Ηχητικές και γευστικές απολαύσεις στην Θεσσαλονίκη - To Kοτσιδόσπιτο

Reaction score
1.951
Παιδιά σαν το Γιαννη δεν γνωρίζεις πολλές φορές στη ζωή σου. Φιλικός, δοτικος, χαβαλές, φιλόξενος, με μεγάλη καρδιά - ένα αγαπημένος μου φίλους που αισθάνομαι τυχερός που έχω γνωρίσει.

Για το σύστημα δεν θα πω πολλά, θα είμαι όσο περιεκτικός γίνεται.

Το σύστημα το Γιαννη είναι από τα καλύτερα συστήματα που έχω ακούσει στη ζωή μου - εύκολα. Θα έλεγα και παραπάνω αλλά θα κινδυνεύσω να ακουστώ - διαβαστώ, γραφικός.

Με ενθουσίασε με την απόδοση του, με άφησε με το στόμα ανοιχτό πολλές φορες και μου τάραξε τα πιστεύω μου όλα αυτά τα χρόνια. Προσωπικά δεν θα άλλαζα απολύτως τίποτα, νομίζω ότι είναι ένα απόλυτο σύστημα από κάθε άποψη, παρα μόνο ίσως θα προσέθετα ένα streamer τύπου Melco και μια συνδρομή στο Tidal για περισσότερες μουσική επιλογές.

Γιαννη σε ευχαριστούμε με τη Φωτεινή για την υπέροχη βραδιά και μακάρι να μέναμε στην ίδια πόλη να τα λέγαμε πιο συχνά.

Last edited:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.626
Για μία ακόμα φορά να ευχαριστήσω και από δω τον αγαπημένο μου φίλο Μιχάλη , μελος και του ACA ( αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει) και την Φωτεινή που εκαναν τον κόπο να έρθουν να περάσουμε όμορφα παρέα έστω και στα γρήγορα!

περασαμε πολυ ομορφα με αστεια, μουσικες, ταινιες, σαλαμακια κατω απο τον καναπε, ομορφες στιγμες και καρμποναρα.

πολλα χρονια φιλιας με τον αγαπημενο Μιχαλη, υπεροχας στιγμες και παντα μονο ομορφα λογια εχω να πω φυσικα!

σ ευχαριστω για τα πολυ ομορφα σου λογια, χαιρομαι ιδιαιτερα που περασαμε ομορφα και που σου αρεσετο συστημα!
Σας περιμενω και παλι με το παραμικρο!

Ηταν ολα πολυ ομορφα!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.036
Το σύστημα το Γιαννη είναι από τα καλύτερα συστήματα που έχω ακούσει στη ζωή μου - εύκολα.
Το διασταυρώνω. Ένα από τα καλύτερα δικάναλα που έχω ακούσει. Υπέροχο.
παρα μόνο ίσως θα προσέθετα ένα streamer τύπου Melco και μια συνδρομή στο Tidal για περισσότερες μουσική επιλογές.
Roon+Tidal.

Παρακάτω:
Διάχυση/απορρόφηση στο ταβάνι, broadband basstraps στις γωνίες στα χρώματα του σαλονιού.

Και κάποτε στο μέλλον, τα υπόλοιπα ηχεία της εταιρίας....κεντρικό, surrounds.... ;)

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.626
Γιάννη την ηχητική μελέτη του χώρου στην έχει κάνει κάποιος?Αν θέλεις στείλε τπτ λεπτομέρειες σε πμ
καλημερα, δεν υπαρχει ακομα για την ωρα καμια μα καμια ηχητικη φροντιδα στο χωρο, ουτε ενα πανελ, τιποτα.

ειναι στα σκαρια διαφορα πραγματα που σκεφτομαι, θα δειξει.

αν εννοεις το στησιμο και ρυθμισεις του σεταπ εγιναν απ τον @costas EAR μαζι με @Dimifoot και εκ Αθηνων τον εξ ισου αγαπητο @dapost

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.799
Ο Γιαννάκης είναι πολύ τυχερός γιατί έχει πολύ μεγάλο χώρο ακρόασης, ένα πραγματικά ευρύχωρο σαλόνι, και με τοποθετημένα τα ηχεία σχεδόν free field, μακριά από τα τοιχωματικά όρια, με ταυτόχρονα ελαττωμένη (στο μέτρο του εφικτού) απόσταση ακρόασης, βγάζει σε πολύ μεγάλο ποσοστό εκτός την παράμετρο του χώρου.

Η μελετημένη τοποθέτηση των ηχείων σε σχέση με τα πλαϊνά και οπίσθια προς αυτά τοιχωματικά όρια, έχει αντιμετωπίσει επιτυχώς τον ισχυρότερο ιδιοσυντονισμό του χώρου αυτού (του ταβανιού), με αποτέλεσμα να μην έχει ουσιαστικό θέμα με τα τοιχωματικά όρια.

Η σωστή κλίση των ηχείων και το άριστο τρίγωνο ακρόασης (ισόπλευρο, όχι πανοράματος) δίνουν τη σωστή μουσική σκηνή, με πλάτος και σταθερό κεντρικό είδωλο, χωρίς προβλήματα.

Η χρήση 2 σαμπ στο χώρο του, με σωστό κρος, έδωσε μια ανάσα στις πρώτες οκτάβες που ήταν εξαιρετικά χρήσιμη, και βεβαίως όγκο στο επιβλητικό άκουσμα.

Τέλος, η ήπια ισοστάθμιση σε ένα λογικό ταργκετ κερβ, συμπλήρωσε το γλυκό.

Είναι το μοναδικό σπίτι που ξέρω, χωρίς ίχνος ηχητικής περιποίησης χώρου, που ακούω ανετως μουσική, χωρίς κανένα απολύτως αντιληπτό πρόβλημα.

Φυσικά, έχει εξαιρετικά ηχεία.
Απλώς είναι λίγα.. (μόνο δύο) :lol:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.531
Ο Γιαννάκης είναι πολύ τυχερός γιατί έχει πολύ μεγάλο χώρο ακρόασης, ένα πραγματικά ευρύχωρο σαλόνι, και με τοποθετημένα τα ηχεία σχεδόν free field, μακριά από τα τοιχωματικά όρια, με ταυτόχρονα ελαττωμένη (στο μέτρο του εφικτού) απόσταση ακρόασης, βγάζει σε πολύ μεγάλο ποσοστό εκτός την παράμετρο του χώρου.

Η μελετημένη τοποθέτηση των ηχείων σε σχέση με τα πλαϊνά και οπίσθια προς αυτά τοιχωματικά όρια, έχει αντιμετωπίσει επιτυχώς τον ισχυρότερο ιδιοσυντονισμό του χώρου αυτού (του ταβανιού), με αποτέλεσμα να μην έχει ουσιαστικό θέμα με τα τοιχωματικά όρια.

Η σωστή κλίση των ηχείων και το άριστο τρίγωνο ακρόασης (ισόπλευρο, όχι πανοράματος) δίνουν τη σωστή μουσική σκηνή, με πλάτος και σταθερό κεντρικό είδωλο, χωρίς προβλήματα.

Η χρήση 2 σαμπ στο χώρο του, με σωστό κρος, έδωσε μια ανάσα στις πρώτες οκτάβες που ήταν εξαιρετικά χρήσιμη, και βεβαίως όγκο στο επιβλητικό άκουσμα.

Είναι το μοναδικό σπίτι που ξέρω, χωρίς ίχνος ηχητικής περιποίησης χώρου, που ακούω ανετως μουσική, χωρίς κανένα απολύτως αντιληπτό πρόβλημα.

Τι εννοείς μόνο δύο?
Δεν έχει κεντρικό και περιφερειακά?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.799
Γιατί ρε, ψέματα λέω;

Για ντεκόρ έχει κεντρικό, σε μέγεθος av ενισχυτή, εκεί μέσα στο έπιπλο είναι, δίπλα στον av.

Το άλλο είναι "ηχείο" όμως, όχι για ..ντεκόρ.

Screenshot_20210206_154818_com.android.chrome~2.jpg

Κι αυτά τα μουσικά όργανα πάνω από την τηλεόραση, ντεκόρ είναι, στην ίδια κατηγορία.

Reaction score
4.767
Να περνάτε πάντα καλά !
Δεν έχω μιλήσει πολύ παρα ελάχιστα και με τους δύο αλλά έχω τις καλύτερες εντυπώσεις και για τους 2 .
Χαίρομαι που τους ξέρω έστω και φυσιογνωμικά !

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.650

και η μπηχτη στο τελος....χαχαχαχχα...hip hip hurrayyyyyyy !!!!!!!!!
IMG_2618.jpg

Είσαι μεγάλο κωλόπαιδο Κώστα. :laugh:
To ξερει και γουσταρει ο Σαλλονικιοςςς!!!!!!
Αμα λαχει κανω κ καλα σολο ετσι;

( αν κ προτιμω ντουετο, τριο η εστω και κουαρτετο, )

ώως καποτε στου Βλασση, ,@vlasis , avsite φαλτσο band!
falsoband_zps10c76511.jpg

καπως ετσι....χαχαχαχαχαχαχαχαχα
Να περνάτε πάντα καλά !
Δεν έχω μιλήσει πολύ παρα ελάχιστα και με τους δύο αλλά έχω τις καλύτερες εντυπώσεις και για τους 2 .
ειναι και τα δυο τους ωραια μουτρακια.....και λεβεντες εννοειταιιιιιιιι!!!!
Να περνάτε πάντα καλά !
ειναι και τα δυο τους ωραια μουτρακια.....και λεβεντες εννοειταιιιιιιιι!!!!

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.036
Και το κρίσιμο ερώτημα είναι αν το σύστημα θα επαιζε το ίδιο καλά αν αλλάζαμε τα καταραμένα σαμπ και την ισοστάθμιση με καλωδια. Ταιριαστά καλώδια, ειδικά για το σετάπ, μετά απο άπειρες ακουστικές εμπειρίες απο κάποιον γκουρού των καλωδίων.
Καλωδια ρεύματος, interconnects, ηχείων. Από όλα.

Μήπως έπαιζε καλύτερα;

:tongue:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.571
Members
38.199
Νεότερο μέλος
Alex Nik