- Reaction score
- 79.749
για ανάκριση το πήρες?
για ανάκριση το πήρες?
Όλα τα περνάω ένα χεράκι..για ανάκριση το πήρες?
Επίσης επειδή δεν έχω κατάλληλο εξοπλισμό για σωστό cross με τα sub είχα την εντύπωση πως το μικρό θα ''δέσει'' πιο εύκολα με το roll off που έχει χαμηλά.Το 5ράκι είναι επαρκές για την απόσταση που ακούω (αρχικά μου πέρασε η ιδέα για τα 7ρια)
Προκαλείς να παρουσιάσω μιαν ακόμα εξαίρεση και αυτή τη φορά με παθητικά ηχεία αντί των λευκών Yamaha...Πάλι διαλέξτε τι θα χάσετε.
Ο τελικός νόμος είναι: (θα μπορούσα και να τον βαφτίσω νόμο του wnet χαχαχα, όχι πως δεν έχει ειπωθεί ξανά αλλά ίσως όχι τόσο συνοπτικά )
Έχουμε Απόκριση, Max SPL, Χρήματα. Διαλέξτε ποια 2 θα κερδίσετε
Εκ πρώτης, μπορεί και να ισχύει.είχα την εντύπωση πως το μικρό θα ''δέσει'' πιο εύκολα με το roll off που έχει χαμηλά.
Και εκ πρώτης νομίζω ισχύει..
καλησπέρα σε ολουςΕπειδή πολλοί θέλουν να προβούν σε τέτοια αγορά καλό θα ήταν να υπήρχαν κάπου μαζεμένες προτάσεις μελών.
Κριτήρια πρότασης μπορεί να είναι μετρήσεις, reviews, ακουστικές εντυπώσεις ή οτιδήποτε άλλο.
Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν 5 κατηγορίες τιμών. Max προτάσεις σε κάθε κατηγορία τα 3 ηχεία.
Σημαντικό: Θα υπολογίζονται σαν ζευγάρι. 2 δηλαδη τεμάχια!
Πολυ φθηνά -500 ευρώ το ζευγάρι (2 ηχεία)
Φθηνα 501-1000
Μεσαία 1001-2500
Ακριβά 2501-5000
Πολύ ακριβά 5001+
αλλωστε στις λεπτομερειες κρύβεται μονον ο ..Στο hi-fi τα απολύτως βασικά είναι τρίγωνο ακρόασης (ισόπλευρο κι όχι πανοράματος), ομαλή απόκριση συχνότητας (20Hz-20kHz - τονική ισορροπία), χαμηλές ολικές αρμονικές παραμορφώσεις (<1% THD), και βεβαίως στάθμες αναφοράς (85-105 στη θέση ακρόασης).
Κάπου εκεί τελειώνει το παραμύθι του hi-fi.
Για τα υπόλοιπα, δεν ασχολούμαι.
Οι νόμοι είναι για να παραβαίνονται...Προκαλείς να παρουσιάσω μιαν ακόμα εξαίρεση και αυτή τη φορά με παθητικά ηχεία αντί των λευκών Yamaha...
Δεν θα μας αφήσεις να ''ξεκουραστούμε'' λίγο έτσι?Εκ πρώτης, μπορεί και να ισχύει.
Εκ δεύτερης, θέλει σωστό κρος, 24dB/oct ένθεν κι ένθεν, ώστε να ξελαμπικάρει το μιντγουφερ του δορυφόρου από τις 2 πρώτες οκτάβες, και να δώσει αυτό που μπορεί να δώσει, πάνω από τα 80 χετζ, ελεύθερο από τα δεσμά των χαμηλών συχνοτήτων, οι οποίες τζάμπα βασανίζουν το καημένο το μεγάφωνο..
Βεβαίως, μια ευθυγράμμιση με το/τα σαμπ είναι αναγκαία για να δέσει το γλυκό, και στο τέλος ένα Ίου Ίου και μια εφαρμογή ταργκετ κερβ, θα είναι το κερασάκι στην τούρτα.
Άντε, άνοιξε θρεντ να δείξεις την πορεία του εγκλήματος.
ΥΓ. Με γεια! Ομορφουλι φαίνεται!
μόνο για καλύτερη ψύξη ίσως....Ασταυτά και αφού κροσάρεις σωστά, κλείσε και την τρύπα. Τι το θες το μπασριφλέξ; Να μπαίνουν μέσα μύγες; Απαπαπαπαπαπαπαπαπαπα
Κοίτα, προς το παρόν ξέχασα να αγοράσω αυτοκόλλητα διπλής για τα πάνελ που πήρα και τα έχω σφηνώσει-ακουμπήσει στα επίμαχα σημεία..Ασταυτά και αφού κροσάρεις σωστά, κλείσε και την τρύπα. Τι το θες το μπασριφλέξ; Να μπαίνουν μέσα μύγες; Απαπαπαπαπαπαπαπαπαπα
Τώρα που ηρέμησα λίγο από τη μανούρα και τα ακούω με την ησυχία μου.. ναι ωραία παίζουν τα σκατούλια, πολύ ωραία..Παίζει;
Γενικά έχω κολλήσει σε Motorhead, Smashing Pumpkins, Pixies κλπ.. Και ηλεκτρονική που έπαιξα πολύ ωραία.. Τους πάει η ''αγριάδα''. Σε νορμάλ στάθμες για το γούφερ τους βέβαια και με sub's όχι σκέτα...Τώρα που ηρέμησα λίγο από τη μανούρα και τα ακούω με την ησυχία μου.. ναι ωραία παίζουν τα σκατούλια, πολύ ωραία..
Βάλε κλασική και πες. Κανένα κουαρτέτο. Και πιάνο σκέτοΓενικά έχω κολλήσει σε Motorhead, Smashing Pumpkins, Pixies κλπ.. Και ηλεκτρονική που έπαιξα πολύ ωραία.. Τους πάει η ''αγριάδα''. Σε νορμάλ στάθμες για το γούφερ τους βέβαια και με sub's όχι σκέτα...
Τι γελάς ρε φαλάκρα @costas EAR ; Δεν είπα να βάλει ολόκληρη ορχήστρα να παίζει ΜάλερΒάλε κλασική και πες. Κανένα κουαρτέτο. Και πιάνο σκέτο
Καλά, χωρίς σαμπ, μετά από όσα έχω ακούσει προσωπικά, είναι εντελώς γελοίο να 'κουσω οποιοδήποτε "στέρεο"..με sub's όχι σκέτα...
Μου άλλαξες το mood..Βάλε κλασική και πες. Κανένα κουαρτέτο. Και πιάνο σκέτο
Κουαρτέτο κλασικής εννοούσα, έγχορδα.Dave Brubeck Quartet