Ενεργά εναντίον παθητικών ηχείων

Reaction score
11.272
Χαμηλές σε σταθμη παραγωγές που ουσιαστικά όσο και να δυναμώσεις το volume δεν μεταφράζεται σε Αντίστοιχη ακουστική πίεση... Άρα όταν δίνεις νούμερα + 10 - 5 + 25 στο Τρινοβ δεν είναι απαραίτητα αντίστοιχα Ντιμπί πάνω απο την reference Σταθμη......
Έχεις δίκιο σε αυτό.

• Like
Reactions: PMC

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.756
Έχεις δίκιο σε αυτό.
Δεν εχει.
Η κορυφή της καθε ηχογράφησης/άλμπουμ, βρίσκεται πολυ κοντά στο 0.
Οπότε η κορυφή σε Reference θα είναι πάντα κοντά στο 105dB, ακόμα και αν το DR είναι......30 :o , όπου η μέση στάθμη θα ειναι μόλις 75db.

Reaction score
11.272
Μα έχω παρατηρήσει σε κάποια κομμάτια, η μπάρα της στάθμης του Foobar δεν περνάει τη μέση για να τεματίσει, σε καμία στιγμή του κομματιού. Σε άλλα φλερτάρει με το τέρμα δεξιά συνέχεια.

Άκυρο. Μετράει μετά την εφαρμογή του target curve.

Reaction score
2.826
Για να σε κάνω να γουστάρεις Κώστα EAR το πρώτο μου ζευγάρι ηχεία αγοράστηκε το 1989 και ήταν B&W βάσης δεν θυμάμαι τώρα κάτι σε ένα τελείωναν

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.716
Πολλά ηχεία γύρω γύρω, ανεβάζουν στάθμες που δε φαντάζεσαι.
Γενικά και προς όλους τους αναγνώστες ή/και συμμετέχοντες σε αυτό το thread, αυτό που γράφει ο Κώστας, είναι δύσκολο να το φανταστεί κάποιος. Εάν βρεθεί όμως μέσα σε ένα ηχητικό ημισφαίριο, τότε δεν θα χρειάζεται να φανταστεί το οτιδήποτε. Θα αντιληφθεί με τα ίδια του τα αυτιά τι ακριβώς σημαίνει αυτό που έγραψε ο Κώστας.

Παραθέτω την εμπειρία μου σε αυτό το post και κάνω quote αυτό:
Κάπου εκεί έβαλα το "Killing Fields" και τινάχτηκα λίγο (λίγο...!!!) στην εισαγωγή.
Για όσους δεν το ξέρουν, το τραγούδι είναι αυτό:

Slayer - Killing Fields

Το τραγούδι το ακούω από το 1994, έτος που κυκλοφόρησε το album. Το έχω ακούσει στο Walkman, στο (τότε) home stereo, στο πρώτο μου stereo, στο αυτοκίνητο, στα Logitech Z-5500, στα ηχεία του laptop, live σε συναυλίες του συγκροτήματος, στο τωρινό μου home stereo, με subwoofers και χωρίς subwoofers.

Ε, λοιπόν, η εμπειρία ακρόασης που είχα στο home cinema του @stathis, στο ίδιο αυτό τραγούδι, το οποίο είχα ακούσει χιλιάδες φορές στο παρελθόν και νόμιζα ότι το ήξερα "σαν την παλάμη μου", ήταν εξωπραγματική!

Η ένταση ήταν πρωτόγνωρη - κι οι υψηλές εντάσεις δεν μου είναι άγνωστες! Οι παραμορφώσεις ήταν μηδαμινές! Απίστευτο; Κι όμως! Αυτό που περιγράφει κάποιες φορές ο Κώστας, όταν γράφει ότι άκουγε παρέα με κάποιον άλλον σε (πολύ) υψηλές εντάσεις και ταυτόχρονα κουβέντιαζαν χωρίς να ενοχλούνται από την ένταση, ε, αυτό ακριβώς.

Ένταση χωρίς παραμόρφωση. Διόρθωση: πολύ υψηλή ένταση χωρίς καμία παραμόρφωση. Μην γελιέστε, είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού ηχητικά φροντισμένου χώρου και ικανού αριθμού ηχείων. Αν υποθέσουμε ότι έχω φροντισμένο χώρο, την ένταση που βίωσα στο χώρο του Στάθη, με τα τέσσερα ηχεία μου (σημείωση: 2kW στο κάθε ηχείο και 1kW στο κάθε subwoofer), δεν πρόκειται να την πετύχω ποτέ. Ποτέ. Ποτέ.

Εκτός κι αν αυξήσω τον αριθμό των ηχείων. ;)

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.510
(κοιτα @wizzy οσο παραμορφωνει τοσο καλητερο γινεται 🐒)
εμεινα στο προηγουμενο δισκο - εμενα τελειωνουν οι Slayer στο Gemini :smoke:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.510
σε πειραζω.. σωστα τα λες 🐒
εδω ξανακουσα το killing fields, 20-25 χρονια μετα, και μεταξυ μας μη βγει παραεξω.. ηρθε στο μυαλο κατι απο τη παλια τοτε αισθηση.

Reaction score
2.826
Γενικά και προς όλους τους αναγνώστες ή/και συμμετέχοντες σε αυτό το thread, αυτό που γράφει ο Κώστας, είναι δύσκολο να το φανταστεί κάποιος. Εάν βρεθεί όμως μέσα σε ένα ηχητικό ημισφαίριο, τότε δεν θα χρειάζεται να φανταστεί το οτιδήποτε. Θα αντιληφθεί με τα ίδια του τα αυτιά τι ακριβώς σημαίνει αυτό που έγραψε ο Κώστας.

Slayer - Killing Fields

Το τραγούδι το ακούω από το 1994, έτος που κυκλοφόρησε το album. Το έχω ακούσει στο Walkman, στο (τότε) home stereo, στο πρώτο μου stereo, στο αυτοκίνητο, στα Logitech Z-5500, στα ηχεία του laptop, live σε συναυλίες του συγκροτήματος, στο τωρινό μου home stereo, με subwoofers και χωρίς subwoofers.

Ε, λοιπόν, η εμπειρία ακρόασης που είχα στο home cinema του @stathis, στο ίδιο αυτό τραγούδι, το οποίο είχα ακούσει χιλιάδες φορές στο παρελθόν και νόμιζα ότι το ήξερα "σαν την παλάμη μου", ήταν εξωπραγματική!

Η ένταση ήταν πρωτόγνωρη - κι οι υψηλές εντάσεις δεν μου είναι άγνωστες! Οι παραμορφώσεις ήταν μηδαμινές! Απίστευτο; Κι όμως! Αυτό που περιγράφει κάποιες φορές ο Κώστας, όταν γράφει ότι άκουγε παρέα με κάποιον άλλον σε (πολύ) υψηλές εντάσεις και ταυτόχρονα κουβέντιαζαν χωρίς να ενοχλούνται από την ένταση, ε, αυτό ακριβώς.

Ένταση χωρίς παραμόρφωση. Διόρθωση: πολύ υψηλή ένταση χωρίς καμία παραμόρφωση. Μην γελιέστε, είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού ηχητικά φροντισμένου χώρου και ικανού αριθμού ηχείων. Αν υποθέσουμε ότι έχω φροντισμένο χώρο, την ένταση που βίωσα στο χώρο του Στάθη, με τα τέσσερα ηχεία μου (σημείωση: 2kW στο κάθε ηχείο και 1kW στο κάθε subwoofer), δεν πρόκειται να την πετύχω ποτέ. Ποτέ. Ποτέ.

Α ρε Λουκά που σας χρειάζεται με αυτά τα σατανικά ακούσματα

wizzy

Reaction score
21.716
(κοιτα @wizzy
εμεινα στο προηγουμενο δισκο - εμενα τελειωνουν οι Slayer στο Gemini :smoke:
Μην παραπληροφορείς τον κόσμο ρε! Το "Undisputed attitude" (στο οποίο περιλαμβάνεται το "Gemini") είναι μεταγενέστερο του "Divine Intervention", όχι προγενέστερο. :)

@gdresios και τι να ακούω, ρε φίλε; Φλάουτα και τρομπόνια; :biggrin:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.510
Μην παραπληροφορείς τον κόσμο ρε! Το "Undisputed attitude" (στο οποίο περιλαμβάνεται το "Gemini") είναι μεταγενέστερο του "Divine Intervention", όχι προγενέστερο. :)
..το 96 δεν ηταν πριν το 94 ?:lolsign:
ναι σωστα, το μπερδεψα με το live intrusion (vhs), που ειχε και ενα cd στο U.Attitude.

Reaction score
2.826

@gdresios και τι να ακούω, ρε φίλε; Φλάουτα και τρομπόνια; :biggrin:
Καλά δεν είμαστε και τέτοιοι κάτι τέτοιο και άλλα πολλά

1E751308-7351-424D-B42E-43A322DBC434.jpeg

A372F456-4759-4779-9824-620BB3722C45.jpeg

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.146

Slayer - Killing Fields

Αυτές τις αηδίες ακούς παιδάκι μου?
Καλά κάνουνα και δεν τις παίζουν τα ηχεία σου.
Αν τις παίζουν , κακώς κάνουν. Θα έρθω να τα πειράξω , να σου πετάνε νερό με νερομπίστολα όποτε βάζεις τέτοιες αηδίες.
Στην επόμενη αναβάθμιση που θα βγάλω θα αρνείται ο ενισχυτής να παίξει. Το δε ηχείο θα χλιμιντρίζει.
Τι στο διάολο , κάπου θα σταματήσεις. :lolsign:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.931
Ιερά Μονή Ενεργών-Παθητικών μου το κάνατε το νήμα σήμερα αδελφοί ημών αβουσαιστές :laugh:
Τι θες μάναμ. Αφού όλη μέρα έσκαγες μύτη κάθε τόσο κι έλεγες: ήρεμα αδελφοί μου.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.112

wizzy

Reaction score
21.716
wizzy πες και για τον δίσκο της Βανδή που σαρές καλέ :roflmao:
Ρε φιόγκο, ποια Βανδή κι αηδίες;;;; Beth Hart λέμε και τα μυαλά στο mixer!!!
Καλά δεν είμαστε και τέτοιοι κάτι τέτοιο και άλλα πολλά

View attachment 187298
View attachment 187299
3/6 τα ακούω/έχω στη συλλογή μου. Περνάς την εξέταση οριακά. :biggrin:
Αυτές τις αηδίες ακούς παιδάκι μου?
Καλά κάνουνα και δεν τις παίζουν τα ηχεία σου.
Αν τις παίζουν , κακώς κάνουν. Θα έρθω να τα πειράξω , να σου πετάνε νερό με νερομπίστολα όποτε βάζεις τέτοιες αηδίες.
Στην επόμενη αναβάθμιση που θα βγάλω θα αρνείται ο ενισχυτής να παίξει. Το δε ηχείο θα χλιμιντρίζει.
Τι στο διάολο , κάπου θα σταματήσεις. :lolsign:
Γιάννη, αυτά είναι νανουρίσματα... :biggrin:

Reaction score
3.465
Και είναι πέρα για πέρα βέβαιο ότι τα ίδια ηχεία, μαζί, σε ένα άλλο δωμάτιο θα είχαν άλλη συμπεριφορά. Προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο το καθένα από μόνο του.
Άραγε τι αξία έχει η ακρόαση;
Όση αξία έχει και το τεστ drive στο αυτοκίνητο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.132
Members
38.285
Νεότερο μέλος
pKar