Ενεργά εναντίον παθητικών ηχείων

Reaction score
15.543
Να θυμάσαι μόνο πόσο φευγαλέο χαρακτήρα έχουν τα γούστα...Ο ίδιος αναλογίζομαι συχνά πόσο μου άρεσαν κάποτε ορισμένα πράγματα και πόσο κοπιάζω πλέον να τα προσαρμόσω σε τωρινά δεδομένα που συναρτώνται λιγότερο με φευγαλέα γούστα...
Ένα πραμα σαν τις καμπύλες.. Όταν βαρεθείς την αλλάζεις :sneaky:

Αρρωστια, ας το προσέξουν κάποιοι..

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.479
Ένα πραμα σαν τις καμπύλες.. Όταν βαρεθείς την αλλάζεις :sneaky:

Αρρωστια, ας το προσέξουν κάποιοι..
Σε διαβεβαιώ ότι άπαξ κι έχω οριστικοποιήσει τις παραμέτρους σε καμπύλη-στόχο για δεδομένο setup,δεν θ'αλλάξουν αυτές καθόλου εφόσον μένει σταθερή η ενιαία οντότητα.Εάν λ.χ. προσέθετα χαλιά - αν και αποφεύγω ν'ακούω με αυτά ακόμα και το χειμώνα στην πλειοψηφία των setup - ή άλλαζα τη σύσταση λοιπών επιφανειών στο χώρο ή επίπλωση τότε θα ήταν σκόπιμο να επανεξετάζονταν...

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
Τα περί γούστου ειναι μπούρδες.

Εχει αποδειχθεί στα τυφλά τεστ του Sean Olive με χιλιάδες συμμετέχοντες, όπου με ενα τρομακτικό ποσοστό οι ακροατές προτιμούσαν πάντα τα ηχεία που μετρούσαν καλύτερα.

Καθίστε να διαβάσετε, ή μην γράφετε αποψούλες. Οι αποψούλες πέθαναν.
Παίρνοντας ως δεδομένο αυτό...

''Εχει αποδειχθεί στα τυφλά τεστ του Sean Olive με χιλιάδες συμμετέχοντες, όπου με ενα τρομακτικό ποσοστό οι ακροατές προτιμούσαν πάντα τα ηχεία που μετρούσαν καλύτερα.''

Και σου λέω πως το πιστεύω, μαζί σου..
Αλλά τι θα κάνει ο καθένας με την τσέπη του ή το σπίτι του μόνο αυτός ξέρει. :king:

Δεν θα πω στον Jio πως κακώς έχει τόσο μεγάλα ηχεία σε αυτόν τον χώρο στα 3+ μέτρα και φτάνουν ταβάνι.. :eek: ενώ εγώ ψυχοπλακώνομαι και μόνο από τις φώτο. (εδώ θεωρώ ογκώδη τα δικά μου).
Ούτε στον N.K. να μην βάζει τσουβάλια.. :o
Ούτε στον Ear να μην ρουφάει το μεδούλι του πλανήτη σε ενέργεια.. :biggrin:
Ούτε στον 666 (πίσω μου σ΄έχω) για τις κρυσταλλλιέρες.. :roflmao::roflmao:
Εκτός αν γίνεται για πλάκα και αυτό να είναι ηλίου φαεινότερον..

Και να σου πω την αλήθεια δεν με πειράζει καθόλου (και δεν θεωρώ πως κάνει κακό) να λέει ο τάδε ή ο δείνα για το τι και πως ακούει το σύστημα του..
Μεγάλα παιδιά είμαστε, υπάρχουν οι διαβασμένοι, αυτοί που δεν ασχολούνται πολύ, όλα φαίνονται.
Δεν παρασύρεται κανείς, ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 50 έτη εδώ μέσα.. :rolleyes:

Αν ''αλλάξουμε'' προφίλ μυστικά :sneaky: υπάρχει περίπτωση να διαβάσει κανείς εμένα και να πιστέψει πως γράφεις εσύ? :roflmao::roflmao::roflmao:
Δεν γίνονται αυτά..
Δεν ξέρω..
Τσάμπα οι αντιπαραθέσεις..
Ήθελα να θίξω στο post μου (σε αυτό που νομίζω απάντησες) πως πολλοί γράφουν συχνότερα για να πικάρουν και πολύ λιγότερο για κάτι άλλο που θα ήταν πιο χρήσιμο (και δεν εννοώ ούτε εσένα ούτε όποιους γράφουν σεντόνια για να βοηθήσουν άλλους).
Δεν βοηθά...
Αυτό.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.752
Ήθελα να θίξω στο post μου (σε αυτό που νομίζω απάντησες) πως πολλοί γράφουν συχνότερα για να πικάρουν και πολύ λιγότερο για κάτι άλλο που θα ήταν πιο χρήσιμο
:thumbsup:

Reaction score
3.901
Τα Focal Aria 936 k 948, είναι κελεπούρια για την τιμή τους, τα Revel, σε υψηλότερη τιμή, εξαιρετικά, τα ELAC, δίδρομα βάσης, παληότερης σειράς με το τουίτερ φυσαρμόνικα, σούπερ....τα PMC, η μικρή σειρά, στα αυτιά μου ακούγονται τσικ-μπουμ(όπως στο γράφημα).
Γ@μημένες τυχαίες ακροάσεις (που λέει και ο Dapost).

Ο άνθρωπος όμως που τα πήρε, τα γουστάρει και θα περάσει κάποια χρόνια ως ευτυχισμένος ακροατής μαζί τους.
Όταν και αν τα βαρεθεί θα πάρει άλλα!!!
Ή μπορεί ναλλάξει όλο το σύστημα!!!
Δικαίωμα του και δανεικά δεν μας ζήτησε.

Ας ανοιχθεί και ένα -8-)νον πεηπερ- κομμάτι να γράφουμε τις ακουστικές εντυπώσεις από οτιδήποτε.

Έτσι αντιεπιστημονικά, για την αλητεία!!
(Στα κοινωνικά!!!)

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.510
Ας ανοιχθεί και ένα -8-)νον πεηπερ- κομμάτι να γράφουμε τις ακουστικές εντυπώσεις από οτιδήποτε.

Έτσι αντιεπιστημονικά, για την αλητεία!!
(Στα κοινωνικά!!!)
μα μολις το εκανες και πολυ ορθα (και με τη δεουσα αλητεια):
τα PMC, η μικρή σειρά, στα αυτιά μου ακούγονται τσικ-μπουμ(όπως στο γράφημα).

Reaction score
4.715
Υποθετικος διαλογος:
- Φιλαράκι άκουσα χθες στο σπίτι του Χ κάτι ηχεία φανταστικά.
Μου πέσαν τα σαγωνια.
Ποτέ δεν είχα ακούσει την αγαπημένη μου μουσική έτσι...

-Στασου μη βιαζεσαι.
Άσε ν'ανεβάσει πρώτα
ο Αμιρ μετρήσεις
από την απόκριση συχνότητας
Να δούμε αξίζει τα λεφτά του;

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.066
πότε έχει αξία η ακρόαση?
Με τα παλιά μυαλά θα σου έλεγα πάντα. Θα σου έλεγα "Είσαι τρελός που θα πάρεις ηχεία χωρίς να τα ακούσεις;"

Σήμερα με τις όποιες γνώσεις και εμπειρίες έχω θα σου πω ότι σε μεγάλο ποσοστό δεν χρειάζεται.

Θα χρειαστεί να ακούσεις τα ηχεία ΣΤΟ ΧΏΡΟ ΣΟΥ όταν έχεις κλειδώσει μέσα σου ότι για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείς - θέλεις να τον φροντίσεις ηχητικά καθώς και ότι χωροταξικά η υπόθεση είναι τελειωμένη. Εκεί πιστεύω ότι πρέπει να βρεις ένα ηχείο που να "σου κάνει τα χατήρια". Εκεί πρέπει να ακούσεις. Θεωρώ πως δεν υπάρχει τρόπος να έρθει στα γούστα σου αλλιώς. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια.

Η άλλη περίπτωση είναι η δική μου. Όλα μου τα ηχεία είναι OMNI. Μπρος πίσω μεγάφωνα και τουΐτερς. Καταλαβαίνω απόλυτα, πόσο μάλλον σε αφρόντιστο χώρο, ότι γίνεται της κοινής εκδιδομένης ανάκλασης το κάγκελο, αλλά το sound stage που έχω είναι απίστευτο, τοτανοτεράστιο. Είναι σαν να έχω 150 ηχεία και όχι 5. Παλαιότερα είχα τον τρόπο να φέρω διάφορα ηχεία σπίτι χωρίς να τα πληρώσω. Είχα καλύτερη ανάλυση αν το λέω σωστά. Όλοι έλεγαν παλιά ότι τα Mirage τσιρίζουν αλλά μόλις έφερα τα Paradigm Studio 60 V4 πχ έπαιζαν πολύ καλύτερα ψηλά. Τσίριζαν ακόμα παραπάνω αλλά δεν με ενοχλούσε γιατί ήταν καθαρό. Πολύ ποιο καθαρό από των Mirage. Έπαιζαν έτσι επειδή δεν βαρούσαν 360°; Έπαιζαν έτσι γιατί αυτά ήταν τα ηχεία για μένα; Για το χώρο; Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι εξαφανίστηκε αυτό το πελώριο Sound stage. Κανένα ηχείο που μπήκε μέσα στο χώρο δεν μου το έδωσε. Μου αρέσει. Σωστό; λάθος;
Ακούω συναυλία και αν κλείσω τα μάτια νομίζω ότι είναι μπροστά μου. Το ίδιο και στη μουσική.

Έχω φίλο χαϊεντά δικάναλο καμένο. Το σύστημα του έχει κανένα δεκάρικο. Όποτε έρχεται σπίτι τον πιάνουν τα γέλια από το sound stage που ακούει. Ούτε στα όνειρα του μου λέει.
Ποιό ηχείο θα μου το δώσει αυτό; Κανένα πιστεύω. Άσε που δεν υπάρχουν πλέον. Μόνο η Genesis βγάζει και είναι στο Θεό οι τιμές. Με τα λεφτά 2 ηχείων παίρνω 10 ME GEITHAIN.

Αυτός τώρα ο φίλος έψαχνε πάλι να αλλάξει κάτι για να κάτι τον ήχο ποιό ζεστό. Ήμουν σπίτι του. Άκουγα τι έλεγε. Κατεβάζω ένα ΕQ APP για τον Mac και του το βάζω στο Audirvana. Toυ λέω άκου και αρχίζω να παίζω με τον πίνακα του Bob Katz. Μένει λαλάκας. Μου λέει τι έκανες ρε; Του λέω σκασε και άκου. Παίζω και άλλο μέχρι να βρούμε τι θέλει. Στο τέλος του έδωσα το PDF του βιβλίου του Katz. Ακόμα κλαίει τους μισθούς που έδωσε τόσα χρόνια. Εκεί δεν χρειάζεται ακρόαση μηχανών. Εκεί θέλει ΕQ.

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
Θα χρειαστεί να ακούσεις τα ηχεία ΣΤΟ ΧΏΡΟ ΣΟΥ όταν έχεις κλειδώσει μέσα σου ότι για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείς - θέλεις να τον φροντίσεις ηχητικά καθώς και ότι χωροταξικά η υπόθεση είναι τελειωμένη. Εκεί πιστεύω ότι πρέπει να βρεις ένα ηχείο που να "σου κάνει τα χατήρια".
:thumbsup:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.510
Μη μου χαλάς την προσπάθεια, πάντα (σχεδόν) έτσι κάνω.;)
..αληθεια δεν ειχα τετοια προθεση, αντιλαμβανεσαι ομως τι θα γινοταν αν εγραφε ο καθε ενας το μακρυ του και το κοντο του χωρις να μπορει να συνοδευεται απο καποια επιστημονικοτητα(ή αιτιολογηση) το πραμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.732
Πχ μεταξύ elac και revel προτιμώ τα δεύτερα ο Γιάννης διάλεξε τα πρώτα άρα μπαίνει ο παράγοντας γούστου
Και γω προτιμώ τα δεύτερα.
Μαζί σου.

Απλώς δεν νομίζω πως είναι ο αόριστος έως χαοτικός παράγοντας γούστου, σε κάθε περίπτωση νομίζω πως βρίσκω πολύ λογικούς και εμπεριστατωμένους τρόπους να αιτιολογήσω την εκάστη επιλογή, ερμηνεύοντας γνωστές παραμέτρους στο οντιο.

Εκτιμώ πως όλα έχουν εξήγηση, κυρίως αυτά που δεν καταλαβαίνουμε ποια είναι. Μας λείπουν γνώσεις.

Reaction score
15.543
Σε διαβεβαιώ ότι άπαξ κι έχω οριστικοποιήσει τις παραμέτρους σε καμπύλη-στόχο για δεδομένο setup,δεν θ'αλλάξουν αυτές καθόλου εφόσον μένει σταθερή η ενιαία οντότητα.
σαν τον gdresios ενα πραμα δλδ....;)

Εάν λ.χ. προσέθετα χαλιά - αν και αποφεύγω ν'ακούω με αυτά ακόμα και το χειμώνα στην πλειοψηφία των setup - ή άλλαζα τη σύσταση λοιπών επιφανειών στο χώρο ή επίπλωση τότε θα ήταν σκόπιμο να επανεξετάζονταν...
εγω νομιζα οτι με τοσους χωρους θα ειχες φροντισει να εχεις σταθερη ακουστικη στον εκαστοτε χωρο....ετσι κιαλλιως σε καθε χωρο ακους και διαφορετικα.....εσυ θα αλλαζες δωματια μονο.:p

Reaction score
1
Μου αρέσουν τα ενεργά μόνιτορ (και κάποια στιγμή πιθανόν θα ξαναπάρω), μου αρέσουν τα ηχεία που έχω αν και θεωρούνται σοροπιαστά.. :biggrin:
Δεν έτυχε να ακούσω ποτέ το Yamaha NS-10, αν μου αρέσει κι αυτό θα πάρω άραγε το τρελόχαρτο και μια αναπηρική γιατί βαριέμαι τα πέρα δώθε στη δουλειά? 8-)
Τα ns 10 είναι παλιά και παθητικά. Μακριά..

Reaction score
15.543
Υποθετικος διαλογος:
- Φιλαράκι άκουσα χθες στο σπίτι του Χ κάτι ηχεία φανταστικά.
Μου πέσαν τα σαγωνια.
Ποτέ δεν είχα ακούσει την αγαπημένη μου μουσική έτσι...

-Στασου μη βιαζεσαι.
Άσε ν'ανεβάσει πρώτα
ο Αμιρ μετρήσεις
από την απόκριση συχνότητας
Να δούμε αξίζει τα λεφτά του;
αποτι εμαθα τα βαζει στο ψυγειο πρωτα......
....τα βγαζει και μολις πιασουν θερμοκρασια 20c μετραει :p

Reaction score
19.591
Το άθροισμα της επιφάνειας των μεγαφώνων κάθε δρόμου, κερδάει.

Πρακτικά, αν επιλέξεις (σοφά) πρώτα το κοστολογιο, θα δεις πως για την απόσταση ακρόασης που θες, έχεις το πολύ 3-4 επιλογές πραγματικά αξιόλογες, από φίρμες με παράδοση στο σπορ, με σοβαρές μετρήσεις και χωρίς πολλά πολλά, η επιλογή γίνεται με οικονομικά κριτήρια.

Πάντα θα υπάρχουν ηχεία μεγαλύτερου δυναμικού εύρους, με μεγαλύτερα μεγάφωνα, με καλύτερη ον αξις και οφ αξις απόκριση, με καλύτερα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά και προφανώς με υψηλότερη τιμή.

Για κάθε κόστος, η αγορά έχει λίγα διαθέσιμα αξιόλογα προϊόντα, δε γίνεται κανένας χαμός.
Μιλωντας μονο για δυναμικο ευρος να ρωτησω : Μονο το αθρισμα της επιφανειας των γουφερ παιζει ρολο ή και το μεγεθος της καμπινας. ?

Εαν παιζει ρολο και η καμπινα τοτε : ποιο θα ελεγες παιζει πιο πολυ ρόλο ? η επιφανεια των μεγαφωνων ή το μεγεθος καμπινας ?

Π.χ. τα Ρεβελ προφορμα με τα δυο 8 ιντσα εαν του βαζαμε αλλο ενα ή δυο μεγαφωνα στην ιδια καμπινα , θα ηταν καλυτερα απο το να το αφηναμε με τα δυο 8 ιντσα αλλα να μεγαλωναμε το μεγεθος της καμπινας ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.131
Members
38.284
Νεότερο μέλος
Totti10