Snow Whitty
SRS
- Reaction score
- 16.096
Αναφερω 21 C και εκατοντάδες κόσμο στους δρόμους.Η φύση ξυπνησε,οι άνθρωποι ξεντυθήκαν κι έβαλαν καλοκαιρινά!
ΣουηδίαΧρειάζεται ένας υπόγειος δρόμος-όδευση , σαν τούνελ, κάτω σπο τους υπάρχοντες δρόμους πλάτους 4-5μ κ ύψους 3μ προσβασιμοσ από συγκεκριμένα σημεία και να μπορούν να δουλεύουν μέσα τα συνεργεία και να μην καταλαβαίνουν τπτ οι από πάνω και εκεί να υπάρχουν όλα τα δίκτυα , χαμηλά η αποχέτευση, πιο πάνω τα νερά, πιο πάνω τα ρεύματα κοκ ώστε όλα να είναι επισκέψιμα και να υπάρχει δυνατότητα επισκευής, αντικατάστασης, ή προσθήκης νέων.
Ξεχασαν το πιο σημαντικο: Στις προηγουμενες κακοκαιριες που αναφερουν (πριν 15-20 χρονια), αυτα τα μεγαλα δεντρα ηταν απλα δεντρακια, πιο χαμηλα απο τα καλωδια!Kακοκαιρία «Μήδεια»: Αυτό το χιόνι ήταν διαφορετικό, γι' αυτό έπεσαν τόσα πολλά δέντρα - iefimerida.gr
Το χιόνι δεν έχει πάντα το ίδιο βάρος, και στην τελευταία κακοκαιρία «Μήδεια» οι καιρικές συνθήκες ήσαν τέτοιες, που το χιόνι ήταν βαρύτερο σε σχέση με προηγούμενες κακοκαιρίες, με αποτέλεσμα να πέσουν πιο εύκολα τα δέντρα.www.iefimerida.gr
Έχουμε νεώτερα;Δεν θέλω να φέρω την καταστροφή, αλλά υπάρχουν κάποια προγνωστικά μοντέλα που κάνουν λόγο για ακόμα μια σοβαρή κακοκαιρία στις αρχές του Μαρτίου. Είναι πολλές οι μέρες ακόμα μέχρι τότε αλλά ας το έχουμε στην άκρη του μυαλού μας. Τουλάχιστον αν έρθει αυτός ο καιρός να μην μας βρει στον ύπνο. Με τα σημερινά δεδομένα θα κατέβει από την Ουκρανία περνάει ξοφαλτσα από ανατολικη Μακεδονία-Θράκη πιάνει το βόρειοανατολικό Αιγαίο και ξεσκίζει τους τουρκαλαδες. Ένα κλικ ποιο δυτικά αν έρθει.... Κλαφτα Χαράλαμπε.
Με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει κάτι το πολύ ακραίο. Βροχές και κρύο θα έχουμε, χειμώνας είναι, όχι όμως 1 μέτρο χιόνι. Θα το δούμε πως θα πάει. Προς το παρόν έως και 6-7 του μήνα δεν υπάρχει χιονιάς. Αλλά για 15 και 20 ημέρες μετά δεν μπορούμε να κάνουμε πρόγνωση γιατί θα πέσουμε έξω.Έχουμε νεώτερα;
Το διάβασα κι εδώ προχχθές:
ΜΑΡΤΙΟΣ 2021 : Υπάρχει το ενδεχόμενο η Νοτιοανατολική Ευρώπη να ζήσει ένα νέο 1987 σύμφωνα με τους Ιταλούς μετεωρολόγους;
Το Meteo24News, σας ενημερώνει καθημερινά για τις καιρικές συνθήκες στην Ελλάδαwww.meteo24news.gr
Καλέ γιατί, σιγά το πράγμα.Τώρα που βλεπω πως το κάνουν στη Σουηδία αλλάζω γνώμη, ας το ξεχάσουμε καλύτερα
Αν ρωτάς στα σοβαρά προφανώς και δεν είναι απλό κα φθηνό, δεν νομίζω οτι το ισχυρίστηκε αυτό κάποιος. Τεχνικα είναι εφικτό απόλυτα και δεν χρειάζεται να γίνει όπως αυτό στη Σουηδία. Είναι σχεδόν βέβαιος οτι όλες οι υπηρεσίες έχουν χαρτογραφημένο ψηφιακά το δίκτυο τους. Η εμπειρία με την οπτική ίνα στο σπίτι (και με το φυσικό αέριο) δείχνει ποσό εύκολα και γρήγορα μπορεί να γίνει τεχνικα. Η καθυστέρηση είναι πάντα στος διαδικασίες αδειοδότησης. Και τώρα που το γράφω και σκέφτομαι πρόχειρα δεν βλεπω για ποιο λόγο δεν μπορεί να πάει παράλληλα και στο ίδιο βαθος με την οπτική ίνα μέχρι την είσοδο κάθε σπιτιού.Καλέ γιατί, σιγά το πράγμα.
Σε κάθε δρόμο, λεωφόρο και στενό κάθε πόλης ένα ωραίο κανάλι με συνεννόηση όλων των φορέων (ρεύμα, νερό, αποχέτευση, αέριο, οπτικές). Νέοι αγωγοί για κάθε οικοδομή, μεγάλη ευκαιρία για φρέσκια άσφαλτο και πεζοδρόμια. Πόσο να κοστίσει πιά ανα μέτρο; 10-20€;
Βρήκαμε εμπόδια, το πριονέλο μου είναι 40 εκατοστά και δεν μπορεί να κόψει χαμηλά το πεσμένο...Θέλει κανείς άπειρο κυπαρισσόξυλο, Αριζόνικα; Δεν έχει παρά να έρθει, να κόψει και να πάρει τόνους με λίγο χαμαλίκι. Δεν τα καίω γιατί πετάνε λίγο (όχι σαν πεύκα) κι αντιπαθώ τις σίτες, έχω εξάλλου ατελείωτο ευκάλυπτο κι άφθονη ελιά χωρίς πετάγματα.
Τι εννοείς καλή μου;Ξακαθαρα για τις οποιες καταστροφες φταινε τα δενδρα.
Συναρπαστικές οι μονοσύλλαβες λέξεις της ελληνικής υπαίθρου.Πρνάρ'
Ζακέτα να βάλειςεγω κρυωνω σημερα :/ ειμαι με aircondition... φουτερ... χοντρουλι μακριμανικο και κοντομανικο απο μεσα (οταν χιονιζε ειμουν με φουτερ και πιο ελαφρυ μακριμανικο) ..
και δειχνει 19 βαθμους θερμοκρασία..