Ενεργά εναντίον παθητικών ηχείων

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.743
Γιατί "δημόσια" απ'όσο βλέπω δεν παίζει τέτοια τιμή.
Για να στο κάνω ακόμα πιο τρελό, αφαιρείται το Vat, εφόσον έχεις vat number για ενδοκοινοτικές συναλλαγές. ;)
Με τιμολόγιο, περνάει και στα έξοδα.
Άντε γεια. :lol:

Last edited:

Reaction score
4.242
Δυστυχώς όχι ακόμα.
Πέσαμε σε φάση έλλειψης.
Η βλακεία είναι πως το εξόφλησα προκαταβολικά από Σεπτέμβρη, και βλέπω να τραβάει Γενάρη...
Και τωρα τι κανεις, τρως τα νυχια σου?
Παει και ο Καστρουνης, τον περιμεναμε πως και πως.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
Του χρόνου αν με πιάσουν τα δαιμόνια μου, μπορεί να πουλήσω τον τρινοβ το 16-αρη που έχω για να πάρω τον 24-αρη, οπότε άλλα 4 τεμάχια ή 5, μπορεί να τα βολεψω σιγά σιγά..
Πάντα υπάρχει θέση για άνω κεντρικό, για 2 ακόμα άτμος και 2 ακόμα πίσω, να κλείσουν τον κύκλο, πιθανώς και για vog, πάνω από το κεφάλι μου.
Κώστα είπες κάποια στιγμή πως τα άλλα τα τέρατα (Γκειθαν) δεν θα χωρούσαν εκεί αν θυμάμαι καλά, αλλά υπάρχουν και άλλα θεριά που απέφυγες λόγο οικονομικών απαιτήσεων. Εφόσον ανεβάζεις το κόστος προσθέτοντας ηχεία.. είναι καλύτερο που θα έχεις πολλά ηχεία (ήχο από παντού) ή τελικά αν έπαιρνες λιγότερα ηχεία (ας πούμε 7 για την κουβέντα) αλλά πιο brutal θα είχες καλύτερο αποτέλεσμα ?
Καλοάκουστο το νέο αίμα.. :thumbsup:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.743
είναι καλύτερο που θα έχεις πολλά ηχεία (ήχο από παντού) ή τελικά αν έπαιρνες λιγότερα ηχεία (ας πούμε 7 για την κουβέντα) αλλά πιο brutal θα είχες καλύτερο αποτέλεσμα ?
Δυστυχώς η απάντηση είναι απλή:
Καλύτερα είναι με πιο brutal ηχεία σε ακόμα μεγαλύτερα νούμερα. :smg:

Η χρήση πολλαπλών ηχείων προσφέρει τρομακτικά πλεονεκτήματα, που δεν καλύπτονται από λίγα και μεγαλύτερα.

Όσο τέρατα κι αν είναι 2 ηχεία, τα 5 υποδεέστερα αλλά αξιοπρεπή για τη χρήση, σε 5.Χ σεταπ θα είναι πάντα καλύτερα.

Γι'αυτό το λόγο, ο φίλος μας ο βαστσαρ, ενώ είχε παλιότερα πολύ ακριβότερα ηχεία και τραγικά ακριβότερα ενισχυτικά, τώρα με την 5-αδα έχει χαμόγελο που δεν είχε ποτέ, κι ας είναι πολύ οικονομικότερες οι τωρινές επιλογές.
Και τα 5 θα τα κάνει 7. Αυτή είναι η δουλειά.

Όσο καλά κι αν είναι 5 ηχεια, τα 11 θα είναι πάντα καλύτερα, και τα 15 ακόμα καλύτερα και τα 20 ακόμα καλύτερα.

Κι αυτή η λογική, συνεχίζει μέχρι τέλους.

Βεβαίως, χρειάζεται το καθένα ηχείο ξεχωριστά, να μην είναι ανεπαρκές για τη χρήση, και να έχει τα βασικά χαρακτηριστικά της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.

Καλύτερα, πάντα θα υπάρχουν, αυτό δεν είναι υπό συζήτηση. Όπως και περισσότερα βέβαια. Παίζεις μέχρι κει που φτάνεις και μέχρι κει που θες, χόμπι είναι. Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια επάρκειας.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.511
..και εχει να κανει και μετα db που καλειται να αποδωσει ο καθε δορυφορος σε καθε περιπτωση (το εχουμε πει και υπολογισει παλαιοτερα),και βεβαια με το κοστος (απο)κτισης αλλα και το value for money.
Η περιπτωση του δικαναλου ακολουθει τη νοσο της αναβαθμητιδας, και οχι της εξελιξης. 🐒
Τα πήραν όλα...
κανε τωρα και τη παπχια....εισαι συ μια σουπχιααααααααα.............. :angel:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
..και εχει να κανει και μετα db που καλειται να αποδωσει το καθε ενα σε καθε περιπτωση (το εχουμε πει και υπολογισει παλια),και βεβαια με το κοστος (απο)κτισης.
Η περιπτωση του δικαναλου ακολουθει τη νοσο της αναβαθμητιδας, και οχι της εξελιξης. 🐒

κανε τωρα και τη παπχια....εισαι συ μια σουπχιααααααααα.............. :angel:
Μπααα εγώ γουστάρω 2, να έχω τον έλεγχο...
Σκιάζομαι με περισσότερα 👀

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.480
Δυστυχώς η απάντηση είναι απλή:
Καλύτερα είναι με πιο brutal ηχεία σε ακόμα μεγαλύτερα νούμερα. :smg:

Η χρήση πολλαπλών ηχείων προσφέρει τρομακτικά πλεονεκτήματα, που δεν καλύπτονται από λίγα και μεγαλύτερα.

Όσο τέρατα κι αν είναι 2 ηχεία, τα 5 υποδεέστερα αλλά αξιοπρεπή για τη χρήση, σε 5.Χ σεταπ θα είναι πάντα καλύτερα.

Γι'αυτό το λόγο, ο φίλος μας ο βαστσαρ, ενώ είχε παλιότερα πολύ ακριβότερα ηχεία και τραγικά ακριβότερα ενισχυτικά, τώρα με την 5-αδα έχει χαμόγελο που δεν είχε ποτέ, κι ας είναι πολύ οικονομικότερες οι τωρινές επιλογές.
Και τα 5 θα τα κάνει 7. Αυτή είναι η δουλειά.

Όσο καλά κι αν είναι 5 ηχεια, τα 11 θα είναι πάντα καλύτερα, και τα 15 ακόμα καλύτερα και τα 20 ακόμα καλύτερα.

Κι αυτή η λογική, συνεχίζει μέχρι τέλους.

Βεβαίως, χρειάζεται το καθένα ηχείο ξεχωριστά, να μην είναι ανεπαρκές για τη χρήση, και να έχει τα βασικά χαρακτηριστικά της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.

Καλύτερα, πάντα θα υπάρχουν, αυτό δεν είναι υπό συζήτηση. Όπως και περισσότερα βέβαια. Παίζεις μέχρι κει που φτάνεις και μέχρι κει που θες, χόμπι είναι. Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια επάρκειας.
Άσε τα ΄΄ψόφια΄΄,προμηθεύεσαι περισσότερους δορυφόρους για να ρίξεις ακόμα περισσότερο τις απαιτήσεις σε spl ώστε να μη σου τη λέει ο Κ.Κεφάλας περί επάρκειας των KH310 σε reference level... :roflmao:

Reaction score
19.591
το πσεμα ειναι πιο χορταστικο - Σελιν.
Ειναι χορταστικο και μερικες φορες και αληθεια. Θα εχεις pm με ερωτηματα. Οταν μπορεσεις (οχι τωρα και ουτε βιαστικα) και αμα θες απαντας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.743
Άσε τα ΄΄ψόφια΄΄,προμηθεύεσαι περισσότερους δορυφόρους για να ρίξεις ακόμα περισσότερο τις απαιτήσεις σε spl
Μπα, αυτό θα είναι απλώς ένα παράπλευρο όφελος, πρακτικά άχρηστο.

Είχα ήδη κόψει τη μέγιστη στάθμη στο -5 (με το ριφερενς να βρίσκεται στα -23) και μετά από κουβέντα που είχαμε με τον ντιμιφουτ, γιατί αυτός το είχε κόψει στο -13, για προστασία της ακοής φυσικά, το πήγα και γω στο -10, γιατί κάθε φορά που το άνοιγα, ένα -5 το έπιανα, έστω για λίγο.. στο τσακιρ κέφι που λένε.. δε μπορώ να κρατηθώ τελικά.
Παλιότερα, προ του ορίου στα -5, είχε δει και +5, όπου βέβαια άναβαν στάνταρ τα λαμπάκια κλιπαρίσματος... :lol:

Στο -5 έχω ακούσει σερί 4 κομμάτια του ιμερσιβ δίσκου των Κραφτγουερκ, χωρίς να δω σε καμία στιγμή να ανάβουν τα λαμπάκια προστασίας του ηχείου. Το αντέχουν. Στο 0 ανάβουν όμως. :lol:

Τώρα κάνω τουμπεκί και πάω μέχρι -10, δε το πάω παραπάνω, με το φόβο να μη κουφαθω σιγά σιγά μ'αυτες τις στάθμες. Από το -23 που μετράνε έκαστο ηχείο ροζ θόρυβο σε στάθμη αναφοράς, έχω αφήσει ένα περιθώριο προς τα πάνω της τάξης των +13 ντεσιμπέλ, ε, νισαφι, φτάνει. Και βεβαίως δεν ανάβει ποτέ λαμπάκι σε τέτοια στάθμη, και δε νομίζω πως ακούω να ανεβαίνουν οι αρμονικές παραμορφώσεις, μα είμαστε και λίγο κουφοί σ'αυτες..

Τες πα, η σκέψη να έχω ανά 30° μια ηχειακη πηγή σε ολόκληρο το εμπρός ημικύκλιο, από +90 έως -90, μου είναι τρομερά ευχάριστη. Αν μη τι άλλο μια ομοιογένεια κατά όλο το πλάτος θα είναι πρακτικά τερματισμενη, κι ο τρινοβ έχει τον τρόπο να τα χρησιμοποιήσει σωστά αυτά τα κανάλια για τα object oriented φορμά.

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.750
Σωστά. Εδώ ποιος έχει σπουδάσει ήχο (ακουστική, αναπαραγωγή και λοιπες σχετικές ειδικότητες)? Και για να έχει πιο πολύ ουσία η ερώτηση, ποιος από τους επαγγελματίες έχουν? Προτιμώ να συμβουλευτώ (και να πληρώσω) τους επιστήμονες και όχι αυτούς που διάβασαν κάποια επιστημονικά έγγραφα και απόκτησαν άποψη ή 'γνώση'.
Ξέρω ένα όνομα μέλος του site Εσυ οχι ?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.133
Members
38.287
Νεότερο μέλος
Audiopain79