Ενεργά εναντίον παθητικών ηχείων

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.112
Σε διαβεβαιώ ότι άπαξ κι έχω οριστικοποιήσει τις παραμέτρους σε καμπύλη-στόχο για δεδομένο setup,δεν θ'αλλάξουν αυτές καθόλου εφόσον μένει σταθερή η ενιαία οντότητα.Εάν λ.χ. προσέθετα χαλιά - αν και αποφεύγω ν'ακούω με αυτά ακόμα και το χειμώνα στην πλειοψηφία των setup - ή άλλαζα τη σύσταση λοιπών επιφανειών στο χώρο ή επίπλωση τότε θα ήταν σκόπιμο να επανεξετάζονταν...
τωρα που το λες κ εγώ έχω 2ταργκετ κερβς....μια για όταν μεγαλώνει το μαλλί κ μια για μετά το κούρεμα :laugh:

Reaction score
19.591
..αληθεια δεν ειχα τετοια προθεση, αντιλαμβανεσαι ομως τι θα γινοταν αν εγραφε ο καθε ενας το μακρυ του και το κοντο του χωρις να μπορει να συνοδευεται απο καποια επιστημονικοτητα(ή αιτιολογηση) το πραμα.
Δεν θα βελτιωνομασταν αλλα θα ημασταν πιο ευτυχισμενοι μεσα στην αγνοια μας ......... χα χα.
Αρα εδω μπαινει το μεγα φιλοσοφικο ερωτημα. Ποιος θελει την αληθεια , ποσο την αντεχει ανα περιοδους της ζωης και πως μπορει να τη διαχειριστει χωρις να παθει κριση η πρωτερη εντυπωση - θεωρηση που εχει φτιαξει για μια κατασταση ή τη ζωη του και να μην αναιρεσει και προτερες επιλογες του . Αυτο ισχυει για ολες τις δραστηριοτητες και η ενασχοληση με το χαι φαι δεν αποτελει εξαιρεση,

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.479
σαν τον gdresios ενα πραμα δλδ....;)

εγω νομιζα οτι με τοσους χωρους θα ειχες φροντισει να εχεις σταθερη ακουστικη στον εκαστοτε χωρο....ετσι κιαλλιως σε καθε χωρο ακους και διαφορετικα.....εσυ θα αλλαζες δωματια μονο.:p
Έχω εξηγήσει ότι η πλειοψηφία των setup είναι εγκατεστημένη σε τυπικούς οικιακούς χώρους και σε διαφορετικούς τόπους κατοικίας.Με ενδιαφέρει πρώτα η λειτουργικότητα; του χώρου ως προς την καθημερινή δραστηριότητα εντός αυτού.Για κάποιους εξ αυτών υπάρχει επίσης δέσμευση να μη διαταρασσόταν με κανέναν τρόπο η αισθητική όπως την έχουν διαμορφώσει κοντινά σε μένα άτομα που θα συμβίωναν εκεί....

Ούτως ή άλλως,έχω επίσης τονίσει ότι άμα ήθελα πανομοιότυπο άκουσμα απ'όλα όσα έχω στημένα,τότε θα κατέληγα να διαχειρίζομαι μονάχα ένα ΄΄γερό΄΄ με τιτάνια ηχεία και όσα μοντέλα ακουστικών έχω με εναλλακτικά προφίλ...

Στην τρέχουσα πάντως κατάσταση - μη αναμενόμενη να μεταβληθεί σύντομα - αφήνω τς ιδιότητες του χώρου να υπαγορεύσουν όρους δίνοντας έναυσμα για ιδέες διαχείρισης κατά τρόπον ώστε να προκύπτει αποτέλεσμα τόσο αρεστό όσο και ισορροπημένο σε καθένα εγχείρημα.Σε καμία περίπτωση η σύλληψη στη διαχείριση δεν θ'ακολουθούσε ανάδρομη πορεία...

Όλα τα setup έχουν κοινά γνωρίσματα τη διατήρηση ηχόσφαιρας έστω και αν ο ακροατής περιφερόταν όρθιος στο χώρο - από αυτό εξαιρείται μονάχα εκείνο με τις κόρνες - την απουσία μπουμαρίσματος ιδίως σε απαιτητικό στις χαμηλές πρόγραμμα ,την ικανότητα να περιγράφουν διαφορετικά ανάλογα με το περιεχόμενο της εκάστοτε παραγωγής,με αποτέλεσμα που δεν θα προκαλούσε κόπωση έστω και αν η ακρόαση εξελίσσεται σε ολοήμερη βάση,έστω και αν είχε αφεθεί σταθερά το ίδιο album...

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.732
Για να μην έχετε αμφιβολίες, αλλά και επ'ευκαιρίας της παραγγελίας μου, μπορείτε να δείτε εδώ τιμή με ΦΠΑ και μεταφορικά από Γερμανία στην πόρτα μου:

Screenshot_20201117_174534_com.mail.mobile.android.mail.jpg

1.400-κάτι ψιλά το τεμάχιο.

Και με γεια μου, ναι, 13 ζώα. :party:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Για να μην έχετε αμφιβολίες, αλλά και επ'ευκαιρίας της παραγγελίας μου, μπορείτε να δείτε εδώ τιμή με ΦΠΑ και μεταφορικά από Γερμανία στην πόρτα μου:

View attachment 187262

να τα εκατοστήσεις ντοκ!:smile:

Reaction score
1

View attachment 187262

Καλώδια δεν θα πάρεις; :o

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.112

View attachment 187262

να τα αφήσεις 72ωρες έξω να φύγει ο covid κ μετά να τα βαλεις:p

με γειες:drinks:

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.220

View attachment 187262

Μιας και μοιράζεσαι τις πληροφορίες σε τέτοιο βαθμό (και καλά κάνεις), δεν μας λες και από πού;
Γιατί "δημόσια" απ'όσο βλέπω δεν παίζει τέτοια τιμή.

Είναι ειδική τιμή επειδή από εκεί π.χ. έχεις πάρει και κάποια από τα προηγούμενα;
Ή κανονική τιμή που απλά δεν τη βρίσκει κάποιος εύκολα online;

Reaction score
15.543
άσε με εμένα ρε Κώστα...
το σωστά το ξέρουμε...αλλά είμαστε σε σαλόνια

για τώρα....συμβιβάστηκα και θυσίασα το χαιφαι μουσικό κομμάτι για το μπρουτάλ σινεματζίδικο-πολυκαναλικό χωρίς μέρσι....
με ένα ηχείο που μπορούσα να το επιλέξω όμοιο για όλα τα κανάλια και να χωρά παντού και να παίζει σωστά εκεί που θα το βάλω......με την λιγότερη εμφανισιακή ενόχληση

οι στάθμες όταν το θελήσω είναι αυτές που πρέπει χωρίς παράπονο...σε διαβεβαιώ
και τώρα που σχεδόν πήρα έγκριση και για το ταβάνι...θα πάμε ακόμα καλύτερα

αλλά και πάλι δεν ήταν αυτός ο στόχος μου εξ αρχής
ήταν η ομοιομορφία
αργότερα βλέπουμε τι θα μας έρθει να κάνουμε...υγεία να χουμε :drinks:
εννοωντας τους κοινοχρηστους χωρους, απλα εσυ βγηκες ως παραδειγμα.
......βαλε να δουμε κατι ;)

ειναι δυσκολα στους μικρους χωρους τοσο με την ακουστικη αλλα και πιο πολυ με την τοποθετηση των ηχειων......
....ο συνδιασμος αυτων σκοτωνει κιολας .

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.679
Μην τσακωνεσεστε ντιππππ

Σε λίγο θα λυθούν όλα μας τα προβλήματα :p :

Reaction score
4.242

View attachment 187262

Μεγειες Κωστα.
Προβολεα εχουμε η σε λαπτοπ βλεπουμε ακομη ταινιες?
Αληθεια εχεις υπολογισει ολα αυτα, αν τα προσθεσεις, τι συνολο ιντσων βγαινουν?

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.510
Με τα παλιά μυαλά θα σου έλεγα πάντα. Θα σου έλεγα "Είσαι τρελός που θα πάρεις ηχεία χωρίς να τα ακούσεις;"

Σήμερα με τις όποιες γνώσεις και εμπειρίες έχω θα σου πω ότι σε μεγάλο ποσοστό δεν χρειάζεται.

Θα χρειαστεί να ακούσεις τα ηχεία ΣΤΟ ΧΏΡΟ ΣΟΥ όταν έχεις κλειδώσει μέσα σου ότι για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείς - θέλεις να τον φροντίσεις ηχητικά καθώς και ότι χωροταξικά η υπόθεση είναι τελειωμένη. Εκεί πιστεύω ότι πρέπει να βρεις ένα ηχείο που να "σου κάνει τα χατήρια". Εκεί πρέπει να ακούσεις. Θεωρώ πως δεν υπάρχει τρόπος να έρθει στα γούστα σου αλλιώς. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια.

Η άλλη περίπτωση είναι η δική μου. Όλα μου τα ηχεία είναι OMNI. Μπρος πίσω μεγάφωνα και τουΐτερς. Καταλαβαίνω απόλυτα, πόσο μάλλον σε αφρόντιστο χώρο, ότι γίνεται της κοινής εκδιδομένης ανάκλασης το κάγκελο, αλλά το sound stage που έχω είναι απίστευτο, τοτανοτεράστιο. Είναι σαν να έχω 150 ηχεία και όχι 5. Παλαιότερα είχα τον τρόπο να φέρω διάφορα ηχεία σπίτι χωρίς να τα πληρώσω. Είχα καλύτερη ανάλυση αν το λέω σωστά. Όλοι έλεγαν παλιά ότι τα Mirage τσιρίζουν αλλά μόλις έφερα τα Paradigm Studio 60 V4 πχ έπαιζαν πολύ καλύτερα ψηλά. Τσίριζαν ακόμα παραπάνω αλλά δεν με ενοχλούσε γιατί ήταν καθαρό. Πολύ ποιο καθαρό από των Mirage. Έπαιζαν έτσι επειδή δεν βαρούσαν 360°; Έπαιζαν έτσι γιατί αυτά ήταν τα ηχεία για μένα; Για το χώρο; Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι εξαφανίστηκε αυτό το πελώριο Sound stage. Κανένα ηχείο που μπήκε μέσα στο χώρο δεν μου το έδωσε. Μου αρέσει. Σωστό; λάθος;
Ακούω συναυλία και αν κλείσω τα μάτια νομίζω ότι είναι μπροστά μου. Το ίδιο και στη μουσική.

Έχω φίλο χαϊεντά δικάναλο καμένο. Το σύστημα του έχει κανένα δεκάρικο. Όποτε έρχεται σπίτι τον πιάνουν τα γέλια από το sound stage που ακούει. Ούτε στα όνειρα του μου λέει.
Ποιό ηχείο θα μου το δώσει αυτό; Κανένα πιστεύω. Άσε που δεν υπάρχουν πλέον. Μόνο η Genesis βγάζει και είναι στο Θεό οι τιμές. Με τα λεφτά 2 ηχείων παίρνω 10 ME GEITHAIN.

Αυτός τώρα ο φίλος έψαχνε πάλι να αλλάξει κάτι για να κάτι τον ήχο ποιό ζεστό. Ήμουν σπίτι του. Άκουγα τι έλεγε. Κατεβάζω ένα ΕQ APP για τον Mac και του το βάζω στο Audirvana. Toυ λέω άκου και αρχίζω να παίζω με τον πίνακα του Bob Katz. Μένει λαλάκας. Μου λέει τι έκανες ρε; Του λέω σκασε και άκου. Παίζω και άλλο μέχρι να βρούμε τι θέλει. Στο τέλος του έδωσα το PDF του βιβλίου του Katz. Ακόμα κλαίει τους μισθούς που έδωσε τόσα χρόνια. Εκεί δεν χρειάζεται ακρόαση μηχανών. Εκεί θέλει ΕQ.
Αλεξη, αν και δεν το εθεσα σαν ερωτηση αλλα προσθετικα και ρητορικα σε αυτο που λες, ευχαριστω για την απαντηση και τον χρονο σου για να μου απαντησεις.
Ετσι, σε ενα μεγαλο βαθμο, μια αληθινη γνωση/αναγνωση και εμπειρια μπορει να σε οδηγησει σε ακροαση, αλλα με διαφορετικους ορους.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.479
Μιλωντας μονο για δυναμικο ευρος να ρωτησω : Μονο το αθρισμα της επιφανειας των γουφερ παιζει ρολο ή και το μεγεθος της καμπινας. ?

Εαν παιζει ρολο και η καμπινα τοτε : ποιο θα ελεγες παιζει πιο πολυ ρόλο ? η επιφανεια των μεγαφωνων ή το μεγεθος καμπινας ?

Π.χ. τα Ρεβελ προφορμα με τα δυο 8 ιντσα εαν του βαζαμε αλλο ενα ή δυο μεγαφωνα στην ιδια καμπινα , θα ηταν καλυτερα απο το να το αφηναμε με τα δυο 8 ιντσα αλλα να μεγαλωναμε το μεγεθος της καμπινας ?
Δεν γίνεται να δοθεί κατηγορηματική απάντηση σε τέτοιο ερώτημα,αφού η βέλτιστη σχεδίαση συνδέεται με τις παραμέτρους Thiele-Small και τα επακόλουθα χαρακτηριστικά στο θεμελιώδη συντονισμό του ηχειακού συστήματος...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.716

View attachment 187262

Άλλος ένας λόγος για να ταξιδέψω στη Θεσσαλονίκη μόλις το ευνοήσουν οι συνθήκες! Μπράβο φίλε!

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.510
Δεν θα βελτιωνομασταν αλλα θα ημασταν πιο ευτυχισμενοι μεσα στην αγνοια μας ......... χα χα.
Αρα εδω μπαινει το μεγα φιλοσοφικο ερωτημα. Ποιος θελει την αληθεια , ποσο την αντεχει ανα περιοδους της ζωης και πως μπορει να τη διαχειριστει χωρις να παθει κριση η πρωτερη εντυπωση - θεωρηση που εχει φτιαξει για μια κατασταση ή τη ζωη του και να μην αναιρεσει και προτερες επιλογες του . Αυτο ισχυει για ολες τις δραστηριοτητες και η ενασχοληση με το χαι φαι δεν αποτελει εξαιρεση,
το πσεμα ειναι πιο χορταστικο - Σελιν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.732
Ή κανονική τιμή που απλά δεν τη βρίσκει κάποιος εύκολα online;
Κανονική τιμή.
Για όλους.
Καμία σπέσιαλ μεταχείριση..
Το μαγαζί θα το βρείτε μόνο στο eBay.
Ψάχνοντας, βρίσκει όποιος θέλει.
To εν λόγω μαγαζί, είχε στήσει τα me Geithain στο Βερολίνο.
Μεγάλες διαφημιστικές ταμπέλες είχε του μαγαζιού αυτού εκεί μέσα.
Έχει έδρα δίπλα στα κεντρικά της Neumann..
Είναι μεγάλο επώνυμο μαγαζί, έχω ψωνίσει μπόλικα από κει.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.732
να τα εκατοστήσεις ντοκ!:smile:
Μπα, δύσκολα 100, ούτε στα 20 δε φτάνω.
Μας τελείωσαν οι έξοδοι του τρινοβ.
Του χρόνου αν με πιάσουν τα δαιμόνια μου, μπορεί να πουλήσω τον τρινοβ το 16-αρη που έχω για να πάρω τον 24-αρη, οπότε άλλα 4 τεμάχια ή 5, μπορεί να τα βολεψω σιγά σιγά..
Πάντα υπάρχει θέση για άνω κεντρικό, για 2 ακόμα άτμος και 2 ακόμα πίσω, να κλείσουν τον κύκλο, πιθανώς και για vog, πάνω από το κεφάλι μου.

Είναι πολύ οικονομικά αυτά τα δορυφοράκια, και ανά πάσα στιγμή προσθέτεις άμα θες, χωρίς οικονομική αιμορραγία.
Βολεύει στα πολυκαναλα σεταπ να μην είναι πανάκριβοι οι δορυφόροι.

Προβολεα εχουμε η σε λαπτοπ βλεπουμε ακομη ταινιες?
Δυστυχώς όχι ακόμα.
Πέσαμε σε φάση έλλειψης.
Η βλακεία είναι πως το εξόφλησα προκαταβολικά από Σεπτέμβρη, και βλέπω να τραβάει Γενάρη...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.131
Members
38.284
Νεότερο μέλος
Totti10