alexis
Reticular Activating System
- Reaction score
- 31.357
Αυτοι ειναι οι trained listeners.
Και αυτοι ειναι που ξερουν αν ενα συστημα
εχει κατι να πει.
![Screenshot_20191025_140134.jpg](https://www.avsite.gr/forum/data/attachment-files/2021/05/332116_48cd6989800c28a3d5c8e8ce8e77d21a.jpg)
εχει κατι να πει.
Δεν εμπιστευομαι τους επαγγελματιες του ηχου
ουτε τους ρηβιουερς.
Ουτε και τον περιφημο μεσο ακροατη.
Ειδικα αν γραφει σε φορουμ.
Εμπιστευομαι τον αφιερωμενο.
Αυτον που ξερει τα παντα για τις ηλεκτρικες κιθαρες.
Αυτον που ξερει ολη τη δισκογραφια του μπλουζ απεξω.
Τον concertgoer,
τον φανατικο της κλασσικης.
Αυτον που αλλαζει τα συστηματα σαν τα πουκαμισα.
εχει κατι να πει.
Δεν τα λες σωστά όμως. Οι βινυλιολάγνοι πίνουν νερό στην υπεροχή του αναλογικού ήχου, αποστρέφονται τη "ψηφιακίλα" και γενικότερα μιλάνε για ένα δήθεν ψόφιο ήχο απο πλευράς των ψηφιακών. Και πάντα βασιζόμενοι σε προσωπικές ακουστικές εντυπώσεις. Αντίθετα, οι "αρνητές του βινυλίου", έχουν κατανοήσει γιατί και που υστερεί το βινύλιο ( για να μη μιλήσουμε για άλλες αναλογικές πηγές... ) και αντίθετα με τους βινυλιολάτρεις, βασίζονται σε μετρήσεις και επιστήμη, πέραν του τί ακούνε και κατά πόσο τους αρέσει.Τελικά παρατηρώ ότι οι "αρνητές" του βινυλίου είναι αυτοί που με οποιοδήποτε τρόπο προσπαθούν να υποβιβάσουν την απόδοση (πιστότητα) του σε σχέση με τα ψηφιακά μέσα. Από την άλλη οι βινυλιολάγνοι απλά ακούνε μουσικούλα σφυρίζοντας αδιάφορα προς τους "άλλους".
Περίεργο ζώο ο άνθρωπος.
![]()
Νίκο σταμάτα να λες τέτοια.Δεν τα λες σωστά όμως. Οι βινυλιολάγνοι πίνουν νερό στην υπεροχή του αναλογικού ήχου, αποστρέφονται τη "ψηφιακίλα" και γενικότερα μιλάνε για ένα δήθεν ψόφιο ήχο απο πλευράς των ψηφιακών. Και πάντα βασιζόμενοι σε προσωπικές ακουστικές εντυπώσεις. Αντίθετα, οι "αρνητές του βινυλίου", έχουν κατανοήσει γιατί και που υστερεί το βινύλιο ( για να μη μιλήσουμε για άλλες αναλογικές πηγές... ) και αντίθετα με τους βινυλιολάτρεις, βασίζονται σε μετρήσεις και επιστήμη, πέραν του τί ακούνε και κατά πόσο τους αρέσει.
Εντελώς πληροφοριακά,το μόνο πραγματικό αναλογικό μέσο θα ήταν η μαγνητοταινία κατά την εναρκτήρια καταγραφή του αυθεντικού συμβάντος,δηλαδή πριν την υποβολή της σε οποιαδήποτε επεξεργασία...Εάν κι εφόσον θα είχε υιοθετηθεί τέτοια μέθοδος καταγραφής,αντί των γνωστών ψηφιακών...Δεν τα λες σωστά όμως. Οι βινυλιολάγνοι πίνουν νερό στην υπεροχή του αναλογικού ήχου, αποστρέφονται τη "ψηφιακίλα" και γενικότερα μιλάνε για ένα δήθεν ψόφιο ήχο απο πλευράς των ψηφιακών. Και πάντα βασιζόμενοι σε προσωπικές ακουστικές εντυπώσεις. Αντίθετα, οι "αρνητές του βινυλίου", έχουν κατανοήσει γιατί και που υστερεί το βινύλιο ( για να μη μιλήσουμε για άλλες αναλογικές πηγές... ) και αντίθετα με τους βινυλιολάτρεις, βασίζονται σε μετρήσεις και επιστήμη, πέραν του τί ακούνε και κατά πόσο τους αρέσει.
Απωλεστικό παράγωγο εννοείται έναντι της μαγνητοταινίας...Δεν θα γινόταν καν αντιπαραβολή του βινυλίου με το αυθεντικό συμβάν.το μόνο πραγματικό αναλογικό μέσο θα ήταν η μαγνητοταινία κατά την εναρκτήρια καταγραφή του αυθεντικού συμβάντος,δηλαδή πριν την υποβολή της σε οποιαδήποτε επεξεργασία.
correct
Ο βινυλιακός δίσκος αποτελεί απωλεστικό παράγωγο ...
Όλα τα μέσα είναι παράγωγα και από τη στιγμή που υπόκεινται σε οποιαδήποτε επεξεργασία.. Ά-πιστα σε σχέση με αυτό που ηχιγραφήθηκε.
Με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική και να έχει γίνει κάποια σύλληψη,δεν παύει να συμβαίνει στην πραγματικότητα .Εάν δεν συνέβαινε,δεν θα είχες ν'απολαμβάνεις ούτε το..."Children of Sanchez"...Επομένως δεν είναι ασυνάρτητη με τον ορισμό του συμβάντος - αυτή η λέξη χρησιμοποιήθηκε.Εξαίρεση σε τέτοιον κανόνα θα μπορούσαν ν'αποτελέσουν έργα της Musique Concrete και το δημοφιλές sampling.Δεν υπάρχει αυθεντικό γεγονός ολοκληρωμένο.
Μόνο κάποια sessions , τα οποία μετά μιξάρονται και επεξεργάζονται.
Είναι ελάχιστα τα έργα που έχουν ηχογραφηθεί μονομιάς, με πολλά μικρόφωνα ταυτόχρονα και έχουν καταλήξει σε κάποιου είδους Μάστερ.
Εκτός από αρνητής του βινυλίου, είμαι αρνητής των ανδρών (πάω μόνο με γυναίκες - και άρα είμαι ρατσιστής), είμαι αρνητής της ασπιρίνης, της Alfa Romeo, της Πόρσε, της σούπας, του καμένου φαγητού, του πατσά, της τούρτας καραμέλα (δεν ξέρω τί εγκεφαλική βλάβη έχουν όσοι τους αρέσει αυτό το πράγμα - αν υποθέσουμε ότι το κεφάλι τους δεν είναι άδειο δηλαδή), επίσης είμαι αρνητής του φρικασέ και του ΚΚΕ - άρα εκτός από ρατσιστής είμαι και φασίστας.Τελικά παρατηρώ ότι οι "αρνητές" του βινυλίου είναι αυτοί που με οποιοδήποτε τρόπο προσπαθούν να υποβιβάσουν την απόδοση (πιστότητα) του σε σχέση με τα ψηφιακά μέσα. Από την άλλη οι βινυλιολάγνοι απλά ακούνε μουσικούλα σφυρίζοντας αδιάφορα προς τους "άλλους".
Περίεργο ζώο ο άνθρωπος.
![]()
Φίλε μου, προσωπικά η επιστήμη με ενδιαφέρει για να παράγει εμβόλια για τον κοβιντ. Όταν όμως θέλω να ακούσω μουσική, απλως βάζω το mk2 να στροφαρει και ειλικρινως εχεσθην τι παίζει καλύτερα και γιατί.Δεν τα λες σωστά όμως. Οι βινυλιολάγνοι πίνουν νερό στην υπεροχή του αναλογικού ήχου, αποστρέφονται τη "ψηφιακίλα" και γενικότερα μιλάνε για ένα δήθεν ψόφιο ήχο απο πλευράς των ψηφιακών. Και πάντα βασιζόμενοι σε προσωπικές ακουστικές εντυπώσεις. Αντίθετα, οι "αρνητές του βινυλίου", έχουν κατανοήσει γιατί και που υστερεί το βινύλιο ( για να μη μιλήσουμε για άλλες αναλογικές πηγές... ) και αντίθετα με τους βινυλιολάτρεις, βασίζονται σε μετρήσεις και επιστήμη, πέραν του τί ακούνε και κατά πόσο τους αρέσει.
εισαι και συ απ αυτους που προσπαθουν με οποιοδηποτε τροπο να υποβιβασουν την αποδοση του βινυλιου σε σχεση με τα ψ.... (ουτε το ονομα τους δεν θελω να αναφερω) μεσα ξεχνωντας στο τελος να ακουσουν μουσικη?Εκτός από αρνητής του βινυλίου, είμαι αρνητής των ανδρών (πάω μόνο με γυναίκες - και άρα είμαι ρατσιστής), είμαι αρνητής της ασπιρίνης, της Alfa Romeo, της Πόρσε, της σούπας, του καμένου φαγητού, του πατσά, της τούρτας καραμέλα (δεν ξέρω τί εγκεφαλική βλάβη έχουν όσοι τους αρέσει αυτό το πράγμα - αν υποθέσουμε ότι το κεφάλι τους δεν είναι άδειο δηλαδή), επίσης είμαι αρνητής του φρικασέ και του ΚΚΕ - άρα εκτός από ρατσιστής είμαι και φασίστας.
Την άλλη λέξη δες, "απωλεστικο".Όλα τα μέσα είναι παράγωγα