Γιατί το πικάπ μου αρέσει πιο πολύ από τις υπόλοιπες πηγές μου?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.783
Σταματήστε τις ανούσιες αντιπαραθέσεις και ακούστε μουσικούλα...
Σταματήστε ν'ακουτε μούσκουλα και δώστε πόνο στις αντιπαραθεσεις.

Πα να δω μια ταινία, εσείς βαράτε.

D

deleted user 10898

Guest
Φίλε μου, προσωπικά η επιστήμη με ενδιαφέρει για να παράγει εμβόλια για τον κοβιντ. Όταν όμως θέλω να ακούσω μουσική, απλως βάζω το mk2 να στροφαρει και ειλικρινως εχεσθην τι παίζει καλύτερα και γιατί.
Φίλε μου το Μκ2 δεν παίζει μουσική, το cogging του μοτέρ ακούς όλη την ώρα. Αν θες πικαπ πάρε κάποιο high end με ιμάντα.

και διαβάζουμε fremer οι αναλογικοι...

With nothing to counteract the motor cogging that inevitably occurs directly within the platter of a high-torque, low mass, direct-drive turntable, large amounts of wow and flutter are also inevitable.
Regulating a direct-drive motor's speed with a phase-locked loop produces tight speed control and measuralby low levels of wow and flutter , but the motor's constant, ultra-high-speed huntinging and pecking as it over and under compensates in the attempt to produce a consistent speed can create a jitter effect in the mid treble to which the human ear is particularly sensitive, adding a hard brittle texture to music. That describes the sound of Technics' now discontinued sl1200 series of direct-drive turntables, and explains why, despite their high build quality and relatively low price, few are used in serious audio systems, though some listeners claim that these tables can be modified to improve their sonic performance."

diskohead

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.599
Φίλε μου το Μκ2 δεν παίζει μουσική, το cogging του μοτέρ ακούς όλη την ώρα. Αν θες πικαπ πάρε κάποιο high end με ιμάντα.
φίλε μου, αρέσκειν μου η ινδαστριαλ, το κογγιν είναι αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας.

it’s not a bug, it’s a feature.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.939
εδω το εγκλημα περνει μεγαλες διαστασεις :gotcha: μα τον πατσα!!
με μπουκοβο, η μονο ξυδι και σκορδο ;)
κ. Μελιδη τι λετε για το εγκλημα;:drinks: καλα το μελι ειναι γλυκο , ο πατσας ειναι γκουρμεδια
αρμοδιος περι γκουρμεδιας ειναι ο κ.Κοτσιδης βεβαιος βεβαιος :wink:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.741
εισαι και συ απ αυτους που προσπαθουν με οποιοδηποτε τροπο να υποβιβασουν την αποδοση του βινυλιου σε σχεση με τα ψ.... (ουτε το ονομα τους δεν θελω να αναφερω) μεσα ξεχνωντας στο τελος να ακουσουν μουσικη?:biggrin:
Αν σου είναι πιο εύκολο,μπορείς να τ'αποκαλείς με το συνθηματικό όρο...΄΄ψυχρά΄΄. :roflmao:
Εκτός από αρνητής του βινυλίου, είμαι αρνητής των ανδρών (πάω μόνο με γυναίκες - και άρα είμαι ρατσιστής), είμαι αρνητής της ασπιρίνης, της Alfa Romeo, της Πόρσε, της σούπας, του καμένου φαγητού, του πατσά, της τούρτας καραμέλα (δεν ξέρω τί εγκεφαλική βλάβη έχουν όσοι τους αρέσει αυτό το πράγμα - αν υποθέσουμε ότι το κεφάλι τους δεν είναι άδειο δηλαδή), επίσης είμαι αρνητής του φρικασέ και του ΚΚΕ - άρα εκτός από ρατσιστής είμαι και φασίστας.
Αν κάποιος θα ήθελε να εντάξει πάση θυσία την έννοια της άρνησης ,οι αμφισβητίες ενάντια στο βινύλιο δεν είναι αρνητές όπως εύκολα στιγματίζονται αλλά...απαρνητές.

Ω LP LP και λιμενοβραχίονες
Ω ΜΜ MC και λάμπες πλακί
streaming ψυχρού,Dimi Αρχή
τη δική μου γνώμη κράχτης
δεν ορίζει· είμαι του Τίποτε
πανελεύτερος ο σφάχτης.

Είμ’ εγώ που φτιάχνω το Γιατί
κι είμ’ ο απαρνητής του Κάτι.
– Αερολόγο ασυνάρτητο
της ακρόασης αδάμαστο άτι! –

Ω μπομπίνες εξώφυλλα συλλεκτικά
ω κομπίνες,σπέκουλα με πρώτες εκδόσεις.

Ούτε μιας δραχμής δεν ξόδεψα
για σας χρόνο και προσμονή
ποιο spinorama όλο ψάχνεται
και ποιος το μπάσο περιφρονεί

Μήτε πρόσπεσα στο Atmos τους,
στο immersive να δεηθώ
‘γώ δεν άκουσα κρεμάμενα
τα βιολιά στον ουρανό.

Σε στιχάκια και αν το έραψα
σε κρανία δεν τα πήρα
απωλεστικούς αλγόριθμους
γράφει σε μυαλά η μπύρα

Μια πλοκή όλο υφαίνεται
μ’εμπειρίες και απόψεις
και μισόλογα με νόημα
δεν σε παίρνει ούτε να κόψεις

Μια πλανεύτρα καλλιτέχνιδα
μια είναι μόνο...η ξινή!

Επιστήμη για τον Ebolα
μαγείες όλο για το RT!

Με αυτές όπου την πάτησα,
στο ολίσθημα εφάνη
το γραμμένο δισκοπότηρο
που κουνώ σαν γιαταγάνι.

Last edited:

Reaction score
4.726
Συνεχιζω επι του θεματος.
Τις "αιτιες" που προταθηκαν και στις οποιες
υποτιθεται οτι το αναλογικο οφειλει
την,ακουστικη τουλαχιστον, υπεροχη του
μονο ως ενδειξη αμηχανιας μπορεις να τις εκλαβεις.

Ο Katz ισχυριζεται οτι οφειλεται στη διαφορα φασεως.
Τι να σου κανει η διαφορα φασεως. Αντε ν'αυξησει λιγο τον ογκο.
Ποσοτικο μεγεθος οχι ποιοτικο.
Την αποψη του Κογια για την ακουστικη αναδραση ας μη την σχολιασω καθολου.
Προσπαθειστε οσο θελετε να φτιαξετε τον ηχο σας με διαφορες φασης και ακουστικη αναδραση. Καλη επιτυχια.

Reaction score
12.362
Η απάντηση σου αποδεικνύει περίτρανα αυτό που έγραψα :biggrin:
"Τοποθετήθηκες" χρησιμοποιώντας επιχειρήματα απλά έγραψες σε τρίτο πρόσωπο αντί να μιλήσεις προσωπικά.
Έχω μιλήσει πολλές φορές προσωπικά. Πολλές είναι οι φορές για παράδειγμα που έχω αναφέρει ότι προτιμώ ακόμα και ένα mp3 καλής ποιοτητας απο ένα προβληματικό βινύλιο και θεωρώ πρόβλημα ακόμα και το χαρακτηριστικό φύσημα κατά το σύρσιμο της βελόνας στα αυλάκια, όπως και τα -λατρεμένα απο πολλούς- χρατς χρουτς,
Νίκο σταμάτα να λες τέτοια.
Κάνε υπομονή και όταν θα έρθεις για μπριζόλα θα ακούσεις βινύλιο και θα κλάψεις με μαύρο δάκρυ :biggrin:
Μιλάς σαν να μην έχω ακούσει βινύλιο. Πειράζει που δεν τρελαίνομαι για δαύτο;

Το "άκυρο" είναι η σύγκριση του πραγματικού συμβάντος με οποιοδήποτε μέσο κατόπιν μάλιστα επεξεργασίας. Πιάσε το αυγό και κούρευτο.. :gotcha:
Η αποτύπωση κάποιων χαρακτηριστικών μέσω μετρήσεων είναι απλά ενδείξεις και όχι απόλυτες αποδείξεις του αρχικού γεγονότος.
Όλα τα παράγωγα μέσα έχουν υπέρ και κατά και επίσης περιορισμούς.
Πιάσε το αυγό και κούρευτο.. ΔΙΣ.
:idk:
Η αποτύπωση μέσω μετρήσεων δείχνει τη πραγματική αλήθεια, μέχρι που μπορεί να φτάσει κάθε φορμά. Ποια τα όριά του. Κι εγώ με το focus μου όταν το γκαζώνω νιώθω ότι οδηγώ πύραυλο, αλλά οι μετρήσεις είναι εκεί για να μου αποδείξουν ότι μια τρίχα απο τα @@ της Porche είναι το focus μου.

Προσπαθειστε οσο θελετε να φτιαξετε τον ηχο σας με διαφορες φασης και ακουστικη αναδραση. Καλη επιτυχια.
Μόνο που πουθενά δεν αναφέρθηκε σε υπεροχή του βινυλίου. Εσύ θεωρείς ότι υπερέχει κα βαφτιζεις έτσι τη διαφορετικότητά του, που δεν την αμφισβητεί κανείς και απο'κει και πέρα είναι θέμα γούστου. Άλλο πράγμα όμως το γούστο και άλλο η σωστότητα. Και εδώ είναι που το χάνετε οι βινυλιάκηδες: θεωρείτε ότι σας τη πέφτουν ( πέφτουμε ) όσοι δεν κόβουμε φλέβα για το βινύλιο, ενώ εσείς είστε αυτοι που βαφτίζετε αυτή τη διαφορετικότητα υπεροχή.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.399

Ωπα κάτσε λίγο , το αναλογικό οφείλει ......... υπεροχή......... αμηχανία ........ διαφορά φάσης ................. αύξηση όγκου................
ποσοτικό ................ποιοτικό ........................

Αλήθεια διαβάζεις τι γράφεις? Δεν βγάζουν νόημα. Καθόλου όμως.
Συγνώμη κιόλας για το πέσιμο , αλλά δεν έχουν καμία συνοχή τα γραφόμενα.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.889
Ωπα κάτσε λίγο , το αναλογικό οφείλει ......... υπεροχή......... αμηχανία ........ διαφορά φάσης ................. αύξηση όγκου................
ποσοτικό ................ποιοτικό ........................

Αλήθεια διαβάζεις τι γράφεις? Δεν βγάζουν νόημα. Καθόλου όμως.
Συγνώμη κιόλας για το πέσιμο , αλλά δεν έχουν καμία συνοχή τα γραφόμενα.
μα γιατί?
τα εξήγησε πολύ επιστημονικά αφού....
και συμφώνησε μάλιστα και ένας..... που κατάλαβε την επιστημοσύνη του ....
:cry::lol:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.357
Σταματήστε τις ανούσιες αντιπαραθέσεις και ακούστε μουσικούλα...
Ένα απλό τεστ είναι αρκετό για όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους.

8-)
Αν νομίζεις (ή όποιος άλλος) πως κάθε τρεις και λίγο βγάζουμε μικρόφωνα κάνεις μεγάλο λάθος.
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο το βαριέμαι. Πρέπει να γίνει όμως. Άπαξ και έγινε τέλος. Τα συμπραγκαλα πάνε αποθήκη μια και καλή.

Προσωπικά έχω ξαναπεί ότι δεν έχω κανένα θέμα με το βινύλιο, γουστάρω να το βλέπω να στροφάρει. Κανένα θέμα επίσης να βάλω ένα δίσκο και όχι το αρχείο από το Tidal πχ.
Μη σου πω ότι γουστάρω τρελά βραδάκι με κρύο, τζάκι, ουισκάκι και βινύλιο τζαζιές.
Άλλο πράγμα αυτό όμως και άλλο το "ο καλύτερος ήχος".

Εγώ τοποθετώ την πηγή της "αντιπαράθεσης" στην "υπερβολική" αγάπη για το μέσο με αποτέλεσμα να το κατατάσσει σε θέση που δεν του αξίζει.

Last edited:

Reaction score
4.726
Για οσους προβληματιστηκαν
Απαντω σε αυτες τις υποθεσεις
Ειναι αστειες:
οπως αναφερει ο bob katz μηχανικος μαστερινγκ, ενας απο τους λογους της αντιλαμβανομενης απο τον ακροατη ζεστασιας του μεσου ειναι η μετατοπιση της φασης αναμεσα στα στερεο καναλια, η οποια προσθετει μια ευχαριστη ηχητικα <<μη καθαροτητα / μη οξυνση >> της στερεο εικονας.
Αν το πικάπ υποφέρει από ακουστική ανάδραση, είναι επόμενο να παρουσιάζονται συνιστώσες στη μεσοχαμηλή περιοχή, και είναι αυτές που γενικώς αρέσουν, όχι διότι κάνουν τον ήχο σωστό, αλλά εντυπωσιακό.

D

Deleted member 48513

Guest
Εκτός από αρνητής του βινυλίου, είμαι αρνητής των ανδρών (πάω μόνο με γυναίκες - και άρα είμαι ρατσιστής), είμαι αρνητής της ασπιρίνης, της Alfa Romeo, της Πόρσε, της σούπας, του καμένου φαγητού, του πατσά, της τούρτας καραμέλα (δεν ξέρω τί εγκεφαλική βλάβη έχουν όσοι τους αρέσει αυτό το πράγμα - αν υποθέσουμε ότι το κεφάλι τους δεν είναι άδειο δηλαδή), επίσης είμαι αρνητής του φρικασέ και του ΚΚΕ - άρα εκτός από ρατσιστής είμαι και φασίστας.
Αν σου είναι πιο εύκολο,μπορείς να τ'αποκαλείς με το συνθηματικό όρο...΄΄ψυχρά΄΄. :roflmao:

Αν κάποιος θα ήθελε να εντάξει πάση θυσία την έννοια της άρνησης ,οι αμφισβητίες ενάντια στο βινύλιο δεν είναι αρνητές όπως εύκολα στιγματίζονται αλλά...απαρνητές.
1621767395676.png

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.106
Όσο πλάκα και να έχει το πικάπ, άντε και ρομαντισμό και νοσταλγία...
Είναι δυνατόν να ακούμε από ένα μέσο & συσκευή που υποφέρουν από σκόνη, δονήσεις, πως φυσάει ο άνεμος, ποια κόπια έχουμε πάρει στο χέρι μας, πόσο "σφάχτηκε" το μάστερ κατά τη διαδικασία κοπής, πόσο έπαιξε η βελόνα, πόσο έπαιξε ο δίσκος και χίλια δυο άλλα... ;;;;;;
Ή μάλλον... ναι, είναι δυνατόν να ακούμε... αλλά δεν είναι ανάγκη να προσπαθούμε να πείσουμε εαυτόν και αλλήλους πως μόνο έτσι ακούς ...σωστά μουσική...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.741
Όσο πλάκα και να έχει το πικάπ, άντε και ρομαντισμό και νοσταλγία...
Είναι δυνατόν να ακούμε από ένα μέσο & συσκευή που υποφέρουν από σκόνη, δονήσεις, πως φυσάει ο άνεμος, ποια κόπια έχουμε πάρει στο χέρι μας, πόσο "σφάχτηκε" το μάστερ κατά τη διαδικασία κοπής, πόσο έπαιξε η βελόνα, πόσο έπαιξε ο δίσκος και χίλια δυο άλλα... ;;;;;;
Μα...γι αυτά ακριβώς τείνουν οι περισσότεροι να το λατρεύουν...Θα λογαριάζονταν ως...προσόντα για τους κυνηγούς της πιουρίστικης συνεδρίας.:sneaky:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.327
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent