Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.999
Grande Utopia θέλει κανονικά για surround speakers σε atmos/dts:x movies setup ( θα το ακούσουμε και αυτό από κάποιον... βασικά, έχω δει κάτι σχετικά κοντινό σε αυτό σε χώρο μόλις 25τμ. :D )

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.739
Αν ρωτάς εμένα, δεν θέλω άλλο, αρκεί να αποδίδουν στα 5-15Hz σε βαθμό τέτοιο, ώστε να μη χρειάζομαι infrasubs.
Α, μάλιστα. Από τα 10 χερτζ που έλεγες, τώρα το πήγες στα 5! Χαχαχαχαχαχαχα, είσαι αδιόρθωτος.

Οι απαιτήσεις που θέτεις, 5-15 κύκλους είναι πέραν της λογικής του οντιο, είναι εντελώς μπαοκ, και προφανώς δεν ξέρεις τι λες.

Στα 2-3 απολύτως κορυφαία στούντιο, αυτά τα στούντιο που φτιάχνουν τον ήχο σε ταινίες και μουσικές, άνθρωποι που έχουν βλαβη με το Μπάσο και εχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό, κοιτάζουν απόκριση από 16-17 κύκλους και πάνω.

Οι τυπικές προδιαγραφές υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, τόσο σε μουσική όσο και σε κινηματογράφο, ξεκινούν από 20 κύκλους, το απόλυτο κάτω όριο της ανθρώπινης ακοής.

Η σωστή αναπαραγωγή από 20 κύκλους, στις απαιτούμενες spl στάθμες θέασης ταινίας (κατάλληλες για ακρόαση επί 1,5-2 ώρες όχι μόνο για 2'δε) οδηγεί σε κανονικό τρόμο, πάλλεται το σύμπαν όλο, σπλάχνα και ντουβάρια.

Αν θες αυτό που λες ότι θες, προσωπικά είμαι βέβαιος πως δε ξέρεις τι λες, και βεβαίως Φιλ φρι να το υλοποιήσεις.

Αν κάποτε το υλοποιήσεις, ανέβασε ένα διάγραμμα απόκρισης να το δούμε, θα έχει πλάκα, κάνε μια μέτρηση στη θέση ακρόασης σε ριφερενς λεβελ.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.999
Βασικά θέλω να μου βρεθεί περιεχόμενο 5Hz-15Hz σε ταινίες... ζήτημα να είναι 5 ταινίες συνολικά που έχουν έστω για 2" κάτι εντός αυτού του συχνοτικού εύρους...

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.458
Βασικά θέλω να μου βρεθεί περιεχόμενο 5Hz-15Hz σε ταινίες... ζήτημα να είναι 5 ταινίες συνολικά που έχουν έστω για 2" κάτι εντός αυτού του συχνοτικού εύρους...
Εδώ κάνεις τάμα μπας και ακούσεις να περνά τίποτα από τα ATMOS που να αξίζει την επένδυση. Μου θες και 5hz.
:lolsign:

P

PMC

Guest
.....Για τον Τζιοβάνι, θα είναι μεγάλη αναβάθμιση να πάει σε Μ2, αν θέλει στάθμες στα 130+ ντεσιμπέλ εκεί μέσα, για δικάναλο σεταπ.....

ναι είναι αλήθεια αυτό που λέει....το m2 δεν μπορεί να παίξει σωστά σε μικρό χώρο.
Το mb2 παίζει άνετα σωστά σε πολύ μικρούς χώρους έως τεράστιους από πολύ χαμηλά σε στάθμες έως να σου ματώσει το αυτί....

Και; Δεν τον βγάζεις "όλα λάθος" όπως τον gio;
γιατί εγώ έχω κακή συμπεριφορά .....
εδω άλλους με τραβεστί συστήματά τους βγάζει ότι ακούνε τέλεια.....τι ψάχνεις?

το τι σύστημα έχει κάποιος και αν ακούει σωστά εξαρτάται από την συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του.....

αν κάποιος πηγαίνει με τα νερά μας ,συμφωνεί με ότι μπούρδα πούμε και μας βάζει και λαικ τότε όλα καλά ( ας μην έχει καν σύστημα ....)

Αν ο άλλος έχει τριννοβ και καταλαβαίνει ότι αυτά που λέμε δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση ....τον βγάζουμε αδιάβαστο και άσχετο.....

μπουδρα νο 1

εχω 13 Ηχεια και όταν παίζουν όλα μαζί τα max spl προστίθενται.....
απαντηση...
παντα ο τριννοβ θα βγάζει τα LCR με το ίδιας στάθμης σήμα και ΟΛΑ τα υπόλοιπα με ΠΟΛΥ χαμηλότερο ......όποτε ουσιαστικά ακούς τα μπροστινά Ηχεια σου και τα υπόλοιπα επικουρικά σου δίνουν μια αίσθηση του χώρου...τέλος . Παπαλα....
Ο τριννοβ δεν έχει προγράμμα all channel stereo.....δεν μπορεί να στείλει σε όλα τα Ηχεια σημα ίδιας έντασης....
ούτε με ροζ θόρυβο δεν γίνεται.

μπουρδα νο 2

σας δείχνει πάντα για να σας πείσει τα πίνακακια του τριννοβ.....αυτά στο μαύρο φόντο....
αυτα πάντα είναι τρία. Το πρώτο είναι τι μετράει το μικρόφωνο του τριννοβ , Το δεύτερο είναι η διόρθωση σε ποιες συχνοτητες γίνεται , που επεμβαίνει το προγράμμα δηλαδή Και το τρίτο πίνακακι είναι η ΠΡΟΒΛΕΨΗ του τριννοβ....τι δηλαδή περιμένει το προγράμμα να έχει αλλάξει, πως περιμένει να είναι η νέα μέτρηση....ΟΧΙ πως πραγματικά είναι.

ε , λοιπόν .....αυτή η νέα μέτρηση δεν είναι ποτέ όπως η πρόβλεψη.

αν μετρήσεις δηλαδή με το rew δεν θα δεις αυτό που προβλέπει το προγράμμα ότι θα ακούς πραγματικά.....

ΞΥΠΝΑΤΕ.....ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ....και το κάνει πανευκολα γιατί ξέρει πως να τα γράφει για να σας πείσει.....

P

PMC

Guest
Τραβεστί σύστημα είναι το σύστημα που ενώ είναι δικαναλο εμείς παίρνουμε τις χαμηλές (20-80 ) και μέσω μετρικ τις οδηγούμε στα σαμπ....κατόπιν παίρνουμε το αρχικό σήμα , μετατρέπουμε το μπασο σε μονοφωνικο και το στέλνουμε πλήρους φάσματος ( αλλά με μονοφωνικο το μπασο ) πίσω στα Ηχεια μπας και βγάλουν επιτέλους χαμηλές .....παιζοντας μαζί με τα σαμπ......
Και ενώ τα έχουμε κάνει όλα αυτά , τα υποστιριζουμε μόνο με λόγια του αέρα και ποτέ με μετρήσεις .....
Μετρησεις που όμως απαιτούμε από όλους τους άλλους όταν μας περιγράφουν τον ήχο τους.....

τρατζικ......

Reaction score
6.791
Τραβεστί σύστημα είναι το σύστημα που ενώ είναι δικαναλο εμείς παίρνουμε τις χαμηλές (20-80 ) και μέσω μετρικ τις οδηγούμε στα σαμπ....κατόπιν παίρνουμε το αρχικό σήμα , μετατρέπουμε το μπασο σε μονοφωνικο και το στέλνουμε πλήρους φάσματος ( αλλά με μονοφωνικο το μπασο ) πίσω στα Ηχεια μπας και βγάλουν επιτέλους χαμηλές .....παιζοντας μαζί με τα σαμπ......
Και ενώ τα έχουμε κάνει όλα αυτά , τα υποστιριζουμε μόνο με λόγια του αέρα και ποτέ με μετρήσεις .....
Μετρησεις που όμως απαιτούμε από όλους τους άλλους όταν μας περιγράφουν τον ήχο τους.....

τρατζικ......
Αγνό σήμα χωρίς επεξεργασία δηλαδή :p

Reaction score
5.395
Εδώ κάνεις τάμα μπας και ακούσεις να περνά τίποτα από τα ATMOS που να αξίζει την επένδυση. Μου θες και 5hz.
:lolsign:
Τα έχω εδώ και 8 χρόνια. Το ερώτημα είναι αν μπορώ να τα έχω από στουντιακά σαμπ.

C1 31,70 Hz
C0 16,35 Hz
C-1 8,18 Hz
C-2 4,09 Hz
Από το τεστ dvd της eminent για το rotary woofer.

Last edited:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.291
είναι νωρίς για πατατάκια :biggrin:
Τα μόνα chips που μ' αρέσ'νε είναι τα φουρνιστά Lay's χωρίς πρόσθετες μπούρδες. 😍
Να ανοίξω τώρα το ένα πακέτο που έχω ή αργότερα κορίτσα; :p

Και φιστίκια έχω μπόλικα, μα τα φυλάω για τον ΚονγκΓκότζιρα.

P

PMC

Guest
Χρειάζονται μικρότερου όγκου ηχεία, μιντφιλντ ή νιαρφιλντ, αναλόγως απόστασης ακρόασης.

έχει όμως και κάτι άσχετους ρε παιδάκι μου ..... :lolsign:

EBBC7E49-E92C-459B-B722-05CB2C38C352.jpeg

μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι βλέπουμε εδώ?

C91B7E3C-7588-4D5E-9955-0EF96893633B.jpeg

Last edited by a moderator:

I

iason

Guest

τρατζικ......
Δώσε πόνο μεγάλε!!!!! Ετοιμάζονται κάποιοι........
cutting.jpg

Reaction score
3.628
Δώσε πόνο μεγάλε!!!!! Ετοιμάζονται κάποιοι........ View attachment 206872
Δωσε χρονο στον Κωστα να ανοιξει την βιβλο του Τουλη να απαντησει...το γνωστο επιδειξιομανικο κατεβατο! :lolsign:

Κωστα και σημερα ρεπο εχεις;:p

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.608
Μαζευτηκατε πολλοι τελικα ( καλα οι πιο πολλοι ειναι απο πισω στο σαππορτ, back vocals )και τα βαλατε με τα τραβελια, γουσταρω, μ αρεσει, εχει φαση!

:roflmao: 8-)

( εδω μπαινει η φωτο που μανε ξανθια σερβιτορα με βινυλ, τοτενες που μ αρεζαν πιο πολυ τα βινυλια , δε τη βρισκω προχειρη )

και για πειτε τι αλλο;
ο καιρος πως ειναι ;

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.555