Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;



Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
17.410
Reaction score
57.102
1618076619301.png


Αν με ρωτησεις θα προτιμουσα την συνταγη για μηλοπιτα του Bhutia

απο τις μετρησεις του ΕAR...
Ψιλοκόβουμε δύο μήλα σε κυβάκια.Προσθέτουμε στο μπωλ ξηρά φρούτα της αρεσκείας μας,ξηρούς καρπούς καβουρντισμένους ελαφρά,ζάχαρη καφετιά,μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού για να μην καραμελώσει κατά τη θέρμανση,ελάχιστο αλάτι,κανέλα και τρεις κουταλιές γλυκού κορν φλάουρ ώστε να μαζέψει όσα υγρά θα βγαίνουν στη διάρκεια του ψησίματος...Αναμιγνύουμε πρόχειρα τα υλικά στο μπωλ,προσέχοντας να μη μείνουν στεγνοί κόκκοι κορν φλάουρ...

Ανοίγουμε πάνω σε λαδωμένο χαρτί ψησίματος ένα φύλλο σφολιάτας γαλλικού τύπου που θα έχουμε εν τω μεταξύ φέρει σε θερμοκρασία δωματίου.Απλώνουμε το μίγμα από το μπωλ με τρόπο ώστε να μένει γύρω γύρω περιθώριο από τη σκέτη σφολιάτα.Διπλώνουμε το περιθώριο προσεκτικά ώστε να μη σχηματίζονταν χοντρά στρώματα,αφήνοντας ανοιγμένο το κέντρο.Πάνω στο άνοιγμα προσθέτουμε 50 γραμμάρια βούτυρο σε κυβάκια.

Στην εξωτερική επιφάνεια της σφολιάτας κάνουμε επίχρισμα με ρευστά υπολείμματα του μίγματος που θα έχουν μείνει στο μπωλ.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα σε θερμοκρασία περίπου 180 μέχρις ότου η σφολιάτα να έχει φουσκώσει με ροδισμένη κρούστα από το επίχρισμα.Αφήνουμε λίγο να κρυώσει προτού τεμαχίσουμε...
 
Last edited:

Μηνύματα
3.415
Reaction score
11.305
View attachment 208391


Ψιλοκόβουμε δύο μήλα σε κυβάκια.Προσθέτουμε στο μπωλ ξηρά φρούτα της αρεσκείας μας,ξηρούς καρπούς καβουρντισμένους ελαφρά,ζάχαρη καφετιά,μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού για να μην καραμελώσει κατά τη θέρμανση,ελάχιστο αλάτι,κανέλα και τρεις κουταλιές γλυκού κορν φλάουρ ώστε να μαζέψει όσα υγρά θα βγαίνουν στη διάρκεια του ψησίματος...Αναμιγνύουμε πρόχειρα τα υλικά στο μπωλ,προσέχοντας να μη μείνουν στεγνοί κόκκοι κορν φλάουρ...

Ανοίγουμε πάνω σε λαδωμένο χαρτί ψησίματος ένα φύλλο σφολιάτας γαλλικού τύπου που θα έχουμε εν τω μεταξύ φέρει σε θερμοκρασία δωματίου.Απλώνουμε το μίγμα από το μπωλ με τρόπο ώστε να μένει γύρω γύρω περιθώριο από τη σκέτη σφολιάτα.Διπλώνουμε το περιθώριο προσεκτικά ώστε να μη σχηματίζονταν χοντρά στρώματα,αφήνοντας ανοιγμένο το κέντρο.Πάνω στο άνοιγμα προσθέτουμε 50 γραμμάρια βούτυρο σε κυβάκια.

Στην εξωτερική επιφάνεια της σφολιάτας κάνουμε επίχρισμα με ρευστά υπολείμματα του μίγματος που θα έχουν μείνει στο μπωλ.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα σε θερμοκρασία περίπου 180 μέχρις ότου η σφολιάτα να έχει φουσκώσει με ροδισμένη κρούστα από το επίχρισμα.Αφήνουμε λίγο να κρυώσει προτού τεμαχίσουμε...
έχω μια υποψία :whistling:, ότι η συνταγή δεν είναι του @Bhutia, αλλά την εφήρμοσε με απόλυτη επιτυχία και αυτό γιατί την διάβασα και την κατάλαβα με την πρώτη ανάγνωση :roflmao::whistling:
 



Μηνύματα
20.738
Reaction score
16.054












Μηνύματα
2.303
Reaction score
5.359
IMG_20210411_154206.jpg
IMG_20210411_152046.jpg
Παραγωγή πρωτεΐνης για την εβδομάδα...
Κοτοπουλόπουλο......

Το μεσημεριανό...
IMG_20210407_175506.jpg


*Τελος τα πίτογυρα, τέλος τα μπέργκερ, τα λουκάνικα τα πρόβατα και οι σεφταλιες..... τέλος οι μπριζόλες, τα παϊδάκια και τα κοντοσουβλια....

......... Αντίο ζωή....... 😰😱
 



Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.475
Μηνύματα
2.941.653
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134
Top