Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

Reaction score
4.764
Η μάχη στις κατακόμβες του Τζον Γουίκ 2 είναι το νέο κομμάτι αναφοράς.
Αν δεν χοροπηδάει ο καναπές, κάτι δεν πάει καλά.

Και κάπου κάπου βεβα'ιως βάζουμε και την αρχή του Edge of tomorrow για να μην ξεχνιόμαστε και να μας έρχεται ο αέρας από το σαμπ στα μούτρα και να πετάνε οι χαρτοπετσέτες από το τραπέζι.
Και στο sonic εάν δεν μεταφέρεται ο καναπές στην σκηνή του τριαξονικου πολύ απλά δεν έχεις μπάσο .

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Μόλις έφυγε ο καστρουνης.

Επιτέλους στήθηκε ο λουματζεν και έγινε το καλιμπράρισμα του jvc..

Περισσότερα για μετρήσεις κλπ, όποτε μπορέσει ο καστρουνης.

Στα μάτια μου, το αποτέλεσμα είναι απίστευτα καλύτερο από πριν, σε όλες τις παραμέτρους της εικόνας.

Είδαμε και μια ταινία στο τέλος. 😎

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Προφανώς το κινητό αδυνατεί να βγάλει σοβαρή φωτογραφία αυτό που βλέπω, αλλά είπα να κάνω μια προσπάθεια.
Ανεπιτυχώς, δεν αποτυπώνει την ανάλυση και τη λεπτομέρεια που βγάζει η εικόνα.
Μετά το καλιμπράρισμα, θα πρέπει να τα ξαναδώ όλα.. Πρόκειται για εντελώς διαφορετική εμπειρία εικόνας..

IMG_20211017_150022.jpg

IMG_20211017_144944.jpg

Και μια προσπάθεια ζουμ στη δεύτερη, αλλά κι αυτή ανεπιτυχώς. Προφανώς το κινητό δεν μπορεί..

IMG_20211017_145108.jpg

IMG_20211017_145034.jpg

Τες πα, αρκεστείτε στο λόγο μου, είναι πιο ξυράφι από ξυράφι η εικόνα. Τρελή ευκρίνεια, ανάλυση, λεπτομέρεια.
Κι όλα αυτά χωρίς (ψεύτικο) σαρπνες, αυτό πρώτη φορά μου συμβαίνει..
Υποθέτω πως σημαντικό μερίδιο της ευθύνης για αυτό το αποτέλεσμα, το φέρει ο λουματζεν.

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065
Επιστέφοντας στην Αθήνα είπα να πάρω λίγο χρόνο να μαζέψω τα κομμάτια μου και να βάλω λίγη τάξη στο desctop του pc μου. Μια επιφάνεια γεμάτη folders και πεταμένα αρχεία. Όσοι με ξέρουν καταλαβαίνουν τι εννοώ.

Στην δική μου περίπτωση ο τίτλος είναι λάθος.

Από
«Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear»

θα πρέπει να γίνει:
«Μια μέρα στου Κώστα Ear».

Κοντά στις 8 το πρωί κατεβηκα με τα όργανα και τον καφέ μου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κώστα. Δεν είναι η πρώτη φορά που τον είχα δει, η ακούσει αλλά την προηγουμένη φορά ήταν ημιτελής.

Χωροταξικά όλοι πάνω-κάτω τον γνωρίζετε όπως και τα μηχανήματα, οπότε δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε αυτά.

Θα αναφερθώ όμως στην συμμετρία και την ακριβή τοποθέτηση κυρίως και επι μέρους ηχείων και μηχανημάτων που πραγματικά σου σπάει τα νεύρα.

Θες που και που κάτι να ξεφεύγει έτσι για το μάτι που λένε.

Εγώ στο «υπόγειο» και ο Κώστας σε δουλείες είχα όλο τον χρόνο να πειραματιστώ τόσο όσο να φέρουμε τον προβολέα σε συνδυασμό με τον lumagen αλλά και τα players στο max των δυνατοτήτων.

Σε απλά ελληνικά απλά να τον ξεζουμίσω. Ο προβολέας γνωστός δεν χρειάζεται συστάσεις το ίδιο και η οθόνη.

Ο επεξεργαστής όμως είναι ο ενορχηστρωτής όλου αυτού του σκηνικού. Ας μην μπούμε από τώρα σε ερωτήσεις του τύπου τι χρειαζόμαστε ένα δεύτερο μηχάνημα να μας φτιάξει την εικόνα όταν όλοι γνωρίζουμε ότι ο JVC είναι ήδη πολύ καλός. Και μάλιστα ένα τέτοιο ακριβό μηχάνημα.

Η απάντηση είναι καταφατική. Ναι τον χρειαζόμαστε. Όταν φτάνεις τόσο ψηλά το επόμενο βήμα είναι να βάλεις τον πήχη πιο ψηλά.

Ναι συμφωνώ και εγώ στην πρώτη σκέψη που σας έρχεται στο μυαλό. Ναι εάν έχετε τα χρήματα αυτά για διάθεση αξίζει η αγορά του. Όμως θα πρέπει και το προβολικό μας να είναι αντίστοιχων προδιαγραφών.

Δημιουργήθηκαν 2 διαφορετικά profile, ένα για REC709 (2K ή 4K) και ένα για HDR (HDR σε SDR). Δυστυχώς δεν υπήρχαν τα 3D γυαλιά ώστε να δημιουργηθεί και μια μνήμη για αυτό το περιεχόμενο.

Ιδιαίτερα στην ρύθμιση (HDR σε SDR) λόγω του ότι ο προβολέας μπορεί να φτάσει μέχρι και το 72.7% του χρωματικού τριγώνου BT2020 έπρεπε τα χρώματα που είναι εκτός τριγώνου να «φτιαχτούν» έτσι ώστε να «χωρέσουν» σε χρωματικό τρίγωνο DCi-P3 (101.3%).

Μέτρηση και ρύθμιση-διόρθωση grayscale 21 σημείων και χρωμάτων σε 4.913 σημεία. Όπως και να είναι όλο αυτό θέλει τον χρόνο του.

Το αποτέλεσμα άκρως εντυπωσιακό, ενώ δεν έγινε χρήση της ίριδας.

Το sharpness (οξύτητα) της εικόνας είναι ρυθμισμένο εκεί που πρέπει να είναι και όχι εκεί που πολλοί προτιμούν. Όπως πρέπει να μάθουμε να ακούμε, πρέπει να μάθουμε και να βλέπουμε. Φυσικά σε αυτό το σημείο πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις!!!!

Κώστα πολλές και καλές θεάσεις.

Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο ηχητικό κομμάτι. Τι το καλύτερο να έχεις όλα τα ηχεία ίδια. Τι το καλύτερο να έχεις τον καλύτερο τον καλύτερο προ ενισχυτή. Σε συνδυασμό με τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο.

Ένταση, χτύπος, ομοιογένεια είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του. Μεγάλες εντάσεις δίχως να κουράζουν. Το χαμηλό γρήγορο ελαφρά πληθωρικό τόσο όσο.

Τι θα ήθελα; να κατεβαίνουν τα sub πιο χαμηλά αλλά μόνο στις ταινίες.

Αφού τελειώσαμε με την «κριτική» της εικόνας κάτσαμε και ακούσαμε πολλές μουσικές. Το καλό είναι ότι με τον Κώστα ταυτιζόμαστε στα είδη μουσικής που ακούμε περισσότερο όποτε τα ακούσματα είναι γνωστά.

Νομίζω ότι λίγο πριν αλλάξει η ημέρα είχε έρθει η ώρα να πιούμε το πρώτο ποτηράκι ενώ το δεύτερο ήρθε με την έναρξη ταινίας που είδαμε.

Χρόνος άφιξης 7:50, χρόνος αναχώρησης 03:00. Άρα για εμένα ήταν μια μέρα και όχι ένα απόγευμα στο σπίτι του EAR.

Την επόμενη φορά εύχομαι να δούμε και να ακούσουμε περισσότερα.

Κωστα πολλές και καλές ακροάσεις και οπτικές εμπειρίες.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
Το sharpness (οξύτητα) της εικόνας είναι ρυθμισμένο εκεί που πρέπει να είναι και όχι εκεί που πολλοί προτιμούν. Όπως πρέπει να μάθουμε να ακούμε, πρέπει να μάθουμε και να βλέπουμε. Φυσικά σε αυτό το σημείο πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις!!!!
:lolsign:
Το καλό είναι ότι με τον Κώστα ταυτιζόμαστε στα είδη μουσικής που ακούμε περισσότερο
:rolleyes:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.007
προβλεπω λογω του νεου δακτυλιου ....εκει που πηγαινω (ταχαμου) στην αλλη πλευρα του κεντρου μεσω παρακαμψης απο Κηφισο να χανω (επιτηδες) την εκσοδο ...και να βρισκομαι θεσσαλονικη καμμια μερα.... 🐒

Reaction score
4.156
Τι θα ήθελα; να κατεβαίνουν τα sub πιο χαμηλά αλλά μόνο στις ταινίες.
Ε να αυτα δεν μ αρεσουν. Θα τον κανεις αλκοολικο με τετοια που λες!

Προβλεπω τις γιορτες μια δευτερη τετραδα σαμπς απ τα ιδια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Προβλεπω τις γιορτες μια δευτερη τετραδα σαμπς απ τα ιδια
Α μπα, δεν παίζει τέτοιο σενάριο. :rofl:

Για πιο χαμηλά θέλει διαφορετικά, όχι ίδια
Κι αυτά κατεβαίνουν κι άλλο, αλλά δε τα έχω αφήσει ελεύθερα ρε!

Καλώς ή κακώς, ο εν λόγω χώρος, λόγω των δομικών του στοιχείων, δεν αντέχει χαμηλότερη έκταση συχνοτήτων (κάτω των 20Hz) στις στάθμες που ακούω, διότι λίαν επιεικώς τρίζουν όλα σε βαθμό κακουργηματος, σε τέτοιο βαθμό που με ενοχλεί πραγματικά πολύ, ακούγεται έντονα τρίξιμο από τα πάντα όλα, πόρτες γυψοσανιδες μπρος πίσω κι οροφής, καδρα, το κούφωμα του παραθύρου, τα στόρια, και τα πάντα, δεν υπάρχει ρε σου λέω, δεν γίνεται.

Οπότε τα έχω κατεβασμένα κάτω από 20 περίπου κατά 12 dB πτώση, ώστε να ακούω μόνο την γυψοσανίδα οροφής και μια πόρτα, αυτά οριακά τα ανέχομαι.

Ειδάλλως πρέπει να ξηλωθουν όλα και να μπουν ειδικά υλικά, δεν γίνεται με απλά υλικά να έχεις τέτοια απόκριση χωρίς προβλήματα.

Με το Μανώλη όντως έχουμε κοινά γούστα στη μουσική, κι ακούσαμε τέρμα το volume στα 0dB στον τρινοβ (12dB πάνω από αναφοράς) τα γνωστά ιμερσιβ από κραφτγουερκ, χωρίς σοβαρούς τριγμούς, να μια πόρτα και η οροφή μόνο. 😎

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.850
Κώστα μου!

240 σελίδες! Έψαξα να βρω κάποια φωτογραφία του χώρου και του συστήματος και .... χάθηκα. Μπορείς να βοηθήσεις??

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Μανώλη ανέβασε κάνα γράφημα αν είναι εύκολο.

Μετρήσεις!

Κώστα μου!

240 σελίδες! Έψαξα να βρω κάποια φωτογραφία του χώρου και του συστήματος και .... χάθηκα. Μπορείς να βοηθήσεις??
Πάτα εδώ.

ΥΓ. Στην τελευταία φωτογραφία του ανωτέρω ποστ, φαίνεται κάτω από την μεσαία πολυθρόνα και πάνω στο δάπεδο μια λευκή βούλα, αυτή αντιστοιχεί επακριβώς στην ρυθμισμένη MLP, βρίσκεται προφανώς στην ευθεία με το ακουστικό κέντρο του κεντρικού ηχείου και ακριβώς στο κέντρο του ημισφαιρίου τοποθέτησης των ηχείων.

Εκεί μπαίνει το μικρόφωνο, στο ύψος του αυτιού, όπου ισαπεχει από όλα τα 13 ηχεία, στα 2,34m αν θυμάμαι καλά.
Αυτή είναι η απόσταση ακρόασης όλων των δορυφόρων. Ολοβερ.
Με ακρίβεια δέκατου του χιλιοστού.. 🤣

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.850

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.557
Members
38.197