Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

Reaction score
4.156
Προσωπικα θεωρω τελειως ανουσια οποιαδηποτε προσθηκη στο χωρο του Κωστα. Περιττη σπαταλη. Οποιος εχει ακουσει το συστημα του, καταλαβαινει οτι το θεμα του μπασου εκει εχει τελειωσει. Δεν εχει νοημα να διυλιζεις τον κωνοπα. Τωρα πλεον λεφτα μονο για καλωδια. Αντε ισως και κανενα στηριγμα καλωδιων.

Στο ολο συστημα αν εχω να κανω καποια παρατηρηση ειναι η εξης. Με την τελευταια προσθηκη των δυο ηχειων το συστημα ακουγεται σιγουρα καλυτερο. Παντα οι προσθηκες ακουγονται. Εγω εβαζα καποια κομματια για ν ακουσω το ζυγισμα (εμπρος - πισω) Νομιζω οτι δημιουργηθηκε ελαφρως περισσοτερο βαρος μπροστα.

Οταν πηγα στο σπιτι την επομενη εβαζα τα ιδια κομματια που τα εχω συνηθισει και ξερω πως ακουγονται καποια πραγματα απο τα εμπρος ηχεια και καποια απο τα πισω ηχεια. Φυσικα δεν αποκλειω και το γεγονος να κανω λαθος πολυ περισσοτερο που εμπλεκονται και τα ατμος και λιγο μου χαλουσαν ακουστικα τον προσδιορισμο αυτου που ηξερα. Ωστοσο η υποψια μου εμεινε.

Ο Κωστας μετα απο κανα μηνα θα ειναι σε θεση να ξερει κι αυτος πολυ καλα σε συγκριση με το παρελθον αν στον συγκεκριμενο τομεα το συστημα εχει το σωστο ζυγισμα η οχι.

Παντως ακομη και μ αυτη την παρατηρηση ειτε η υποψια ειναι πραγματικη ειτε φανταστικη δεν παυει ν ανηκει σ αυτο που γραφω παραπανω. Οτι διυλιζουμε τον κωνοπα, η αλλιως, ψαχνουμε για ψυλλους στ αχυρα.

Επιπροσθέτως. Αν ακουσουμε μουσικη μ ενα συστημα που κατεβαινει στα -25 χερτζ ενα στα -20 χερτζ , ενα αλλο στα -15 κι ενα ακομη στα -10 χερτζ ποσοι θα καταλαβουν την διαφορα? (παντα μιλαμε για σαμπς που τα υπολοιπα χαρακτηριστικα ειναι κοινα) Αν καποιος την καταλαβει, για τι ειδους διαφορα θα μιλαμε? Συγκλονιστικη? Απ αυτες που λες....κατι τετοιο δεν πρεπει να το χασω? Η περισσοτερο εστιαζομαστε σε ψιλοανουσιες ακαδημαικες συζητησεις τυπου "ναχαμε να λεμε"

Για μενα αν ειχα την δυνατοτητα να κανω με τα σαμπς συστημα line array στις 4 γωνιες με μικρες μοναδες (απαραιτητα ποιοτικα) θα το προτιμουσα απο οποιαδητε θηρια. Σ ολες τις περιπτωσεις θα εχεις πολυ μπασο. Αλλα το ζυγισμα στο χωρο στα line array κατα την αποψη μου, θα κανει την διαφορά. Ποσο ευκολο ειναι να γινει την πραξη? Καθολου. Κυριως για οικονομικους λογους. Οποτε ζουμε με συμβιβασμους κι εξακολουθουμε να περναμε καλα.

Reaction score
5.395
Επιπροσθέτως. Αν ακουσουμε μουσικη μ ενα συστημα που κατεβαινει στα -25 χερτζ ενα στα -20 χερτζ , ενα αλλο στα -15 κι ενα ακομη στα -10 χερτζ ποσοι θα καταλαβουν την διαφορα? (παντα μιλαμε για σαμπς που τα υπολοιπα χαρακτηριστικα ειναι κοινα) Αν καποιος την καταλαβει, για τι ειδους διαφορα θα μιλαμε? Συγκλονιστικη? Απ αυτες που λες....κατι τετοιο δεν πρεπει να το χασω? Η περισσοτερο εστιαζομαστε σε ψιλοανουσιες ακαδημαικες συζητησεις τυπου "ναχαμε να λεμε"
Συγκλονιστική, ακριβώς. Του τύπου κάτι τέτοιο δεν πρέπει να το χάσω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.743
Ρε φλας σοβαρά τώρα;
Η παράθεση φωτογραφιών του δικού μου χώρου θα μου υποδείξει αν χωράνε;
Δε ξέρω γω καλύτερα;

Τι να πω, ειλικρινά..

Βέβαια στο δικό σου το χώρο αυτό που έχεις κάνει είναι τρατζικ, περνάς ανάμεσα από 2 ντουλάπες σύριζα από ένα γραφείο για να στριμωχθεις στο μόνο ελεύθερο σημείο στο χώρο με ηχεία πάνω στα μούτρα σου, οπότε με τα δικά σου δεδομένα κρίνεις, αλλά όχι άνθρωπε, δε θα το κάνω αποθήκη για να "χωρέσουν", ήδη στριμωγμενα το νιώθω, φυσικά καμία σχέση με το δικό σου λαβύρινθο..

Reaction score
5.395
Άρα μη λες ότι δεν έχεις ούτε μισό μέτρο, γιατί δεν ισχύει. Έχεις και παραέχεις.

Θα στο θυμίζω όταν προτείνεις σε άλλους να βάλουν σαμπ στις πάνω γωνίες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.743
Καλά, να μου το θυμίζεις, μη χάσεις. :lolsign:

Είσαι απίστευτος ρε, να μου θυμίζεις και πως τα 310 είναι κουραστικά. Μη ξεχάσεις. :lol:

Οσο για το τι ισχύει στο χώρο μου, άσε να ξέρω καλύτερα από σένα που βγάζεις πόρισμα χωρίς να έχεις πατήσει εδώ μέσα. 8-)

Reaction score
5.395
Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας ότι έχεις χώρο.

Απλά δεν θέλεις, με γεια σου και χαρά σου. Όχι να λες όμως ότι δεν έχεις ούτε μισό μέτρο.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.458
Το "δεν έχω χώρο" του Α και του Β είναι ίδιο με το "έχω γρήγορο αμάξι" ενός που έχει 1200 και του άλλου με Ferrari.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται το χώρο του διαφορικά όπως επίσης και που αρχίζει να νιώθει πίεση, είτε ψυχολογικά είτε αισθητικά. Εκεί που ο ένας βάζει άλλα τόσα ο άλλος δεν θέλει να τα βλέπει. Αυτό δε σημαίνει ότι έχει ή δεν έχει χώρο. Δεν υπάρχει κανόνας.

Κάποιος θα έρθει σπίτι μου και θα μου πει ότι χωράνε άνετα 2 16αρια. Αυτό που θα του πω είναι ότι θέλει ψυχίατρο και άμεσα μάλιστα.

One man's ceiling is another man's floor.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.675
όχι ρέι...καλά του τα χώνει....

να βάλει και στο ταβάνι η κότα....όλο λόγια είναι :laugh: :lol:

P

PMC

Guest
Το "δεν έχω χώρο" του Α και του Β είναι ίδιο με το "έχω γρήγορο αμάξι" ενός που έχει 1200 και του άλλου με Ferrari.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται το χώρο του διαφορικά όπως επίσης και που αρχίζει να νιώθει πίεση, είτε ψυχολογικά είτε αισθητικά. Εκεί που ο ένας βάζει άλλα τόσα ο άλλος δεν θέλει να τα βλέπει. Αυτό δε σημαίνει ότι έχει ή δεν έχει χώρο. Δεν υπάρχει κανόνας.

Κάποιος θα έρθει σπίτι μου και θα μου πει ότι χωράνε άνετα 2 16αρια. Αυτό που θα του πω είναι ότι θέλει ψυχίατρο και άμεσα μάλιστα.

One man's ceiling is another man's floor.
Αυτό όμως πρέπει να ισχύει προς όλες τις πλευρές.....;)

Reaction score
5.395
Απλά διαφωνώ με αυτά που διαβάζω:
... ότι τα ΚΗ870 είναι τέρατα που προκαλούν τρόμο (επειδή απλά τρίζει η πόρτα).
... ότι το ΚΗ310 είναι η τελειότητα της τελειότητας
... ότι τα κάτω από 20Ηz είναι αχρείαστα
... ότι η μουσική δεν έχει κάτω από 20Hz
... ότι σε έναν χώρο 35τμ δεν υπάρχει ούτε μισό μέτρο κενό για κατασκευή καμπίνας

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
(Περίληψη των ανωτέρω)

Ποιος θα ήταν ο λόγος να βάλει περισσότερα σαμπ;

Πρώτον, η ομοιομορφία απόκρισης σε πολλαπλές θέσεις. Απάντηση: Δεν χρειάζεται, το μετρήσαμε, το ακούσαμε, καλά παίζει.
Δεύτερον, οι υψηλότερες στάθμες. Απάντηση: Δεν χρειάζεται, το μετρήσαμε, το ακούσαμε, παίζει πολύ πιο δυνατά από όσο αντέχουν τα αυτιά μας
Τρίτον, περαιτέρω επέκταση στους υποήχους σε μεγαλύτερη στάθμη. Απάντηση: Δεν γίνεται, τρίζουν όλα, ντουβάρια, κουφώματα, τα παπάρια μας, όλα λέμε.
Τέταρτον, για να ξοδέψει φράγκα για την φιγούρα. Απάντηση: πάρε σαμπ φαλάκρα, τσίπη, κακομοίρη.
(Να αλλάξει τα 870 με άλλα σαμπ, αυτό ίσως έχει πράγματι νόημα)

Reaction score
5.395
Στο τρίτο που λες εγώ αναφέρομαι ως στόχο, δηλαδή στην επέκταση στα 10-20Ηz.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
Στο τρίτο που λες εγώ αναφέρομαι ως στόχο, δηλαδή στην επέκταση στα 10-20Ηz.
Δεν γίνεται, τρίζει το σπίτι. Είναι ήδη αρκετά δυνατά

Reaction score
30.452
Κώστα σου νοικιάζω το σαλόνι μου να γουστάρεις . Κάπου στα 80 τμ .
Είσαι να το γιομίσεις σαμπς? Κι ότι άλλο θέλεις να δούμε τι θα βγεί?
Όχι ρε τρελέ!
Άμα αρχίσουν οι δονήσεις θα κάνουν ρωγμές τα Sansui! :tongue:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.458
ότι σε έναν χώρο 35τμ δεν υπάρχει ούτε μισό μέτρο κενό για κατασκευή καμπίνας
'Ανετα. Μπορεί να είναι και μέτρο. Μπορεί και να μην υπάρχει τίποτα εκεί. Κενό.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ντε καλά πρέπει να μπει κάτι.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.557
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM