- Reaction score
- 12.240
Ναι, αλλά για πες πως το ακούς τώρα το συνολάκι...Ακριβά και για να φανεί το αποτέλεσμα θέλει κάμποσα!!!!
Άσε που χαλάει και η αισθητική του χώρου!!
Ναι, αλλά για πες πως το ακούς τώρα το συνολάκι...Ακριβά και για να φανεί το αποτέλεσμα θέλει κάμποσα!!!!
Άσε που χαλάει και η αισθητική του χώρου!!
Ναι, αλλά για πες πως το ακούς τώρα το συνολάκι...
[/QUOTE
Σίγουρα υπάρχει διαφορά με πρίν και μάλιστα χωρίς να έχω κάνει μετρήσεις.
Βοήθησε πολύ η νέα διάταξη σε ισοσκελές τρίγωνο 2.2 m, πλέον ακούω ξεκάθαρα τα όργανα και το μπάσο έχει εμφανιστεί με το sub.
Η ακουστική χώρου με αυτά τα 8 Panels έχει βελτιωθεί (στην μέση του χώρου ακρόαση με τα ηχεία, χτυπάς παλαμάκια και δεν υπάρχει αντίλαλος , η φωνή μου είναι απομονωμένη, νιώθω ότι έχει μια "στιβαρότητα" και ο ήχος από τα Proac δεν διαχέεται δεξιά-αριστερά. Όλα αυτά με τα αυτιά μου ΚΑΙ μπακάλικα, ξανά αναφέρω χωρίς μετρήσεις.
Η κουρτίνα -panel που επέλεξα από το ΙΚΕΑ κάνει την δουλειά των πίσω Panels, απλά είναι στο μάτι καλύτερη από τα Panels που είναι με πόδια και αναγκάζομαι να τα τοποθετώ-κρύβω ανάλογα με την περίσταση.
Σωστή η σειρά των επόμενων βημάτων.Θα βάλω άλλο ένα sub .. άλλα δύο deco .. και μετά βήμα - βήμα
όντως διασκεδαστική και στο τέλος της ημέρας ψυχοθεραπευτική....(είναι το μέρος που είμαι εγώ, οι 1, 2 φίλοι και οι μουσικές...)Σωστή η σειρά των επόμενων βημάτων.
Υπ'οψιν, πως αυτά τα "ολίγα" πάνελ που πρότεινα, δεν είναι καν για το 95% της "δουλειάς", αλλά ούτε και χρειάζεται περισσότερη εμμονή με το θέμα.
Βήμα βήμα είναι η πιο σωστή τακτική.
Στο τέλος αυτής της βήμα-βήμα πορείας, αν καταφέρεις να έχεις 4 σαμπ, θα είσαι άρχοντας.
Ήδη έχεις ακουστή και σαφή βελτίωση, δε τίθεται θέμα, και έχει πλάκα να βλέπεις όλη την εξέλιξη του σετάπ ,η διαδρομή είναι εξόχως διασκεδαστική.
Έτσι όπως το θέτεις, αν και δεν είναι λάθος, προϋποθέτει να γνωρίζει ο ίδιος τόσο τα θεωρητικά όσο και τα κατασκευαστικά του πρότζεκτ, και να τα υλοποιήσει μόνος του, κάτι που δεν συμβαίνει όμως, δε ξέρει όλος ο κόσμος περί ηχητικής, δεν πιάνουν τα χέρια του, δεν έχει εργαλεία, κλπ.Ειναι λογικο να μην ταιριαζουν με την ρουστικ αισθητικη του χωρου, ανετα θα μπορουσες να ακολουθησεις την κλιση του ταβανιου με εγκαρσια ταβλες και γεμισμα με αναλογου παχους και ειδικου βαρους πορωδη απορροφητικα, οπου θα ειχες εκτεταμμενη καλυψη και ουσιαστικοτερη βελτιωση...με το ελαχιστο δυνατο κοστος...
Δεν τον κόβω βλαμμένο σαν εμάς, οπότε μερικά πάνελ και τέλος, τζάμπα είναι.Oλα ειναι μερος ενος ταξιδιου, εαν γινεται με τα λιγοτερα λαθη, εξοδα,... το τσαμπα θα το κρινει ο χρονος φιλια ..
Ψιτ! Σε βλέπω, ε!Για περιπτώσεις βλαμμενων, πας στην κουρτίνα 2. Σα τον ντιζη.
Θα ηθελα να προτεινω κατι στο νηματοθετη, αλλα θα ηθελα να το σχολιασεις - εγκρινεις - βελτιωσεις ή απορριψεις , για να μην τον επηρεασω αρνητικα, μιας και αφορα τις πολυ σημαντικες πλαινες ανακλασεις.Για όσο διάστημα διαθέτεις ένα σαμπ, η μόνη σωστή θέση τοποθέτησής του, είναι ανάμεσα στα δυο ηχεία, και καμιά άλλη.
Αν πάρεις κι άλλο σαμπ, τότε βεβαίως έχεις περισσότερες εναλλακτικές θέσεις τοποθέτησής τους.
Αν ήμουν στη θέση σου, θα έβαζα κι άλλα τέτοια πάνελ σε οροφή και στον πίσω από τα ηχεία τοίχο. Κυρίως στην οροφή θα έβαζα αρκετά, δηλαδή 2 τεμάχια ακόμα μαζί με το ένα που έβαλες σε κάθε πλευρά, κι άλλα 3 στην εσωτερική θέση της οροφής από κάθε πλευρά.
Δηλαδή θα έβαζα πάνελ στις θέσεις που σημείωσα με "Χ":
View attachment 182077
Δηλαδή επιπρόσθετα 10 πάνελ για ταβάνι και 2 για τοίχο.
ΥΓ.
Βεβαίως θα ήταν χρήσιμο να κάνεις και μια μέτρηση χρόνων αντήχησης, μα για να σου πω την αμαρτία μου, τα πάνελ που σου λέω, θα τα έβαζα και δίχως μετρήσεις.
Και μετά, επίσης δίχως μετρήσεις, θα έβγαζα το χαλί από το δάπεδο.
Ωραιο, αγαπητε Λουκά. Αγνοησε το ποστ μου καθως νομιζα (μου φαινοταν σε αλλη φωτο) πολυ πιο κοντα το αριστερο ηχειο στον τοιχο ενω δεν ειναι.Και μία φωτο από πλάγια
View attachment 182195
OMG, έχουμε την ίδια καρέκλα! Για πες, όταν ακούς μουσική, ακουμπάς το κεφάλι σου στην πλάτη καρέκλας ή είσαι γερμένος ελαφρώς μπροστά;Και μία φωτο από πλάγια
View attachment 182195
Η καλύτερη θέση για μένα ελαφρώς μπροστά!OMG, έχουμε την ίδια καρέκλα! Για πες, όταν ακούς μουσική, ακουμπάς το κεφάλι σου στην πλάτη καρέκλας ή είσαι γερμένος ελαφρώς μπροστά;
Αγαπητοί του φόρουμ θα ήθελα να κάνω μια σημαντική διόρθωση για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις. Αναφέρομαι στον πρώην αντιπρόσωπο της rel acoustic και όχι στον σημερινό αντιπρόσωπο, με τον όποιο επικοινώνησα και ήταν ευγενεστατος και η τιμή για να αγοράσω ακόμη ένα rel 8 inj είναι εξαιρετική. Η σημερινή αντιπροσωπεία είναι η audioevolution Σαρλαμης Αντώνης!!www.acosticsolutions.gr
περίπου 300 το ζευγάρι (60χ120)
Θα βάλω άλλο ένα sub μόλις βρω κουράγιο να επικοινωνήσω με τον αντιπρόσωπο... σίγουρα άλλα δύο deco όπως είπα στην οροφή (60Χ60 για να κλέψω λίγο στην απόσταση) και μετά βήμα - βήμα
Η καλύτερη θέση για μένα ελαφρώς μπροστά!
όπως περιγράφει η rel στο site "connect the black wire of each REL to a negative speaker terminal of the corresponding channel;Πως ενσωμάτωσες τα σαμπ;