Ενεργά εναντίον παθητικών ηχείων

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.721
ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου ντοκ να με πληροφορήσεις με διαγράμματα, αλλά θα προτιμούσα ένα hd ηχητικό αρχείο με ένα κομμάτι ν' ακούγεται απ' τα συγκεκριμένα ηχεία. Αν ήταν τηλεόραση ή προτζέκτορας θα μου έκανε απόλυτα το οπτικό υλικό, για τ' αυτιά προτιμώ το ακουστικό υλικό!
Σιγουράτζα!!:hi:
Ένα αστείο ήταν καλέ...μη το παίρνεις τοις μετρητοίς.
Το τζενελεκ είναι κορυφαίο ηχείο, φουλ στις χροιές που λένε, κι ας μην έχει καλώδια να τις κόβουν ή και να τις γεννάνε.
Λένε επίσης πως έχει πολύ μαλακά πρίμα, σχεδόν μεταξένια. Γλυκόηχο.
Επίσης έχει μεγάλη διασπορά, να, όπως το me Geithain, που βλέπεις στο σχεδιάγραμμα πολικής απόκρισης στις 45° να έχει πρακτικά μηδενική πτώση στάθμης, ενώ στις 75° μόλις 3 ντεσιμπέλ.

Βέβαια βλέπεις μέχρι 125 κύκλους εδώ, μα παίρνεις μια καλή ιδέα, άλλωστε το κρος του σαμπ είναι στους 500 κύκλους, μέχρι κει σίγουρα δεν αλλάζει τίποτα.

Πάντως η μεγάλη διασπορά είναι και πρόβλημα σε απεριποιητα σαλόνια, διότι σημαίνει πως θα παίρνει μπόλικη πληροφορία όλος ο χώρος, άρα αν δεν είναι περιποιημένες οι επιφάνειες, πιθανώς να τις ακούσεις καλά.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Νομίζεις ότι θα ήσουν καλυμμένος...Έστω και σε οπτική αξιολόγηση,εάν παρατηρείς λ.χ. τη χρωματική ακρίβεια το βάθος μαύρου,διαβαθμίσεις γκρίζου ή το εύρος παλέτας ενός πάνελ από δημοσιευμένα test,περιοριστικός παράγων στην επισκόπηση θα ήταν οι ιδιότητες της δικής σου οθόνης...Άμα είναι ανώτερες,έχει καλώς...αν όχι αχ βαχ και Ναγκόρνο Καραμπάχ...

Ομοίως και με το ηχητικό αρχείο,περιοριστικός παράγων θα είναι η ευκρίνεια του δικού σου setup (συμπεριλαμβανόμενης και της ανταπόκρισης από το χώρο ) για την επισκόπηση...
έχω μάθει αγαπητέ μου bhutia να εμπιστεύομαι τα αυτιά μου όταν αφορά αξιολόγηση ηχητικού εξοπλισμού και τα μάτια μου όταν αφορά οπτικό υλικό.
Επειδή λοιπόν λειτουργώ έτσι, το setup μου έχει την ηχητική ευκρίνεια που πρέπει κι όχι μόνο την..οπτική ευκρίνεια που μπορεί να προσφέρει ένα setup επιλεγμένο αποκλειστικά και μόνο..οπτικά!:sneaky:
Όπως και να το κάνεις, η επιλογή ηχητικού εξοπλισμού αποκλειστικά μέσω γραφημάτων χωρίς ακρόαση είναι ακριβώς ίδια με το..cybersex!:tongue:. ..μόνο για προστασία του..προστάτη είναι!
Συγχωρέστε με.. είμαι πιο παραδοσιακός:wink: γουστάρω πραγματικές καταστάσεις κι όχι ..εικονικές!:whistling::whistling:
Αφήνω λοιπόν το cybersex στους υπόλοιπους!.

Last edited:

Reaction score
12.265
Συγχωρέστε με.. είμαι πιο παραδοσιακός:wink: γουστάρω πραγματικές καταστάσεις κι όχι ..εικονικές!:whistling::whistling:
Ναι, αλλά αν η "εικονική" γίνει πραγματική...? ;)

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.142
Ένα αστείο ήταν καλέ...μη το παίρνεις τοις μετρητοίς.
Το τζενελεκ είναι κορυφαίο ηχείο, φουλ στις χροιές που λένε, κι ας μην έχει καλώδια να τις κόβουν ή και να τις γεννάνε.
Λένε επίσης πως έχει πολύ μαλακά πρίμα, σχεδόν μεταξένια. Γλυκόηχο.
Επίσης έχει μεγάλη διασπορά, να, όπως το me Geithain, που βλέπεις στο σχεδιάγραμμα πολικής απόκρισης στις 45° να έχει πρακτικά μηδενική πτώση στάθμης, ενώ στις 75° μόλις 3 ντεσιμπέλ.

Βέβαια βλέπεις μέχρι 125 κύκλους εδώ, μα παίρνεις μια καλή ιδέα, άλλωστε το κρος του σαμπ είναι στους 500 κύκλους, μέχρι κει σίγουρα δεν αλλάζει τίποτα.

Πάντως η μεγάλη διασπορά είναι και πρόβλημα σε απεριποιητα σαλόνια, διότι σημαίνει πως θα παίρνει μπόλικη πληροφορία όλος ο χώρος, άρα αν δεν είναι περιποιημένες οι επιφάνειες, πιθανώς να τις ακούσεις καλά.
Τι έκανε λέει? 500 κύκλους το σαμπ?
Ρε είσαι σίγουρος? δεν πάνε τόσο ψηλά τα σαμπ.
Τα νορμάλ γούφερ πάνε. Ναι το ξέρουμε . Σαμπ στους 500 λίγο κουφό μου φαίνεται.
Για την ακρίβεια , όχι ότι δεν πάνε , αλλά δεν πάνε καλά.

Reaction score
6.815
Ναι, αλλά αν η "εικονική" γίνει πραγματική...? ;)
Δεν υπάρχει εικονική πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι μία και είναι αυτή που ζούμε. ;)

Φοβερό μήνυμα - τράνταγμα από τον μετρ του είδους στην παρακάτω ταινία.

Reaction score
12.265
Δεν υπάρχει εικονική πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι μία και είναι αυτή που ζούμε. ;)

Φοβερό μήνυμα - τράνταγμα από τον μετρ του είδους στην παρακάτω ταινία.

Ε, αυτό λέω βρε τρελόπαιδο. Γνωρίμία εξ αποστάσεως και ξεκατίνιασμα εκ του σύνεγγυς.. ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.721
Τι έκανε λέει? 500 κύκλους το σαμπ?
Ρε είσαι σίγουρος? δεν πάνε τόσο ψηλά τα σαμπ.
Τα νορμάλ γούφερ πάνε. Ναι το ξέρουμε . Σαμπ στους 500 λίγο κουφό μου φαίνεται.
Για την ακρίβεια , όχι ότι δεν πάνε , αλλά δεν πάνε καλά.
Το γουφερ του me Geithain.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.721
A new Kastrounis is born. :lolsign:
Βρε ο Καστρουνης δεν βασίζεται στα μάτια του για να στήσει εικόνα, είτε σε προβολέα είτε σε τηλεόραση.

Μετρητικά εξοπλισμό χρησιμοποιεί.

Ομοίως στον ήχο. Όλα στήνονται με τα διαγράμματα.

Ο Λέανδρος είναι ο αντικαστρουνής.
Με το μάτι. Το αφτί. Δε χρειάζεται τίποτα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.721
Κάτσε να μη χάσω τέτοια ευκαιρία για χαβαλε:

Όπως και να το κάνεις, η επιλογή ηχητικού εξοπλισμού αποκλειστικά μέσω γραφημάτων χωρίς ακρόαση είναι ακριβώς ίδια με το..cybersex!:tongue:. ..μόνο για προστασία του..προστάτη είναι!

Αφήνω λοιπόν το cybersex στους υπόλοιπους!
Ναι, πολύ υπέφερε ο προστάτης του Τζιοβάνι που διάλεξε τα μόνιτορ ηχεία του χωρίς ακροάσεις, με γνωστά γραφήματα όμως.

Εκτός του Τζιοβάνι βέβαια, κι ο δικός σου ο προστάτης δακρυσε όταν άκουσες τα ίδια μόνιτορ που διάλεξε χωρίς ακροάσεις ο φίλος μας. Αυτά που φτιάχτηκαν να μετράνε by the book.

Μάλλον σ'αρέσει το cybersex τελικά.
Ή οι μαλαξεις στον προστάτη, που έφαγες από το μόνιτορ ηχειακι του Τζιοβάνι. :lol:
Μονιτορολάγνε μου εσύ! :gotcha:

Reaction score
15.543
Νομίζεις ότι θα ήσουν καλυμμένος...Έστω και σε οπτική αξιολόγηση,εάν παρατηρείς λ.χ. τη χρωματική ακρίβεια το βάθος μαύρου,διαβαθμίσεις γκρίζου ή το εύρος παλέτας ενός πάνελ από δημοσιευμένα test,περιοριστικός παράγων στην επισκόπηση θα ήταν οι ιδιότητες της δικής σου οθόνης...Άμα είναι ανώτερες,έχει καλώς...αν όχι αχ βαχ και Ναγκόρνο Καραμπάχ...

Ομοίως και με το ηχητικό αρχείο,περιοριστικός παράγων θα είναι η ευκρίνεια του δικού σου setup (συμπεριλαμβανόμενης και της ανταπόκρισης από το χώρο ) για την επισκόπηση...
και στις 2 περιπτωσεις βαζεις τα αυτακια σου και τα ματακια σου σε ενα ποσοστο.... ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.721
Ως την σελίδα 100 θα έχει απαντηθεί η ερώτηση του τίτλου ή θα το πάμε.σαν τη Λάμψη; :eek: :idk:
Χειρότερα από λάμψη αγαπητέ μου Γιάγκο.

Διότι ενώ έχουμε εξηγήσει πως στο τέλος κάθε καλιμπραρίσματος (είτε αφορά εικόνα είτε ήχο), αφού έχει έρθει εντελώς by the book το ήδη by the book μηχάνημα (διότι το by no book δεν "έρχεται" με τίποτα), στο τέλος, μια σταλιά προσωπικής άποψης πάντα χωράει, είτε είναι λίγο σάρπνες στην εικόνα, είτε λίγο μπασάκι στον ήχο.

Αυτηνα όμως την τελευταία πινελιά, την έχουνε κάνει λάβαρο κάποιοι, ώστε να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα, να φαίνονται πράσινα τα πρόσωπα στην εικόνα και να έχει κάτι σκαμπανεβάσματα και χαράδρες νάααα στο φάσμα, επειδή η "άποψη" είναι δήθεν πάνω απ' όλα!

Γιάγκο; Πάλι τα ίδια;
Πάλι.

Screenshot_20181217-110616.png

Και τέλος πάντων, ο άχρηστος ο Καστρουνης, μετά από τόσα χρόνια που στήνει προβολείς, μετά από τόση εμπειρία σε χιλιάδες προβολείς, δε πάει ποτέ να στήσει προβολέα χωρίς εξοπλισμό καλιμπραρίσματος, χωρίς μετρήσεις και γραφήματα.

Ποτέ.

Γιάγκος ο καλωδιολάγνος...

281530_bfd44e5a877fb8aae8518928ccdfa0b3~2.jpg

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.479
έχω μάθει αγαπητέ μου bhutia να εμπιστεύομαι τα αυτιά μου όταν αφορά αξιολόγηση ηχητικού εξοπλισμού και τα μάτια μου όταν αφορά οπτικό υλικό.
Επειδή λοιπόν λειτουργώ έτσι, το setup μου έχει την ηχητική ευκρίνεια που πρέπει κι όχι μόνο την..οπτική ευκρίνεια που μπορεί να προσφέρει ένα setup επιλεγμένο αποκλειστικά και μόνο..οπτικά!:sneaky:

Πόσο το θέλω όσο δεν κολλά εδώ πέρα μου
αστείρευτη τρέλα στα δεδομένα να κάνω ντου
Κι όσο το θέλω επίπεδη είν'η σφαίρα μου
Πόσο το θέλω όταν μπάζει από παντού

Αντιδράσεις τεστάρω συγχύσεις γουστάρω
διαστρεβλώσεις σκορπίζω τρολιές ζωγραφίζω
Γι αυτό τόσα ούμπαλα συνέχεια ζαλίζω
Σε κενά γνώσης υπάρχω και ζω
Αχ μωρία,φορεία,RIAA ρευματάκι Θεριό

Πόσο το θέλω τα ηχεία να γίνονται ένα μου
Πόσο το θέλω διαλογή εκτός του συρμού
Όσα κι αν θέλω τσουβάλια είναι το θέμα μου