- Reaction score
- 555
και μια τελευταία φωτο από την θέση ακρόασης
Τα Panels είναι από Acoustic solution και μπορώ να πώ ότι είναι εξαιρετική η δουλειά που κάνουν, στον χώρο με το που κλείνεις την πόρτα εισόδου ακούς μια ησυχία.. κάνεις το απλο πείραμα χτυπώντας παλαμάκια και δεν αντηχεί το παραμικρό. Βοηθάει και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν γυάλινες επιφάνειες απλά ένα παράθυρο σοφίτας και αυτό το καλύπτω με το roler που έχει. Ακούς μόνο την φωνή σου όταν μιλάς.. δεν το περίμενα ότι θα έχει τοσο καλό αποτέλεσμα.Μη μας κρατάς σε αγωνία, πως σου φάνηκε η προσθήκη των βελτιωτικών του χώρου;
Υπερπανέμορφος χώρος!!!
Τα πάνελ διάχυσης είναι Vicoustic;;;
Τον χώρο επιμελήθηκε επαγγελματίας διακοσμητής;;
Το αποτέλεσμα είναι άψογο...!!!
Super!!!!
είαναι acoustic solution (Ελληνική εταιρία) , τον χώρο τον επιμελήθηκα εγώ, με stock που είχα από το φοιτητικό μου σπίτι και μετέπειτα από το εργένικο σπίτι... ευχαριστώ για τα καλά λόγια!Υπερπανέμορφος χώρος!!!
Τα πάνελ διάχυσης είναι Vicoustic;;;
Τον χώρο επιμελήθηκε επαγγελματίας διακοσμητής;;
Το αποτέλεσμα είναι άψογο...!!!
Super!!!!
Κώστα καλημέρα,Σωστή η σειρά των επόμενων βημάτων.
Υπ'οψιν, πως αυτά τα "ολίγα" πάνελ που πρότεινα, δεν είναι καν για το 95% της "δουλειάς", αλλά ούτε και χρειάζεται περισσότερη εμμονή με το θέμα.
Βήμα βήμα είναι η πιο σωστή τακτική.
Στο τέλος αυτής της βήμα-βήμα πορείας, αν καταφέρεις να έχεις 4 σαμπ, θα είσαι άρχοντας.
Ήδη έχεις ακουστή και σαφή βελτίωση, δε τίθεται θέμα, και έχει πλάκα να βλέπεις όλη την εξέλιξη του σετάπ ,η διαδρομή είναι εξόχως διασκεδαστική.
καντα ντανα ! (να πω κι εγω τη μπουρδα μου )
και γ@μω τσι χωρους εχεις !!
Κώστα ευχαριστώ για την άμεση!!!! Απάντηση.Άμα είσαι τώρα ικανοποιημένος και δε νιώθεις να σου λείπει τίποτα, άστα ως έχουν.
Το by the book στήσιμο είναι διαφορετικό από αυτό που έχεις κάνει, και εμπεριέχει σωστό Κρος μεταξύ δορυφόρων και σαμπ, σωστή ενσωμάτωση των σαμπ στο πεδίο του χρόνου, χρήση dsp για την αναγκαία ισοστάθμιση και βεβαίως επιβολή ταργκετ κερβ στο σύνολο.
Όλα τα ανωτέρω γίνονται μόνο με μετρήσεις, είναι τυχαίο το αποτέλεσμα που έχεις άνευ μετρήσεων και απλώς είσαι τυχερός που δεν ακούς προβλήματα.
Όσο για τις θέσεις των σαμπ, αυτές έχουν εξηγηθεί κατ'επαναληψιν ποιες πρέπει να είναι (ένα σαμπ στη μεσοτητα κάθε τοίχου σε ένα τετράγωνο δωμάτιο, ή ένα σαμπ σε κάθε γωνία), μα για κάθε σαμπ η ανεύρεση της βέλτιστης για αυτό θέσης τοποθέτησης θα βρεθεί μόνο με μετρήσεις. Ακόμα και μικρομετακινησεις του καθενός σαμπ, μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντική διαφοροποιηση της απόκρισής τους.
Όταν έχεις πολλαπλά σαμπ, μπορεί να προτιμήσεις θέσεις με διαφορετικές υποχωρήσεις στην απόκριση καθενός, εφόσον αυτές δε θα συμπίπτουν μεταξύ τους, άρα στο σύνολο δε θα χρειάζονται καμία ουσιαστική διόρθωση.
Σωστά αλλά θέλει κάποια εξειδίκευση..Θεωρώ Ότι με ένα minidsp και ρύθμιση από γνωστη θα είσαι και σούπερ και με πολύ μικρότερο κόστος .
Πιστεύω ότι είναι το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνεις
Να τα πάλι τα Ναι μεν αλλα... Και άντε μετά εγώ ο τιφλαγκας να καταλάβω τι ναι το κροσφιντ κ αν πρεπει να τό'χει ο ενισχυτής και αν δεν το έδειχνε ψάρι αλλουΟκ, δε διαφωνώ αν μπαίνει το κροσφιντ προ του ενισχυτή ακουστικών. Αν έχει τέτοια δυνατότητα ο φίλος, οκ.
Αν δεν έχει, θα πρέπει να την έχει ο ενισχυτής όμως.
αν δεν το έχει ψάχνω αλλου<iframe width="571" height="321" src="https://www.youtube.com/embed/aearRTD7vo4" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>ε ψαχτω τωΝα τα πάλι τα Ναι μεν αλλα... Και άντε μετά εγώ ο τιφλαγκας να καταλάβω τι ναι το κροσφιντ κ αν πρεπει να τό'χει ο ενισχυτής και αν δεν το έδειχνε ψάρι αλλου
Είναι 98 εκατοστά το ύψος αυτιών από το έδαφος (καθισμένος στην πολυθρόνα) και το ύψος του tweeter από το έδαφος μεχρι την μεση του tweeter είναι 94.5 εκατοστά . ( 95 χονδρικά χωρίς το χαλί).....καλοάκουστα τα νέα εργαλεία .
Μιά ερώτηση ,
- ....όταν κάθεστε στην θέση ακρόασης , τα tweeter τών ηχείων σας , είναι στο ύψος τών αυτιών σας ή πιό ψηλά ;
-
Οι 3 πόντοι έχουν να κάνουν με το πάτωμα της σοφίτας που έχει ελαφριά κλίση προς τα κάτωΕίναι 98 εκατοστά το ύψος αυτιών από το έδαφος (καθισμένος στην πολυθρόνα) και το ύψος του tweeter από το έδαφος μεχρι την μεση του tweeter είναι 94.5 εκατοστά . ( 95 χονδρικά χωρίς το χαλί)
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, οι μετρήσεις έγιναν από τον Τάσο Λύτρα- Acoustic Solutions (ουσιστικά από εκεί που αγόρασα τα panels)Μπράβο Λουκά, έγινε man cave . Φαντάζομαι πως θα παίζει.
Μετρήσεις κλπ ποιος έκανε;
Τα ίδια πάνελ έχω χρησιμοποιήσει και εγώ και είμαι 100% ευχαριστημένος.Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, οι μετρήσεις έγιναν από τον Τάσο Λύτρα- Acoustic Solutions (ουσιστικά από εκεί που αγόρασα τα panels)
Τους διαχυτές εάν τους γυρίσεις ανάποδα δουλέυουν σαν απορρόφηση!Τα ίδια πάνελ έχω χρησιμοποιήσει και εγώ και είμαι 100% ευχαριστημένος.
Δουλεύουν άψογα.
Καλοάκουστα με υγεία