Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.745
Απλά διαφωνώ με αυτά που
ΟΚ, εγώ διαφωνώ με όλα όσα λες.
Το ποιος έχει "δίκιο" είναι μάλλον απλό. :)

επειδή απλά τρίζει η πόρτα)
Κάνεις λάθος εδώ, δε τρίζει η πόρτα.
Η πόρτα πάει να φύγει, κάνει ταλαντώσεις 1,5-2cm ολόκληρη..

Τρίζει οτιδήποτε, όλες οι γυψοσανίδες, καλοριφέρ, κουφώματα παραθύρων, ακόμα και μικροαντικειμενα διάσπαρτα.

Στη στάθμη αναφοράς, νιώθεις μια χαρά την ενέργεια στο στομάχι σου, στα μπατζάκια, στο πουκάμισο που φοράς στα μανίκια, στην πλάτη του καναπέ.

Σε 10+ ντεσιμπέλ άνω της στάθμης αναφοράς, τρίζουν τα ντουβάρια, κουνιόταν πέρα δώθε ο προβολέας που είναι βιδωμένος στο ταβάνι με φ10 σιδερένιο σωλήνα, έπαιζε όλη η εικόνα, τι λες τώρα...

Ιδέαν δεν έχεις.

Απλώς δε ξέρεις από τοποθέτηση και μετρήσεις, γι'αυτο λες όσα λες.

Είχαμε ακούσει μπόλικοι άνθρωποι τα πρώτα 7 τεμάχια 310 με το ένα το σαμπ, μόνο το 870 έπαιζε αρχικά.

Βεβαίως τη θέση που μπήκε το ένα μόνο του, την βρήκαμε με εξαντλητικές δοκιμές, με μετρήσεις πάντα.

Κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ακόμα και έτσι, με ένα σαμπ, να απορεί κόσμος και κοσμάκης για το Μπάσο εκεί μέσα, θυμάμαι ας πούμε ο Τέμης, που είχε τότε 2-3 svs στο σπίτι του, είχε πάθει σοκ με το Μπάσο. Με ένα 870 μόνο του.

Θέλει τρόπο, θέλει πολύ μελέτη και ψάξιμο για την τοποθέτηση των σαμπ, δε δουλεύει το πράγμα με το σκεπτικό α εκεί χωράει θα το βάλω και είμαστε οκ, αυτά είναι παρλαπιπες.

Διαβάστε λίγο μπούτια, που βρίσκει την καλύτερη δυνατή θέση ενός σαμπ με άπειρες δοκιμές, και στο τέλος κάνει και μικρομετακινησεις λίγων εκατοστών. Δυστυχώς τα σαμπ δε τα βάζεις όπου βολεύεσαι εσύ, αλλά όπου παίζουν σωστά, μόνο εκεί.
Και το όμοιο στους δορυφορους, θέλει σωστές γωνίες, σωστές αποστάσεις, θέλει μελέτη, όχι εδώ χωράει εδώ θα μπει, αυτά είναι κουκουρουκου, καταδικασμενες υποθεσεις.

Τέλος, και σταματάω ειλικρινά να ασχολουμε μαζί σου γιατί εχεις εμμονές, το 310 ιδέαν δεν έχεις πόσο τέλειο ηχείο είναι. Ιδέαν. Μυρουδιά δε πήρες. Μηδέν.

Και δεν είσαι ο μόνος. Κι άλλοι έβαλαν το 310 στο σπίτι τους, σε λάθος απόσταση ακρόασης, σε λάθος χώρο, σε λάθος αποστάσεις από τα boundaries, χωρίς μετρήσεις 😝😁🤣😜 και χωρίς σωστή ενσωμάτωση σαμπ, μερικοί χωρίς καθόλου σαμπ🤣😂. Μυρωδιά δε πήραν για τις ικανότητες αυτού του ηχείου, κανείς τους.

Οφείλουν όμως να δουν τις μετρήσεις του 310, και σχόλια του τύπου "είναι κουραστικά" αποτελούν διαπλανητικό ανέκδοτο, να γελάμε για χρόνια.. 8-)

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.576
Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος αναμένεται να συζητήσει, στην επερχόμενη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό, το αίτημά της για ποινικοποίηση της χρήσης πέραν των τεσσάρων υποβαθυφώνων, ιδίως εντός οικιών όπου ο ένοικος αποτελεί ο ίδιος επιφάνεια ανάκλασης.

Reaction score
5.395
Κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ακόμα και έτσι, με ένα σαμπ, να απορεί κόσμος και κοσμάκης για το Μπάσο εκεί μέσα, θυμάμαι ας πούμε ο Τέμης, που είχε τότε 2-3 svs στο σπίτι του, είχε πάθει σοκ με το Μπάσο. Με ένα 870 μόνο του.
Aυτό ομολογώ πως έχει ενδιαφέρον.
Το γνωστό μου 870 που το τερμάτιζα για πλάκα, σε σένα να απέκτησε απύθμενο χαμηλό, μόνο του.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.301
Επιπροσθέτως. Αν ακουσουμε μουσικη μ ενα συστημα που κατεβαινει στα -25 χερτζ ενα στα -20 χερτζ , ενα αλλο στα -15 κι ενα ακομη στα -10 χερτζ ποσοι θα καταλαβουν την διαφορα? (παντα μιλαμε για σαμπς που τα υπολοιπα χαρακτηριστικα ειναι κοινα) Αν καποιος την καταλαβει, για τι ειδους διαφορα θα μιλαμε? Συγκλονιστικη? Απ αυτες που λες....κατι τετοιο δεν πρεπει να το χασω? Η περισσοτερο εστιαζομαστε σε ψιλοανουσιες ακαδημαικες συζητησεις τυπου "ναχαμε να λεμε"
Καλά τα λες αλλά ποιος σ' ακούει....
Και άντε σε κάποια είδη μουσικής (λίγα) ίσως να φανεί κάποια διαφορά ..αλλά δε βλέπεις; όλοι techno περίεργα ακούν...

Για δοκιμή ...sub :p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.745
Ακρόαση με ένα σαμπ, εδώ ήταν.

Κρος από τη μετρικ. :)

Reaction score
5.395
Και άντε σε κάποια είδη μουσικής (λίγα) ίσως να φανεί κάποια διαφορά ..αλλά δε βλέπεις; όλοι techno περίεργα ακούν...
Και Hotel Costes να παίξεις, φτάνει. Δεν χρειάζεται καν να πάμε σε τέκνο, ραπ κτλ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.745
Είναι πολύ τζάμπα αυτά τα ηχεία. Τώρα κατάλαβα από πρώτο χέρι πόσο δίκιο είχα για αυτά που σας έγραφα τόσα χρόνια... ;)
Από πρώτο χέρι, όχι μόνο στη θεωρία.

Reaction score
5.395
Να δικαιολογηθεί στον εαυτό του ίσως; Να πείσει τον εαυτό του ότι δεν έχει χώρο ώστε να μην μπλέκει με κατασκευές;

Μια ζωή διαβάζουμε να γράφει ο ίδιος "στις πάνω γωνίες βάλε τα σαμπ" και ότι "και τα σαμπ θέλουν τα σαμπ τους" και τώρα ξαφνικά τα σαμπ του είναι τέρατα που δεν χρειάζονται βοήθεια και οι πάνω γωνίες του χώρου του είναι μη μου άπτου ή και ανύπαρκτες. :)

Reaction score
3.897
(Περίληψη των ανωτέρω)

Τρίτον, περαιτέρω επέκταση στους υποήχους σε μεγαλύτερη στάθμη. Απάντηση: Δεν γίνεται, τρίζουν όλα, ντουβάρια, κουφώματα, τα παπάρια μας, όλα λέμε.
Τέταρτον, για να ξοδέψει φράγκα για την φιγούρα. Απάντηση: πάρε σαμπ φαλάκρα, τσίπη, κακομοίρη.
(Να αλλάξει τα 870 με άλλα σαμπ, αυτό ίσως έχει πράγματι νόημα)
Καλά, ντελίριο, γελάω μόνος μου...:gotcha::gotcha::gotcha::D:drinks:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.576

Για δοκιμή ...sub :p

Γρήγορα τέμπι ο μαέστρος... σε 3:42 το έβγαλε το 4:33

Φαντάσου βέβαια να σου πει κάποιος ότι δεν χρειάζομαι μπάσα, ακούω μόνο φωνή

Reaction score
5.395
Όπως τα σαμπ βοηθούν στο να μην υπεροδηγούνται οι δορυφόροι, έτσι και τα infrasub βοηθούν στο να μην υπεροδηγούνται τα σαμπ. Πιο γεμάτη αίσθηση, σε χαμηλότερη συνολική ένταση, περισσότερη προφύλαξη για τα αυτιά, μειωμένοι συντονισμοί/τριξίματα.

Reaction score
5.395
Θα παίζεις σε συνολικά χαμηλότερη στάθμη και θα ενοχλούν λιγότερο.

Reaction score
4.156
Συγκλονιστική, ακριβώς. Του τύπου κάτι τέτοιο δεν πρέπει να το χάσω.
Και δε μου λες. Σε οσους πιστευουν οτι η ανθρωπινη ακοη δεν πιανει ηχους κατω απο 20 χερτζ και πανω απο 20.000 τι τους λες? Πως γινεται να χανουν αυτο το οποιο αποκαλεις συγκλονιστικη εμπειρια?

Αντε εγω οταν εκανα πειραματα με τονους (20-20.000) φαινοταν οτι δεν το πολυειχαν τ αυτια μου. Εκει στα ανω και κατω ακρα δυσκολευομουν παρα πολυ. Ομως και κατω απο τα 20 χερτζ? Τα ντουβαρια σιγουρα ακουν (ειναι αυτο που λενε και οι τοιχοι εχουν αυτια). Αλλα το αυτι μας? Σα να ξεφευγεις λιγο Γιαννη.
Συγκλονιστική, ακριβώς. Του τύπου κάτι τέτοιο δεν πρέπει να το χάσω.
Και δε μου λες. Σε οσους πιστευουν οτι η ανθρωπινη ακοη δεν πιανει ηχους κατω απο 20 χερτζ και πανω απο 20.000 τι τους λες? Πως γινεται να χανουν αυτο το οποιο αποκαλεις συγκλονιστικη εμπειρια?

Αντε εγω οταν εκανα πειραματα με τονους (20-20.000) φαινοταν οτι δεν το πολυειχαν τ αυτια μου. Εκει στα ανω και κατω ακρα δυσκολευομουν παρα πολυ. Ομως και κατω απο τα 20 χερτζ? Τα ντουβαρια σιγουρα ακουν (ειναι αυτο που λενε και οι τοιχοι εχουν αυτια). Αλλα το αυτι μας? Σα να ξεφευγεις λιγο Γιαννη.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.675
Θα παίζεις σε συνολικά χαμηλότερη στάθμη και θα ενοχλούν λιγότερο.
μα οι τριγμοί δημιουργούνται σε συγκεκριμένες συχνότητες όταν πιάσουν τη συχνότητα συντονισμού των υλικών σε συγκεκριμένες στάθμες
είτε οι στάθμες αυτές θα βγαίνουν από sub είτε από Infrasub
είναι το ίδιο πράμα....
στάθμες σε συγκεκριμένες συχνότητες που δημιουργούν τα τριξίματα αυτά στο σύνολο της καμπύλης ακρόασης...

δεν το πιάνω αυτό που λες

Reaction score
5.395
Τα περισσότερα προβλήματα με τριγμούς/μετατοπίσεις αντικειμένων/ενόχληση γειτόνων/καταπόνηση αυτιών-εμβοές ξεκινούν από συχνότητες των σαμπ, όχι των infrasub.
Δεν βαράς αλύπητα τα σαμπ όταν υπάρχει συνοδεία infrasub. Και τα προβλήματα μειώνονται, παρά αυξάνονται.

Κάτω από 20Ηz είναι συγκλονιστική εμπειρία γιατί νιώθεις την ενέργεια στο σώμα σου, παρά ότι ακούς έξτρα συχνότητες.

Σκέψου πώς είναι με τα ακουστικά. Έχουν κι εκείνα μπάσο, και πιο σωστό θεωρητικά. Κατεβαίνει και χαμηλά. Το προτιμάς; Όχι, γιατί δεν το νιώθεις στο σώμα σου. Ανεβάζεις ένταση για να το προσομοιάσεις. Δεν είναι το ίδιο.

Ανάλογη είναι και η διαφορά με προσθήκη infrasub.

Last edited:

Staff online

• spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.557
Members