Ενεργά εναντίον παθητικών ηχείων

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.737
Εγω πέρσι ήθελα να πάρω πλυντήριο και πήρα τα άπλυτα και πήγα Κωτσόβολο.
Να χρησιμοποιείς μπλου τζιν στα τεστ ντραιβ, με σιδερένια κουμπιά, να ακούς και τη φασαρία που κάνουν στον κάδο, όταν γυρνάει μια από δω μια από κει.

Δε ξέρεις από πού μπορεί να στη φέρει ένα πλυντήριο ρούχων..

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Χρήσιμο θα ήταν και το τεστ ντραιβ σε τηλέφωνα ντουζιέρας.
Πήρα ένα πρόσφατα, και είναι εντελώς αηδία, δε πιτσιλάει καλά να απλώνει να το χαίρεσαι.
Αν το είχανε συνδεδεμένο στο κατάστημα, να πάρω το αγαπημένο μου αφρολουτρο (όπως παίρνουν τις αγαπημένες τους μουσικές στα μαγαζιά και στις εκθέσεις) να λουστώ με την ησυχία μου, θα το είχα απορρίψει.

Άτιμη κοινωνία... Ούτε ένα ντουζακι να μη μπορείς να κάνεις στα λερόι..
:lol::lol::lol:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.146
Πήρα ένα πρόσφατα, και είναι εντελώς αηδία, δε πιτσιλάει καλά να απλώνει να το χαίρεσαι.
Αν το είχανε συνδεδεμένο στο κατάστημα, να πάρω το αγαπημένο μου αφρολουτρο (όπως παίρνουν τις αγαπημένες τους μουσικές στα μαγαζιά και στις εκθέσεις) να λουστώ με την ησυχία μου, θα το είχα απορρίψει.

Tι να κάνεις? να λουστείς? τι να λούσεις βρε χαμένε? Πλάκα μας κάνεις?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.737
το κάθε τεστ ντραιβ λέει τόσα σε αυτόν που το κάνει όσα του επιτρέπει η εμπειρία του
Α ναι.

Η εμπειρία είναι (νομίζω) το σύνολο των σφαλμάτων που έχεις κάνει ως τώρα.

Συνοδεύεται από κοινή λογική.

Κατά τον Αϊνστάιν η κοινή λογική σταματάει κάπου στο γυμνάσιο:

images (7).jpeg

Και βεβαίως η κοινή λογική όπως και η εμπειρία μας, μας οδηγεί στο απλό συμπέρασμα πως ο Αϊνστάιν δεν έλεγε τέτοιες μπούρδες.

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.146
Εγω πέρσι ήθελα να πάρω πλυντήριο και πήρα τα άπλυτα και πήγα Κωτσόβολο.
Μην το γελάς , εγώ το έκανα , και πήγα στην κουνιάδα της θείας του βαγγέλη , που είναι φίλος με τον κολλητό του υδραυλικού μου.
Εβαλα μιά μπουγάδα μιλάμε γ@μάτη. Τα άφησα κιόλας εκεί , μου τα στέγνωσαν τα σιδέρωσαν , όλα καλά.
Πήγα εγώ την άλλη μέρα τα πήρα Κύριος. Η χρέωση ,μόλις 10e.
Ασε σου λέω απίσταευτη φάση. :lolsign:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.737
Η εμπειρία βέβαια, ως σημαντικό βίωμα στον καθένα, ας πούμε στις διακοπές σε ένα νησί, είναι αυτή που θα πλέξει εγκώμια ή το ανάποδο, αναλόγως μάλλον των εκάστοτε περιστάσεων.

Δηλαδή, πήγα στη Σαντορίνη και ήταν χάλια εμπειρία, η θάλασσα απαράδεκτη, κόσμος χαμός δε λέγεται, πανάκριβο ένα δωματιάκι μια σταλιά, χάλια το φαγητό, άστα, μακριά.

Άλλος ταξιδιώτης θα λέει πόσο υπέροχα πέρασε στην υπόσκαφη σουίτα με τη δική του πισίνα και θέα στην καλντέρα, τι φανταστικά φαγητά είχε ο τάδε σεφ και τι ομορφιά έχει το νησί αυτό, που αποτέλεσε μια εξαιρετική εμπειρία να διηγείται σε φίλους και γνωστούς.

Εμπειρίες ζωής.

Η εργασιακή εμπειρία ως εμπειροτεχνία βεβαίως είναι σημαντική. Έτσι ας πούμε ένας γιατρός, παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σιγά σιγά και σταδιακά σε όλο και περισσότερες επεμβάσεις, στο τέλος στέφεται ειδικός και τις πραγματοποιεί μόνος του.
Ένας βοσκός όμως, όσα επεισόδια κι αν δει του αγαπημένου μας γιατρού ντοκτορ χάουζ στην τιβί, δε θα αποκτήσει ποτέ τα κατάλληλα εφόδια για να πραγματοποιεί μόνος του θεραπείες και επεμβάσεις, χρειάζεται απαραιτήτως το υπόβαθρο γνώσης.

Η γνώση δυστυχώς είναι προαπαιτούμενη σε οτιδήποτε έχει να κάνει με εξειδικευμένα αντικείμενα.

Η εμπειρία στην εξάσκηση επαγγέλματος είναι επίσης σημαντική, ιδίως σε επαγγέλματα με εξάσκηση με το θεό, καθώς η καθημερινή επαφή με το θεό ας πούμε ενός ιερέα, του δίνει όλο και περισσότερη εμπειρογνομοσύνη για όλα, μέχρι και εφόδια για κήρυγμα περί κορονοϊού.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.479
Η εμπειρία βέβαια, ως σημαντικό βίωμα στον καθένα, ας πούμε στις διακοπές σε ένα νησί, είναι αυτή που θα πλέξει εγκώμια ή το ανάποδο, αναλόγως μάλλον των εκάστοτε περιστάσεων.

Δηλαδή, πήγα στη Σαντορίνη και ήταν χάλια εμπειρία, η θάλασσα απαράδεκτη, κόσμος χαμός δε λέγεται, πανάκριβο ένα δωματιάκι μια σταλιά, χάλια το φαγητό, άστα, μακριά.

Άλλος ταξιδιώτης θα λέει πόσο υπέροχα πέρασε στην υπόσκαφη σουίτα με τη δική του πισίνα και θέα στην καλντέρα, τι φανταστικά φαγητά είχε ο τάδε σεφ και τι ομορφιά έχει το νησί αυτό, που αποτέλεσε μια εξαιρετική εμπειρία να διηγείται σε φίλους και γνωστούς.

Εμπειρίες ζωής.

Η εργασιακή εμπειρία ως εμπειροτεχνία βεβαίως είναι σημαντική. Έτσι ας πούμε ένας γιατρός, παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σιγά σιγά και σταδιακά σε όλο και περισσότερες επεμβάσεις, στο τέλος στέφεται ειδικός και τις πραγματοποιεί μόνος του.
Ένας βοσκός όμως, όσα επεισόδια κι αν δει του αγαπημένου μας γιατρού ντοκτορ χάουζ στην τιβί, δε θα αποκτήσει ποτέ τα κατάλληλα εφόδια για να πραγματοποιεί μόνος του θεραπείες και επεμβάσεις, χρειάζεται απαραιτήτως το υπόβαθρο γνώσης.

Η γνώση δυστυχώς είναι προαπαιτούμενη σε οτιδήποτε έχει να κάνει με εξειδικευμένα αντικείμενα.

Η εμπειρία στην εξάσκηση επαγγέλματος είναι επίσης σημαντική, ιδίως σε επαγγέλματα με εξάσκηση με το θεό, καθώς η καθημερινή επαφή με το θεό ας πούμε ενός ιερέα, του δίνει όλο και περισσότερη εμπειρογνομοσύνη για όλα, μέχρι και εφόδια για κήρυγμα περί κορονοϊού.
Ακόμα δυσμενέστερη προοπτική,να νομίζει κάποιος ότι αποκτά ιατρικές γνώσεις παρακολουθώντας επεισόδια όχι του House MD αλλά του...Gray's Anatomy. :roflmao:
Α ναι.
Η εμπειρία είναι (νομίζω) το σύνολο των σφαλμάτων που έχεις κάνει ως τώρα.
Συνοδεύεται από κοινή λογική.
Κατά τον Αϊνστάιν η κοινή λογική σταματάει κάπου στο γυμνάσιο:
View attachment 187371
Και βεβαίως η κοινή λογική όπως και η εμπειρία μας, μας οδηγεί στο απλό συμπέρασμα πως ο Αϊνστάιν δεν έλεγε τέτοιες μπούρδες.
Ευτυχώς που δεν θα ήταν το σύνολο των...καταλήψεων. :sneaky:
Μην ξεχνάμε ότι δεν πρέπει να λαμβάνεται τοις μετρητοίς η απόδοση όλων των διαδικτυακών γνωμικών στον Einstein

Οι δε προκαταλήψεις που αποκτάμε ύστερα από τα 18 λέγονται...ιδεολογία.
(αυτό είμαι βέβαιος ότι δεν έχει ειπωθεί από τον Einstein,αφού...μόλις το σκέφτηκα)

Η επίδειξη μετά δοκιμαστικής ακρόασης ανάγεται - όπως και η...πίστη - σε μια λαχτάρα κοινωνίας με παραμελούμενα κομμάτια του εαυτού μας μέσα από τις σχετικές ιεροτελεστίες...

Πλάκα είναι ότι τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια όποτε είχα κλείσει ραντεβού για δοκιμαστική ακρόαση,στόχος ήταν να μου έφευγε εντελώς η ιδέα απόκτησης του εκάστοτε δοκιμίου...Διαφορετικοί χαρακτήρες με τις δικές τους ιεροτελεστίες.
Επιτέλους εξηγήθηκε η τραχύτητα σε ορισμένα ξεσπάσματα του αγαπημένου μας Ear...Είμαι βέβαιος ότι σκευάσματα όπως Macrogol θα μαλάκωναν ακόμα και το περιεχόμενο...δημοσιεύσεων με το ύφος γραφής του.:roflmao:

Reaction score
6.815
Καλή η γελοιοποίηση των πάντων αλλά γενικότερα τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ελεύθεροι είσαστε βέβαια όλοι να κάνετε ότι θέλετε. Οπότε στάξτε αίμα για στρώματα ύπνου χωρίς να ξαπλώσετε, πολυθρόνες, αυτ/τα, ηχεία κλπ κλπ.
Έχει και αυτό την πλάκα του ειδικά όταν αναρωτιέσαι μετά τι μαλ@κία έκανες!

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.220
Εγώ πάντως το τελευταίο αυτοκίνητο που αγόρασα (το πιο ακριβό που έχω αγοράσει ποτέ, με διαφορά), το παρήγγειλα online*, χωρίς να το έχω δει ποτέ από κοντά. ΟΧΙ το συγκεκριμένο που αγόρασα, αυτό το μοντέλο γενικά. Δεν έκανα καν τον κόπο να πάω σε μια αντιπροσωπεία να το δω. Ούτε είχε τύχει από κάποιον φίλο.

Το είχα δει στον δρόμο, μ'άρεσε, καλά πράγματα διάβασα, με κάλυπταν τα specs, αξιόπιστη μάρκα (θεωρητικά), ε, αυτά. Τι να δω από κοντά; Παίζει να είχα κοιτάξει και μέσα από το τζάμι όταν το είχα πετύχει παρκαρισμένο.

Αυτά. Δεν το μετάνιωσα.

*Πολύ πριν την καραντίνα

Reaction score
6.712

Δεν φταίει το ντουζακι
Μήπως να το ψάξετε λίγο με τα καλωδια.....συγνώμη το σπιράλ σύνδεσης ήθελα να πω :biggrin:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.067
Αντε και έκανες test drive να δεις αν σου αρέσει η θέση οδήγησης.
Άντε και ξάπλωσες στο στρώμα να δεις αν σε βολεύει.

Στο ηχείο τι να ακούσεις;
Αφού θα αλλάξει στο χώρο σου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.737
Εμένα κάποια στρώματα είναι αλήθεια πως με κουράζουν μετά τις 8-10 ώρες ύπνου.

Πέραν των σωστών προδιαγραφών σκληρότητας με συνδυασμό βάρους, για σωστό ευθειασμο σπονδυλικής στήλης.

Θα το σκεφτώ στην επόμενη αγορά, να ζητήσω να με αφήσουν να κοιμηθώ ένα βράδυ στο μαγαζί που τα πουλάνε, να συμπληρώσω τις απαιτούμενες ώρες.
Δεν φταίει το ντουζακι
Μήπως να το ψάξετε λίγο με τα καλωδια.....συγνώμη το σπιράλ σύνδεσης ήθελα να πω :biggrin:
Τα καλώδια ...συγνώμη τα σπιράλ, είναι τυπικά σωστού μήκους σπιράλ 1/4 ιντσας, όπως προβλέπεται για αυτή τη χρήση, εύκαμπτα και τρέχει μια χαρά το νερό από αυτά.

Κάτι που κάνοντας γενίκευση, θα μπορούσα να ισχυριστώ και για τα καλώδια βέβαια, αλλά δε θέλω να ξεκινήσει πάλι ο Λέανδρος να διαμαρτύρεται, οπότε δε το λέω. :lol:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.510
η ζωη ειναι σαν κουτι με σοκολατακια, ποτε δεν ξερεις τι θα βρεις μεσα... που λεει και ο φορεστ γκαμπ...
(στο παρασυνθημα, αυτο ποτε δε το καταλαβα .. σε ενα κουτι με σοκολατακια θα βρεις σοκολατακια... 🐒 )

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.737
Πλάκα είναι ότι τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια όποτε είχα κλείσει ραντεβού για δοκιμαστική ακρόαση,στόχος ήταν να μου έφευγε εντελώς η ιδέα απόκτησης του εκάστοτε δοκιμίου..
Αντιθέτως προσωπικά, δε χρειάζομαι ραντεβού για ακρόαση ώστε να απορρίψω λχ ηχείο, το απορρίπτω με συνοπτικές διαδικασίες, βλέποντας 2-3 γραφήματα.
Ή την τιμή. :lol:

Επίσης απορρίπτω ηχεία με κάποια γνωστή μάρκα στην ουγια, που την έχω βάλει στο μάτι. Μίλα μου για μπιενταμπλεγιου, μίλα μου πρόστυχα, έλα να με φτιάξεις τη μέρα. :smg:

Last edited:

Reaction score
19.591
Η εμπειρια σαν εννοια εχεις διαφορες "πτυχες". Οπως παντα τα πραγματα δεν ειναι απλα. Ολοι ειμαστε συνηθως εξοικειωμενοι με την απλη εννοια της, την εργασιακη εμπειρια. Η εμπειρια βεβαια, σαν εννοια υπαρχει και στην επιστημη και στη φιλοσοφια και στη θεολογια (σαν βιωμα).

Στην επιστημη για παραδειγμα ειναι αρρηκτα συνδεδεμενη σαν εννοια με το πειραμα και την παρατηρηση. Η παρατηρηση βεβαια , επιστημονικα περιλαμβανει και τα μηχανηματα που εχει εφευρει ο ανθρωπος για να ξεπερασει την αδυναμια των αισθησεων του. Αποπειρα, αποκλεισμου της εννοιας της εμπειριας (που στην επιστημη συνδεεται στενα με το πειραμα και την παρατηρηση), δεν ειναι μια επιστημονικη αποψη. Θυμιζει ιδεολογικη τοποθετηση μεσα στην επιστημη (υπαρχει και αυτο ειδικα σε υψηλα κλιμακια επιστημονων ιδιως pop επιστημονων στο youtube) και περισσοτερο scientism και όχι science. Το προβλημα του "scientism" (επιστημονισμος) vs science (επιστημη) ειναι πολυ πιο σημαντικο και βαθυ προβλημα σημερα , απο το εμπειρια vs γνωση vs ... . Παραπερα , στα πλαισια ενος φορουμ δε μπορει να αναλυθει.

1) Εισαγωγικος απλος ορισμος της εννοιας :

2) Χρησιμα λινκ για το προβλημα το ουσιαστικο που υποβοσκει περα και πισω απο το απλο "εμπειρια"- "βιωμα" -"νοημα" οπως και κατανοηση οτι ακομα δε συμφωνουμε για την εννοια το τι πραγματικα ειναι ουσιαστικη γνωση και δεν εχει καν λυθει απο την εποχη του Αριστοτελη και Πλατωνα μεχρι σημερα. Απλως ο συγχρονος επιστημονας δεν εχει ιδεα απο φιλοσοφια και εννοιες. Εξαλλου philosophy is dead δεν ειπε ο Χωκινγκ. ? στο τελευταιο του βιβλιο ενω μεχρι λιγο πριν κρατουσε μια ουδετερη σταση ? Ασχετο : Ε, πιεστηκε ο ανθρωπος ιδεολογικα να παρει θεση, εστω και τελευταιος, για οποιον ξερει και καταλαβαινει. Χρονια τον πιεζαν υποθετω βεβαια.

Ιστορικη αναδρομη της επιστημολογιας : (αφηστε το τελευταιο, για πολυ παραπερα εμβαθυνση)

3) Επιστημονισμος vs Επιστημης (προτεινομενο απο εμενα να ριξετε το βαρος σε αυτο το θεμα για τη μελλοντικη σας ερευνα, που ειναι και το πιο "συγχρονο" θεμα).

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.132
Members
38.285
Νεότερο μέλος
pKar