Ηχητικές και γευστικές απολαύσεις στην Θεσσαλονίκη - To Kοτσιδόσπιτο

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.035
Γιατί το καλό αναλογικό πικάπ, το πάει στη μετρικ, εκεί το μετατρέπει σε ψηφιακό (φτου αίσχος), μετά του ρίχνει και ψηφιακά φίλτρα ισοσταθμισης, μετά του τραβάει κι ένα κρος στο ψηφιακό πεδίο (γιατί δε θέλει να του λείπει το τούλιπ) και μετά περνάει από 4 κανάλια Ντακ για να ξαναγίνει αναλογικό το σήμα για να πάει στους πσηφιακούς χυπεξ ενισχυτές να χαλάσει κι άλλο το σήμα από αυτούς και μετά να πάει στα σαμπ και στα ηχεία, όπου βεβαίως τα σαμπ το χαλάνε κι άλλο.
Μετά από όλα αυτά περιμένετε να φτιάξει ο ήχος με μία απλή αλλαγή βραχίονα;
Οπως λέει και η παροιμία, ο πεθαμένος δεν κλ@νει

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.237
@Γιάνννης !! το CD ρε συ ποτε θα μου το φερεις! ακομα?!

:roflmao:

ξεχαστηκα, σορρυ, απο συνηθεια.. μου μεινε..

με συγχωρειτε που μαι off topic κι εγραψα στο θεμα μου, σορρυ ε...
Άντε να μου χαθείς...Hi-Jacker νημάτων. :lolsign:
(Ιδού τι εστί προσωπική επίθεση...)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.780
Καλός χρυσός ο Σάκης , φίλος μου και φοβερός συνεργάτης όποτε τον χρειάστηκα και οι επισκευές του τέλειες αλλά ρε παιδιά αλήθεια περιμένετε να ακούσετε πάνω από το 50% της πληροφορίας από οδήγηση κεφαλής των τριών χιλιάδων ευρώ με phono των 150 ευρώ;
Σάκης βλέπει;

(Σιγά μη κάτσω γω να περασπιστώ τον Πετρόπουλο, λες και το'χει ανάγκη)

Εγώ το μόνο που έχω να πω σε σας που μιλάτε για το τι ξέρει και τι μπορεί να φτιάξει ο Σάκης, είναι το εξής απλό λαϊκό γνωμικό:

έλα παππού να σου δείξω πως κάνουν τα παιδιά.

ΥΓ. Τώρα το φόνο του Σάκη χάνει 50% της πληροφορίας; Λολός παπάς σας βάφτισε..

Reaction score
6.791
Σάκης βλέπει;

(Σιγά μη κάτσω γω να περασπιστώ τον Πετρόπουλο, λες και το'χει ανάγκη)

Εγώ το μόνο που έχω να πω σε σας που μιλάτε για το τι ξέρει και τι μπορεί να φτιάξει ο Σάκης, είναι το εξής απλό λαϊκό γνωμικό:

έλα παππού να σου δείξω πως κάνουν τα παιδιά.

ΥΓ. Τώρα το φόνο του Σάκη χάνει 50% της πληροφορίας; Λολός παπάς σας βάφτισε..
Είσαι μεγάλος μαέστρος τελικά στο να πετάς την μπάλα στην εξέδρα :D
Ναι. Εσένα περίμενε ο Σάκης να τον υποστηρίξεις:gotcha:

Σταματάω γιατί αποφεύγεις και γιατί δεν νικιέσαι επίσης;)

Reaction score
30.452
έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο το κατέχει το αντικείμενο
Κάποιος που κατέχει το αντικείμενο, θα γνώριζε προφανώς πως η ενδοτικοτητα μιας κεφαλής στα 100Hz, δεν ενδείκνυται για να υπολογιστεί η συχνότητα ιδιοσυντονισμου κεφαλής /βραχίονα.
Εκτός και αν ο Λέα έχει κάποιο calculator στη διάθεσή του που να υπολογίζει με βάση το compliance@100Hz.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.780
Ναι. Εσένα περίμενε ο Σάκης να τον υποστηρίξεις:gotcha:
Όχι βέβαια, και δεν έκατσα να τον υποστηρίξω, απλώς την επόμενη φορά που θα μιλήσω μαζί του, θα γελάσουμε με το σχόλιο που έκανες:

<<περιμένετε να ακούσετε πάνω από το 50% της πληροφορίας από οδήγηση κεφαλής των τριών χιλιάδων ευρώ με phono των 150 ευρώ;>>

Απ'τον "φίλο" σου τον "κανακιάνη" θα του πω.
Ε ρε γέλιο που θα ρίξουμε... :gotcha:

ΥΓ. Και γω το φόνο του Σάκη χρησιμοποιώ πριν τον τρινοβ. Μάλιστα, είπα στον Σάκη να το ρυθμίσει επακριβώς για την αρκιβ, γιατί δε σκοπεύω να αλλάξω ποτέ κεφαλή, δηλαδή είναι τιουναρισμενο το δικό μου φόνο στεϊτζ για τη συγκεκριμένη κεφαλή. ;)

Ναι, κατόν πενήντα ευρώ φόνο, σε δεκαεφτά χιλιάδων ευρώ προ και σε σαρανταφευγα χιλιάδες ευρώ ηχεία. Ποιο 50%ννα ακούσω, ούτε 5% και πολλά είναι.

Α, και καλώδια φόνο από Σάκη έχω, και ίδια στο πικάπ από το βραχίονα μέχρι το φόνο. Σάκης καλώδια ξέρετε; Ποιο 5%, πες 0.0005% και πολύ είναι.

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Κάνεις λάθος.

Δεν έδωσε καμία σοβαρή συμβουλή, απλώς είπε αυτή τη χαζομάρα:

Που προφανώς είναι χαζομάρα, ειλικρινά δε ξέρω αν υπάρχει κανείς άλλος ανάμεσά σας που να πιστεύει πως ο Κοτσίδης ακούει τη μισή ηχογραφημένη πληροφορία, δηλαδή χάνει το 50% της ηχογράφησης (άκουσον άκουσον) γιατί δήθεν ο βραχίονας με αυτή την κεφαλή πάει στα 14 χερτζ (που δε πάει, κι αυτό λάθος ήταν).

Εγώ βλέπω μόνο ένα κακόηθες υποτιμητικό σχόλιο συνοδευμένο με λάθη τεχνικής φύσεως, από έναν άσχετο.

Ρε συ Μιχάλη, αφού πήγες πρόσφατα στου Κοτσίδη, για πες, δε σου'βαλε κάνα βινύλιο να ακούσεις;

Έχανε τη μισή ηχογράφηση; :lol:
έχεις δίκιο, έκανα λάθος!
το βάρος της κεφαλής δεν είναι 12, 8gr αλλά 9gr, επομένως η συχνότητα ιδιοσυντονισμού είναι 15hz κι όχι 14 που αρχικά από λάθος έγραψα.
η ενδοτικότητα της κεφαλής του Γιάννη κατά το vinylengine είναι στα 10hz κι όχι στα 100 που είπε κάποιος όπως αυτό φαίνεται στο λινκ:

ενώ για τις κεφαλές που η μέτρηση είναι στα 100hz το γράφει στη περιγραφή της κεφαλής σαν υποσημείωση όπως πχ στις denon:

καλά είναι λοιπόν όσοι δε ξέρουν να μη μιλάνε, κάνουν κακό στους άλλους όταν παίρνουν τα γραφόμενα τους στα σοβαρά.

Θέμα δεύτερον,

Γιατί είπα ότι ακούει το 50% της πληροφόρησης του βινυλίου.
Σαφώς είχε μια υπερβολή, αλλά..

1)Ο βραχίονας όπως αποδεικνύεται από το υπολογιστήρι ου vinylengine ότι με ενεργή μάζα βραχίονα 12gr, με ενδοτικότητα κεφαλής 5 x 10 -6 cm/dyne όπως φαίνεται από τις προδιαγραφές της κεφαλής, και με βάρος κεφαλής 9gr +0,8-1,2gr βίδες /παξιμάδια στήριξης η συχνότητα ιδιοσυντονισμού είναι 15hz ντόκτορ!.
Με άλλα λόγια είναι ακατάλληλος για τη συγκεκριμένη κεφαλή.

2)η καλωδίωση που φέρει ο rega..είναι να την κλαίν οι ρέγγες!

3) η ζύγιση του βάρους ανάγνωσης με το μαμά βαρίδιο και με το γνωστό σύστημα ελατηρίου της rega είναι μια ζύγιση στο..περίπου.

4)τα χρησιμοποιούμενα phono είναι επιεικώς βασικά και δεν μπορούν να εκμεταλευτούν τις δυνατότητες της γεννήτριας της koetsu.

Για όλα λοιπόν τα παραπάνω, ο φίλτατος Γιάννης ΔΕΝ ακούει αυτά που θα έπρεπε ν' ακούει!!
κατανοητόν??;)

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.780
Γιατί είπα ότι ακούει το 50% της πληροφόρησης του βινυλίου.
Σαφώς είχε μια υπερβολή, αλλά..
Ok.

Σου δίνω άλλη μια ευκαιρία και εδώ, για να αλλάξεις και το ποσοστό.

Μέχρι 69% δεχόμαστε.

Επίσης θα ήταν πολύ χαριτωμένο να λες πόσο ποσοστό χάνει ο Κοτσίδης από κάθε σημείο, δηλαδή 50% από τα καλώδια βραχίονα και φόνο, 60% από το στεπ απ', 70% από το φόνο στεϊτζ, 80% από το βραχίονα, 90% από τη μετρικ, 100% από τους χυπεξ και 120% από τα σαμπ.

Τρακόσα τα κατό από την ψηφιακή σοστάθμις.

Κι άλλα δγιακοσαογδόντα τα κατό από τα κακά καλώδια ρεύματος.

Last edited:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.739
Άσε δε που αυτή η ψυχή ο Buchalis εξαφανίστηκε χωρίς να προλάβει ν'αποκαλύψει τι...phono stage θα διέθετε προς πώληση.Είναι να μη θέλει η τύχη μερικούς...
Αυτή η πληροφορία είναι ενδεχομένως άμεσα διαθέσιμη. Εδώ παραδίπλα.

Reaction score
2.994
@Γιάνννης !! το CD ρε συ ποτε θα μου το φερεις! ακομα?!

:roflmao:

ξεχαστηκα, σορρυ, απο συνηθεια.. μου μεινε..

με συγχωρειτε που μαι off topic κι εγραψα στο θεμα μου, σορρυ ε...

Και γιατί θα πρέπει κάθε λίγο και λιγάκι να γράφεις σε ένα δημόσιο φόρουμ για το CD που σου χρωστάνε ?
ή που σου χρωστούσανε ?
Πιστεύεις ότι μας ενδιαφέρουν τα προσωπικά του καθενός ή νομίζεις ότι ανεβαίνεις στην εκτίμηση του forum διασύροντας κάποιον άλλον ακόμα και όταν Αυτός έχει την ευθύνη ?

.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.588
... παντως ο Δοκτορ EAR μετα το εμβολιο, εχει αρκετο κεφι και πολυ λιγοτερο ξυλο στις αναρτησεις του... :boast:
-edit: το ματιασα... 🤡 -
Ασε. Χαλασε κι αυτος. Τι στην ευχη τσιπακι ειχε το εμβολιο που του 'καναν... Και δεν δινουν καν το datasheet να ξέρουμε 2 πράματα

Reaction score
30.452
η ενδοτικότητα της κεφαλής κατά το vinylengine είναι στα 10hz κι όχι στα 100 που είπε κάποιος όπως αυτό φαίνεται στο λινκ
Είσαι και πονηρουλης..
Το vinyl engine δεν αναφέρει 100Hz αλλά δεν αναφέρει ούτε 10...

Το lp gear σου κάνει ;

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.626
Και γιατί θα πρέπει κάθε λίγο και λιγάκι να γράφεις σε ένα δημόσιο φόρουμ για το CD που σου χρωστάνε ?
ή που σου χρωστούσανε ?
Πιστεύεις ότι μας ενδιαφέρουν τα προσωπικά του καθενός ή νομίζεις ότι ανεβαίνεις στην εκτίμηση του forum διασύροντας κάποιον άλλον ακόμα και όταν Αυτός έχει την ευθύνη ?

.
μπα οχι, κανενα φορουμ δεν ενδιαφερει τα προσωπικα μου εννοειται, μου το φερε σπιτι και κυριος , προφανως αν δεν καταλαβαινεις την πλακα , δεν εχω να προσθεσω και τιποτα παραπανω..
οχι βεβαια πως πρεπει και να απολογηθω κιολας!

εχετε φαση βρε παντως, ψαχνετε ιστοριες κι αφορμες για να αντιδρασετε, να πειτε τα δικα σας, να ειστε διαφορετικοι, κατι τετοιο τελος παντων! Εχει φαση!

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.676
ή που σου χρωστούσανε ?

.
είναι διασυρμένος ήδη....από μόνος του...και μόνιμα
όχι εκεί που μας χρωστούσανε μας ζητάνε και το βόδι ;)

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.676
μπα οχι, κανενα φορουμ δεν ενδιαφερει τα προσωπικα μου εννοειται, μου το φερε σπιτι και κυριος , προφανως αν δεν καταλαβαινεις την πλακα , δεν εχω να προσθεσω και τιποτα παραπανω..
οχι βεβαια πως πρεπει και να απολογηθω κιολας!

εχετε φαση βρε παντως, ψαχνετε ιστοριες κι αφορμες για να αντιδρασετε, να πειτε τα δικα σας, να ειστε διαφορετικοι, κατι τετοιο τελος παντων! Εχει φαση!
και πολλά είπες...

οι δικηγόροι αλλού

άντε μην ανοίξουν στόματα για κάποιους και αρχίζετε να ψάχνεστε μερικοί μερικοί

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.568
Members
38.199
Νεότερο μέλος
Alex Nik