρησες ποτέ να υπάρχει πρόβλημα; Όχι, εγώ στο λέω. Γιατί;
τι είπες?
svs pb16 ultra.....
το έσκασα το ένα ....( κλας ντε βλέπεις.....)
5 χρόνια εγγύηση όμως .....
Ευτυχώς τα παιδιά στην Ούλτιμεϊτ audio με βοήθησαν πολύ και η αντικατάσταση έγινε πάρα πολύ γρήγορα....

2332471D-76B3-4625-BDE4-667596C0A699.jpeg

9ED45F2B-FE9D-4C5B-92DF-30722075E21F.jpeg

σκατα τα έκανε ο πυκνωτής......

Last edited by a moderator:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.752
Παίζει ρόλο το πρόγραμμα .....σε κλασική μουσική με πολύ χαμηλά περάσματα μπορείς και να το τερματίσεις ( +25 το έχω κάνει ) το θέμα ομωσ είναι τι μετράει το ντεσιμπέλόμετρο σε κορυφεσ Προγράμματος και όχι το καντράν του Τρίννοβ .....
Σε Kraftwerk

Δεν ακούν κλασικη αυτοί.

Το ντεσιμπελόμετρο γραφει κορυφές αυτό που προβλέπεται, με το -23db στον Trinnov να εχει κορυφή στα 105db χοντρικά.

Μετά, κάνε τις πράξεις, και η μετρηση είναι πολύ κοντά σε αυτο που περιμένεις.
το έσκασα το ένα ....( κλας ντε βλέπεις
Το αριστερό να φανταστώ

P

PMC

Guest
Το ντεσιμπελόμετρο γραφει κορυφές αυτό που προβλέπεται, με το -23db στον Trinnov να εχει κορυφή στα 105db χοντρικά.
Στο -23 που μετράμε ροζ θόρυβο από 83 db μπορεί να γίνεται 105?
+23 db ? ......παρά πολύ μου φαίνεται αλλά σε πιστεύω φυσικά .....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.732
ο Μανώλης σε μένα έκανε την ίδια δουλειά στο -25 με μετρημένο 86 db.
Καλά έκανε, προφανώς ήθελε να καλύψει πλήρως το θόρυβο περιβάλλοντος και να σεταρει για υψηλότερες στάθμες της στάθμης αναφοράς, φυσικό και επόμενο για τέτοια ηχεία.

Παίζοντας από τα volume των τελικών σου, μπορείς να έχεις υψηλότερη ή χαμηλότερη στάθμη στην ίδια ένδειξη βολιουμ του τρινοβ.

Ομοίως και γω, παίζοντας από το βολιουμ των ηχείων και των σαμπ.

Στο 5.1 σεταπ, μάλλον λογική είναι μια στάθμη 85 ντεσιμπέλ ανά ηχείο ως στάθμη αναφοράς, και λογική θα θεωρούσα και τα 83.

Εσύ αφού σε έκανε καλιμπραρισμα στα -25 σε στάθμη 86, τότε έχεις στάθμη αναφοράς στα -26 ή -27, κάπου κει.

Δηλαδή ο,τι ακούς εσύ σε στάθμη στα -27 ας πούμε, το ακούω εγώ στα -23 χονδρικά, από περισσότερα ηχεία. Το -5 το δικό μου, κατ'αυτον τον τρόπο, αναλογεί στο -9 το δικό σου.

Ανά ηχείο, ακόμα μεγαλύτερη διαφορά. Εγώ 82 ντεσιμπέλ στα -23, άρα για να πιάσω 86 πρέπει να πάει στο -19 που εσύ το έχεις στο -25.
6 ντεσιμπέλ διαφορά στην ένδειξη του τρινοβ, για ίδια στάθμη.
Οποτε, ανά ηχείο λέμε, το δικό μου -10 που έβαλα όριο, είναι το δικό σου -16 και το δικό μου -5 είναι το δικό σου -11.

Όμως έχω πιο πολλά ηχεία να βαράνε ολοβερ...κάνουν πολύ μεγάλη διαφορά.

Για να καταλάβεις πόση διαφορά κάνουν, άκου ένα κομμάτι δικάναλο από τα 2 ηχεία κανονικά, και μετά βάλε auro 3D να παίζουν και τα 5. Ίδια στάθμη άκουσες; Να, αυτό λεμε. Φαντάσου από τα 2 να πας στα 11...

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.752
το θέμα ομωσ είναι τι μετράει το ντεσιμπέλόμετρο σε κορυφεσ Προγράμματος
Πριν απο δυο χρόνια περιπου, οταν ειχα τον emotiva ακόμα, και 7.2 ηχεία, είχαν ανεβεί φίλοι απο την Αθήνα καλεσμένοι του Κοτσίδη. Τοτε που του ρυθμίσαμε τα σαμπ.

Είχαν έρθει και απο εδώ, και για κακή τους τύχη ήρθε και ο Εαρ.

Ακούγαμε Hans Zimmer σε μέση στάθμη 105dB και κορυφές 120db. Με το δικό τους ντεσιμπελομετρο, το έβλεπα.

Ηταν απάνθρωπο, τους λυπήθηκε η ψυχή μου. Και ο άλλος έλεγε “δώσε δώσε”
Για να καταλάβεις πόση διαφορά κάνουν, άκου ένα κομμάτι δικάναλο από τα 2 ηχεία κανονικά, και μετά βάλε auro 3D να παίζουν και τα 5. Ίδια στάθμη άκουσες; Να, αυτό λεμε. Φαντάσου από τα 2 να πας στα 11...
Αυτό

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.732
Πολλά ηχεία γύρω γύρω, ανεβάζουν στάθμες που δε φαντάζεσαι.

Δες το ταπεινό σεταπ του βαστσαρ, με τα 7" ενεργά της Άνταμ, που πήγε και τα άκουσε ο Κοτσίδης.

Ε λοιπόν, μιλάμε για ένα πεντακοσάρικο το ηχείο, δηλαδή έλεος, πολύ οικονομικό κόστος.
Και προφανώς αν έχεις μπροστά σου 2 ηχεία, νιώθεις εύκολα πως τέλειωσε το γκάζι. Μένεις με την όρεξη, ανικανοποίητος. Γιαααα πάνε πουλάκι μου να ακούσεις τα 5 μαζί τι βγάζουν! Είναι απίστευτο ρε, κωμικοτραγικό. Ρε δε το χωράει ο νους σου πως δγιάλο σηκώνουν τόση στάθμη, κι όμως, δες τι έγραψε ο Κοτσίδης, πάρτον τηλέφωνο και ρώτα τον, δε κοροϊδεύουμε μη νομίζεις πως υπάρχει τέτοια πρόθεση.

Ξεπερνάει πολύ το σετάπ του βαστσαρ αυτό που θα περίμενες να ακούσεις, κι απορείς πως είναι δυνατόν. Ε, είναι. Βγαίνουν τα νούμερα. Και το ακούς, και μένεις παγωτό. Κλαις τα λεφτά που έδινες κάποτε για στέρεα...

Κανείς δε λέει πως είναι το τοπ φοβερό και δεξερωγωτι. Αλλά για ένα πεντακοσάρικο ο δορυφόρος; Όχι φίλε μου, είναι ανήθικο αυτό που βγάζουν. Εξωπραγματικό.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.131
Members
38.284
Νεότερο μέλος
Totti10