Καλώδια και θύματα

Reaction score
11.252
μιας κι εγώ όπως λες δε γνωρίζω..κι εσύ είσαι ο γνώστης, θα έρθεις να πάρουμε τις μετρήσεις που λέμε??

..το πολύμετρο εννοείται ότι υπάρχει!
Θα βγάλεις καπάκι από τα μηχανήματα για να μετρήσουμε μέσα;

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
δικό σου μηχάνημα αν θες..χειρουργικές επεμβάσεις, δε θα χάσω εγγυήσεις για να πειστείς εσύ, φέρε δικό σου μηχάνημα και κάνε ότι θες

Reaction score
23.877
δεν έχετε εργαλεία για να μετρήσετε L,C,R καλωδίου στην κλίμακα και την ακρίβεια που απαιτείται.
σπίτι σας τουλάχιστον ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ όπως δεν έχετε δυνατότητα να μετρήσετε power factor.
όχι γιατί είναι κάτι μεγάλο βαρύ και ακριβό , αλλά γιατί κάνει μόνο αυτή τη δουλειά και δεν το χρειάζεστε.

@leandros και ο φερρίτης και ο πυκνωτής δημιουργούν χαρακτηριστικά που ζητάμε.
υπήρχε και όλας εταιρία ονομαστή που είχε κρυμμένους στην κάλτσα των φιδοκαλωδίων της πυκνωτές και λογικά δεν είναι ούτε η μόνη.

@costas EAR η απαίτηση για power factor 0.8 Και πάνω είναι ευρωπαίκη απίτηση. μηχανήματα που δεν προορίζονται για την ΕΕ δεν είναι απαραίτητο να την καλύπτουν. επίσης αποδεκτό είναι και το 0.8 και το 0.9 , σε άλλες συσκευές θα γίνει αισθητή η διαφορά σε άλλες όχι.

Reaction score
518
μιας κι εγώ όπως λες δε γνωρίζω..κι εσύ είσαι ο γνώστης, θα έρθεις να πάρουμε τις μετρήσεις που λέμε??

..το πολύμετρο εννοείται ότι υπάρχει!
Λεαντρε τι το κουράζεις ρε 'σύ;

Μπορεί τα παιδιά εδώ που έχουν μέσα στα ηχεία τους ενισχυτές class d να μην ακουνε διαφορες...εφοσον ο ενισχυτης εκει μεσα ειναι που ειναι class d(αθλια κατασταση)....παραλληλα κανει παρτυ με τοσο κραδασμο....λες να μπορουν να ακουσουν το καλωδιο;

εγω οταν παιζει ενα ενεργο ακουω μια φωνη στο βαθος να λεει....βοηθεια βγαλτε με απο εδω μεσα. O κακομοιρος ενισχυτης φωναζει και δεν τον δινει κανεις σημασια :p

Reaction score
11.252
δικό σου μηχάνημα αν θες..χειρουργικές επεμβάσεις, δε θα χάσω εγγυήσεις για να πειστείς εσύ, φέρε δικό σου μηχάνημα και κάνε ότι θες
Θα πάω στου Μάρκου τότε, που τα δικά του δεν έχουν πια εγγύηση. Έχει λήξει προ ...πολλού! :roflmao:

T

Tadakis

Guest
Μετά από αυτή την πρόταση, δεν πρόκειται να διαβάσω το υπόλοιπο κείμενο.
Κανένας δεν κατέληξε σε κάτι τέτοιο, και αυτό το αυθαίρετο το λαμβάνεις ως δεδομένο για να αναπτύξεις ένα συλλογισμό.

Όσον αφορά τα τζενελεκ και τα Νιούμαν, αποδείξαμε πως δεν έχουν προβλήματα ντισπέρσιον, άρα κάνουν για κλασσική. :lol:

Επίσης αποδείξαμε πως δεν έχουν σοβαρές τονικές αλλοιώσεις, έχουν ωραιότατη οφ αξις απόκριση, και γενικά είναι εξαιρετικά στο σπινοραμα. 8-)

Αν θες να δώσεις περισσότερα λεφτά πες μου να σου προτείνω λύσεις εκτός αυτών των εταιρειών.

Ευχαριστώ που μπήκες στο κόπο να μου απαντήσεις ακόμα και που δεν μπήκες στο κόπο να διαβάσεις όλο το μήνυμα μου. Πολλά έχουν γραφτεί και για τα δυο brands. Το πια είναι η γενική αίσθηση που αναπτύσσεται εδώ σε σχέση με αυτά είναι προφανής. Το ποιος είναι ο συλλογισμός μου σε σχεσή με τα γραφόμενα και τη γενική μου άποψη για τις διαθέσιμες επιλογές είσαι λίγο μακριά για να το γνωρίζεις ή ακόμα και να το φαντάζεσαι. Όλα καλά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.486
Γενικά και γω δεν διαθέτω ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στα ηλεκτρονικά.

Ωστόσο, έχω κατασκευάσει καμιά 10-αρια ενισχυτές λυχνίας (όχι δικά μου κυκλώματα φυσικά), όπως και δεκάδες ενισχυτές ΑΒ και προενισχυτες, αλλά και μερικούς κλας ντε ενισχυτές, όχι πάντα με έτοιμες πλακέτες..

Ξέρω απ'εξω κι ανακατωτα να σχεδιάσω ένα τροφοδοτικό ανά πάσα στιγμή, και γνωρίζω μερικά τεχνικά θέματα, μα δε το παίζω καθόλου εξπερτ και σε καμία περίπτωση δεν έχω γνώσεις ηλεκτρονικού και ηλεκτρολόγου.

Με κάποιο θράσος, έχω κατασκευάσει και περί τα 800 ζευγάρια ηχεία, στα παιδικα μου χρόνια. Μπορεί να ήταν και περισσότερα. Όταν ήμουν παιδί, όταν είχα μαλλιά. Και σε 2 κλαμπ έχω φτιάξει ηχεία. Θράσος. Μου βγήκε όμως, δεν υπήρξε πρόβλημα. Φυσικά σε μαγαζιά συγγενών μου.

Α, και σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό. Χαχαχαχαχαχαχα

Μα οι περισσότεροι εδώ μέσα, δεν γνωρίζουν τίποτα από όλα αυτά, τίποτα απολύτως.

Οπότε φανταστείτε τη δυσκολία του πιτερμενη να συνεννοηθεί..
Ειλικρινά τον λυπάμαι ώρες ώρες.

Reaction score
12.264
Θα βγάλεις καπάκι από τα μηχανήματα για να μετρήσουμε μέσα;

Επειδή το έχασα κάπου, αν αφαιρεθεί το καπάκι ενός προενισχυτή, τί πρόκειται να μετρηθεί;

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
υπήρχε και όλας εταιρία ονομαστή που είχε κρυμμένους στην κάλτσα των φιδοκαλωδίων της πυκνωτές και λογικά δεν είναι ούτε η μόνη.
πολύ σωστά τα λες, αλλά πχ, το acrolink 6n p-4030 που έχω, έρχεται bulk και είναι τερματισμένο από μένα χωρίς φιδόδερμα κλπ, απλά όπως είναι χύμα το καλώδιο, επομένως, ούτε φερρίτη έχει, ούτε πυκνωτή, στο υπογράφω!
Και του Αργύρη ομοίως, δεν έχει τίποτα απ τα δύο. Δε μίλησα γενικότερα αλλά συγκεκριμένα!

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.999
έχουμε επιστήμονες εδώ μέσα να μας το εξηγήσουν!.. μιας και ο κατασκευαστής δε μπορεί να δώσει εξηγήσεις επειδή έχει φάει μπαν εις άπειρον απ΄το σάιτ!
Αν λοιπόν αρθεί το μπαν μπορείται να τον ρωτήσετε ότι θέλετε..
ας σου στείλει ένα μήνυμα στο fb καλέ...κ κάνε κοπι παστε....σε άλλους κ άλλους έχεις κάνει τον μεσάζοντα :biggrin:

Reaction score
11.252
Επειδή το έχασα κάπου, αν αφαιρεθεί το καπάκι ενός προενισχυτή, τί πρόκειται να μετρηθεί;
Η τάση στο πρωτεύον και το δευτερεύον του μετασχηματιστή, με κάθε διαφορετικό καλώδιο.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.389
Λεαντρε τι το κουράζεις ρε 'σύ;

Μπορεί τα παιδιά εδώ που έχουν μέσα στα ηχεία τους ενισχυτές class d να μην ακουνε διαφορες...εφοσον ο ενισχυτης εκει μεσα ειναι που ειναι class d(αθλια κατασταση)....παραλληλα κανει παρτυ με τοσο κραδασμο....λες να μπορουν να ακουσουν το καλωδιο;

εγω οταν παιζει ενα ενεργο ακουω μια φωνη στο βαθος να λεει....βοηθεια βγαλτε με απο εδω μεσα. O κακομοιρος ενισχυτης φωναζει και δεν τον δινει κανεις σημασια :p
Ελπίζω τουλάχιστον η φωνή αυτή ν'ακούγεται εστιασμένη ακριβώς στο κέντρο της ηχητικής σκηνής...Αν μη τι άλλο... :sneaky:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Θα πάω στου Μάρκου τότε, που τα δικά του δεν έχουν πια εγγύηση. Έχει λήξει προ ...πολλού! :roflmao:
Κότα.
ας σου στείλει ένα μήνυμα στο fb καλέ...κ κάνε κοπι παστε....σε άλλους κ άλλους έχεις κάνει τον μεσάζοντα :biggrin:
νομίζω αγαπημένε μας μοντ, ότι αυτό που μόλις έγραψες περί μεσαζόντων και τα λοιπά αντίκειται στους κανονισμούς που έχεις υποχρέωση λόγω θέσης να υπηρετείς..

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.764
Πχ.

Πχ.

Reaction score
518
Ελπίζω τουλάχιστον η φωνή αυτή ν'ακούγεται εστιασμένη ακριβώς στο κέντρο της ηχητικής σκηνής...Αν μη τι άλλο... :sneaky:
Και αυτό είναι ένα θεματάκι. Με το κακό headroom των ενεργων δεν ξερεις απο που ερχεται. :p

Ωστόσο δεν χρειάζεται τοοοοση γνώση σε κάποια αυτονόητα. Τα πράγματα είναι απλά για έναν που ακούει. Δοκιμάζει κάτι...το ακούει, του αρέσει, τέλος. Εάν τύχει και ακούσει κάτι καλύτερο, το συγκρίνει, το δοκιμάζει στο δικό του, του κάθεται καλά τέλος. Δεν χρειάζεται γνώση για έναν που ακούει.

Υπάρχει διαφορά. Αλλά όχι αυτή που να δικαιολογεί το κόστος. Εγώ πρόσφατα δοκίμασα ένα καλώδιο furutech στο σαμπ το tcs31 και εκλαψα. Λεω τι φαση. Αλλα πολλα τα χρηματα......

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.389
Και αυτό είναι ένα θεματάκι. Με το κακό headroom των ενεργων δεν ξερεις απο που ερχεται. :p

Ωστόσο δεν χρειάζεται τοοοοση γνώση σε κάποια αυτονόητα. Τα πράγματα είναι απλά για έναν που ακούει. Δοκιμάζει κάτι...το ακούει, του αρέσει, τέλος. Εάν τύχει και ακούσει κάτι καλύτερο, το συγκρίνει, το δοκιμάζει στο δικό του, του κάθεται καλά τέλος. Δεν χρειάζεται γνώση για έναν που ακούει.

Υπάρχει διαφορά. Αλλά όχι αυτή που να δικαιολογεί το κόστος.
Πρέπει να πας τότε στη γωνία να δεις...αν έρχεται. :lolsign:
R3nos,όσα και να προσάψει κάποιος στα ενεργά,αυτό το στοιχείο δεν θα άρμοζε καθόλου,αφού οι ωφέλιμες στάθμες κορυφής ιδίως των στουντιακών υλοποιήσεων είναι προδιαγεγραμμένες,σε αντίθεση με την αβεβαιότητα που επικρατεί σε αρκετούς συνδυασμούς τελικών-παθητικών.

Μαζί σου στην ευχαρίστηση,αλλά ούτε γι αστείο να θίγουμε στοιχεία περί των οποίων δεν θα ήμασταν ενήμεροι...

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.037
Members
38.281
Νεότερο μέλος
ikonsgr