Οδηγός αγοράς ενεργών ηχείων

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.804
για ανάκριση το πήρες? :laugh:
Όλα τα περνάω ένα χεράκι.. :biggrin:
Το 5ράκι είναι επαρκές για την απόσταση που ακούω (αρχικά μου πέρασε η ιδέα για τα 7ρια)
Επίσης επειδή δεν έχω κατάλληλο εξοπλισμό για σωστό cross με τα sub είχα την εντύπωση πως το μικρό θα ''δέσει'' πιο εύκολα με το roll off που έχει χαμηλά.
Και εκ πρώτης νομίζω ισχύει..

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.077
Πάλι διαλέξτε τι θα χάσετε.

Ο τελικός νόμος είναι: (θα μπορούσα και να τον βαφτίσω νόμο του wnet χαχαχα, όχι πως δεν έχει ειπωθεί ξανά αλλά ίσως όχι τόσο συνοπτικά :roflmao: )

Έχουμε Απόκριση, Max SPL, Χρήματα. Διαλέξτε ποια 2 θα κερδίσετε
Προκαλείς να παρουσιάσω μιαν ακόμα εξαίρεση και αυτή τη φορά με παθητικά ηχεία αντί των λευκών Yamaha...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.888
είχα την εντύπωση πως το μικρό θα ''δέσει'' πιο εύκολα με το roll off που έχει χαμηλά.
Και εκ πρώτης νομίζω ισχύει..
Εκ πρώτης, μπορεί και να ισχύει.

Εκ δεύτερης, θέλει σωστό κρος, 24dB/oct ένθεν κι ένθεν, ώστε να ξελαμπικάρει το μιντγουφερ του δορυφόρου από τις 2 πρώτες οκτάβες, και να δώσει αυτό που μπορεί να δώσει, πάνω από τα 80 χετζ, ελεύθερο από τα δεσμά των χαμηλών συχνοτήτων, οι οποίες τζάμπα βασανίζουν το καημένο το μεγάφωνο..

Βεβαίως, μια ευθυγράμμιση με το/τα σαμπ είναι αναγκαία για να δέσει το γλυκό, και στο τέλος ένα Ίου Ίου και μια εφαρμογή ταργκετ κερβ, θα είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Άντε, άνοιξε θρεντ να δείξεις την πορεία του εγκλήματος.

ΥΓ. Με γεια! Ομορφουλι φαίνεται!

Reaction score
11
Επειδή πολλοί θέλουν να προβούν σε τέτοια αγορά καλό θα ήταν να υπήρχαν κάπου μαζεμένες προτάσεις μελών.
Κριτήρια πρότασης μπορεί να είναι μετρήσεις, reviews, ακουστικές εντυπώσεις ή οτιδήποτε άλλο.
Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν 5 κατηγορίες τιμών. Max προτάσεις σε κάθε κατηγορία τα 3 ηχεία.
Σημαντικό: Θα υπολογίζονται σαν ζευγάρι. 2 δηλαδη τεμάχια!

Πολυ φθηνά -500 ευρώ το ζευγάρι (2 ηχεία)
Φθηνα 501-1000
Μεσαία 1001-2500
Ακριβά 2501-5000
Πολύ ακριβά 5001+
καλησπέρα σε ολους
Έως 1000€ : kef lsx η Kanto tuk
Έως 2500€ : acoustic energy ae active η elac navis arb51 η kef ls50 ii wireless
Έως 5000€ : buchardt a500
Έως ... : kii three, Dutch and such 8c

έχω ακούσει τα kef , και τα δυο μοντέλα ( το ls50 i)και τα elac navis ( τα αγόρασα ) τα τελευταία είναι εξαιρετικά πιο πλήρη και με δυνατότητες αναβάθμισης ανάλογα με τι dac - streamer θα συνδεθεί .
Κάτι ανάλογο σε ακόμα πιο εξελιγμένη μορφή είναι τα buchardt a500 , και με room correction ανάμεσα στα αλλά.

Reaction score
689
Στο hi-fi τα απολύτως βασικά είναι τρίγωνο ακρόασης (ισόπλευρο κι όχι πανοράματος), ομαλή απόκριση συχνότητας (20Hz-20kHz - τονική ισορροπία), χαμηλές ολικές αρμονικές παραμορφώσεις (<1% THD), και βεβαίως στάθμες αναφοράς (85-105 στη θέση ακρόασης).

Κάπου εκεί τελειώνει το παραμύθι του hi-fi.

Για τα υπόλοιπα, δεν ασχολούμαι.
αλλωστε στις λεπτομερειες κρύβεται μονον ο .. :devilish:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.804
Εκ πρώτης, μπορεί και να ισχύει.

Εκ δεύτερης, θέλει σωστό κρος, 24dB/oct ένθεν κι ένθεν, ώστε να ξελαμπικάρει το μιντγουφερ του δορυφόρου από τις 2 πρώτες οκτάβες, και να δώσει αυτό που μπορεί να δώσει, πάνω από τα 80 χετζ, ελεύθερο από τα δεσμά των χαμηλών συχνοτήτων, οι οποίες τζάμπα βασανίζουν το καημένο το μεγάφωνο..

Βεβαίως, μια ευθυγράμμιση με το/τα σαμπ είναι αναγκαία για να δέσει το γλυκό, και στο τέλος ένα Ίου Ίου και μια εφαρμογή ταργκετ κερβ, θα είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Άντε, άνοιξε θρεντ να δείξεις την πορεία του εγκλήματος.

ΥΓ. Με γεια! Ομορφουλι φαίνεται!
Δεν θα μας αφήσεις να ''ξεκουραστούμε'' λίγο έτσι? :rolleyes:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.504
Ασταυτά και αφού κροσάρεις σωστά, κλείσε και την τρύπα. Τι το θες το μπασριφλέξ; Να μπαίνουν μέσα μύγες; Απαπαπαπαπαπαπαπαπαπα :lol:
μόνο για καλύτερη ψύξη ίσως....

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.804
Ασταυτά και αφού κροσάρεις σωστά, κλείσε και την τρύπα. Τι το θες το μπασριφλέξ; Να μπαίνουν μέσα μύγες; Απαπαπαπαπαπαπαπαπαπα :lol:
Κοίτα, προς το παρόν ξέχασα να αγοράσω αυτοκόλλητα διπλής για τα πάνελ που πήρα :biggrin: και τα έχω σφηνώσει-ακουμπήσει στα επίμαχα σημεία.. :hunter:
Συγκεκριμένα το δεξί ηχείο αν παίζω με κάποια db και πάνω κρατά (με τον αέρα από την τρύπα) το πάνελ στη θέση του γιατί γέρνει :roflmao::roflmao:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.804
Τώρα που ηρέμησα λίγο από τη μανούρα και τα ακούω με την ησυχία μου.. ναι ωραία παίζουν τα σκατούλια, πολύ ωραία.. :thumbsup:
Γενικά έχω κολλήσει σε Motorhead, Smashing Pumpkins, Pixies κλπ.. Και ηλεκτρονική που έπαιξα πολύ ωραία.. Τους πάει η ''αγριάδα''. Σε νορμάλ στάθμες για το γούφερ τους βέβαια και με sub's όχι σκέτα...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.889
Γενικά έχω κολλήσει σε Motorhead, Smashing Pumpkins, Pixies κλπ.. Και ηλεκτρονική που έπαιξα πολύ ωραία.. Τους πάει η ''αγριάδα''. Σε νορμάλ στάθμες για το γούφερ τους βέβαια και με sub's όχι σκέτα...
Βάλε κλασική και πες. Κανένα κουαρτέτο. Και πιάνο σκέτο

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.888
Αυτά τα ρημαδια τα "μικρά", έχουν εξαιρετικό vfm. Σε κάνουν να απορείς με το τι προσφέρουν σε τόσο μικρό κοστολογιο, πως είναι δυνατόν να πωλούνται έτοιμα για χρήση, ενεργά ηχεία με κουτιά και περιτύλιγμα σε τόσο λίγα λεφτά..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.888
με sub's όχι σκέτα...
Καλά, χωρίς σαμπ, μετά από όσα έχω ακούσει προσωπικά, είναι εντελώς γελοίο να 'κουσω οποιοδήποτε "στέρεο".. :lol:

Ρε με πιάνουν τα γέλια σε λέω.. :gotcha:

Γαργαλιστήρια. :lolsign:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.804
Βάλε κλασική και πες. Κανένα κουαρτέτο. Και πιάνο σκέτο
Μου άλλαξες το mood.. >:(
Λοιπόν έβαλα Dave Brubeck Quartet το Far more drums και το Far more blue.
Από κλασσική το Piano concerto No 2 in C Minor Op. 18: I. Moderato του Rahmaninov.
Έβαλα και ένα με πιάνο σκέτο αλλά δεν θυμάμαι ποιό.. :p
Βέβαια δεν είμαι σε καμμία περίπτωση κατάλληλος να κάνω κριτική οπότε...
Έλα Κώστα, για πες τι άκουσα βρε? :roflmao::roflmao::roflmao:
Mια χαρά, έχουν δυναμικά, τα όργανα ακούγονται καθαρά, τα sub's βοήθησαν πολύ..
Σε χαμηλές εντάσεις ε?
Και ηχεία να είχα δεν έχω χώρο για εντάσεις...
Είναι και αργά.. :rolleyes:

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon