ΟLED vs Plasma...... 0-1 Κλαιμε και ζηταμε Calibrator

Reaction score
47
Μάλλον είχαν πολύ κακό δείγμα.
Η C1 που έκανα review στο Expert Dark ήταν σαφώς καλύτερη από αυτό που δείχνουν στο rtings.
Κάπου στο 7.5 θα έλεγα πως είναι πιο σωστή η βαθμολογία για το Pre Calibration.

Color Temp 6568K ( Calibrated 6509K )
Color dE: 1.43 ( Calibrated 0.61 )
Και εγώ θεωρούσα πως αυτή η απόκλιση αφορούσε τα πρώτα panels και πως στη συνέχεια η εταιρεία θα το διόρθωνε (ειδικά εφόσον ο ανταγωνισμός είχε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα out of the box), μέχρι που είδα το συγκεκριμένο νήμα.

Και το 7.5 πάντως παραμένει χαμηλό, αφού ο περισσότερος κόσμος δε θα έχει επαγγελματικό καλιμπράρισμα. Νομίζω πως μετά από 3 LG Oled, θα πάω σε sony και την 80J, εκτός αν βγει σε προσφορά η EVO.

Reaction score
47
Οπως και για τους τρινοβ ...

Σε οποιους οι OLED πέφτουν λίγες, τις πουλάνε σε τιμή ευκαιρίας και πέρνουν οτι τους φωτίσει η κούτρα τους!

Δίνεις δλδ 2-3κ για τv και κάνεις θέμα τα 50-100 ευρώ που θα δώσεις στον επαγγελματία;

Πόσο στόκος μπορεί γίνει κάποιος ρε παιδί μου για να πει το μακρύ του;
Δεν κοστίζουν όλες οι oled 2-3k. Πολλοί πήραν oled 65"με λίγο πάνω από το χιλιάρικο. Επίσης δεν έχουμε όλοι πρόσβαση σε επαγγελματίες, ούτε είναι εύκολο να συγκεντρώσουμε κι άλλους πελάτες στην περιοχή μας (το λέω επειδή παλιά είχε ειπωθεί) για να φέρουμε τον επαγγελματία σε εμάς.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.140
Και εγώ θεωρούσα πως αυτή η απόκλιση αφορούσε τα πρώτα panels και πως στη συνέχεια η εταιρεία θα το διόρθωνε (ειδικά εφόσον ο ανταγωνισμός είχε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα out of the box), μέχρι που είδα το συγκεκριμένο νήμα.

Και το 7.5 πάντως παραμένει χαμηλό, αφού ο περισσότερος κόσμος δε θα έχει επαγγελματικό καλιμπράρισμα. Νομίζω πως μετά από 3 LG Oled, θα πάω σε sony και την 80J, εκτός αν βγει σε προσφορά η EVO.
Μην νομίζεις ότι οι άλλες εταιρίες έχουν κάτι το διαφορετικό.
Το ίδιο κάνουν στα εργοστασιακά προφίλ, θέλοντας και μη.
Λοτταρία είναι η φάση.

Reaction score
6.204
Δεν κοστίζουν όλες οι oled 2-3k. Πολλοί πήραν oled 65"με λίγο πάνω από το χιλιάρικο. Επίσης δεν έχουμε όλοι πρόσβαση σε επαγγελματίες, ούτε είναι εύκολο να συγκεντρώσουμε κι άλλους πελάτες στην περιοχή μας (το λέω επειδή παλιά είχε ειπωθεί) για να φέρουμε τον επαγγελματία σε εμάς.
Οι 65" oled ποτέ δεν ήταν λίγο πάνω από το χιλιάρικο, ήταν και είναι σταθερά κοντά στο διχιλιαρο με την επέκταση εγγύησης. Μην περνεις την εξαίρεση και την κάνεις κανόνα. Όποιος την πήρε τόσο με γεια του και χαρά του βέβαια, διότι και πάλι δεν θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά σε led. Οποτε και να μην την καλιμπραρει θα παίζει καλύτερα από τις υπόλοιπες τηλεοράσεις σε αυτή την τιμή.

Reaction score
35
Ακυρώνεις το σωστό πρότυπο για το... δικό σου.
...έ καί ;;
...η προσκόλληση σε "σωστά" πρότυπα, εκτός από το ότι μου φέρνει γέλια, είναι και παρωχημένη αντίληψη του παρελθόντος, που συντηρείται από κάποιους γιά ευνόητους λόγους...

Monitor αναφορας ενα dell διαβαζω; 3 dell εχω αλλα κανενα «αναφορας»
...so what ??

Reaction score
47
Οι 65" oled ποτέ δεν ήταν λίγο πάνω από το χιλιάρικο, ήταν και είναι σταθερά κοντά στο διχιλιαρο με την επέκταση εγγύησης. Μην περνεις την εξαίρεση και την κάνεις κανόνα. Όποιος την πήρε τόσο με γεια του και χαρά του βέβαια, διότι και πάλι δεν θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά σε led. Οποτε και να μην την καλιμπραρει θα παίζει καλύτερα από τις υπόλοιπες τηλεοράσεις σε αυτή την τιμή.
Συγνώμη αλλά 65άρες oled έχουν παίξει κοντά στα 1300 ευρώ αρκετές χρονικές περιόδους μέσα στο 2021. Η δε 65BX έχει κατέβει έμμεσα και στα 800. Δεν έγραψα πως αυτές οι τιμές είναι κανόνας, αλλά ότι "πολλοί" τις αγόρασαν σε τιμές πολύ κάτω από τα 2-3Κ.

Reaction score
6.204
Στα 1300 ευρώ κατέβηκε λίγες φορές και όχι πολλές η cx και μόνο από παραεισαγωγη. Μια φορά πρόσφατα έπαιξε και σε αυτή την τιμή από το eshop. Οι περισσότεροι πλήρωσαν όσο σου είπα γιατί προτιμούν την εγγύηση της lg Hellas καθώς και την επέκταση εγγύησης.
Η bx πράγματι είναι πιο φτηνή αλλά δεν κυκλοφόρησε τόσο. Στην τελική όπως έγραψα και πιο πάνω στα 1300 ευρώ δεν υπάρχει κάτι που να παίζει καλύτερα από oled όπως και να έχει οπότε και πάλι είναι μονόδρομος. Αν μένεις Αθήνα επίσης το καλιμπραρισμα είναι πολύ καλή λύση με λογικό κόστος, αν όχι και πάλι περνεις oled γιατί δεν έχει νόημα να πάρεις κάτι άλλο.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.140
...έ καί ;;
...η προσκόλληση σε "σωστά" πρότυπα, εκτός από το ότι μου φέρνει γέλια, είναι και παρωχημένη αντίληψη του παρελθόντος, που συντηρείται από κάποιους γιά ευνόητους λόγους...

...so what ??
Δεν χορτάσαμε δίπλα, δώσε και εδώ.
Να ξεκινήσει με γέλιο η χρονιά.

Σκέψου το πάντως, μιας και διορθώνεις τα "λάθη" των σωστών, να το συνεχίσεις και σε άλλα επαγγέλματα και κατηγορίες.
Πάρε την FIFA τηλ και πες τους πως το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται με ψηλοτάκουνα.
Το μπάσκετ με μπάλες πινγκ πονγκ.
Στα αυτοκίνητα με κινητήρα diesel... να βάζουν βενζίνη 100 οκτανίων.
Παρωχημένες αντιλήψεις και αυτές οι νόρμες :D

Reaction score
6.204
Δεν χορτάσαμε δίπλα, δώσε και εδώ.
Να ξεκινήσει με γέλιο η χρονιά.

Σκέψου το πάντως, μιας και διορθώνεις τα "λάθη" των σωστών, να το συνεχίσεις και σε άλλα επαγγέλματα και κατηγορίες.
Πάρε την FIFA τηλ και πες τους πως το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται με ψηλοτάκουνα.
Το μπάσκετ με μπάλες πινγκ πονγκ.
Στα αυτοκίνητα με κινητήρα diesel... να βάζουν βενζίνη 100 οκτανίων.
Παρωχημένες αντιλήψεις και αυτές οι νόρμες :D
Που είναι το δίπλα; Πώς μου ξέφυγε αυτό;

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.140
Που είναι το δίπλα; Πώς μου ξέφυγε αυτό;
Άργησες, τώρα έχει κάνει πουφ και δεν υφίσταται πλέον :D

Αλλά μην αγχώνεσαι, θα δώσει και εδώ τις συμβουλές του το παλικάρι να μας μάθει που βλέπουμε κατά τα πρότυπα :D

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.140
Πάντως ρε παίδες ΕΛΕΟΣ...... 2-3k................................ ΚΑΙ extra calibration? Γιατί;
Bugatti των 2.000.000€ και βελτιώσεις ? Και ζυγοστάθμιση και ευθυγράμμιση μετά την αλλαγή ελαστικών ?

Γιατί ?
Γιατί δεν γίνεται να γίνουν στο εργοστάσιο αλλά και πουθενά αλλού πλήν του χώρου και υπό τις συνθήκες που γίνεται η θέαση.

Reaction score
6.204
Πάντως ρε παίδες ΕΛΕΟΣ...... 2-3k................................ ΚΑΙ extra calibration? Γιατί;
Καλά αν δεν θες μην κάνεις. Ούτε εγώ έκανα και μια χαρά παίζει. Αν κάνεις θα παίζει απλώς καλύτερα.

Reaction score
10.019
Μην παρεξηγηθώ... το ερώτημα πάει στις εταιρείες. Συμφωνώ ότι το calibration κάνει δουλειά, αλλά είναι επιπλέον κόστος και υποτίθεται ότι τα σκας για να έχεις σωστή εικόνα.

Δεν έχω OLED:)

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.140
Μην παρεξηγηθώ... το ερώτημα πάει στις εταιρείες. Συμφωνώ ότι το calibration κάνει δουλειά, αλλά είναι επιπλέον κόστος και υποτίθεται ότι τα σκας για να έχεις σωστή εικόνα.

Δεν έχω OLED:)
Μάλλον δεν είδες την δημοσίευση μου παραπάνω ή δεν κατάλαβες.

ΔΕΝ γίνεται να είναι σωστά ΠΡΟ-ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΗ οποιαδήποτε TV/οθόνη/προβολέας.
Η εικόνα επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως τον φωτισμό στον χώρο σου (επίπεδο φωτισμού αλλά και χρώμα του φωτισμού), τις ανακλάσεις φωτός στον χώρο σου (περιβάλλοντος και από την οθόνη προερχόμενες).

Το τα σκας επίσης έχει και αυτό μέτρο... στους προβολείς τα σκάνε πολύ περισσότερο, και αυτοί θέλουν ρύθμιση.
Και παίρνουν και έξτρα μηχάνημα για περαιτέρω παραμετροποίηση και βελτίωση της εικόνας.
9χιλ ο προβολέας, άλλα 8χιλ ο επεξεργαστής εικόνας.
Ουπς, και οι προβολείς στο σινεμά, και οι μεγάλες οθόνες που έχουν βγάλει για σινεμά, και αυτές θέλουν ρύθμιση (και panel matching!)... κορόιδα τους έπιασαν λες ? Μπα.

Αν ήταν οι τιμές των TV/Projectors/Monitors 200€ πιο ακριβές, και στην τιμή συμπεριλαμβανονόταν η επίσκεψη από ειδικό για ρύθμιση στον χώρο σας, θα σας φαινόταν "διαφορετικά" ?

Reaction score
10.019
Πάλι δεν με κατάλαβες. Το ερώτημα μου είναι στις εταιρείες που κοστολογούν αδρά ένα προιόν που χρειάζεται ΕΠΙΠΛΕΟΝ χρήματα για calibration.

Ας το αφαιροὺσαν από την αρχική τιμή (όχι να το πρόσθεταν). Αλλά (ξαναλέω για να μην παρεξηγηθώ), ΔΕΝ έχω OLED.... με ξενίζει η προσέγγιση.

Reaction score
35
...πάντως στο evo πάνελ το d65 δεν φαίνεται να δουλεύει...
...δεν δίνει ούτε αυτή την περίφημη "σωστή" εικόνα που κόπτονται οι επαγγελματίες...
...οπότε, από το να σου πετάνε ένα d65 στη μάπα και να σου λένε φρόντισε να το συνηθίσεις, πιό τίμια προσέγγιση θα ήταν να σου προσφέρουν κάνα δυό εναλλακτικά wp γιά να διαλέξεις τι σου αρέσει...

Ndis

Titika
Reaction score
4.755
Πάλι δεν με κατάλαβες. Το ερώτημα μου είναι στις εταιρείες που κοστολογούν αδρά ένα προιόν που χρειάζεται ΕΠΙΠΛΕΟΝ χρήματα για calibration.

Ας το αφαιροὺσαν από την αρχική τιμή (όχι να το πρόσθεταν). Αλλά (ξαναλέω για να μην παρεξηγηθώ), ΔΕΝ έχω OLED.... με ξενίζει η προσέγγιση.
Κάνεις λάθος, δεν λειτουργεί ετσι η παραγωγή. Ο κατασκευαστής αν ισχυριστεί οτι η τηλεοράση του ειναι precalibrated στο "πουλάει" ως προσθετο χαρα/κό, δεν στο χαρίζει... Το έχει ενσωματώσει ΗΔΗ στην τιμή που βλέπεις μπροστά σου.

Επειδή ομως δια αλληλογραφίας σωστό calibration δεν γίνεται, αν οι ρυθμίσεις της tv για τον χώρο σου ΔΕΝ είναι ιδανικές (που για συνθήκες ελλάδας δεν θα είναι κατα 99%) θα αναγκαστείς αν σε ενδιαφέρει η βέλτιση εικόνα, να καλέσεις επαγγελματία για εκ νέου ρύθμιση...

Πρακτικά θα έχεις πληρώσει x2 το calibration.

Επίμενω πάντως οτι συζητάμε για χαζομάρες, αν δεν κατοικεις σε κάποια πινέζα του χάρτη της ελλάδας όπου δεν υπάρχει επαγγελματίας να σε εξυπηρετήσει (αν και υπάρχουν λύσεις και γι αυτό) τότε πρακτικά ειναι no-brainer η απόφαση.

Τιμίοτατη και η στάση του @Alexandros1986 , ο οποίος κρίνει (και καλά κάνει) οτι αυτό που βλέπει του αρέσει και δεν χρειάζεται calibration. Γνωρίζει ο άνθρωπος ομως οτι ΟΤΑΝ το κάνει θα βλέπει ακόμα καλύτερα.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.140
...πάντως στο evo πάνελ το d65 δεν φαίνεται να δουλεύει...
...δεν δίνει ούτε αυτή την περίφημη "σωστή" εικόνα που κόπτονται οι επαγγελματίες...
...οπότε, από το να σου πετάνε ένα d65 στη μάπα και να σου λένε φρόντισε να το συνηθίσεις, πιό τίμια προσέγγιση θα ήταν να σου προσφέρουν κάνα δυό εναλλακτικά wp γιά να διαλέξεις τι σου αρέσει...
Χρονιάρες μέρες, τράβα φάε τίποτα, πιες κανένα ποτάκι, και μην πετάς τις αρλούμπες σου εδώ, δεν είναι χωματερή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.839
Members
38.247
Νεότερο μέλος
NSR