- Reaction score
- 100.822
OLARTAN PLUS 40 mg/25m
Σαφεστατα κυριε μου, εχετε απολυτο δικιο...οχι μερικοι που σας λενε μισοτρελο, κουταμαρες. εσεις ειστε τελειως τρελος... Το προθεμα -ημί- ειναι συριζαίικο, δεν τα ειπαμε;Εδώ εππίτρεψέ μου να διαφωνήσω.
Ενα χαλασμένο ρολόϊ είναι ένα χαλαμένο ρολοϊ και δεν λέει τίποτα. Ούτε δυο φορές την ημέρα ούτε ποτέ.
Είναι τελείως λάθος αυτή η άποψη. Οπως λάθος είναι και η άποψη του μισοάδειου ποτηριού.
Λες και θα μπορούσε ποτέ το άδειο να είναι μισό .
Το άδειο είναι πάντα άδειο.
Πράγμα που μπορεί να μην ισχύει για το γεμάτο.
Γιαννη το προβλημα ειναι αλλου. Δεν μπαινει θεμα αν καποιο παιζει καλυτερα απ το αλλο. Καποιο θα παιζει (μικρη σημασια εχει). Ο τροπος γραφης σου ειναι απαξιωτικος προς ενα απ αυτα (και στο ηχειο και στο σαμπ της Neumann)Να σε ρωτήσω κι εγώ κάτι με τη σειρά μου.
Πες ότι κάνω λάθος με τα S3H. Πες ότι έχει δίκιο ο στουντιάς που quotαρες (που πολύ αμφιβάλλω) και είναι κάπως λαμπρά και ότι στον νεκρό ακουστικά χώρο μου αντισταθμίζεται, επειδή έχω απορρόφηση παντού. (Στο σαλόνι δεν τα έπαιξα ποτέ).
Ε και τι θα γίνει; Θα πάρω κάποιον στον λαιμό μου και θα παρασυρθεί σε λάθος αγορά;
Τι είναι, μωρό παιδί που θα πάρει τον λάθος δρόμο;
Άσε που όποιο μόνιτορ και να πάρει σε αυτό το επίπεδο λάθος δεν θα κάνει.
μρε τζονι τι ποδι ειναι αυτο!! κα τι ωραιο καλσονΝα σας θυμισω επισης πως ημανε τραβελι πριν παρω τη Μετρικ και με χαλασει κι αλλο, αστα να πανε, αλλη το πρωι αλλη το βραδυ, γενικα δυσκολα χρονια δυσκολες μερες, μια ετσι μια αλλιως, ενταξει ευτυχως μ εμαθε ο κοσμος!
Δεν είπα ότι ξυρίζουν τα 310. Ότι κουράζουν έγραψα. Όχι εδώ, αλλά αναφέρθηκε κάποιος σε αυτό το σχόλιο που έγραψα αλλού και από εκεί ξεκίνησε η κουβέντα εδώ.Γιαννη το προβλημα ειναι αλλου. Δεν μπαινει θεμα αν καποιο παιζει καλυτερα απ το αλλο. Καποιο θα παιζει (μικρη σημασια εχει). Ο τροπος γραφης σου ειναι απαξιωτικος προς ενα απ αυτα (και στο ηχειο και στο σαμπ της Neumann)
Τα Neumann για πολλα χρονια ηταν σημαια στα στουντιο, κορυφαιες κριτικες. Αυτοι ρε γμτ δεν καταλαβαιναν αν ξυριζαν? Το γεγονος οτι δεν αλλαζουν μοντελα εδω και πολλα χρονια κατι λεει κι αυτο. Οπως λενε στο ποδοσφαιρο "ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ!"
Αποκλειες το γεγονος να μην τα βοηθησε το στησιμο η ο χωρος σου? Και δεν αναφερομαι φυσικα μονο στα Neumann.
Εγω επι σειρα ετων οταν επαιζα στερεο ειχα ενα οκταιντσο γουφερ που το χρησιμοποιουσα μονο στον κινηματογραφο. Δεν μου δημιουργουσε προβλημα αλλα ουτε και στη μουσικη οταν σπανια επαιζε. Οταν πηρα το Φοκαλ το 11ιντσο δεν μπορουσα να τ ακουσω. Το εχω γραψει κατ επαναληψη εδω. Για δυο-τρεις μηνες το σαμπ ηταν κλειστο (μουγκριζε μονο που το συνεδεεα). Καποτε ηρθε στο σπιτι η μετρικ. Επαιξε καπως αλλα παλι χεσε μεσα. Μου μιλησε ο Κωστας για τις μπασοπαγιδες στις 4 γωνιες και πως να τις κανω. Το εκανα και ημουν μια χαρα. Ομως αλλαξα μετα και τη διαρυθμιση οποτε ξανα προβλημα (καθομουν κατα μηκος του δωματιου κι εβαλα το συστημα στο πλατος). Και παλι στο τηλ ο Κωστας μου ειπε να βαλω αποροφηση και διαχυση πισω απο την θεση ακροασης συν αποσταση απο τον πισω τοιχο 1 μετρο. Επιτελους αγαλιαση.
Τωρα μου λενε οτι επειδη εχω βαλει πολλους δορυφορους το σαμπ απο μονο του δεν επαρκει. Οποτε με την πρωτη ευκαιρια και παλι θα κανω τα δεοντα.
Ξερεις τι θα εκανες στη θεση μου Γιαννη? Θα το πουλουσες κακην κακως. Βασικα κι εγω το ιδιο θα εκανα αν δεν ειχα εμπιστοσυνη σε καποια ατομα. Ο Κωστας χωρις να τ ακουσει απο το τηλεφωνο μου ειιπε τη λυση. Ο Αλεξης ο Ζαπαντης μου ελεγε κι αυτος τα ιδια. Ε τι να κανουμε ρε γμτ, καποιοι βγαζουν τα ματια τους στο να διαβαζουν θεωρητικα αρθρα. Η δικη μου μεγαλη εμπειρια ηταν να πηγαινω σε εκθεσεις, να πηγαινω σε φιλους με ηχοσυστηματα και να διαβαζω τα περιοδικα με τις κριτικες μηχανηματων (ελληνικα και ξενα). Δεν μετανιωνω, αλλα δεν μπορω να πω οτι εμαθα κατι, τουναντιον, μπηκα στο χαιενταδικο τρυπακι οπως και πολυς ακομη κοσμος. Στην πραγματικοτητα ομως ημουν ξυπολυτος στ αγκαθια.
Γιαννη εισαι πολλα χρονια στο χωρο, καπου εφαγα μια κρυαδα απο τα ποστ σου. Ημουν σιγουρος οτι για σενα καποια πραγματα ηταν πλεον στ αυτονοητα. Ενταξει μπορεις να θελεις να τσιγκλισεις καποιον. Ομως το εχεις προχωρησει πολυ περισσοτερο.
Τελος παντων μοιαζει ισως σα να εχω κατι προσωπικο μαζι σου, που φυσικα δεν ισχυει και δεν θα το συνεχισω.
Τώρα τα λες καλύτεραΔεν είπα ότι ξυρίζουν τα 310. Ότι κουράζουν έγραψα. Όχι εδώ, αλλά αναφέρθηκε κάποιος σε αυτό το σχόλιο που έγραψα αλλού και από εκεί ξεκίνησε η κουβέντα εδώ.
Όπως και τα ATC SCM40 με κούραζαν. Κοφτά, επιθετικά, μικρά, συμπιεσμένα μου ακούγονται.
Όσον αφορά τα 310, κρινόμενα γι' αυτό που είναι, ως μικρά μονιτοράκια, εξαιρετικά είναι. Ισχύει ό,τι θετικό έχω γράψει. Και φυσικά είναι δικαιολογημένη η φήμη τους.
13 κομμάτια 310 είμαι σίγουρος ότι θα παίζουν τέλεια. Έγραψα πουθενά το αντίθετο;
Από κει και πέρα, για μένα, ναι, το 310 είναι μικρό. Και ακούγεται. Στη θέση κεντρικού που έβαλα ένα κομμάτι ακούστηκε αστεία μικρό και γι' αυτό και δεν προχώρησα σε πολυκάναλο μαζί τους. Έστησα ένα ζευγάρι 310 στο pc (εξαιρετικά!) και το δεύτερο ζευγάρι το προόριζα για το γραφείο στη δουλειά. Αλλά μετά σκέφτηκα τον Κώστα, και είπα ας τα δώσω σε κείνον να τα χαρεί που τα είχε μεράκι. Και του έδωσα και το 870, κρατώντας δύο 805.
Για το 870, όπως και για τα δύο 805, διατηρώ την άποψή μου ότι είναι σαμπ περιορισμένων δυνατοτήτων. Πιο πολύ ως συνοδά-βάσεις για δορυφόρους τα θεωρώ, ώστε να γίνουν τετράδρομα σύνολα. Σε τέτοια χρήση, είναι εξαιρετικά. Γι' αυτό και προτίμησα ξεχωριστά κομμάτια 805, να ζευγαρώνει το καθένα πιο εύκολα με κάθε δορυφόρο. Το 870 είναι βαρύ και άβολο σαν όγκος.
Τώρα πολλαπλά σαμπ αυτής της σειράς, σε χρήση σαμπ (και όχι ως ζευγάρωμα με δορυφόρο), στις σωστές θέσεις στον χώρο και με προσοχή στο σετάρισμα ώστε να μην τερματίζουν, θα παίζουν σίγουρα πολύ καλά και δυνατά.
Στο αν είναι τρόμος αμφέβαλα. Στουντιακά σαμπ, και bass reflex, δεν πιστεύω πως μπορούν να γίνουν θαύματα στα κάτω από τα 20Hz. O Κώστας εξήγησε πως μπορούν. Εγώ πρόσθεσα ότι θα μπορούσε να προσθέσει και infrasub και να τα βοηθήσει. Ο Κώστας έγραψε ότι δεν έχει χώρο, του έδειξα κενά σημεία, απάντησε δεν ξέρω εγώ αν έχω χώρο; χαχα κι έτσι συνέχισε η κουβέντα
Από ότι κατάλάβα τα 805 δεν τα χρησιμοποιείς πια και τα έχεις απλά σαν βάσεις ηχείων;Δεν είπα ότι ξυρίζουν τα 310. Ότι κουράζουν έγραψα. Όχι εδώ, αλλά αναφέρθηκε κάποιος σε αυτό το σχόλιο που έγραψα αλλού και από εκεί ξεκίνησε η κουβέντα εδώ.
Όπως και τα ATC SCM40 με κούραζαν. Κοφτά, επιθετικά, μικρά, συμπιεσμένα μου ακούγονται.
Όσον αφορά τα 310, κρινόμενα γι' αυτό που είναι, ως μικρά μονιτοράκια, εξαιρετικά είναι. Ισχύει ό,τι θετικό έχω γράψει. Και φυσικά είναι δικαιολογημένη η φήμη τους.
13 κομμάτια 310 είμαι σίγουρος ότι θα παίζουν τέλεια. Έγραψα πουθενά το αντίθετο;
Από κει και πέρα, για μένα, ναι, το 310 είναι μικρό. Και ακούγεται. Στη θέση κεντρικού που έβαλα ένα κομμάτι ακούστηκε αστεία μικρό και γι' αυτό και δεν προχώρησα σε πολυκάναλο μαζί τους. Έστησα ένα ζευγάρι 310 στο pc (εξαιρετικά!) και το δεύτερο ζευγάρι το προόριζα για το γραφείο στη δουλειά. Αλλά μετά σκέφτηκα τον Κώστα, και είπα ας τα δώσω σε κείνον να τα χαρεί που τα είχε μεράκι. Και του έδωσα και το 870, κρατώντας δύο 805.
Για το 870, όπως και για τα δύο 805, διατηρώ την άποψή μου ότι είναι σαμπ περιορισμένων δυνατοτήτων. Πιο πολύ ως συνοδά-βάσεις για δορυφόρους τα θεωρώ, ώστε να γίνουν τετράδρομα σύνολα. Σε τέτοια χρήση, είναι εξαιρετικά. Γι' αυτό και προτίμησα ξεχωριστά κομμάτια 805, να ζευγαρώνει το καθένα πιο εύκολα με κάθε δορυφόρο. Το 870 είναι βαρύ και άβολο σαν όγκος.
Τώρα πολλαπλά σαμπ αυτής της σειράς, σε χρήση σαμπ (και όχι ως ζευγάρωμα με δορυφόρο), στις σωστές θέσεις στον χώρο και με προσοχή στο σετάρισμα ώστε να μην τερματίζουν, θα παίζουν σίγουρα πολύ καλά και δυνατά.
Στο αν είναι τρόμος αμφέβαλα. Στουντιακά σαμπ, και bass reflex, δεν πιστεύω πως μπορούν να γίνουν θαύματα στα κάτω από τα 20Hz. O Κώστας εξήγησε πως μπορούν. Εγώ πρόσθεσα ότι θα μπορούσε να προσθέσει και infrasub και να τα βοηθήσει. Ο Κώστας έγραψε ότι δεν έχει χώρο, του έδειξα κενά σημεία, απάντησε δεν ξέρω εγώ αν έχω χώρο; χαχα κι έτσι συνέχισε η κουβέντα
Δεν νομιζω να κουραζουν τα scm40 κοφτα ειναι, πολυ καλο αυτο, επιθετικα δεν θα τολεγαΌπως και τα ATC SCM40 με κούραζαν. Κοφτά, επιθετικά, μικρά, συμπιεσμένα μου ακούγονται.
"Βάση" δορυφόρου εννοώ σαμπ που εφάπτεται σε τρίδρομο δορυφόρο και τον κάνει τετράδρομο.Από ότι κατάλάβα τα 805 δεν τα χρησιμοποιείς πια και τα έχεις απλά σαν βάσεις ηχείων;
Και για μένα που τα καραγουστάρω είναι όνειρο θερινής νυχτός ;
Πω ρε γαμώτο κρίμα ,άδικη ζωή .......
Κάτι έχεις κάνει λάθος για να βγάλεις αυτό το συμπέρασμα.Ότι κουράζουν έγραψα.
Bass capability: Max. SPL in half space at 3% THD at 1m (averaged between 50 Hz and 100 Hz) | 116.7 dB SPL |
Απολαμβάνεις τη μουσική σου;Το "αδιάφορα" μου ταιριάζει περισσότερο σε αυτό που ακούω. Είναι ο λόγος που μου αρέσουν κιόλας. Ποτέ δεν τραβούν την προσοχή μου.
Oui!Απολαμβάνεις τη μουσική σου;
Αυτό έχει σημασία!Oui!
Ο ορισμός του "αδιάφορα" είναι λίγο διαφορετικός για εμένα. Δεν με εντυπωσιάζει κάτι, ούτε μου φταίει κάτι. Η δική μου εμπειρία λέει ότι όταν κάτι σε εντυπωσιάζει μετά από λίγο σε κουράζει γιατί συνήθως ο εντυπωσιασμός είναι κάποιο πρόβλημα που σε συγκεκριμένη ηχογράφηση γίνεται προτέρημα . Δεν μου φταίει επίσης κάτι, δηλαδή δεν μου λείπει ούτε ανάλυση, ούτε ένταση (είναι κροσαρισμένα και παίζουν σε απόσταση 2,4m και είναι μια χαρά για μέσες στάθμες 82db), ούτε "σώματα", ούτε εικόνα. Άρα εν τέλει, "δεν ψάχνομαι"! Απλώς δεν ασχολούμαι μαζί τους. Αυτά κάνουν την δουλειά τους και εγώ ακούω μουσική.Συμφωνώ κι εγώ στο αδιάφορα. Σε χαμηλές στάθμες στο pc είναι ιδανικά.
Μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου χωρίς να σου αποσπούν την προσοχή.