Decembered
Μαϊμού
- Reaction score
- 42.510
ισως ακομα και το "ποτε εχει αξια η ακροαση?"Άραγε τι αξία έχει η ακρόαση;
ισως ακομα και το "ποτε εχει αξια η ακροαση?"Άραγε τι αξία έχει η ακρόαση;
Ένα πραμα σαν τις καμπύλες.. Όταν βαρεθείς την αλλάζειςΝα θυμάσαι μόνο πόσο φευγαλέο χαρακτήρα έχουν τα γούστα...Ο ίδιος αναλογίζομαι συχνά πόσο μου άρεσαν κάποτε ορισμένα πράγματα και πόσο κοπιάζω πλέον να τα προσαρμόσω σε τωρινά δεδομένα που συναρτώνται λιγότερο με φευγαλέα γούστα...
Σε διαβεβαιώ ότι άπαξ κι έχω οριστικοποιήσει τις παραμέτρους σε καμπύλη-στόχο για δεδομένο setup,δεν θ'αλλάξουν αυτές καθόλου εφόσον μένει σταθερή η ενιαία οντότητα.Εάν λ.χ. προσέθετα χαλιά - αν και αποφεύγω ν'ακούω με αυτά ακόμα και το χειμώνα στην πλειοψηφία των setup - ή άλλαζα τη σύσταση λοιπών επιφανειών στο χώρο ή επίπλωση τότε θα ήταν σκόπιμο να επανεξετάζονταν...Ένα πραμα σαν τις καμπύλες.. Όταν βαρεθείς την αλλάζεις
Αρρωστια, ας το προσέξουν κάποιοι..
Παίρνοντας ως δεδομένο αυτό...Τα περί γούστου ειναι μπούρδες.
Εχει αποδειχθεί στα τυφλά τεστ του Sean Olive με χιλιάδες συμμετέχοντες, όπου με ενα τρομακτικό ποσοστό οι ακροατές προτιμούσαν πάντα τα ηχεία που μετρούσαν καλύτερα.
Καθίστε να διαβάσετε, ή μην γράφετε αποψούλες. Οι αποψούλες πέθαναν.
Ήθελα να θίξω στο post μου (σε αυτό που νομίζω απάντησες) πως πολλοί γράφουν συχνότερα για να πικάρουν και πολύ λιγότερο για κάτι άλλο που θα ήταν πιο χρήσιμο
(Στα κοινωνικά!!!)
μα μολις το εκανες και πολυ ορθα (και με τη δεουσα αλητεια):Ας ανοιχθεί και ένα -νον πεηπερ- κομμάτι να γράφουμε τις ακουστικές εντυπώσεις από οτιδήποτε.
Έτσι αντιεπιστημονικά, για την αλητεία!!
(Στα κοινωνικά!!!)
τα PMC, η μικρή σειρά, στα αυτιά μου ακούγονται τσικ-μπουμ(όπως στο γράφημα).
Μη μου χαλάς την προσπάθεια, πάντα (σχεδόν) έτσι κάνω.μα μολις το εκανες και πολυ ορθα (και με τη δεουσα αλητεια):
Με τα παλιά μυαλά θα σου έλεγα πάντα. Θα σου έλεγα "Είσαι τρελός που θα πάρεις ηχεία χωρίς να τα ακούσεις;"πότε έχει αξία η ακρόαση?
Θα χρειαστεί να ακούσεις τα ηχεία ΣΤΟ ΧΏΡΟ ΣΟΥ όταν έχεις κλειδώσει μέσα σου ότι για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείς - θέλεις να τον φροντίσεις ηχητικά καθώς και ότι χωροταξικά η υπόθεση είναι τελειωμένη. Εκεί πιστεύω ότι πρέπει να βρεις ένα ηχείο που να "σου κάνει τα χατήρια".
..αληθεια δεν ειχα τετοια προθεση, αντιλαμβανεσαι ομως τι θα γινοταν αν εγραφε ο καθε ενας το μακρυ του και το κοντο του χωρις να μπορει να συνοδευεται απο καποια επιστημονικοτητα(ή αιτιολογηση) το πραμα.Μη μου χαλάς την προσπάθεια, πάντα (σχεδόν) έτσι κάνω.
Και γω προτιμώ τα δεύτερα.Πχ μεταξύ elac και revel προτιμώ τα δεύτερα ο Γιάννης διάλεξε τα πρώτα άρα μπαίνει ο παράγοντας γούστου
σαν τον gdresios ενα πραμα δλδ....Σε διαβεβαιώ ότι άπαξ κι έχω οριστικοποιήσει τις παραμέτρους σε καμπύλη-στόχο για δεδομένο setup,δεν θ'αλλάξουν αυτές καθόλου εφόσον μένει σταθερή η ενιαία οντότητα.
εγω νομιζα οτι με τοσους χωρους θα ειχες φροντισει να εχεις σταθερη ακουστικη στον εκαστοτε χωρο....ετσι κιαλλιως σε καθε χωρο ακους και διαφορετικα.....εσυ θα αλλαζες δωματια μονο.Εάν λ.χ. προσέθετα χαλιά - αν και αποφεύγω ν'ακούω με αυτά ακόμα και το χειμώνα στην πλειοψηφία των setup - ή άλλαζα τη σύσταση λοιπών επιφανειών στο χώρο ή επίπλωση τότε θα ήταν σκόπιμο να επανεξετάζονταν...
Τα ns 10 είναι παλιά και παθητικά. Μακριά..Μου αρέσουν τα ενεργά μόνιτορ (και κάποια στιγμή πιθανόν θα ξαναπάρω), μου αρέσουν τα ηχεία που έχω αν και θεωρούνται σοροπιαστά..
Δεν έτυχε να ακούσω ποτέ το Yamaha NS-10, αν μου αρέσει κι αυτό θα πάρω άραγε το τρελόχαρτο και μια αναπηρική γιατί βαριέμαι τα πέρα δώθε στη δουλειά?
αποτι εμαθα τα βαζει στο ψυγειο πρωτα......Υποθετικος διαλογος:
- Φιλαράκι άκουσα χθες στο σπίτι του Χ κάτι ηχεία φανταστικά.
Μου πέσαν τα σαγωνια.
Ποτέ δεν είχα ακούσει την αγαπημένη μου μουσική έτσι...
-Στασου μη βιαζεσαι.
Άσε ν'ανεβάσει πρώτα
ο Αμιρ μετρήσεις
από την απόκριση συχνότητας
Να δούμε αξίζει τα λεφτά του;
Μιλωντας μονο για δυναμικο ευρος να ρωτησω : Μονο το αθρισμα της επιφανειας των γουφερ παιζει ρολο ή και το μεγεθος της καμπινας. ?Το άθροισμα της επιφάνειας των μεγαφώνων κάθε δρόμου, κερδάει.
Πρακτικά, αν επιλέξεις (σοφά) πρώτα το κοστολογιο, θα δεις πως για την απόσταση ακρόασης που θες, έχεις το πολύ 3-4 επιλογές πραγματικά αξιόλογες, από φίρμες με παράδοση στο σπορ, με σοβαρές μετρήσεις και χωρίς πολλά πολλά, η επιλογή γίνεται με οικονομικά κριτήρια.
Πάντα θα υπάρχουν ηχεία μεγαλύτερου δυναμικού εύρους, με μεγαλύτερα μεγάφωνα, με καλύτερη ον αξις και οφ αξις απόκριση, με καλύτερα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά και προφανώς με υψηλότερη τιμή.
Για κάθε κόστος, η αγορά έχει λίγα διαθέσιμα αξιόλογα προϊόντα, δε γίνεται κανένας χαμός.