Ενεργά εναντίον παθητικών ηχείων

Reaction score
518
κάπου είχε πέσει το μάτι μου σε ένα αρχείο μάλλον genelec που εδινε τις κατευθυνσεις του ηχου αναλογα τα hz.

μήπως το έχει κανείς πρόχειρο;

Reaction score
4.242
Με πι έμ, με το ζόρι λέμε.
Με πι έμ, με το ζόρι λέμε.

Δηλαδη παντα ετσι ησουν! Απο μικρος δεν τα επερνες τα γραμματα και με το ζορυ και την πολυ επαναληψη να μαθεις κατι.

Σουπαμε παρε καμμια καλη - μεγαλη τηλεοραση, ηθελες προβολεα. Τωρα κατσε στο ταμπλετ να βλεπεις ταινιες! :fuckyou:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.054
.... το επόμενο βήμα στο audio είναι η κατάργηση των αναλογικών και ψηφιακών συνδέσεων / καλωδίων, ακόμη και των AES/EBU.....

Έρχονται τα network speakers
Βασικά υπάρχουν ήδη.
Genelec.
Grimani Systems.

Γενικά, μακάρι να γίνει. Το βλέπω έως και αδύνατο.
Μία τέτοια κίνηση εξαφανίζει την βιομηχανία καλωδίων και ενισχυτών.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.054
Τα πρωτόκολλα για δικτυακά ηχεία είναι δύο.
ΑoΙP και Dante.
Δικτυακά ηχεία για custom installations υπάρχουν αρκετά.
Σε σοβαρά ηχεία βάζουμε και την Hedd που έχει ήδη Dante.
Θα έχει και η Adam στα μεγάλα, S Series.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.721
ο hypex να πλερώσει να βάνει ένα δικτυακό πρωτόκολο και σας έχω γραμμένους μετά όλους...
Όλα από τον Πούτσι τα περιμένεις, ενισχυτές, Ντακ, μεγάφωνα, κρος, δίκτυα, έλεος κάπου, παντρέψου τον.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.721
Έρχονται τα network speakers
Αν είναι και roon ready και Dolby Atmos ready, με ένα βασικό πακέτο δυνατοτήτων DSP για μια βασική ισοστάθμιση στους άξονες πλάτους και χρόνου, και διαθέτουν μια αυτοματοποιημένη διαδικασία αυτής της ισοστάθμισης χώρου με δικό τους μικρόφωνο με το βασικό ταργκετ κερβ της χαρμαν, υπολογίζοντας ταυτόχρονα στον αλγόριθμο ισοσταθμισης κάποιες αναγκαίες μικροδιαφοροποιήσεις λόγω μετρήσιμου RT και απόκρισης στα άκρα, με βάση τις αρχές της ψυχοακουστικής, τότε ναι, θα λήξει το θέμα.

Μέχρι ολοκλήρωσης του πακέτου, θα έχουμε τις προβλεπόμενες θεωρίες συνωμοσίας, λόγω άγνοιας του κόσμου και λόγω ανυπαρξίας έτοιμης αυτορυθμιζόμενης λύσης.

Μόλις όμως ο κάθε πικραμένος από το πανηγύρι του χάλι ενδ, βρει μια τέτοια λύση και τη βάλει και αυτορρυθμιστεί και παίξει, τότε θα τελειώσουν όλα. Θα κλείσει το ποίημα του όντιο φορέβε.

Έχει ακόμα δρόμο.
Οι δυνατότητες υπάρχουν, μα μια πρόταση που να τα ενσωματώνει όλα μα όλα, όμορφα και εύχρηστα, σε ένα προϊόν, όχι.

Ώστε να μπορείς να πάρεις είτε ένα είτε δύο είτε 5 είτε 42 ηχεία και να τα απλώσεις ολοβερ και να τους διανείμει αυτοματοποιημένα τα κανάλια που πρέπει για ιμερσιβ εξπίριενς με συμβατότητα σε όλα τα διαθέσιμα φορμάτ, και με αυτόματη ενσωμάτωση όσων σαμπ έχεις.

Α, και να είναι και φτηνό. Στα 50 χιλιάρικα το ηχείο, δεν έχει νόημα. Θα πρέπει να ξεκινάει η γκάμα από ένα πεντακοσάρικο το ηχείο, μέχρι ας πούμε 10 χιλιάρικα το ηχείο, και να καλύπτουν τις γνωστές αναγκαίες αποστάσεις ακρόασης.

Έχουμε δρόμο.

Reaction score
1
Τον Χρόνη τον γνώρισα το 1994, στο γυμναστήριο που πήγαινα (το οποίο λίγο αργότερα πέρασε στα χέρια μου). Καταπληκτικός άνθρωπος με πάρα πολλές γνώσεις στο αντικείμενο (της προπόνησης/διατροφής) πολύ μπροστά από την εποχή του, ελάχιστοι άνθρωποι στην Ελλάδα γνώριζαν τόσα την εποχή εκείνη και ήμουν πολύ τυχερός που βρέθηκε στο δρόμο μου, τίποτε άλλο...
Μετά από μερικά χρόνια χαθήκαμε (έκλεισε το γυμναστήριο) και πριν από αρκετό καιρό όταν έψαξα να τον βρω, έμαθα τα δυσάρεστα νέα, τώρα μόλις σ' αυτό το link έμαθα ότι είχε επαφή και με το χώρο του audio, δεν είχα ιδέα.
Συγνώμη για το off topic.
Ωραίες εποχές. Τότε ακούγαμε :biggrin:
Όχι απλά είχε "ιδέα", αλλά τουναντίον μάλιστα, το κατανόησε πλήρως.

Έχω προσωπικά μηνύματα με χρονολογία 2006 όπου φαίνεται να προβλέπει ξεκάθαρα πως το blue ray θα είναι το υψηλής πιστότητας μουσικό μέσο του μέλλοντος, αν και δεν είχε ανακοινωθεί τίποτα τέτοιο τότε. Δεν υπήρχε το BDA, μα αυτός ήξερε από τότε πως εκεί είναι πλέον ο δρόμος.
Μάλιστα, όταν είδε πως από το HDMI περνούσε HD πολυκάναλο σήμα (όλα τα φορμά), τότε (πάλι για 2006 μιλάμε) μου έγραψε πως ο θάνατος του SACD ολοκληρώθηκε, τόσο για δικάναλο όσο και για πολυκάναλο περιεχόμενο.

Έχω ένα σωρό pm από κείνη τη χρονολογία, όπου με ενθουσιασμό μου έστελνε τις προδιαγραφές των multichannel format και του HDMI, καθώς και για cat6 και τρόπους συνδεσμολογίας και μεταφοράς ψηφιακού πολυκάναλου σήματος υψηλής δειγματοληψίας.

Τα pdf της Dolby, τα είχε ξεσκονισει σε βάθος.

Πολύ μπροστά από την εποχή του.
Καλά κάνετε και γράφεται τέτοια για να μαθαίνουν οι νέοι. Οι παλιοί είχαν και ππλύ καλό ήθος. Έχω διαβάσει όλα τα παλιά post και σε κάποια.από αυτά συμμετείχε και ο Bhutia. Τυχαίο; δεν νομίζω..

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.928
Σας έχω γράψει. Ο θάνατος του δικάναλου & πάρτε ενεργά.

Ποιος νομίζεις ότι ήταν αυτός που με έκανε με το ζόρι να δω τα Κλάιν Μάιν, μια εποχή που κανείς δε τα συζητούσε κι ελάχιστοι γνώριζαν την ύπαρξή τους; Με πι έμ, με το ζόρι λέμε.
Η ερώτηση ήταν περί συνδέσεων και πρωτοκόλλων.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.721
ρώτησες και έμαθες γκουφάλα, ε;
Ναι, έμαθα πως πήγες και του πήρες βέρες.
Άντε, καλά στέφανα.
Η ερώτηση ήταν περί συνδέσεων και πρωτοκόλλων.
Σύνδεση HDMI, από blue ray σε av.
Σύνδεση ethernet, από roon ready μηχάνημα στριμερ γενικών καθηκόντων, σε av.
Av processor ως Ντακ και με DSP.
Και βάλε όσα ηχεία θες.
Ενεργά αν θες να μη παιδευεσαι, παθητικά αν είσαι μαζοχοντιοκαλωδιας.

Αυτά είναι της σήμερον ημέρας τα νορμάλ, τα διαδεδομένα.

Οι σπάνιες ασύρματες ψηφιακές λυσεις έχουν τα δικά τους ντράβαλα, δεν είναι mainstream και μάλλον θα μπλέξεις εσύ που είσαι εντελώς mainstream και τίποτα το παραπάνω, όπως όλοι μας.

Οι mainstream συνδέσεις και πρωτόκολλα που δουλεύουν, είναι HDMI & ethernet στην πηγή, και XLR στο ηχείο. Αυτά αρκούν.

Αν θες γενική ενημέρωση επι παντός επιστητού, ιδού το ίντερνετ ιδού το πήδημα, ξεκίνα από δω:

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.116
Members