- Reaction score
- 8.977
Καλησπέρα φίλε και καλώς ήρθες στους Κλιπσάκηδες, θα σου πω τι δικιά μου γνώμη για τις ερωτήσεις σου.Klipsch-άκηδες, καλησπέρα.
Θα ήθελα να με καλωσορίσω στην οικογένεια σαν πρόσφατο μέλος, καθώς μόλις απέκτησα τα μπροστινά μου, RP-8000F. Το πρώτο μέρος του project έκλεισε. Ακόμα δεν έχω αρκετά ικανό ενισχυτή να τα οδηγήσει οπότε παίζω χαμηλά για πολλές όμως ώρες ώστε να τα στρώσω (αν τελικά ο όρος στρώσιμο ισχύει).
Ακολουθώ το νήμα αρκετό καιρό για να καταλάβω ότι η επόμενη αγορά μου θα πρέπει είναι ένας τελικός crown 1502.
Ωραία μέχρι εδώ. Το επόμενο βήμα είναι ένα σετ RP-600M με άλλον έναν crown, φαντάζομαι.
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω, το κεντρικό που θα μπει στο πλάνο (RP-504C) αργότερα, θα χρειαστεί κι αυτό τελικό?
Η δεν θα χρειαστεί μιας και θα παίζει μόνο σε σινε-προβολές.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και θα τα λέμε συχνότερα.
Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Καλησπέρα φίλε και καλώς ήρθες στους Κλιπσάκηδες, θα σου πω τι δικιά μου γνώμη για τις ερωτήσεις σου.
Θα πρέπει πρώτα να δεις το χώρο σου πόσα ηχεία θα χρειαστείς και πόσα σαμπ και αν θέλεις Dolby Atmos,
αν θα χρειαστείς ακουστική βελτίωση.
Για τα μπροστινά ηχεία ίσως να χρειαστείς τελικό ενισχυτή, αλλά ξεκίνα πρώτα με ένα καλό AV σίγουρα πάνω από το 1500ρικο πχ Marantz sr 7015 αν όμως διαθέτεις παραπάνω λεφτά ίσως να κοίταζες μια καλύτερη λύση ... προενισχυτή + τελικό.
Αν πας στον Marantz η σε αντίστοιχο ενισχυτή ίσως να μη χρειάζονται τελικοί για το κεντρικό και surround, το θέμα είναι πόσα ηχεία θα τοποθετήσεις στο χώρο σου, και φυσικά σε τι εντάσεις θα τα δουλεύεις.
Αυτά για αρχή ..........
Το καταλαβαίνω αυτό αλλά ρωτάω μήπως επηρέαζε κάπως το sub με το low pass.Τα φωνητικά και γενικά οι υψηλές συχνότητες βγαίνουν από τις κόρνες των Klipsch και όχι από το σαμπ.
Μηπως απλα κλιπαρει ο ενισχυτής; Αν εχει pre out δανεισου κάνα τελικο να δεις στην ιδια ενταση τι γίνεται
Ναι, Νέα Ιωνία.Είσαι Αττική φίλε @ozzotto ?
Ο ενισχυτής σου αναφέρεται να έχει ισχύ 100 watts στα 8 Ωμ, αλλά πουθενά δεν υπάρχει αναφορά για τα 4 Ωμ.Έχω το ακόλουθο setup:
ενισχυτής: Cambridge Audio AXR100D
speakers: Klipsch RP-600M
sub: Polk Audio HTS 12
το low pass του sub είναι ρυθμισμένο στο 80.
Το θέμα που έχω με τα Klipsch είναι ότι σε μερικά τραγούδια και σε σχετικά υψηλή ένταση παρατηρώ παραμόρφωση στα φωνητικά - και γενικά στις υψηλές συχνότητες. Κάτι σαν τρεμάμενη φωνή αν το περιγράφω καλά.
Φταίει κάτι με το low pass του sub?
Δυστυχώς ο ενισχυτής δεν προσφέρει ρύθμιση crossover.
8 Ωμ δεν είναι τα Klipsch που έχω;Ο ενισχυτής σου αναφέρεται να έχει ισχύ 100 watts στα 8 Ωμ, αλλά πουθενά δεν υπάρχει αναφορά για τα 4 Ωμ.
Το ηχείο σου είναι ένα αρκετά δύσκολο φορτίο, 4ωμο, ενώ η φάση του λίγο μετά τους 100 κύκλους φεύγει κάτω από τις -45 μοίρες.
Προφανώς στην ένταση που αναφέρεις <<γονατίζει>> ο ενισχυτής σου και γίνεται έντονη η παραμόρφωση του.
Η Klipsch για το ηχείο σου αμολάει μια από τις γνωστές της ασάφειες: 8 ohms Compatible.8 Ωμ δεν είναι τα Klipsch που έχω;