- Μηνύματα
- 47.510
- Reaction score
- 98.378
Μέσω Wolt. Ευτυχώς είμαι στην ακτίνα παράδοσης. Αρχικά προσπάθησα για Juicy Grill, αλλά έφαγα άκυρο. Βέβαια δεν μου έκατσε κι άσχημα το Kozi's.Ετσι. Δεν ήξερα ότι κάνει delivery.
Μέσω Wolt. Ευτυχώς είμαι στην ακτίνα παράδοσης. Αρχικά προσπάθησα για Juicy Grill, αλλά έφαγα άκυρο. Βέβαια δεν μου έκατσε κι άσχημα το Kozi's.Ετσι. Δεν ήξερα ότι κάνει delivery.
Ψιλοκόβουμε δύο μήλα σε κυβάκια.Προσθέτουμε στο μπωλ ξηρά φρούτα της αρεσκείας μας,ξηρούς καρπούς καβουρντισμένους ελαφρά,ζάχαρη καφετιά,μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού για να μην καραμελώσει κατά τη θέρμανση,ελάχιστο αλάτι,κανέλα και τρεις κουταλιές γλυκού κορν φλάουρ ώστε να μαζέψει όσα υγρά θα βγαίνουν στη διάρκεια του ψησίματος...Αναμιγνύουμε πρόχειρα τα υλικά στο μπωλ,προσέχοντας να μη μείνουν στεγνοί κόκκοι κορν φλάουρ...Αν με ρωτησεις θα προτιμουσα την συνταγη για μηλοπιτα του Bhutia
απο τις μετρησεις του ΕAR...
έχω μια υποψία , ότι η συνταγή δεν είναι του @Bhutia, αλλά την εφήρμοσε με απόλυτη επιτυχία και αυτό γιατί την διάβασα και την κατάλαβα με την πρώτη ανάγνωσηView attachment 208391
Ψιλοκόβουμε δύο μήλα σε κυβάκια.Προσθέτουμε στο μπωλ ξηρά φρούτα της αρεσκείας μας,ξηρούς καρπούς καβουρντισμένους ελαφρά,ζάχαρη καφετιά,μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού για να μην καραμελώσει κατά τη θέρμανση,ελάχιστο αλάτι,κανέλα και τρεις κουταλιές γλυκού κορν φλάουρ ώστε να μαζέψει όσα υγρά θα βγαίνουν στη διάρκεια του ψησίματος...Αναμιγνύουμε πρόχειρα τα υλικά στο μπωλ,προσέχοντας να μη μείνουν στεγνοί κόκκοι κορν φλάουρ...
Ανοίγουμε πάνω σε λαδωμένο χαρτί ψησίματος ένα φύλλο σφολιάτας γαλλικού τύπου που θα έχουμε εν τω μεταξύ φέρει σε θερμοκρασία δωματίου.Απλώνουμε το μίγμα από το μπωλ με τρόπο ώστε να μένει γύρω γύρω περιθώριο από τη σκέτη σφολιάτα.Διπλώνουμε το περιθώριο προσεκτικά ώστε να μη σχηματίζονταν χοντρά στρώματα,αφήνοντας ανοιγμένο το κέντρο.Πάνω στο άνοιγμα προσθέτουμε 50 γραμμάρια βούτυρο σε κυβάκια.
Στην εξωτερική επιφάνεια της σφολιάτας κάνουμε επίχρισμα με ρευστά υπολείμματα του μίγματος που θα έχουν μείνει στο μπωλ.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα σε θερμοκρασία περίπου 180 μέχρις ότου η σφολιάτα να έχει φουσκώσει με ροδισμένη κρούστα από το επίχρισμα.Αφήνουμε λίγο να κρυώσει προτού τεμαχίσουμε...
„Τρώγε αγόρι μου!»....κατά το....“Παρε ζακέτα!“Μετα τη φωτογραφιση σημερα...
χτυπησαμε κατιτις
View attachment 208401 View attachment 208402 View attachment 208403 View attachment 208404 View attachment 208405
ΠροσθέτουμεΨιλοκόβουμε
κάνουμε επίχρισμα
Ψήνουμε
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει
Ναι, μην ανεβάσεις πολλές και φρακάρει ο σέρβερ!Φωτό θα ακολουθήσει.
Κι εγώ κάνω, αλλά δε τους ζηλεύω καθόλου. (7η μέρα σήμερα).Προσέχετε τι ανεβάζετε μερικοί μερικοί....
Κάνουμε διατροφή λέμε και δεν βοηθάτε.................