- Reaction score
- 101.647
Οι 102 από τι ήταν, από ατυχία;Από τύχη δεν θρηνήσαμε (μέχρι τώρα) κάποιον νεκρό.
Οι 102 από τι ήταν, από ατυχία;Από τύχη δεν θρηνήσαμε (μέχρι τώρα) κάποιον νεκρό.
και το οποίο τόσο δεδομένο δεν έγινε όταν είχαμε τον Αλέξη σουΚαλά τώρα μην προσπαθείς να παρουσιάσεις ως επιτυχία κάτι το οποίο θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο οτι έπρεπε να γίνει.
τώρα το γυρνάς στην οικολογία....τέσπα...θα σε ακολουθήσω όμωςΤο γεγονός οτι τόσα χιλιάδες στρέμματα δάσους κάηκε και δεν πρόκειται να το ξαναδούμε ούτε σε 20 χρόνια δεν σου λέει κάτι.Το οτι κάηκαν (εως τώρα) 80 σπίτια δεν σου λέει κάτι.Το οτι φώναζαν οι πυροσβέστες και ζητούσαν επί ώρες πυροσβεστικά που δεν ερχόντουσαν δεν σου λέει κάτι.
Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι η φωτιά ξεκίνησε από έναν ηλίθιο που έβαλε φωτιά να κάψει κλαδιά. Έτσι λέει ακόμα και η Wikipedia δηλαδή, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει αυτό:να θυμίσω λίγο την ιστορία με το Μάτι τι άκριβως είχε γίνει γιατί διαπιστώνω πολύ επιλεκτική μνήμη
[...]
όταν ξεκίνησε η φωτιά πάνω στο βουνό (από κακή συντήρηση τους δικτύου χαμηλής τάσης)
Άκου αγαπητέ : Το τι πήγε στραβά δεν είμαι εγώ ο ειδικός να το κρίνω.Άλλοι θα το κρίνουν.Το μπεριέφ κάπου διάβασα οτι δεν ρίχνει ειδικό επιβραδυντικό υγρό (αυτό το κόκκινο) αλλά απλό νερό που μέχρι να φτάσει κάτω στις εστίες έχει εξατμιστεί το μισό.Αυτό δεν είναι ανεπάρκεια του κράτους ; τι είναι;οπότε μπορούμε να συνοψίσουμε τι πήγε στραβά;
δεν υπήρχαν εναέρια;
δεν είχαν συντηρηθεί;
δεν είχαν ναυλωθεί;
δεν πετάγανε; τί ακριβώς;
ας γνωρίζεις πάντως οτι τα eriksson που είναι ναυλωμένα από το εξωτερικό και τα air tractor έχουν πομπούς αναγνώρισης που εμφανίζονται σε εφαρμογές τύπου flight radar. Αν ήθελες να δεις από πότε και για πόσες ώρες ήταν διαθέσιμα τα μέσα είναι πληροφορία διαθέσιμη στον οποιοδήποτε.
δεν διάβασα πουθενά στο συστημικά ΜΜΕ έλλειψη εναερίων μέσων σε καμία από τις 6 μεγάλες πυργαγιές που καίγανε χθες.
γίνε πιο συγκεκριμένος αν μπορείς
Σου ξαναλέω οτι είσαι πολύ μπερδεμένος σχετικά με το θέμα.Ίσως είμαι και από τους λίγους στην περιφέρειά μου που δεν τον ψήφισα.Αλλά , δεν πειράζει.Πίστευε εσύ οτι θες.Επιχείρημα να είναι και ότι να ναι προκειμένου να πείσουμεκαι το οποίο τόσο δεδομένο δεν έγινε όταν είχαμε τον Αλέξη σου
το επιβραδυντικό που λες είναι κ χρονοβόρο....θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αν είχαμε 1-2 μέτωπα πχΆκου αγαπητέ : Το τι πήγε στραβά δεν είμαι εγώ ο ειδικός να το κρίνω.Άλλοι θα το κρίνουν.Το μπεριέφ κάπου διάβασα οτι δεν ρίχνει ειδικό επιβραδυντικό υγρό (αυτό το κόκκινο) αλλά απλό νερό που μέχρι να φτάσει κάτω στις εστίες έχει εξατμιστεί το μισό.Αυτό δεν είναι ανεπάρκεια του κράτους ; τι είναι;
κ μόνο που εστιάζεις κάθε φορά από όοοοοολα αυτά που σου γράφουν στο όνομα Αλέξης...και σχολιάζεις μόνο αυτό...δείχνει και ποιος δίνει σημασία κ πουΣου ξαναλέω οτι είσαι πολύ μπερδεμένος σχετικά με το θέμα.Ίσως είμαι και από τους λίγους στην περιφέρειά μου που δεν τον ψήφισα.Αλλά , δεν πειράζει.Πίστευε εσύ οτι θες.Επιχείρημα να είναι και ότι να ναι προκειμένου να πείσουμε
Μια ρίψη μόνο απότι λένε δημιουργεί αντιπυρική ζώνη τεράστια και την ξεχνάς την αναζωπύρωση στο σημείο αυτό.το επιβραδυντικό που λες είναι κ χρονοβόρο....θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αν είχαμε 1-2 μέτωπα πχ
σε τόσα που έπρεπε να επιχειρήσει χθες....θα είχε κάνει ούτε το 1/10 των ρίψεων...γιατί θα έπρεπε να ανεφοδιάζεται σε συγκεκριμένο αεροδρόμιο και όχι από την θάλασσα ή όπου αλλού έβρισκε
Μάλον εσύ είσαι αυτός που το αναφέρεις συνέχεια και συνέχεια...κ μόνο που εστιάζεις κάθε φορά από όοοοοολα αυτά που σου γράφουν στο όνομα Αλέξης...και σχολιάζεις μόνο αυτό...δείχνει και ποιος δίνει σημασία κ που
για τα υπόλοιπα που σου γράφω έχεις να συμπληρώσεις τίποτα?
ποιοι τα λένε? έχεις λινκ?Μια ρίψη μόνο απότι λένε δημιουργεί αντιπυρική ζώνη τεράστια και την ξεχνάς την αναζωπύρωση στο σημείο αυτό.
εμ....δεν με αφήνεις να αγιάσωΜάλον εσύ είσαι αυτός που το αναφέρεις συνέχεια και συνέχεια...
Δεν θα κάθομαι τώρα να ψάχνω τεχνικά άρθρα για τα πυροσβεστικά υλικά για να σου αποδείξω τι κάνει το συγκεκριμένο υλικό.Έχεις google.Ψάξτο μόνος σου.ποιοι τα λένε? έχεις λινκ?
γιατί έτσι όπως το λες με ένα ένα τέτοιο αεροπλάνο ...κάθε χώρα.....θα είχε τελειώσει με τις δασικές πυρκαγιές
όχι μεγάλε....Δεν θα κάθομαι τώρα να ψάχνω τεχνικά άρθρα για τα πυροσβεστικά υλικά για να σου αποδείξω τι κάνει το συγκεκριμένο υλικό.Έχεις google.Ψάξτο μόνος σου.
Και σταματάω εδώ γιατί απότι κατάλαβα έχετε πέσει όλοι να με φάτε.
Αργείς, ακόμα tarantules;...θα έχεις και τον τρόπο να το αποδείξεις
όχι ανεπάρκεια δικιά σου είναι.Άκου αγαπητέ : Το τι πήγε στραβά δεν είμαι εγώ ο ειδικός να το κρίνω.Άλλοι θα το κρίνουν.Το μπεριέφ κάπου διάβασα οτι δεν ρίχνει ειδικό επιβραδυντικό υγρό (αυτό το κόκκινο) αλλά απλό νερό που μέχρι να φτάσει κάτω στις εστίες έχει εξατμιστεί το μισό.Αυτό δεν είναι ανεπάρκεια του κράτους ; τι είναι;
ένα επίσης σημαντικό είναι οτι βλέπουμε ξανά την "υπεροχή" του τσιμέντου και του αλουμινίου έναντι του ξύλου.Το παθημα του Ματιου εγινε μαθημα και για το κρατος και για τον πολιτη. Οποια κυβερνηση και να ηταν σημερα, θεωρω δεδομενο οτι θα αντιμετωπιζε την κατασταση πολυ καλυτερα απο την περιπτωση στο Ματι. Και οι πολιτες εδειξαν μεγαλυτερη υπευθυνοτητα. Στο Ματι πολλοι ηταν αυτοι που αντιμετωπισαν τη φωτια αρχικα ως αξιοθεατο κι οχι ως απειλη. Αντι να τρεχουν παρουν μετρα προστασιας για τη ζωη τους και την περιουσια τους απο την στιγμη της εκδηλωσης της φωτιας, ειχαν ανεβει στις ταρατσες και τραβουσαν βιντεο την πορεια της για να το ανεβασουν σε φατσομπουκια, καναρινια και λοιπα ηλεκτρονικα μεσα για να θαυμασουν και οι αλλοι το "κατορθωμα' τους που μετεδιδαν το "αξιοθεατο"! Τελος, καλο ειναι το σπιτι μεσα στο δασος, αλλα δεν ειναι απαραιτητο τα δεντρα να αγγιζουν τεντες και στεγες σπιτιων. Αυτο αποτελει την "καλωδιωση" της φωτιας με το εσωτερικο του σπιτιου. Και μακαρι μετα απο καθε τετοιο θλιβερο περιστατικο να γινομαστε ολοι λογικοτεροι (πολιτεια & πολιτες).
και έτσι για τα μεγέθηόχι ανεπάρκεια δικιά σου είναι.
υπάρχει μεγάλη τεχνογνωσία στην αεροπυρόσβεση στη χώρα και αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις - ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ - γνωρίζουν πότε πρέπει να ρίξουν επιβραδυντικό και πότε νερό.
ξαναγυρνάμε λοιπόν στα beriev και την ανεπάρκεια τους να επιχειρήσουν σε χαράδρες και ανάμεσα από βουνά καθώς αν και στα χαρτιά κουβαλάνε πολύ νερό (όσο 4 airtractor) δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν το ίδιο αποτελεσματικά γιατί πετάνε με μεγάλη ταχύτητα και σε αρκετά μεγαλύτερο υψόμετρο.
αντίθετα τα canadair και τα at802 (το οποία ζήτησε σε ποσότητα η Π/Υ) μπορούν να φτάσουν πολύ κοντά στην εστία και να ρίξουν το νερό εκεί που πρέπει και να μην εξατμιστεί πριν φτάσει κάτω.
η φωτιά ως γνωστόν χρειάζεται 3 πράγματα, καύσιμο , αέρα και θερμοκρασία. Οι δασικές πυρκαγίες δεν μπορούν να σβηστούν με ανθρώπινα/τεχνητά μέσα και η αντιμετώπιση τους έχει να κάνει με την προσπάθεια είτε μην βρεί περισσότερο καύσιμο είτε αυτό να μην έρθει σε θερμοκρασία ανάφλεξης. αέρα δυστυχώς δεν μπορούμε να κόψουμε σε δασική πυρκαγιά. με μέσο το νερό λοιπόν προσπαθείς να κρατήσεις όρια σε μια εστία μέχρι να σβήσει αποτρέποντας της να βρεί καινούριο καύσιμο.
αν έχεις μια ελάχιστη εμπειρία από ψησταριά με κάρβουνα ή τζάκι ή τέλος πάντων αν έχεις κάψει κλαδιά σε ελεγχόμενο χώρο γνωρίζεις οτι το να σβήσει μια τέτοια εστία χωρίς να έχει εξαντλήθει το καύσιμο θέλει πολύ μεγάλες ποσότητες νερού. Αντίστοιχες με του να ρίξεις σχεδόν το 1/5 της λίμνης μαραθώνα με μια στην Βαρυμπόμπη.
επειδή αυτό είναι και θα παραμείνει αδύνατο , χρησιμοποιείς το ελαχιστότατο (συγκριτικά) νερό με στρατηγική και σε συγκεκριμένους χώρους και τόπους.
Δεν κλάνει μια το beriev αν δεν μπορεί να πετάξει στο σημείο που πρέπει, φτιάχτηκε για άλλου είδους καταστάσεις όπου η μεταφορική του ικανότητα πιάνει τόπο. Αυτός ήταν και ο λόγος που ναυλώθηκε μόνο ένα ενώ αντίθετα τα eriksson